După o vreme, întrebările astea nu mai sunt amuzante

Două tipuri de întrebări/situații:

Unu. Am chestii de făcut în oraș, în zone unde parcarea e o problemă. Poștă. ING. Viziodent. Nu vreau să pierd timp și să mă enervez căutând parcare, așa că mă duc cu bicicleta. Și toți se uită ciudat la mine. Cum adică aveți 40 și mergeți cu bicla? Nu se uită cu milă, că sunt sărac și n-am mașină, se uită cu mirare.

E greu de priceput că e mai simplu și mai ușor cu bicicleta. Da, trebuie să oprești camera și să o pui în buzunar de fiecare dată, da, trebuie să pui antifurtul de fiecare dată.

A doua e asta cu bricolatul. Eu sunt de părere că gaura trebuie astupată imediat cum o vezi, nu trebuie așteptat să se facă mare și să producă alte pagube. Asta se traduce prin “văd o problemă, sar imediat pe ea”. Mă rog, uneori imediat înseamnă a doua zi, alteori imediat înseamnă după 2 săptămâni, dar oricum, repede. Nu aștept să cadă casa pe mine.

Asta produce întrebări de la vecini și de la oamenii de la magazinul de bricolaj de cartier (până să ajung la Hornbach sau Leroy, am două magazine mici în zonă). Ce mai faceți la casă, domne?! Pana mea, nu aștept să cadă! E greșit, nu?!

parcare-biciclete

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

58 comentarii

  1. Eh, aia nu stiu ca esti bloagar si ai destul de mult timp liber incat sa te plictisesti de incepi sa repari chestii prin casa…

    00
  2. a ta e aia cu covrigi?

    00
  3. Cum adică aveți 40 și mergeți cu bicla?

    Stii care e faza, Vali? Ca exact dupa 40 ar trebui mai multa activitate fizica. Mai mult mers cu bicla, eventual mult mai mult. Mai mult trekking. Si, daca iti place sa te uzi, mai mult inot. Miscare, nu burta mare

    00
    • n-am încă 40!!! :D

    • Statul în fund și dat din picioare nu e activitate fizică, e sedentarism în mișcare.

      00
    • n-am încă 40!!! :D

      Dar o sa ai.

      00
    • n-am încă 40!!! :D

      Dupa hatereala si cum nu intelegi noua generatie, pare ca deja ai iesit la pensie! :D

      00
    • Tizule, nu e (chiar) activitate fizică, confirm, dar e „vreau sa ajung la timp, si sa ma bazez pe un anume orar.”
      Ma uit pe Google Maps, stiu ca sunt 5km pana la punctul X, stiu ca-i fac in 20-25 de minute pe bicla, „door to door”, si ma bazez pe asta. Nu trebuie sa iau in calcul traficul, rute auxiliare, alte dude. Traversez Bucurestiul in 45 de minute, indiferent de ora. Calculez o data, de doua ori… aia e: 45 de minute. Am o oarecare certitudine. :)

      00
  4. Oare aflam ce bicla si-a luat?

    00
  5. Mda, ce te faci cand nici parcare de bicicleta nu ai? Serios, am vrut sa ma opresc la un magazin azi si nu aveam niciun gardut de care sa leg bicicleta. Well, asta e, mergem la Mega Image, macar acolo pot sa o leg de balustrada :P

    00
  6. Omul gospodar isi face iarna par si vara sabie!

    00
  7. „ce mai faceti, domne, prin casa?” in traducere inseamna: ia uite cati bani are ăsta să bage-n vechitura aia!; bonus: „cine naiba spală cu karcherul prin curte?!” înseamnă: tre să fii tâmpit să speli curtea cu atâta apă, mai ales dacă nu ți-a copiat nimeni din jur stilul. zi mersi că n-au aflat că ai aspirator care face curat singur

    00
  8. „da, trebuie să pui antifurtul de fiecare dată.”
    Stii care e duda? Noi nu cautam loc de parcare, orice stalp mai serios e „loc de parcare”, daca nu e in trafic.
    Ieri a trebuit sa ajung undeva la ora 14. Nu zic 17, ci ora 14. Bucuresti. Este INCREDIBIL de aglomerat chiar si pentru ore care nu sunt „rush hour”.
    Aproape nu inteleg oamenii care stau in masini, ore in trafic, cand afara e vremea buna.

