Cum contracarezi propaganda de pe Facebook

USR a descoperit pagini care fac propagandă anti USR pe Facebook. Soluția lor este, ați ghicit…

Dar le dau eu o idee. Mergeți la părinții voștri și vedeți (1) la ce au dat like și (2) în ce grupuri sunt. Tata era într-un grup în care LupulAlb GetoDac Jedy punea constant linkuri către cele mai jegoase știri și site-uri din univers.

Grupurile și știrile astea funcționează simplu: zgândăresc patriotismul și bagă subtil știri despre cum PSD e cel mai tare partid din lume. Nu spun ei pe față asta, dar românul înțelege că “doar ei ne-au dat”. Nu trebuie să le zică nimeni “vin moșierii și vă iau pământurile” (pentru cititorii mai tineri, sloganul ăsta a fost folosit de Ion Iliescu în 1990 ca să sperie țăranii să nu voteze cu Câmpeanu sau Rațiu), înțeleg ei singuri. Și se vede asta din comentariile de la fiecare știre din asta.

Dar trebuie să vrei să faci ceva, nu doar să te victimizezi. Trebuie să vrei să vorbești cu părinții tăi. Trebuie să fii dispus să îi explici că sunt manipulați. Nu merge doar plâns pe internet. Și e stupid să faci asta ca să rămâi în atenția publicului în calitate de victimă. Aduni simpatie, dar poporul nu votează victime.

propaganda

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. Ce nu înțelegi tu e că majoritatea tinerilor din țara asta depind de sistemul tribal, de clan, de bunele relații cu familia. Familia/clanul/tribul îi ține la școală, în facultate, le trimite pachete, le cumpără mobilă, le dă un „apartamențel”, îi ajută cu o mașină, cu un avans, cu niște rate. Acum, sincer, tu ai vrea să tai gâsca cu ouă de aur doar pentru că ai o opinie diferită de a părinților tăi (care, apropo, și ei au dreptul la o opinie, că doar nu sunt clonele tale, să gândească ca tine)? De obicei cei care se răzvrătesc „împotriva sistemului” sunt cei care deja au căpătat o independență financiară, restul seara protestează, ziua acceptă faptul că mami votează „cu ăilalți”.

    00
  2. Cateodata incerc sa-mi imaginez cum arata omul care tine un astfel de grup. Cum ar suna o discutie relaxata, la o tabla sa zicem, cu persoana asta? Mi-ar exploda neuronii si as pleca in primele 3 minute, sau ar fi o persoana sanatoasa la cap, dar cu agenda asta distructiva?

    00
  3. Am încercat să intru pe contul părinților să fac curat…unfollow, dislike. Degeaba…după câteva luni tot acolo ajung. Cea mai bună soluție a fost să îi duc la vot și să le spun cu cine să voteze și de ce. A funcționat la ultimile alegeri.

    00
    • Sper că glumești. 🤪🤪🤪

      00
    • Mustatciosu a fost condamnat condamnat prima dată fix pentru faze de genul… Dar hey… plm nu contează când o fac eu… eu știu mai bine… eu lupt pentru Romania… Tu’va democrația în dinți…

      00
    • Toți politrucii îți vor spune cu cine să votezi și să mergi la vot.

      Mustăcilă „fost acuzat, în dosarul Referendumului, de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite”.

      Ți-e clar mumă soacră acră?

      00
    • Am glumit. De fapt am făcut un ad targhetat numai către părinții mei. Doar nu era să vorbesc cu ei despre așa ceva.

      00
    • realizezi ca prin asta ii incapacitezi, probabil cum nu-ti placea tie cand erai mic

      00
    • e fix problemea parintilor cu cine voteaza.nu e problema copiilor cu cine si de ce voteaza parintii. cum avem fiecare dintre noi dreptul la o parere si sa votam cu cine vrem asa au si ei. lozinca „dar ei voteaza cu X si ne decid noua viitorul” e doar o lozinca a malin bot.
      ca sa nu mai spun ca daca iti urci parintii in masina si ii duci tu la vot si le mai si spui cu cine sa voteze se numeste infractiune toata treaba asta.

      00
    • am fost in comisie la o sectie de vot in duminica orbului a.d. 1990!
      capu la familie ii alinia pe toti in fata cabinei si intra cu ei pe rand in cabina sa le arate ”unde e trandafirii”!
      bineinteles, le anulam voturile pana se potoleau, dar in cate sectii s-a procedat asa?

      00
    • daddy,
      cine spune ca astazi, in 2019 se procedeaza asa in vreo sectie de votare minte !!!!

      00
  4. Stirea a fost propagată pe G4Media dar pare mai degrabă fake news. Am comentat și acolo
    Ce să înțelegem? Are și PSD experți în informatică nu numai USR? Acum războiul se poarta intre boți?
    În plus usr păcătuiește in cazul de față prin lipsa de claritate, amesteca pagini web cu pagini Facebook, nu clarifică de ce susține ceea ce susține. De exemplu Ciuma roșie nu este nicio pagina web iar pagini FB sunt mai multe.https://m.facebook.com/public/Ciuma-Rosie; la care din ele se face referire? Poate iar va înțelege să aducă dovezi clare în sprijinul afirmațiilor altfel nu face decât să propage fake news uri.
    Nu vreau sa trolez aici dar plângerea asta seamănă a scuza că barna nu va intra în turul 2.

    00
  5. Lupulalbgetodacic e un pic cam paralel, ca sa nu zic analfabet. E „jedi”, nu „jedy”! (bine, in cazul lui poa’ sa fie si „jegy”, ca e cam acelasi lucru…)
    Lupu’ asta alb o fi ruda cu lupulalbastru?

    00
  6. Ma uitam pe pagina USR din Bihor si cea mai tare chestie e ca au o lista cu viitorii candidati la localesi judetene, toti tineri, liberi si frumosi.
    La programul politic insa e scris IN CURAND. Inca o data se confirma ca e partidul care vrea sa conduca dar nu stie incotro va merge. Eu cand ma sui intr-o masina, autobus, tramvai(ai inteles idea) vreau sa stiu unde a duci indiferent daca esti sofer profesionist, vreau sa stiu unde ma duci si aprox cand ajungem acolo. Pustanii si pustoaicele se plimba de colo-colo fara tzel.

    00
    • Astia tineri habar nu au cu ce se mananca „managementul” institutiilor se stat.
      Cand o sa ajunga „parasutati” intr-o functie de conducere publica si o sa se trezeasca ca nu pot sa faca absolut nimic, pt. ca sub ei se afla o armata de bugetari care nu au nici un interes sa le puna ideeile bune sau rele in practica, sa vezi cum le trece pofta de putere.
      Schimbarea se face in cel putin 8 ani nu 4, dar sa ai resurse umane competente in spate, restul este gargara de propaganda.
      O sa ii vezi cum apar zilnic la televizor sa se planga ca nu pot face nimic, ca asa si pe dincolo, ca mostenirea grea si datoriile si cate in luna si in stele.
      Vrajeli care o sa plictiseasca repede si o sa se lepede inclusiv sustinatorii de ei.
      Plus ca n, o sa existe o majoritate cum a avut P$D si atunci o sa se manance mai mult intre ei, unul o sa traga stanga altul dreapta si poc se duce dreaq orice coalitie de guvernare.
      As vrea sa ma insel, doar ca este fix ca un film prost, care se repeta.
      O sa functioneze maxim 2 ani, cam cum a fost PDL, de data asta o sa fie un fel de USPLM, subliniat PLM din coada.
      Aparatul bugetar este mult prea mare, nu o sa poata fi controlat fizic, si fara ca toti negrii aia mici din functiile de executie sa lucreze impreuna cu tine o cam iei in mana.
      Iar functiile de executie sunt in proportie de 60-70% pline de adepti P$D, neamuri, membrii, simpatizanti, etc.
      Iar daca te apuci sa faci politie politica iar o iei in mana, si ti-o furi de nu te vezi.
      In concluzie o sa avem 4 ani de circ nu de schimbare.

      00
    • Asta cu „tinerii frumosi si liberi” e un cliseu preluat de la A3, respectiv M
      .Badea. Al naibii cum va dati de gol!

      00
    • Salut. In 6 decembrie, dintre candidatii acestia vor fi alesi candidatii pe pozitii eligibile, pe baza votului popular si pe baza votului membrilor. Ca sa convinga votantii, candidatii vor prezenta propunerile lor pentru viitorul CL care vor fi dezbatute public. Cei de la Plus isi vor alege si ei candidatii si va trebui sa ne punem de acord asupra listei finale pe care o vom depune. Programul politic, „oferta” electorala se va constitui din platformele program ale acelor candidati si, probabil, din alte masuri pe care le vor propune cele doua filiale daca nu vor fi deja incluse in propunerile candidatilor. Pentru asta, deja facem sondaje online si offline in cartiere. Facem asta pentru ca nu ne dorim sa trimitem in CL si CJ o mana de popandai carora sa le spunem ce sa voteze ci niste oameni care se pricep la anumite domenii si urmaresc o agenda in care cred si care rezoneaza si cu cetatenii, cu realele lor nevoi. De acord, suntem putin in intarziere, n-are rost sa insir motivele pentru asta dar sa stii ca nu stam degeaba. Si inca ceva, fiecare isi cheltuie timpul, energia si banii ca sa se inhame la o munca grea, in plus fata de ceea ce are fiecare de facut in viata lui, retribuita cu 1000 de lei. As aprecia daca ai intelege aceste lucruri si daca le-ai sustine. Ideal prin munca si implicare directa, de sfaturi si reprosuri ne e plin inbox-ul si feed-ul. Numai bine!

      00
    • sigur. dar primiți în partid și afemeiați și pedofili? că asta e directiva de la partid mai nou, să insistați să îmi lipiți eticheta asta. știu, nu voi, voi nu știți nimic, jegul ăsta nu lucrează la voi, nici ăilalți, voi sunteți curați.

    • Meh, Romania cu PSD la carma e ca un autobuz condus la viteza maxima spre o prapastie, la volan fiind un copil de doi ani. Prioritar e sa dam la o parte copilul si sa oprim naibii autobuzul.

      00
    • @flavius.bunoiu
      Apreciez dialogul dintre politicieni si cetateni.
      Va urmarim, va criticam, va sanctionam, bine ati venit in politica! obisnuiti-va cu asta.

      00
  7. Lupul dacic, ca lupul dacic, dar să vezi ce o să pățească hotnews care l-a atacat pe tăticul lui Caramicu :)

    00
  8. Nu știu de pagini fake, dar la USR este un tip, Caudiu Nasui, care are pagina de Facebook unde vine cu cifre si fapte. Mie îmi plac adevărurile verificabile de oricine prin cifre și fapte, așa că mai dau share pe pagina unui județ „PSD”, pagină ce are 40.000 de membri. Locuitori din județ.
    Se pare că pesedistul de rând e foarte dezinformat, iar cifrele și faptele funcționează, il ajută să se trezească la realitate.

    00
    • Oare de ce în majoritatea țărilor se negociază salariul brut, numai la noi cel „în mână”?
      A fost un proiect de lege prin care românul să primească în mână salariul brut, apoi să plătească el lună de lună impozitele. Ce scandal a fost cu proiectul ăla de legea!
      Dar eram sigur că nu se va da această lege. Cum să afle că exact românul de rând cu cât contribuie la… jaful național?
      E foarte simplu să combați fake news și fake pages: CIFRE ȘI FAPTE VERIFICABILE.
      Nu crezi? Vrerifici simplu, ai și linkuri de site-uri oficiale de Stat unde să verifici x sau y.
      La pesedeii de la mine din județ a început să meargă treaba asta… Greu, dar se mișcă ceva.

      00
    • Am rîs.
      Aia e o pagină de propagandă, fix ca toate paginile de propagandă ale fiecărui partid. Cifre aiurea poate să dea oricine pe facebook.

      00
    • Nepoate, „aiurea” nu e cand poti verfica singur.
      Cand gagiul spune ca x sau y, tu poti cauta sa vezi daca mananca rahat.
      Am facut asta de cateva ori.
      Sa vedem ce „propaganda” vezi tu in textele de mai jos. Fa analiza pe text, unde e propaganda:

      „Comisia europeană confirmă lună de lună că suntem pe primul loc la inflație în UE. Cu rata inflației în zona euro undeva la 1%, noi suntem la un nivel de patru ori mai mare. Ce înseamnă, de fapt, acest lucru pentru fiecare român?”

      Dacă despre creșterea împrumuturilor statului am mai vorbit, azi să ne uităm și la cât plătim pentru ele. Să ne uităm la dobânzi. Dobânda este un indicator care nu minte și nu poate fi manipulat ușor. De ce? Pentru că este exact prețul pentru care un creditor este dispus să împrumute statul. Simplu.
      Cum au evoluat dobânzile României? Dacă în 2016 aveam aproximativ aceleași dobânzi precum Ungaria sau Polonia, ~3%. Acum, după aproape 3 ani de guvernare PSD-ALDE, lor le-au scăzut costurile îndatorării și au ajuns la 2,5%. Nouă ne-au crescut la 4,46%!
      De ce? Pentru că pe măsură ce crești cheltuielile pe datorie, finanțatorii încep să vadă că te clatini. Și atunci nu se mai înghesuie să te crediteze. Iar cei care rămân dispuși să o facă sunt cei care îți cer din ce în ce mai mult, ca să își compenseze riscul pe care și-l asumă.

      Românii plătesc, noi risipim: deviza statului român.
      Peste 237.000 de lei pe lună este suma pe care statul o plătește pentru chiria sediului uneia din instituțiile sale, Avocatul Poporului.
      În cinci ani de zile, cât ține un mandat al acestei instituții, statul cheltuie 3 milioane de euro, adică taxele lunare a peste 16.400 de români angajați pe salariul minim, doar pentru chiria unei singure entități.

      Bineinteles ca are si texte de propanagda, „PSD e naspa”, ca e politician, totusi, la un partid, dar eu dau share doar la postari cu cifre si realitati, cum sunt textele de mai sus.
      Verifici singuri si vezi ca suntem cea mai varza tara din UE la inflatie.
      Cauti si afli cu cat ne imprumutam, si pentru ce.
      Chiriile pentru aia… se poate cauta si verifica daca asa e. Si ne putem intreba de ce, daca ce spune gagiul are vreun sens…
      Propaganda, nepropaganda, incepe sa prinda la oameni care pot gandi si cu cifre.

      00
    • “Comisia europeană confirmă lună de lună că suntem pe primul loc la inflație în UE (LINK sursa oficiala). Cu rata inflației în zona euro undeva la 1% (LINK sursa oficiala), noi suntem la un nivel de patru ori mai mare.”

      Asa se face un fake news de calitate, bagand niste cifre (posibil) aiurea, fara sa dai o sursa oficiala a informatiei. Asa fac cei peste 17.000 de pedofili condamnati din USR, inspirati de cei 22.002 de homosexuali din acelasi partid.

      00
  9. „Soluția lor este, ați ghicit… Dar le dau eu o idee. Mergeți la părinții voștri și vedeți (1) la ce au dat like și (2) în ce grupuri sunt. ”

    Daca ne referim strict la aia din USR. Eu stiam ca au cam 16.000 de membri. Cam greu sa discute cu vreo 3-4 milioane de parinti si sa ii convinga sa nu se mai uite la site-uri cu lupul dacic si tunelul din Bucegi. Ca de astfel de numere vorbim.

    00
  10. Mergeti la parintii vostri. Verificati eventual si in ce grupuri sunt pe FB (nu prea intruziv, ca nici voua nu va placea cand va scotoceau prin camera dupa reviste deocheate, cand aveati 16 ani). Mai ales ca in grupuri de FB te poate introduce cineva si fara sa stii. Sau asa era pe vremuri. Explicati-le cum functioneaza FB si social media si aveti rabdare cu ei, ca si ei v-au invatat sa mancati cu lingura si furculita.
    Ajutati-i constant financiar. Explicati-le ca si daca „le taie aia pensia” tot ii veti ajuta voi, ca sa nu fie la mana „lor”. Nu mai plecati saptamanal cu oala de sarmale, 10 borcane de zacusca, 5 de muraturi (flash news, costa- si tot din pensia aia pe care or sa o taie „aia” sunt platite).
    O data presiunea financiara ridicata, la finalul zilei e dreptul lor sa voteze cu cine vor.

    00
  11. Hai bre sa ne concentram pe chestii pozitive: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/oferta-de-guvernare-a-lui-dacian-ciolos-desfiintarea-sectiei-speciale-mai-putini-parlamentari-si-abrogarea-oug-114-1190359

    Eu zic ca daca am imprastia si explica materialele astea precum imprasite A3 cacati cu Cumpanasu’ si Lupu senzational materiale porno pentru nationalisti atunci incepem sa avem o sansa..

    De ce te astepti sa schimbi omul ce-si creaza pareri in functie de ce citeste pe Facebook? Bou’ ala (aka, batraneii nostri) trebuiesc lamuriti cu aceleasi arme..

    00
    • Eu pe langa propuneri vreau sa vad un roadmap pentru implementarea lor.

      Am citit recent o chestie interesanta de la un democrat decrepit din state. Dovada unei institutii sau politici bine facuta o ai dupa ce este condusa 10 ani de rivalii tai.

      Politicile guvernului Ciolos au fost desfiintate in cat timp? 2-3 luni?

      00
    • N-au cum sa faca asa ceva cei de la PLUS pana nu stiu cu cine se inhaita.. cati USRisti (si care ca acolo e o problema), cati PNListi ce regreta USL

      De ce sa iasa Ciolos si sa zica ca-n doi ani face pe dracu’ daca e foarte posibil sa nu reuseasca…

      Dar tintele sunt bune, clare… sunt printre ele si probleme ignorate de presa si de populatie..

      00
  12. ca să spui unei persoane mai în vârstă și în special părinților că au căzut într-o capcană, că e propagandă și că sunt manipulați înseamnă, într-o oarecare măsură, să le zici că n-au înțeles ceva, că tu ești mai deștept ca ei pt că ai înțeles (e extrem de greu pt mulți să accepte că plodul ăla pe care l-au șters la cur și cu care au piedut ore/zile să-i explice ceva a înțeles acum o chestie și ei nu) și, în ultima instanță, că-s proști. nimeni în lume n-o să te asculte dacă-i zici că-i prost.
    ca să eviți capcana asta a insinuărilor îți trebuie tone de psihologie (informații, mecanisme, chestii) și diplomație. pe care eu personal nu le am.
    am însă noroc de părinți care nu pun botul chiar la orice tâmpenie și mai ales nu suportă, nu votează PSD. ba chiar, după o perioadă în care n-au mai vrut să voteze că ”toți sunt o apă și-un pământ”, sunt deciși să voteze ”ce zici tu că-i mai bine, să dispară PSD”.

    00
    • cel mai greu am convins-o pe soacra-mea!
      greu, dar dupa un efort comun de putin peste douazeci de an, am reusit!
      nu se mai uita nici pe televiziunile lor!

      00
  13. rip Ion Rațiu

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube