Idei după moțiune

  1. Nu mă așteptam să treacă. Serios.
  2. Băieții încep să se trezească. Stai un pic, noi am dat jos PSD ca să vină la putere unul care a fost dat afară din PSD pentru că era prea ticălos chiar și pentru ei?!
  3. Coaliția asta monstruoasă ALDE PNL USR nu va dura mult.
  4. Pro România va strânge ce poate din PSD la fel cum FDSN a strâns din FSN. Practic, un partid nou. Nou nouț.
  5. PNL tocmai l-a subordonat pe Iohannis rău de tot. Dacă până acum președintele avea ceva curaj, acum trebuie să numească un premier de la PNL, și numind un premier de la PNL își asigură realegerea. Și PNL va cere chestii.
  6. USR face bine că nu intră la guvernare. Ar putea, dar s-ar uza aiurea. Pe de altă parte, se arată ca fiind indeciși și nepregătiți. Văzusem undeva prin advertorialele lor de pe Digi24 și Hoțnews că se laudă că sunt un partid matur. N-aș prea crede.
  7. Cine crede că PSD e gata se înșeală. Va fi gata când nu va mai intra în Parlament și când toți baronii locali cu apucături comuniste vor pleca definitiv din viața politică și administrativă.
  8. Aia cu „mai e Dăncilă candidat la prezidențiale” e cel mai ușor mod de a detecta cretini. Da, semnăturile depuse la BEC asta spun, că e candidat. Chiar dacă n-are susținerea partidului, chiar dacă moare, buletinele au fost tipărite.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

  1. Vor pleca la Pro Ro baronii…

    00
    • Noul psd e ProRomania. Vechiul psd e Romania Mare, ramane olguta ot mandica codrin stefanescu cu interlopii si alti cativa cretini care nu se inteleg cu Ponta.

      00
    • Ai dreptate, sau prin alt partid. Daca aveam o lege care sa interzica orcarei persoane care a fost intr-un partid sa nu mai poata migra in altul doar ca sa faca aceleasi ,,jocuri” dar intr-o alta culoare politica, ai ales psd acolo mori ca politician, daca nu mai ai convinerile psd-ului ura si la gara, revii la vechea profesie….daca avea…

      00
    • Ai dreptate.

      ALDE și tăriceanu e fix zero după ce la europarlamentare au ieșit sub 5%, nici n-au trecut pragul, pe când Ponta de bine de rău, s-a dovedit că încă are influență în teritoriu și și-a asigurat intrarea în Parlamentul European.

      Baronii prin asta au înțeles mesajul, Tăriceanu e pe descendent atât la centru cât și la teritoriu, pe când Ponta e pe ascendent în ambele.

      Se vor muta masiv la Pro România, Veorika va rata turul 2 lejer, pentru că aparatul de voturi se va muta la Ponta care îl susțin pe actorul ăla trist, am uitat cum îl cheamă.

      Ziceți ce vreți de Ponta, dar ca animal politic e abil, a mirosit vulnerabilitatea PSD ce va urma cu Veorika la putere, a pariat că Dragnea dispare din peisaj sub o formă sau alta, și a câștigat pariul.

      Probabil va culege PSD-ul bucată cu bucată, după care îl va absorbi într-un an doi. Exemplul cu PRM sau PDL îmi vine în minte. Așa cum PDL s-a evaporat dar a rămas, așa și PSD-ul, se va evapora dar nu scăpăm de ei, toate lichelele se vor regrupa sub altă umbrelă. Nu lasă ei banul așa ușor.

      Din toate astea USR și PNL dacă își joacă bine cărțile pot ieși mult mult în față. Pentru că la țară PSD e totuși PSD, orice-ar fi, iar confuzia și haosul cu pro-românia va fi complicat de deslușit pentru asistați.

      00
    • @Ion: Ii asteapta ponta cu covorul rosu

      00
  2. Cine intră acum la guvernare pierde următoarele alegeri parlamentare. Cresc șansele la președinție dar până la următoarele alegeri, indiferent ce măsuri ar lua, efectele pozitive nu au timp să apară.
    Eu cred că PSD a lăsat intenționat moțiunea să treacă pentru a-și asigura un scor cat mai bun în 2021.

    00
    • Adevarul este ca toti aveau niste fetze ca si cum au facut intentionat asta. Ori asa, ori e parlamentul plin de actori genial, dupa care ar plange Haliudul :)

      00
    • Intotdeauna apar dubiosi de astia cu teoria conspiratiei. Nu sti ca americanii si-au aruncat 2 zgarie nori si pentagonu in aer ca sa se bata cu niste salbatici din pesterile din Afganistan.
      A si am uitat, americanii n-au aterizat pe luna. Racheta aia imensa Saturn 5 la care au lucrat 1 milion de oameni era de jucarie.

      00
  3. Cel mai tare acuma este ca Dancila sa se propuna comisar european ca nu mai este premier.

    Iar PSD si Pro Romania o sa faca alianta si o sa propuna premier care nu poate sa fie refuzat de Iohannis.

    00
    • Da, si eu chiar as sustine sa o numeasca Iohhanis, sa scapam de ea. Nu, serios. Maine seara il anunta pe Orban premier si de atunci e treaba lui sa isi faca majoritate. Sa vedem daca si reuseste. S-ar putea sa avem un guvern minoritar.

      Interesant va fi de urmarit ce se va intampla cu PSD-ul. Vor incepe sa se manance intre ei, asa cum au facut de fiecare data.

      00
    • Prietene, președintele propune prim-ministrul (Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru art85). Si Iohannis a zis ca anticipatele urmează deci nu cred ca va accepta ideile Pro Hoția pardon România.

      00
  4. Alde+usr+pnl sunt departe de a avea majoritate, matematic….

    00
  5. Eu cred ca guvernul o sa fie PSD+ProRomania+ALDE+minoritati si eventual unguri daca e cazul, cu Viorica data afara din partid si Tariceanu prim ministru, cu Ponta incalzindu-se pe margine pentru alegeri si un mandat curat de 4 ani.
    USR nu vrea la guvernare, PNL e prea mic azi, Pro Romania sta in stanga cu PSD.. Alde si ungurii se duc unde se aduna poporul. Cam asta e meciul.. sau USR intra la guvernare cu PNL si se termina cu imaginea lor buna pentru urmatoarele alegeri.

    00
  6. ponta nu s-a săturat de muie. Se pare ca toti au uitat ca el, banicioiu si arafat au ucis 37 de supravietuitori ai incendiului de la Colectiv.

    00
  7. Ai dreptate cu usr ul… Toti il vrem pe barda DOAR pentru echipa lu ciolos. In rest am si eu multi trepanati care sunt cu usr ul in gura toata ziua desi nu mi poti spune 3 oameni cu coaie de la ei… Nici nu vreau sa ma gandesc ca ponta va mai primi ceva functii pana la moarte…

    00
  8. Depinde fiecare pe ce termen gandeste. Strict pe termen scurt nu se pot inampla prea multe suprize si in fond nimeni nu are un plan concret. Adevaratul castigator al acestei motiuni este Victor Ponta. El acum controleaza situatia si in functie de interesul sau, lucrurile vor merge sau se vor poticni.
    Si de aici incep problemele, pentru ca in fond nimeni nu vrea sa preia fraiele tarii pentru cateva luni, doar ca apoi sa deconteze masurile PSD. Asta e partea previzibila, partea imprevizibila este faptul, ca USR si ProRo sa faca un mic blat sa-i trimita pe penelisti la inaintare alaturi de Alde. Apropo, proiectul de buget n-a fost facut!
    Pe termen lung, aceasta mutare a folosit noului PSD-ProRo si poate USR. PSD se va rebrandui in ProRo, iar USR are sansa sa conteze si arata ca e mai mult decat ce este acum.
    Totusi la cum arata lucrurile, mi se pare ca toata lumea e oarecum surprinsa si urmatorul pas nu este stiut de toata lumea cu exceptia lui Orban desigur. Asa c-o sa urmeze negocieri si probabil niste tradari. Partea cea mai trista, este faptul ca bombele plantate de PSD cu programul din scoarta-n scoarta, le vom plati tot noi pulimea, fie ca ne pisam sau nu pe el de vot.

