#cleanromaniachallenge 2019, cu Sânziana și alți influenceri

update: e campanie Fairy. era și anul trecut, de aia mințeau atunci când susțineau că nu sunt plătite și nu e campanie.

Campania asta e the gift that keeps on giving. După ce anul trecut au dat-o prin august, anul ăsta nu au intrat banii de la Soroș decât în septembrie. Și Sânziana Negru a prestat un video teribil de amuzant.

Primul cadru credeam că e la Vadu, acolo unde Sânziana intră cu mașina pe plajă și unde arde plasticul adunat de de plajă (zice ea) sau adus de acasă (zice cineva care a văzut-o). Da, a spus cu gura ei că a ars plasticul adunat. Nu, după pățania aia nu s-a calmat, tot pe plajă intră cu mașina, tot la campanie, tot pentru că poate. Voi n-auziți că era la campanie?!?! Poate Mink Campers au în manualul de brand încălcarea legii dacă poza iese mișto. Și da, mișto exemplu de influencer.

Și nu, nu mă leg că jucăria aia e prea nouă ca să fie aruncată. Că nu cred că a luat-o de la un copil din parc pentru filmare. Și nici n-a pus-o ostentativ la marginea drumului, să dea bine. Pur și simplu a avut noroc. Aham.

Asta doare cel mai tare. Că, deși toată lumea s-a coit anul trecut pe subiect, unul tușea, altul nu îl citise, altul era plecat, toată piața online l-a citit. Și e neplăcut să te țină minte lumea ca aia care s-a dus cu gunoiul de acasă și apoi a ars plastic în rezervație ca să își facă poze cu asta.

Un om se bucură că vede o pungă de plastic. Că se gândește că îi dă foc mai târziu.

  

Ia te uită, moloz de construcții. Vai, ce trist, hai să îl adun eu în punguța mea.

Maria Bagrin de la Makeover Buro vede probleme fix pe ce se pricepe ea. Să facem mai multe clipuri, mai multe campanii, mai mult awareness. Că asta e problema, că lumea nu știe că e de rahat să arunci gunoiul aiurea. Deșteaptă fată.

Mădălina Merca știe cum e cu puterea exemplului, ea fură idei de pe afară și le face și ea, e în temă. De responsabilitate ce să zic, nu cred că vrea să își asume.

Alina Ceușan și Sânziana Ailaltă, deștepte foc, ca de obicei.

Ăsta e spot on. Mai mulți bloggeri să își dedice timp să facă campanii din astea! Nu să recicleze pe bune, aia e pentru proști, trebuie să cumperi 200 cosmetice pe lună, în ambalaje de plastic, nu e timp pentru reciclat. Ci să scrie. Ca și Bagrin, aceeași idee tâmpă că lumea nu știe. Oameni loviți cu leuca.

Altfel, când căutăm “cum reciclăm ușor”, al doilea rezultat e un articol din 2011 scris de al dvs. blogger preferat. Acum fucking 8 ani! Că tot mă acuzau maimuțele astea pe la colțuri că nu scriu pe reciclare și ecologie.

Aici sunt de acord. De multe ori, jegul e în suflet. Ne pasă de ecologie și reciclare doar dacă e la campanie. N-am văzut niciodată un influencer dedicând un clip întreg unui subiect atât de greu. Nu sunt bani în asta. Și nu atac omul (că Sânziana e un om mișto, dar nu are pe cineva care să o mai tragă de mânecă atunci când greșește, băiatul ăla care e cu ea e bucuros că face bani, alea mai mici ca ea sunt speriate să zică ceva negativ, iar alea pe același nivel cu ea se bucură când dă chix). Atac acțiunile lui. Că faze de genul ăsta sunt ca un scuipat în ochii celor care strâng după ei de ani de zile (Leave no trace anyone?)(de unde să știe influencerii de așa ceva, fie vorba între noi). Băi, și cum ar merge o campania despre cum să reciclezi cutiuțele și ambalajele de la cosmetice…

Știu, sunt hater, dar nu pot să nu râd de ipocrizia asta sinistră. Dacă e campanie, stăm și-n cap, altfel, ardem plastic în rezervație. Și cine ne arată că greșim e hater. Nu greșim niciodată. Nu ne place de cineva care ne spune că greșim. Că nu greșim.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

  1. Eu recunosc când greșesc… Deși nu s-a întâmplat niciodată!

    00
    • Mie mi se pare o inițiativă frumoasa, mai putin gunoi pe plaja și mai multi oameni responsabili. Haterii apar oriunde, chiar și când Petrom făcea campania Țara lui Andrei sau când Metallica a donat bani unui spital de copii.

      00
    • @george Mai gasesti o anvelopa aruncata pe plaja, niste pungi de plastic, si ce frumos le dai foc sa inegresti putin pescarusii aia obraznici!!! Si te mai si lauzi cu asta la toata lumea…asa este la noi!

      00
  2. Mesieur Poirot, acea masinutz e foarte probabilment sa fie aruncata.. ca manque o rotita.

    00
    • non capisco, plata o plomo, ce copil știi tu că aruncă o jucărie din mașină sau din căruță pentru o roată lipsă?

