Crâmpeie din România #861

Un pădurar de 37 de ani e împușcat cu arma lui de hoții de lemne. E AL PATRULEA în câteva luni. Detalii aici.

Nici o reacție de la nici un politician. De la poliție. De la nimeni. Doar ăla de la Romsilva, care e fie ticălos, fie prost și ticălos, care transmite condoleanțe. Până la urmă, nu e treaba lui, el a fost pus acolo să facă bani.

Și da, nu a tras pentru că, dacă ar fi făcut-o, ar fi fost anchetat la sânge. A preferat să moară decât să aibă de-a face cu birocrația.

Și pădurarii tac, că fac bani. Singurii care comentează sunt ăia care nu (mai) fac.


Cum naiba să fii anchetat de 8 ori pentru luare de mită și să continui să lucrezi în Poliție. OK, hai să zicem că 1 plângere pe an e normală, oameni lăsați fără carnet vor face plângere ca să îți facă rău. Dar 8 reclamații?! Și el continua să lucreze?

Aici trebuie anchetați și șefii lui, că ăsta nu lucra de capul lui. Șefii lui l-au scos pe interval la produs de bani, la fel cum peștii scot prostituatele pe trotuar. Un pic de scărmănare pe la mașini și vile, să explice cu ce bani și le-au făcut.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Nu e ca si cum Presedintele sau guvernul ar avea o strategie nationala fata de paduri,
    nu e ca si cum zecile de mii de oameni scosi in strada de securisti pt Rosia Montana ar mai misca vreun deget daca nu se suna mobilizarea.

    00
  2. Ne intoarcem la haiduceala…
    Grup de „baeti”, cu bate si topoare, care fac noaptea razii pe unde se stie ca se fura. Un pic de bataie, un pic de taiat cauciucuri la camioane, rumegus in baia de ulei/
    Daca politia nu isi face treaba… poate ar trebui sa o faca altii pentru ei.
    Disclaimer: discutia e pur ipotetica. Si daca as vrea sa fac asta, sunt mic si gras, nu e de mine :))

    00
    • De ce ai simtit nevoia sa scrii disclaimerul ala?

      00
    • Pentru a preintampina comentarii de genul „Dar daca esti asa viteaz, de ce nu te duci tu?”

      00
    • Si Adi Minune ajunge fara scaun la busonul rezervorului de benzina.

      00
    • Chiar asa de rau te afecteaza alea?

      00
    • e bine, dar CINE să facă?
      și mai important, DE CE să facă?
      Dați cu minus, dar analizați întrebările. CINE să se ducă peste Flutur în Suceava, și DE CE? E aproape ca în Columbia: toți câștigă din ciordeala. :(

      00
    • Problema e ca oamenii nu mai sunt uniti. De ce sa se duca ala sa faca dreptate, ce, e padurea lu’ tata ? Si tot asa. Fiecare sta pe burta ca nu il afecteaza direct.
      Si efectele de acum or sa se faca simtite peste 20-30 ani. Si e pacat ca lasam asa ceva in urma copiilor nostri.

      00
  3. Mesajul șefului de la Romsilva face toți banii. Se vede că îi pasă.

    00
  4. Că tot se cacă politicienii acum pe ei cu guvern, cu alegeri etc… unul n-am văzut să ia atitudine împotriva tăierilor ca-n codru. Să își tragă la răspundere primarii care stau cu mormanele de gunoaie pe lângă ape curgătoare. Să… ceva legat de ecologie, orice.

    00
  5. Si USR istii vor la guvernare peste un an

    00
  6. ejti nebun, daca suna padurarul la 112 isi lua si amenda postmortem pt apel nejustificat.

    Bai am avut o perioada cam pe la pubertate cand injuram politia asa din teribilism si pt ca asa era moda (bug mafia). retardarea varstei. apoi am crescut, mi-am luat permis, deci am iesit in trafic, am mai avut si treaba cu niste acte, chestii de om mare, incetul cu incetul am vz ca sunt si ei oameni si te mai si intelegi cu ei, isi mai fac si treaba, uneori vor si nu au cadru legal, uneori nu vor chiar daca au cadru legal, d-astea, si n-am mai fost asa vehement impotriva lor. Insa de vreo 2-3 ani simt ca ma intorc la injuraturile alea de la 14 ani, doar ca acum mi se pare mie ca sunt justificate. Aproape ca mi se pare ca politia este fix de pomana acum, zero barat. pacat

    00
  7. Serviciile secrete: *heavy breathing* mai multe camere, mai multi bani

    00
  8. La articolul cu polițistul, chiar și Digi spune la final că „acum are șanse mari să fie concediat ai judecat”. Până acum nu a avut destule șanse.

    00
  9. Iohannis si restul de politicieni au pareri si reactii doar daca subiectul „prinde” la public. Despre un fraier de padurar pe care il plang doar rudele nu intereseaza pe nimeni. Pentru mai mult interes din partea dragilor nostri politicieni recomand ca data viitoare sa se scrie „un padurar PSD a murit ….”

    00
  10. Pedeapsa daca esti prins ca furi lemn este de pana la 10 ani de parnaie. E ca la droguri. Ca si infractor te gandesti: ma duce la politie si fac 10 ani pt o caruta de lemne sau il „rezolv” acum pe loc ? 1/2 din populatie se incalzeste cu lemne. Romsilva aproba anual legal un necesar de 1/3 din ce ar fi nevoie. Statul nu acopera necesarul de lemn pt incalzire si ne miram de furturi ?

    00
  11. apropo, în vreme ce oamenii mor, instituțiile statului acoperă totul, iar presa, măreața presă românească spală cadavrele:
    https://www.monitorulsv.ro/Local/2019-10-17/Diferente-de-la-cer-la-pamant-intre-acuzatiile-facute-de-Greenpeace-si-rezultatul-controalelor-in-teren-facute-de-Garda-Forestiera-la-OS-Vama

    00
  12. Toate mașinile alea scumpe de MM nu se plătesc singure. Și de multe ori nici din salarii.

    00
    • Eu am fost pe acolo la Toplita si Bilbor si imi ofereau aia sa cumpar banci din busteni, jepi adusi din munte, etc. Si nu erau saraci.
      Isi vand viitorul pe nimic.

      00
    • Toplița și Bilbor sunt ușor în județul Harghita, mai ales în combinația asta.
      Dar da, zona Borsec, Toplița etc campioni la lemne și ei.

      00
  13. Dacă Barna era președinte, nu se întâmplau lucrurile astea.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.