    00
  9. de acord cu tine, nici eu nu ma asteptam – prin urmare inseamna ca s-au facut jocuri inainte – baietii care joaca nu cred ca au dormit in ultima saptamana, si nu, nu a tradat nimeni din psd (din teritorii) inainte de alegeri (ca nu’s prosti) decat daca a primit ceva sigur la schimb. si anume a primit pt ce urmeaza acum pana la alegeriile din 2020, si da, de la Klaus, ca el a pushuit motinunea. ramane sa vedem ce

    de asta nu sunt de acord cu punctul 5, mi se pare ca toti il subestimam. e intr-o viteza de al lui paralela de tembel dar tine control

    iar Ponta, care din pacate e cel mai puternic jucator politic azi , are si un punct forte fata de unul abil cum e Ciolos – si anume ca e mega ipocrit

    00
  10. 7. Nu se va întâmpla prea curând, cel puțin nu în următorii 10-20 ani. E simplu, ăia or vor rămâne în PSD, cât timp PSD mai prinde procente decente, ori pleacă la nu știu ce partid continuator al FSN, PDSR, PSD…PLM
    Ce urmează? Probabil ceva înțelegeri între PNL și USR și poate în viitor o alianță între acestea. Dar nu văd cum ar putea funcționa. USR are, cel puțin declarativ, niște principii care se cam bat în cap cu un partid erodat de semi eșecuri pe când a fost la guvernare.

    00
  11. Misto ar fi sa fie VikOrban premier. Ce i-am baga in ceata pe europeni. „Cum, ba, VikOrban? Viktor Orban sau LudoVik Orban?” 2 natiuni gemene, cu 2 premieri aparent rude. Ca la scos tampenii pe gura sigur sunt frati gemeni. Oricum am da-o, ungurii ar avea orgasm porcesc la faza asta. ( porcesc – 30 minute ). Ar avea impresia ca-i semn de la Mesia. Nici n-ar mai cere Transilvania, au obtinut toata Romania :)) …. prin alianta.

    00
  12. USR e deja in curs de transformare, din mare speranta, intr-un partid de ticalosi, ca oricare altul, probabil un fel de PNL 2.0

    00
  13. Am obosit azi.
    La birou, colegii zic ca a castigat PNL, ca a trecut motiunea si ei vin la guvernare.
    Pe facebook, a castigat USR ca a dat jos tiranii si se vor face anticipate unde vor lua procente ca la euro.
    La poker cu prietenii, unii zic ca a castigat Iohannis, ca e motiunea lui si ca o sa castige lejer alegerile.
    Altii zic ca a castigat PSD ca tocmai au iesit si lasa prapadul sa-l repare altii ca in 2009.
    Vecinul zice de Ponta, ca i-a facut pe toti si acum e cel mai “nenorocit”.
    Si tot asa, ca inca nu s-a terminat ziua.

    00
  14. Asa cum am comentant la articolul precedent, daca motiunea a trecut , putem tine prohod si PNL-ului, nu doar PSD-ului.
    PNL a ales sa se sinucida daca va guverna tocmai in perioada asta.
    Dar Iohannis nu va putea face nimic decat sa numeasca un guvern PNL cu Ludovic Orban prim-ministru sau pe oricine altcineva de la PNL care sa conduca un guvern cu ministri tehnocrati. Nu are cum sa refuze, e obligat, e dator la PNL sa numeasca un prim-ministru penelist. USR-PLUS vor sta pe margine si nu vor intra la guvernare alaturi de PNL.
    PNL va guverna timp de un an, timp in care se va eroda si va intra la groapa de gunoi a istoriei alaturi de PNT si PDL.
    Legat de alegeri prezidentiale, PSD-ul fiind acum total scos din cursa prezidentiala, probabilitatea ca Iohannis sa intre in turul 2 cu Barna a crescut. Si sansele ca Iohannis sa piarda alegerile sunt cam crescute. Eu cred ca va fi reales, depinde de cate prostii va mai spune Barna pana atunci.

    Insa in mod cert, avand in vedere ca Dancila nu mai e, PNL s-au lins pe bot de orice posibilitate de a mai castiga alegerile in 2020.

    Lupta la locale si legislative va fi intre noile formatiuni politice USR-PLUS condus de Ciolos si Barna si PRO-ALDE condus de Tariceanu si Ponta.
    Legat de PSD, soarta acestuia va depinde de acum inainte exclusiv de clanul Pandele-Firea si daca se vor uni cu PRO-ALDE.
    In momentul ala, ne vom trezi cu un nou guvern de stanga cu 50% in 2020.

    00
  15. NOU
    #32

    E se insala, in loc de se inseala. Lolz.

    00
  16. guvern cu sanse (sustinere) pot sa faca doar PSD + Pro+ Alde

    struto animalul PNL+USR+UDMR +alti parliti singuratic nu are nicio sansa sa treaca votul parlamentului, doar daca nu au chef de caterinca aia din primul grup sa voteze guvernul si apoi orice initiativa sa fie contrata

    o sa fim in kkt maxim pana dupa alegerile prezidentiale si inca vreo 2 luni dupa cand probabil se forteaza noi alergeri parlamentare

    la prezidentiale e nasol de spus cine are sanse, personal viitorul apropiat il vad cu PSD+Pro + Alde si un duet Dancila prim ministru + Ponta presedentie (sau invers), sansele sa si fie votati sunt mici, e clar ca PSD +Pro nu vor anticipate ca pierd majoritatea actuala, PNL si USR vor dar prin motiunea asta si-au dat cu stangul in dreptul maxim.

    00
    • guvern cu psd+pro+alde nu va mai fi cat timp e iohannis presedinte

      prim-ministrul propus va fi de la PNL + cine mai vrea sa intre la guvernare (deci fara USR), cele mai mari sanse le are sica mandolina;
      de aici sunt doua variante: 1. guvernul e votat de parlament (practic cam de aceiasi oameni care au votat si motiunea si eventual si de altii care vor sa-si duca mandatul pana la capat) 2. guvernul pica de doua ori si se dizolva parlamentul (candva dupa prezidentiale, ca pana atunci nu se poate)

      „o sa fim in kkt maxim pana dupa alegerile prezidentiale si inca vreo 2 luni dupa cand probabil se forteaza noi alergeri parlamentare” – in kkt mai mare decat suntem de 3 ani incoace sigur nu vom fi

      sansele sa fie ponta presedinte si dancila PM sunt extrem de mari, mai ales avand in vedere ca ponta nici nu candideaza, iar dancila e istorie

      00
  17. Pb a fost PSD: a devenit mult prea mare, de aici si ruptura asta. Nu au loc la ciolan toti de toti si e numai cearta si scandal. Ar trebui sa se lase o parte din ei de politica, avem prea multi politicieni la o tara ca a noastra. Si asta avem si in alte partide cum e si PNL, ALDE nu are ce sa mai caute. Avem prea multi parlamentari dar de asta vad ca nu mai vorbeste nimeni, tara scade dar parlamentari tot mai multi.

    00
  18. Nu as fi crezut, dar nu ma bucur. Acum timpeniile facute de pesedei o sa li se sparga astora in cap. Daca nu pot sa ii execute pe aia FIZIC – ceea ce evident e cam imposibil – si sa le zboare oamenii de prin administratiile locale, ne bucuram degeaba. Sub o forma sau alta, pesedeii vor cistiga urmatoarele legislative. Mai toti o sa tina minte ca pesede a marit, si dupa au venit masonii aia corporatisti – indiferent cum/din cine va fi format urmatorul guvern – si au inceput scumpiri si mai mari, concedieri, si alte alea. Votantul de rind tine minte cine a dat, e prea complicat sa inteleaga mecanisme ca inflatia…

    00
  19. Da, pentru cei ff tineri, se intamplat doar o rotatie a cadrelor, aceeasi politicieni, mai curati si mai „democrati” vor migra in alte partide, pana constati ca, de fapt, de 20 ani sunt aceeasi la putere…

    00
  20. puye-monta este cel mai abil și mai periculos dintre toți cei din Parlament. va racola dintre psd-iști doar pe cei care devin cățeluși(sînt mulți al draqului)-așa cum deja a făcut cu tăriceanu-boy.nu va intra la guvernare fiindcă are nevoie de timp pentru ca românașii să uite puțin de psd și ca pnl-usr să se ruleze pe burți.

    00
  21. Nu ma intereseaza ce se intampla dpdv politic, am facut 10 ani de facultate si castig destul de bine in orice tara cu orice sistem politic.

    00
  22. Indiferent ce si cum, e un pas inainte.

    Daca fac si o parte din masurile astea, nu ar ar fi rau:

    „10 măsuri promise de liberali:

    1. Un guvern cu 15-16 ministere și reducerea numărului de agenții
    2. Refacerea capacității administrative prin evaluări ale personalului și ocuparea prin concurs a funcțiilor.
    3. Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.
    4. Abrogarea legii recursulului compensatoriu.
    5. Eliminarea supraaccizei la combustibil
    6. Eliminarea suprataxării pentru contractele part-time
    7. Abrogarea prevederilor OUG 114 referitare la domeniul gazelor, energiei electrice, taxării în domeniul comunicațiilor și înființarea Fondului de Investiții.
    8. Abrogarea prevederilor care au afectat Pilonul II de pensii.
    9. Desființarea pensiilor speciale cu excepția pensiilor cadrelor militare
    10. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin.”

    00
    • Aham siguuuuuuuuur. Am mai vazut eu, au plecat pesedeii si au venit penelistii, cica scoteau taxa de poluare. Au plecat penelistii si au venit peseditii, cica scoteau taxa de poluare, siguurrrrrrr. Toti scot din taxe pana ajung sa se uite la buget si: ba baieti, nu scoatem nimic ca trebuie sa ne taiem salariile si apoi sa aducem bani de acasa, bugetul este prea mic pentru atatia politicieni si sri-isti

      00
  23. concluzia principala este ca fara alegeri anticipate motiunea este fix degeaba pentru PNL-USR, doar ii permite PSD sa se regrupeze in opozitie si sa se schimbe la fata… in acelasi timp PNL se va eroda aratandu-si incompetenta pana la alegerile de anul trecut

    00
  24. Dacă nu se intampla ceva notabil ne îndreptăm spre un mare kkt.
    O singură forță politică va controla tot ce misca in tara asta.
    Vin vremuri urâte.

    00
  25. Eu ,ce sa zic,în comentări le plângem de mila celor care ne-au făcut și celor care au să ne facă viata grea.nu cred în minuni,dar sper în ceva mai bun,nu vreau pensi speciale nici la militari,pentru ca au salarii peste medie,nu contribuie la fondul de pensii cu sume care sa genereze aceste benefici și din păcate nu mai e o instituție asa demna încredere.

    00
  26. Prea multa bataie de cap cu PSD/Pro Romania si complici situatia..

    Acolo se intampla o chestie de selectie de „casta”.. Cei din PSD au avut mereu oameni ce s-au considerat ca facand parte dintr-o „casta” superioara celorlalti muritori de rand ai Romaniei.. Si intr-un fel au avut-o. Si aici e ruptura principala ce s-a produs intre Dragnea si cei cu care s-a inconjurat el si Ponta si cei cu care s-a inconjurat..

    Ponta chiar si cu doctoratul ala plagiat dupa regulile noi e capabil mereu sa faca unul pe bune.. Ce nu-i capabil e sa recite „Pusca si cureaua lata” si chiar nu l-as vedea stand la bere la o terasa cu mici si muzica lautareasca in timpul personal.. Si aici e discrepanta de caracter cu noii lideri PSDisti. Mitraliera, Olguta, Dancila.. astia sunt oameni ca primarii aia vechi ai comunelor ce mereu parca ieseau de la birt dar mereu aveau statura impunatoare, de „mai destept cu doua clase” si asteptau complimente pentru ragaiala lor chiar daca nu au facut absolut nimic; Pentru ei oamenii ca Ponta sunt „tocilarii” din spate (cum avea fiecare primar d-asta cate-un „sofer” sau „vice-primar” cu facultate care facea tot ce ar trebui primarul sa faca) carora le dai treaba de facut..

    Si e normal ca asta nu da bine celor ce chiar au si muncit putin ca sa ajunga sa poata fura in liniste.. Oamenii aia „din inalta societate” ce chiar au muncit si invatat ceva la viata lor si ce au crescut cu credinta ca un comportament de maimuta ca a lui Mitraliera e sub nivelul „castei” din care fac parte incep incet, incet sa-si schimba pozitia si se muta langa un om pe care ei il inteleg (Ponta, in cazul nostru).. Si cu ei se vor muta si primarii subordonati, si toti „specialistii”, secretarii de stat, etc ce mai sunt in PSD…

    Dureaza doar pana-si rup legaturile de afaceri, pana verifica daca n-are vreo unul vreun video ce i-ar face de ras (gen „futut in cur” sau cum era aia)

    Desigur ca sunt si cateva exceptii de la regula, gen Tudose, dar aia isi stiu locul si au invatat ce inseama tact.. In general au inteligenta peste medie si nu sunt atat de egocentrici..

    P.S. Stiu ca pare ca-l laud pe Ponta si Pro-Romania dar nu asta e scopul comentariului. Oricum, separarea asta o vad ca un lucru bun. Daca tot nu ne scapam de comunisti macar sa ne scapam de lautarii lor.

    00
  27. Se tot vehiculeaza prin presa ca maine seara Iohannis il va nominaliza pe Ludovic Orban prim-ministru, cu Raluca Turcan la educatie, Rares Bogdan la aparare , Robert Sighiartău la dezvoltare regionala, Virgil Popescu la energie, Vlad Nistor la Cultură, Emil Hurezeanu sau Cristian Diaconescu la Externe, Lucian Bode la Transporturi și Emil Dumitru la Agricultură.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.