    00
    • Pai daca ar fi mai liber s-ar circula cu viteza si ar omora biciclisti. Asa ca pentru binele biciclistilor merg toti cu masina.

      00
    • Foarte bine, le mulțumesc. Să stea în trafic, lasă ca folosesc eu bicla.
      Dar pe bune îmi doresc un București blocat ca în China: 12 ore traffic jam. Trei zile cu așa ceva, poate începe românul să gândească că el are de făcut doar 4-5km până la muncă. Futu-i, că intr-o oră erau gata și dacă îi făcea pe jos! :)

      00
    • Știți de câte ori mi se întâmplă să depășesc un autobuz sau tramvai, iar el să nu mă ajungă din urmă, chiar dacă pedalez jumătate de oră?

      00
  9. Am și eu o întrebare care mă sâcâie. „Ni s-a cerut dosar cu șină, păi dosar cu șină în 2019 domnule?”. Da, boss, e 60 de bani, se găsește la orice magazin de papetărie, ia-ți un teanc să ai de rezervă și taci. Plm, tânguiala asta era pe vremea comunismului, când nu se găsea nimic nicăieri. Acum ai. Ia dosar și taci.

    • unde ți s-a cerut?

    • In general nu dosarul cu sina este problema.
      Dar daca ti se cere asa ceva, in peste 90% din cazuri trebuie sa aduci si un teanc de acte inutile pe care sa le adaugi la dosar (ca doar nu il predai gol).

      00
    • Pe grupul de părinți pentru ceva la școală. Era unu’ revoltat.

    • @Eftimie: logică fracturată, man. De obicei nu ți se întâmplă. So: căcat găsești peste tot, mai ușor decât dosar cu șină. Dar nu accept căcaturi principial chiar dacă mi-ar fi la îndemână să livrez cui cere. Că așa sunt eu, nu accept căcaturi de niciun fel. Sunt defect, nu?

      00
    • Pai sa cumpere ei dosare cu șină în care sa bage hârtiile tale. Bani de salarii au dar de dosare nu? Bine, din cauza banilor de salarii ne pun pe noi la cheltuiala și umblat.

      00
  10. Pentru deplasarea in oras am doua probleme:
    – Poluarea – exista momente in care praful e groaznic in oras, as vrea sa il evit. Aveti / folositi masca pentru bicicleta ?
    – Parcarea bicicletei – sa o mai gasesti dupa.

    Incerc sa merg pe bicicleta cat mai mult, la lucru sau prin oras dar sunt locuri in care nu as merge, vreau sa ma intorc acasa cu bicla.

    00
    • Poluarea in oras este in tot orasul, sau numai pe strazi?
      Daca e in tot orasul, inseamna ca porti degeaba masca. 10-20-30 de minute cu masca, apoi dai masca jos si traiesti 24 de ore pe zi in orasul poluat.
      Am incercat masca, mai rau te sufoci, ca nu permite flux de aer.
      Am locuit si in Torino, care detinea suprematia la un moment dat, la concurenta cu Parisul, pentru cel mai poluat oras din UE. Studii peste studii – sa traiesti in cel mai poluat oras din UE e echivalentul la a fuma 1-2-3 tigari pe zi, nivel de PM10 si PM2.5.
      Acum, ca pedalezi sau nu, tu tot „fumezi” o tigara pe zi, in Bucuresti, sa spunem. Cu sau fara masca pentru jumatate de ora pe zi…

      00
    • ia-ti una veche si urata. o poti lasa si nelegata, nu ti-o fura nimeni.

      00
    • @Cristi când pedalezi inhalezi mai mult aer poluat față de atunci când stai cu curul pe scaun.

      00
    • cristi, am filtre de se baga-n nas ca-s alergica la dracia aia de ambrozie si le folosesc minim 3 luni pe an (mai nou, m-am obisnuit cu ele si le port ori de cate ori ies din casa), cand le port in oras, cu masina, in 3 ore devin negre, cand le port prin casa, o zi intreaga, le spal doar seara (astea noi, de le am acum sunt verzi si se vede clar, la alea negre n-aveam cum sa-mi dau seama)

      00
    • @cristi
      Normal ca poluarea nu e distribuita peste tot la fel. Sigur e mai mare în intersecția din cartier în care am simțit-o în nas azi dimineață, comparativ cu o alee dintre blocuri.

      00
    • Iar când faci efort, aerul intră muuult mai adânc în plămâni … :(

      00
  11. Eu biciclesc in fiecare zi la munca, insa vine iarna is parca mie cam sila, Care se mai da pe bicicleta iarna , ia spuneti cum e? AM de ales intre frig pe bicicleta sau stat in trafic. Parca nici masina nu imi surade

    00
    • Pentru dat cu bicicleta iarna te rezolva Cadibo: geaca Bomber si pantaloni Cardiff. Pentru cap gasesti guler, ochelari si casca de schi la Decathlon. Le-am probat la -15*C, nici vorba sa simti frig, mai ales daca pedalezi.

      Nu sunt fashion dar sunt gandite pentru muncitori, sa se poata misca liber in ele, asa ca poti lua hainele fashion pe sub „uniforma” asta reflectorizanta.

      Acum si partea mai putin buna: e plin orasul de imbecili care nu realizeaza ca iarna nu-i ca vara. Degeaba incerci sa te faci cat mai vizibil daca vine prostul cu tigaia si ii da blana ori nu-l duce capul sa-si dezabureasca geamurile sa vada si el ceva in oglinzi.

      PS: N-as umbla iarna decat cand e uscat pe jos si as evita sa ies dupa lasarea serii.

      00
    • Manusile sunt foarte importante. Casca de bicla (prbabil si schi) e din polistiren cu ceva shell de plastic. Tine foarte bine si pe langa asta mai iau o catiulta subtire sa ajunga si la urechi. De la Decathon pe la vreo 15 lei.
      Mainile si urechile sunt sensiblie la mine.
      Nu incerca sa mergi pe zapada, polei. Pe pistele vopsite e nasol si dupa o ploaie, alunca extrem de rau.

      00
    • @ Floo Super!!!nu stiam de magazinul asta, winter cycling here i come! 9 km pe zi este naveta mea.

      00
    • Pentru mers iarna/ploaie recomand protectiile astea pentru picioare:

      https://www.louis.de/artikel/proof-regenstiefel-damen-und-herren/205016?list=2229a17caf648246ae84ea960028c3de

      In rest manusi de ski si izmene sub pantaloni.

      00
    • Iarna, pe jos!

      00
  12. Asta se intampla la mine la service auto. Se mira cei de la service ca cand aud sau vad ceva in neregula la masina ma duc la ei, nu astept sa ma lasa pe drum masina.

    Iar de fiecare data trebuie sa-i zic, ma omule, nu pune cea mai ieftina piesa, daca mai observi ceva in neregula sa-mi zici si rezolva, ca te platesc…

    00
  13. nu ai timp si chef sa iti faci o carie 150 de lei, anul viitor va trebuie sa ii tratamet pentru canal 600 de lei, apoi peste cativa ani va trebuii sa iti pui implant 2500 lei , la fel e cu casa, masina ……

    00
  14. Aşa păţesc toţi când ajung vedete… sunt deranjaţi de întrebări. Vai, dar pe vlog păreaţi mai tânăr, ce aţi păţit ?

    00
  15. 😂 Discutie cu o romancutza stabilita in Doiciland:
    – Seful meu nu vrea sa arate cati bani are.
    – ??
    – Vine la munca cu bicicleta.
    – ?!!?!!
    Mai tarziu il cunosc pe seful cu pricina, cu bicicleta cu tot. Era de aia electrica, de vreo 2500 – 3000 de euro. La mana un ceas Omega, si ala la cateva mii de euro probabil. Omul nu venea la munca in masina ca avea casa in zona ultracentrala, preturile in zona se apropiau de milion (probabil ca avea rate totusi). Dar pentru romancutza, daca n-ai masina n-ai valoare.

    00
    • La noi e ca in China, asa numita face culture, masina cat mai scumpa si neintretinuta arata status social. In alta ordine de iei naveta mea aproape zilnica este undeva la 9 km pe zi, cu bicicleta. Ieri ma apostrofeaza un maistru de la munca ” uite domnu are lumini la bicicleta, vesta peste rucsac, circula corect”. Le-am spus ca nu vreau sa fiu un numar dintr-o statistica….

      00
  16. “văd o problemă, sar imediat pe ea”

    Ai scris greșit ”văd o gaură, sar imediat pe ea”.

    00
  17. Erm, în mod surprinzător, se poate să mergi cu bicicleta prin oraș și fără cameră de filmat! Știu, nu mai are farmec, dar se poate. :)

    Mx

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube