“Cât vrei?”

Cred că era prin 98 sau 99 când, fiind atras de scris și alte chestii, eram și la jurnalism, zic că n-ar strica să încerc să găsesc niște oameni cu care să fac o revistă de tineret serioasă. Ceva în antiteză cu Popcorn și Bravo.

La un moment dat mă pune cineva în legătură cu un tip care voia să asculte ideea și avea ceva bani. Ne vedem la barul de la Inter, el costum, impecabil, îl știau chelnerii și barmanul, eu pleată, blugi, tricou cu mortăciuni. El ia un coniac, eu iau o Cola.

Ascultă ce am de zis, planul, direcții, estimări de oameni, spun că nu știu nimic cu distribuția și trebuie să găsim un om pentru asta, și la final mă lovește cu întrebarea din titlu. Și n-am știut ce să-i spun. La asta nu mă gândisem. Mă gândisem la toate problemele, mai puțin la câți bani îmi trebuiau.

Cred că asta e problema multor oameni care cer bani pe net. Dau zilnic peste cauze la care pot contribui, la unele o fac, la altele nu înțeleg ce vrea exact și cât costă. Dă-mi un link să văd cât costă ce vrei (cum a făcut tanti asta aici, de pildă).

Același lucru, studenți care vor o sponsorizare pentru ceva. Cât? Păi…nu știm. Zi o cifră acolo, explică ce e cu ea, justific-o. Nu știm.

 

 

film-anna-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. La intrebarea asta sunt doua raspunsui. Daca esti mai fomist si fara experienta spui : cat dai? Daca esti bazat spui : TOT.

    00
  2. Neste meleoane acolo ca sa fie!

    00
  3. citind doar titlul am crezut ca e intrebare pentru vreo influencer-ita :))

    00
  4. un piscot si o cola pentru asta micu’

    00
  5. In prima faza vad ca cere o lista cu rechizite sau ce o fi. In a doua faza da din top ca sunt multe pb gen copii fara incaltaminte si chestii minime si practic cere bani. Nu poti sa ceri exact pt ca nu ai o situatie clara cati sunt cu pb. Aduni cat poti si ajuti cati poti. Asta cu „cat vrei ?” e foarte complexa cand vine vorba de un plan de afaceri. E greu pt firmele vechi sa-si faca planul dar mai pt ceva de inceput. Tu in 98-99 nici nu stiai poate care sunt diferentele intre costurile fixe si alea variabile. :)

    00
    • eu văd în partea introductivă că se menționează că unii copii nu vin la școală din cauza situației precare (lipsă haine, încălțăminte), iar în tabel unde se menționează încălțămintea în unele locuri se menționează ”voi reveni cu numele (mărimea) în câteva zile”.
      sau se menționează că vor reveni cu o situație clară în câteva zile. asta a fost tabelul pe care profesorul/învățătoarea l-a putut face înainte să ajungă în clasă și să știe exact situația copiilor.
      se mai precizează că unii au aflat unde și la ce clase vor preda cu 2 zile înainte de începerea școlii și că vor reveni cu date. cum ar putea să știe oamenii ăia ceva?!

      00
  6. Cel mai bun si eficient sfat. Primit acum cativa ani de la o specialista in fundraising, aplicat, vazut ca merge.

    In timpul liber, eu si altii ne ocupam de un ONG micut care organizeaza un proiect anual, cu aspect social/caritabil. In fiecare an, tre’ sa strangem bani. In fiecare an, spunem exact ce bani asteptam, si ce vom face cu banii. Le dam o lista de optiuni, sa ramana iluzia liberei alegeri. Asta stabileste un prag minim acceptabil pentru donatii si clarifica in mintea oamenilor ce inseamna contributia lor.

    00
  7. Am trecut prin asa ceva. E greu ca naiba sa faci o estimare a cheltuielilor pentru un proiect complex, mai ales cand trebuie sa apreciezi corect timpul in care vii cu bani de acasa.

    Ce s-a intamplat cu proiectul respectiv?

    00
    • l-am făcut in facultate, a avut vreo 5 numere, până m-a luat gura pe dinainate și am început să scriu ce cred :D
      după care a apărut la Centrul pentru Jurnalism Independent, spre care mă dusesem cu propunerea, aceeași idee, același nume, dar fără noi.

    • Ce nume avea revista? Pe vremea aia cred ca le-am avut pe toate de pe tarabe, inclusiv ceva gen “liceenii” care a aparut doar de cateva ori pe piata.

      00
    • @Paul, Porcporn sau Brawo :)

      00
  8. Făcând referire strict la situația ta, dacă chiar eram luat prin surprindere, eu l-aș fi întrebat care este suma cu care el ar fi confortabil să o investească pentru așa ceva.

    00
    • Și raspunsul lui ar putes fi: „trebuie să vorbesc puțin cu cei de la financiar să vedem exact cât avem în plus… te sun eu mai încolo”.

      00
  9. M-a indus in eroare poza.

    00
  10. De regula, suma corectă este: valoarea la care te gândești, ori doi, plus TVA.
    Se aplica in orice profesie liberală.

    00
  11. atunci era simplu: (banii de un video+banii de un cielo)x2

    00
  12. Vezi? la intrebarea asta instagramaritele au tot timpul un raspuns. Avantaj ele.

    00
  13. #faranumar

    00
  14. Parerea mea e ca in momentul in care proiectele pornesc din pasiune , calculul bugetului e pus pe ultimul loc..Am simtit acelasi ” uau ..buna intrebare” :)) le-am pus pe hartie si a iesit ceva apropiat de realitate. Cheers!

    00
  15. Cum băi, a dispărut deja expresia FĂRĂ NUMĂR?

    Trist…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube