De ce nu poți s-o convingi pe bună-ta să nu mai creadă în icoane lăcrămoase

Salutare colegi și prieteni și bine v-am găsit. În această zi vă voi povesti despre cum țara noastră are sute de mii de absolvenți de psihologie, niciun psiholog real și mulți oameni care-și dau cu părerea la Digi24 despre ce-a gândit criminalul ăla în timp ce Ioana Ciurlea face ochii ăia de căprioară tot mai mari și mai porno.

Bun, ați fost cel puțin vreodată pe la biserică, prin preajma ei, sau măcar la o mânăstire pentru pozele alea mișto de instagram. Nu e că e fain acolo, e curat, miroase frumos? Nu-i așa că te simți un pic relaxat? Ei bine, pățești asta pentru că locul este suprasaturat cu tămâie. Tămâia este o rășină a unui copac străvechi, produsă de regulă în Somalia (deși poate pe etichetă spune că e produsă din lacrimile sfântului Arsenie B.) despre care oamenii de știință zic că are proprietăți antidepresive și anti-anxietate.

Acuma, știm că depresia e ceva nasol, nu știm amploarea ei că nu ne pasă și nu ne putem gândi la ea că ne deprimă ideea. Mai știm că femeile ascund mai bine depresia decât bărbații, pe blogul ăsta s-au scris vreo sută de texte despre fetele care ajung la 30 de ani și încep să aibă reflecții interioare despre viață. Explicația e simplă, pe de o parte nu ascultăm niciodată ce spun femeile, pe de altă parte, ele nu au abordarea brutală masculină de a pune mâna pe rachiu pentru un tratament rapid anti-depresiv. Alcoolismul, un simptom al depresiei, este o boală care se întâlnește de obicei la bărbați.

Bun, și umanele astea de lângă noi, de la nivelul coastei noastre (da, aia-i explicația metaforei din Biblie), terminate de depresie, ignorate de noi, ajung la vreo biserică și mânăstire și se relaxează brusc. Că le-a dat popa cu antidepresiv de le doare nasul. E ca și cum ai intra într-o încăpere de rastamani, unde au tras fumat băieții jointul de la ambele capete. Iar marijuana are THC, o substanță psihoactivă, care e cam interzisă în România, și știți ce e fain, exact termenul ăsta, psihoactiv este folosit și pentru tămâie, mai exact pentru fumul de tămâie arsă lent, să umble la sentiment, că veteranii înțeleg mai bine versul lui Tataee.

Veți zice, bine bă, ce contează, lasă să se simtă lumea bine. Păi contează băbăeți, că ai vrea să știi când intri într-o negociere financiară dacă ți-a dat omul cu „substanțe psihoactive” înainte, știi ce zic? Ne-ajută să înețelegem cum o persoană super-proastă continuă să dea bani la biserică în timp ce orașul pe care-l conduce se destramă. Și cum mamaia de la țară, uitată singură într-un sat unde la fiecare trei case e un violator, polițistul e un amărât cu un pistol care nu merge și primarul e un automaton de furat, cu ochii injectați de la vișinată, are un sistem diferit de valori. Se duce la biserică, e chill, și de-acolo e simplu să-i sugerezi una alta, ce bani să dea, ce fraier să voteze. Pe Xanax icoanele lăcrămoase au sens. Pe antidepresive multe lucuri sunt mișto. Și e bine să știi cine administrează antidepreseive lu’ maică-ta sau lu’ tac-tu sau chiar ție și când o face. Că să tragi un gigi în piept e un act voluntar și conștient, nu ești surprins că râzi cu un senviș în mână oră mai târziu.

A, și ar mai fi o chestie. Dacă aveți impresia că antidepresivele nu creează dependență înseamnă că nu ați citit cu atenție partea cu România are sute de mii de absolvenți de pshihologie și niciun psiholog real. Trei ture de biserică în patru labe drept pedeapsă. Informația cu efectele antidepresive o găsiți de obicei prin revistele de femei și noi am stabilit deja că ignorăm orice spun astea.

Personal, io-s de acord cu orice substanță psihoactivă, aș legaliza toate drogurile ieri, doar că e bine să știi că e așa, să ai un avertisment, cum un bețiv responsabil știe că e beat și că nu ar trebui să ia în serios niciun raționament făcut în condițiile alea. Acestea fiind spuse, pe Victoriei e un magazin bisericesc, tămâia e vreun leu, niște cărbuni de ars sunt tot cam așa, îți mai trebuie o chestie numită „cățuie” în care să arzi treaba, în total ieși la vreo cinci lei, mai ieftin decât orice vrăjeală de-aia cu arome exotice de la magazine de mindfulness. Poți să și meditezi pe deastea, dacă ești genul de om care practică meditație.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. Ce frate, pot get high cu tamaie!? Am trait in ignoranta pana acum… :-D

    00
  2. Eftimie e un echilibru bun la Fluture… si un mijlocas si mai bun intre Fluture si Vali. Bine ai venit si aici Maestre!

    00
  3. Nuff respect !
    It nuh matta wah dem duh, wi run tings, tings nuh run wi

    00
  4. Conjunctural, asta vara, dupa un drum destul de lung cu masina, am poposit la o manastire, destul de vestita pentru minuni, and so.
    Daca tot am ajuns, am intrat, admirat picturi, batut trei cruci cum se cuvine.
    Brusc, langa mine, masa pe care se odihneau niste moaste intr-o cutie a inceput sa se balangane.
    „bah, miracol, aici chiar e ceva divin”
    Dar miracolul a fost elucidat relativ repejor cand, un pelerin apare de sub masa.
    Cica asa era obiceiul, sa treci pe sub masa.
    Doar ca pelerinul era cam mare si masa joasa, iar capul lui a cam zgaltait binisor moastele sfintilor.
    Asadar, daca mergeti prin locuri cu tamaie in exces (vorba lui Eftimie) si vedeti ceva miraculos verificati sub masa inainte de a-ti pune 3 dorinte.

    00
  5. Eftimie,doamnelor si domnilor, bun de pus pe rana si alta nu. Recomand amatorilor de SF si Robu cuceritorul. Stapanul lumii. Bun de tot.

    00
  6. Tare articolul! Are sens!

    00
  7. „miroase frumos”???
    eu nu suport acel miros de tămâie, mi se pare groaznic.

    00
  8. bun, dincolo de articolul care nu spune nimic nou, întrebare: eftimie e noul fluture, are nevoie de audiența lui zoso ca să se facă auzit?

    00
  9. O singură completare: oricîte joint-uri ai trage pe nas în beserică nu vor avea efect permanent.Ideea este că contractele nu sînt semnate prin zonă aia.
    În schimb au efect bășinile(nici nu trebuie să le inhalezi, sînt gratis, se dau fără rețetă) trase zilnic de politruci.

    00
  10. Stai, daca tamaia este substanta psihoactiva, asta inseamna ca putem face cerere sa fie interzisa legal? Cine face pagina de petitie?

    00
  11. Deci de-aia bunica-mea care merge saptamanal la biserica e asa zen si flower power si bunica-mea cealalta, care nu merge la biserica decat fortata de imprejurari, e vesnic nemultumita de orice.

    00
  12. ma, nu fi prost… ce face Eftimie este echivalentul trebusoarei tipei de dincolo, mangaiat egoul unor tipi trecuti de prima tinerete cu povesti nemuritoare… tipa va creeaza impresia ca fizica pe care ati invatat-o/tocit-o/rumegat-o de-a sila prin scoli nu este degeaba, iar Eftimie va aduce SF mestecat la raturi

    00
    • Aww. Ceea ce nu știi tu e că mi-ai făcut un mare compliment.
      Sunt un mare fan al lui Eftimie de când ne-am întâlnit odată în trenul de Brașov-București, și am stat la povești împreună.

      00
  13. 1. Tehnic am posibilitatea să aprob/sterg comentarii.
    2. Nu e o rubrică, scriu și eu pe-aici când am ceva de scris.
    3. Când îl prind pe Presură într-un moment de liniște, am nevoie de un profesor bun.

  14. Bula, macgregor & whatever: atâta timp cât Vali imi lasa posibilitatea de a sterge comentarii, nu va voi lasa niciodata sa va deversati mizeriile aici. De nici un fel, chiar nelegate de persoana mea. Va invit sa-mi sugeti pula pe alte bloguri, asa cum o faceti deja.

  15. arunci mărgăritare la porcine, cum să le spui ăstora că tămâia amețește, uite cum te-njunghie, se vede că nu sunt wallFacers adevărați, altfel ar fi știut că meditația nu se face cu psihtrope, că dacă te-afumi, în loc să vezi un sophon, vezi doi și nu-i de joacă cu sophia și mintea nelimpezită

    00
  16. daca dadea autorul si un exemplu de negociere reusita personal prin influenta fumului de tamaie, alta greutate avea postarea!

    00
  17. Salut aparitia lui Eftimie si disparitia lui flurure.

    00
  18. robu, din mizil, tu ești mă? ;)

    00
  19. am avut/am un an groaznic. cățuie am, cărbuni am, cred că găsesc pe undeva și tămâie (dacă nu, biserica e la 10 minute de mers pe jos), mă duc să mă afum.

    00
  20. Merge si in sisha?

    00
  21. Eftimie, specialist în chimie și substanțe psihotrope și fin cunoscător al nivelului de pregătire al psihologilor autohtoni!
    Ai tras ceva pe nas înainte să scrii (că văd că agreezi ideea)?
    La câte aberații ai debitat în articolul ăsta nu ești mai prejos de Olivia Steer cu propaganda antivaccin.
    S-a umplut internetul de d-aștia care se cred guru doar pentru că au ceva audiență pe o anumită felie.

    00
  22. Sunt depresiv și totusi nu-s alcoolic. Am doar 5 minute pe an cand îmi vine să m-arunc în cap, in rest îs bine.

    00
  23. All hail Eftimie !!!

    00
  24. Era un articol prea subtil pt tnr?

    00
  25. Faza tare e ca s-a studiat problema.
    Pentru cine are rabdare sa citeasca un studiu oficial si foarte bine documentat (NCBI
    National Center for Biotechnology Information, U.S) :
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2493463/

    00
    • @leco, „faza tare” e că și Eftimie a dat link-ul despre care zici tu.
      Asta apropo despre cum se citește în ziua de azi (valabil și pentru „specialistul” în psihotrope „Arhanghelul” Eftimie).

      00
  26. La biserică mergi din credință , tămâia este un element care simbolizează harul prezenței lui Dumnezeu .
    „Să se îndrepteze rugăciunea mea ca tămâia înaintea Ta, ridicarea mâinilor mele, jertfa de seară” (Psalmul 140, 2)
    Tămâia are rolul de purificare și alungare a tot ce este rău.
    Într-adevăr rugăciunea , tămâia produc o stare de bine , o bucurie în sufletele credincioșilor.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.