    • o roată lipsă se poate întotdeauna completa cu ceva echivalent…. eu foloseam o castană cu un cui înfipt în ea când eram mic =)

      00
  3. Votez pentru acest punct de vedere….Pe mine mă sperie, încă, atâta veselie și ipocrizie și imoralitate în aceste campanii. Banul să fie cheltuit. Atât. Aaa, asta face roata să se învârtă? Am înțeles. PS: Mai sunt persoane care caută coerența, raționalitatea și consecvența, în campaniile bazate pe influcener marketing, și scriu critic, așa, sănătos? Niște link-uri?

    00
  4. Ambalajele de la cosmetice sunt chiar un cosmar

    00
  5. Nu-mi dau seama daca in poza 5 e sanziana sau un alt gunoi (jos, centru-dreapta).

    00
  6. bre’, da’ greu vă prindeți, prima poză nu e despre gunoi că era sau nu acolo, v-a dat instagramerița un pun intented că tot se vorbea că a intrat cu mașina pe plajă … e (a intrat) cu mașinuța pe plajă … get it now? ;)

    ce-aș muri de râs să fie așa, caz în care v-a făcut tanti lol
    da’ mă-n-doiesc că e așa sprințară la mansardă.

    00
  7. @vali, mai ai loc în frigider de pizdulici de influenceriţe ?

    00
  8. Vali, ziceai acum ani de zile urmatoarele: „satele românești ar trebui rase de pe fața pământului și țăranii înecați ca șobolanii”. Hai sa plusez eu si sa adaug in echipa asta de morti prin inecare si curvetele astea de care scrii si, evident, toti aia care o ard pe net ca ei fac si ei dreg, si-i descoperi dupa o vreme ca scuipa seminte si arunca chistoace pe strada.

    00
  9. Problema este ca gunoaiele astea se inmultesc si nu le poate opri nimeni. CleanInternetChallenge, ceva?

    00
  10. Poluarea se poate reduce in multe moduri, nu doar pozand in chiloti cu sacul in spate: mai putine cosmetice (procesul de productie polueaza ceva de speriat, indiferent ca sunt Gerovital sau Dior), mai putine haine, mai putini pantofi (idem, o pereche de pantofi de calitate de piele te tin mai mult decat 3 din piele “eco” facuti din plastic), mai putine calatorii cu avionul etc

    00
    • mai putine cosmetice, mai putine haine, mai putini pantofi

      te-ai lovit la cap?! păi ele la ce rahat mai fac reclamă, bă?! cum prostesc femeile că sunt urâte și au nevoie de tone de machiaj?!

    • Pai fac reclama ca au bani de Dior (doh).
      Realitatea e ca in 5 ani daca tragi linie esti mai castigat financiar cu (de exemplu) haine de calitate de brand decenr decat cu tricouri de 50 de lei de la Zara. Un tricou de barbati de la Tommy / o camasa de femei de la Massimo Dutti daca sunt ingrijite conform instructiunilor rezista fara probleme 3 ani si arata inca prezentabil la sfarsitul perioadei, purtate in ritm decent (1/ la 2 saptamani): nu se scamoseaza, nu put (da, multe haine prind miros, daca nu de la transpiratie, pur si simplu miros de carpa veche), nu se desira, nu se decoloreaza, nu arata demodat.

      00
    • Realitatea e ca in 5 ani daca tragi linie esti mai castigat financiar cu (de exemplu) haine de calitate de brand decenr decat cu tricouri de 50 de lei de la Zara.

      nu. că nu poți purta același tricou doi ani. râde lumea de tine că ești sărac și n-ai bani de unul nou.

  11. in prima poza aia s-a dus acolo sa stranga gunoaie sau sa faca photoshoot? masinuta, fara o roata, rasturnata simbolic in sant, in gros plan, ea ceva mai in spate, blurata in fundal, plimbandu-se melancolica.

    io ma gandesc ca daca ar fi sa imi pierd o zi sa curat o plaja sau un camp sau ce o fi, as trage rapid cateva planuri generale „before”, dupa ce termin curatenia, cateva „after”, si restul zilei cat a mai ramas la bere cu cei care m-au ajutat.

    00
  12. Tits or it didn’t happen! Daca ne arata tatzele ne apucam de strans gunoiul.

    00
  13. EU adun gunoiul cu spermanța că intr-o zi o sa ma întâlnesc cu Sinziana la ecologizare si o ne futem in cucuruz.

    00
  14. si pentru ca nu gasesc energia sa editez niste videouri sau sa dorm am zis sa incerc sa fiu hater matinal si sa observ ca:
    – clipul e filmat undeva spre seara si deobicei ai cam pâna la o ora pâna sa se întunece ceea ce ma face sa cred ca curatenia a durat atât cât a durat si clipul, vreo 2 minute
    – unii dintre sacii negri se gasesc si la început si undeva la sfârsitul filmarii. acuma nu stiu daca a gasit sacii acolo sau a venit cu ei de acasa
    – ce face cu gunoiul ala strans si pus în mijlocul drumului? îl lasa acolo? îl pune în portbagajul masinii si duce gunoiul undeva sau cheama un uber?

    00
  15. Unde le gasesti? Am mai si dat click pe filmuletele alea…..

    00
  16. Bă acuma serios, înţeleg heităreala, şi nici eu nu le suport pe fetele astea. Dar poate că fac totuşi şi ceva bun. Eu zic că filmuleţele astea, oricât de ipocrite ar fi campaniile, tot prind la ceva public. Şi da, cred că are mai mult impact treaba asta decât dacă s-ar apuca ele sa recicleze.

    00
  17. Cica „sa ne intilnim simbata mai multi, in toate colturile lumii, sa curatam Pamintul”
    Asta e la misto sau e pe bune?

    00
  18. cum reciclăm ușor, e primul la mine

    00
  19. NOU
    #37

    Unul nu s-ar duce sa curete gunoaiele de langa Biserica Anglicana…balarii de 1.5m…ai spune ca macar administratorilor bisericii le pasa, dar se pare ca nu

    00
  20. un video în care mănâncă gunoaiele și le transformă în îngrășământ pe când ???

    00
  21. eu incerc sa ma pun in pantofii cu toc ai followerilor influencerelor astora.
    Dupa mine sunt trei tipuri: barbati labagii care folosesc contul fetei pentru masturbare pe soft porn (macar 50%), influencere wannabe care le sufla in cur fetelor astora la orice articol doar ca sa mai traga un pic din patura de followeri si pe contul lor – astea vor copia campania de la influencerele mari si vor merge mai departe, apoi sunt fetele care viseaza si ele sa fie ca Sinziana in viata dar nu prea le duce capul nici cum sa creasca followerii, nici nu ar vrea sa se dezbrace iar astea ar putea invata cate ceva despre reciclare si eco.
    ceva ceva ramane oricum, am vazut pustoaice de 12 ani cu niste idei absolut revolutionare despre viata, ecologie, etc, initial ma intrebam de unde le vin ideile dar uite ca vin din social media.
    acum depinde si de materialul genetic al persoanei, la unii garbage in devine gold out…

    00
  22. In loc sa strangi gunoaiele de pe jos, nu mai bine stai la panda si ii bati pe aia care le arunca? Pentru ca daca tu te duci si le strangi, idiotul care le arunca o sa gasesca iar curat. Asa ca o sa il doara fix in pix, ca sunt prosti voluntari care fac curat. Si nu amenzi, ca alea exista dar lipsesc cu desavarsire. Bataie tata. Rigla la palme, genunchi goi pe coji de nuca, carte de telefoane la bijuterii, ceva finut, sa placa la toata lumea. Dar sunt eu mai de moda veche.

    00
  23. Sunt curios daca politia se va auto-sesiza in situatia asta. Stiu ca in rezervatie legea interzice accesul cu masina la o distanta mai mica de 100m fata de apa, iar amenda este considerabila.

    00
  24. Praf în ochi campania aceasta. Oricum, să arzi plastic tu, așa, de capul tău e stupid, degajează multe toxine, plasticul se arde în incinte special amenajate și chiar și acolo oamenii care lucrează se îmbolnăvesc pe capete. Dar e cool să arzi plastic.
    Lăsând asta la o parte, înțeleg să fac campanie la gunoaie persoane care efectiv militează pentru ecologie.
    Cineva care promovează fast fashionul (unul dintre TOP poluatori ai Planetei, alaturi de agricultura etc) , zeci de mii de cosmetice, zeci de mii de lucruri inutile în general, de fapt consumul de dradul consumului și risipa în general, nu are ce căuta într-o campanie eco. Punct. Oricum, asta cu reciclatul si adunatul gunoaielor e praf in ochi.
    Si reciclarea selectiva. Ajuta, dar, doar ca sa fie curat ici-colo, dar nu rezolva nimci dpdv ecologic, pentru ca majoritatea plasticului nu este reciclabil. Degeaba il adunam de ici si il ducem dincolo.
    https://www.theguardian.com/environment/2019/aug/17/plastic-recycling-myth-what-really-happens-your-rubbish

    00
  25. Nu știu zău unde le găsești pe toate curvetele astea și mai ales, de ce le tot faci reclama aici pe blog? Nu trece o săptămână fără un articol despre vreo pitipoanca. Do they pay you? 😃😃
    Și apoi te superi când îți zice nu știu care că ai un blog de libidinos și afemeiat.
    Lasă le pe fufele astea în lumea lor roz de insta kkt, și nu le mai face atâta reclamă că nu deloc interesant, devine chiar penibil.

    00
  26. Da’ gagicile astea nu sunt constiente ca industriile de fast fashion si de cosmetica polueaza extraordinar de mult? Mai ales hainele alea ordinare de se rup dupa ce le porti de cateva ori si pe care nici ele nu le recicleaza macar. Si oricum, din cauza boom-ului de influenceri a aparut un boom si in productia de haine de rahat si cosmetice, dar daca explodeaza bula asta a influencerilor poate se mai incetineste si productia asta… Si totusi ce daca, macar ne-au aratat proastele cum sa ne dam cu pudra.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.