Începe școala cu Carrefour! (p)

Ca în fiecare an, Carrefour s-a pregătit intens pentru începerea școlii. Reduceri la rechizite, haine și ghiozdane, produse noi și variate, toate aranjate cât mai la îndemâna cumpărătorului.

La cărți și caiete nu am zăbovit prea mult, erau puse în niște cutii mari la papetărie, am luat ce ne trebuia rapid.

Cu ghiozdanele eu am o problemă, nu cu ele neapărat, ci cu părinții care cumpără ghiozdane grele, uneori și 2kg goale, pentru că arată simpatic sau pentru că sunt trainice. NU. Cumperi unul de cârpă de 60 lei, când se rupe iei altul și aia e. Se bucură și copilul că are 300 grame (pe cântărite) și nu 2kg!

Cămăși, 32 lei. Știu, e plin de mămici prin centru care caută cămășile alea bune, am făcut și noi astea, și tot vopsite și mâzgălite ajungeau, așa că am renunțat. Chiloți colorați, nu albul ăla de spital, de care am oroare.

Și clasicii teniși cu arici, să nu înnoade șireturi.

Produsele care au prețuri bune pot fi văzute și pe site, ba chiar pot fi comandate de acolo.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Poza cu greșeala de ortografie și alea cu chiloții de adulți sunt de la tine sau de la piarul lor? Mai circula una cu niște cuțite din anii trecuți :D

    Acum, eu nu mai înțeleg o fază. Pe vremea lui Ceașcă nu se găseau, luai când se băga. Dar acum? De ce trebuie neapărat să faci cumpărăturile „pentru școală” fix cu 2 zile înainte? Am trecut prin 3 ani de grădiniță, 8 de școală, acum am ajuns la liceu și, exceptând grădinița, când doamna mai venea cu idei noi de la an la an, în rest n-am luat niciodată de „back to school”. Caiete iei tot timpul anului, carioci și acuarele oricum se consumă repede deci se înlocuiesc des, nu cred că un părinte cu copii de școală nu are stoc suficient.

    00
    • Din aceleasi motive pentru care lumea face cumparaturile de sarbatori cu 2 zile inainte, lipsa de bani si lene.
      Nu stiu cum e cu „back to school” dar logic ar fi ca datorita cantitatilor mari vandute sa fie mai ieftin sa faci cumparaturile pentru scoala acum, probabil de asta se fac si stocuri.

      00
    • unele magazine nu au produsele respective tot timpul (lidl, de exemplu, nu are caiete și alte ”școlăreli” tot timpul, are oferte din când în când). sau nu au o gama atât de variată de produse sau de brand-uri sau, cum zice GC, în mod curent au prețuri un pic mai mari.
      plus că până la vârste un pic mai mărișoare prinde copilul caietele, începe să le mâzgălească. poți să-i dai tu să aibă 10 topuri de hârtie de mâzgălit, tot caietele sunt mai bune. și te trezești că știai că are x caiete și nu mai are niciunul. plus că pierde pixuri, culori, creioane, carioci, acuarele.

      00
  2. Caietele de 20 de bani sunt foarte bune. Cumpăr pentru mine, „nostalgic” de mai mulți ani. :)

    00
    • Cand eram profesor le luam la elevi caiete dinalea cu 20 de bani pentru teze, lucrari de control si altele… gen 250 caiete… 50 de lei, scuteam foarte mult timp pentru toata lumea. Cred ca si acum dupa ani am cateva zeci pe acasa.

      00
    • profesor…. luai la elevi … of
      mai e o tanti aici la mine la corporatie la bariera la parcare ca intreaba „numarul la masina va rog”

      00
    • O întrebare, nu vreau să fiu…rău…dar nu era mai ok varianta „le luam elevilor” decât „le luam la elevi”? Nu dau cu parul, doar întreb.

      00
  3. Eram pasionat de creioane mecanice (am vreo 40, diferite modele), dar am citit faptul ca un creion din lemn e aproape 100% biodegradabil. Normal, ca doar e lemn si carbune.
    Daca va intereseaza „duda asta cu reciclarea si biodegrababil”, se recomanda pentru copii creioene din lemn si ascutitoare, pentru ca „deseul” e biodegradabil. Daca le cumparati creioane mecanice din plastic, asigurati-va ca nu le pierd, sau ca stiu sa puna noi rezerve in ele.
    Daca pierzi in parc un creion din lemn, el va putrezi in final. Nu acelasi lucru se poate spune despre un creion mecanic, din plastic.
    –-
    BIC nu produce creioane din lemn, ci dintr-un rahat „polimer”, adica plastic.
    „Lemnul” creioanelor BIC e plastic. Sa stiti asta, mai ales cand cititi ca ninge cu plastic la Pol. (link mai jos)
    Cumperi un creion cu „lemn” din plastic si-l ascuti. Ce rezulta? Unde se duc alea, in final?
    Am bătut orașul să gasesc mine de creion mecanic fără „polimer”. Am gasit. Scriu mai negru, si nu „aluneca lucios”, precum cele polimer.
    Dacă aveti o urmă de „protejarea mediului” în voi, si puteți, nu cumpărați creioane „polimer”. Nu are sens, pe bune. Nu în 2019.
    ––
    „Creion grafit HB Bic Eco Evolution
    Creion grafit fara lemn, din rasina sintetica, cu mina de grafit
    Produs din 57% material reciclabil (procent din greutatea totala a produsului).”
    Un creion din lemn adevarat e reciclabil 100%, nu 57%.
    Apoi, ei spun „57% material reciclabil (procent din greutatea totala a produsului).”
    Dar mina din grafit e mai grea decat restul, inseamna ca invelisul e aproape deloc reciclabil.
    Cumperi un creion cu „lemn” din plastic si-l ascuti. Ce rezulta? Unde se duc alea, in final?
    Avea omenirea nevoie de inventia asta, „creioane din lemn sintetic”?

    http://stiri.tvr.ro/particule-de-plastic-descoperite-in-zapada-de-la-polul-nord-cercetatori-germani-i-elve-ieni-au-mai-detectat-urme-de-cauciuc-fibre-sintetice-i-vopsea_849075.html?fbclid=IwAR3y9n2sD5RPlEwh7ey_wkDEAV-V1gOafiYunvbQ8Lc4LA9ntRCZn5Cta-g

    00
    • In timp ce tu stai si cantaresti creioane masinile de gunoi strang tot gunoiul in acelasi loc iar o data ce lemnul/hartia a ajuns in contact cu uleiul nu ai ce sa mai reciclezi.

      00
    • Zic eu ceva de reciclare? Poti recicla deseu de creion ascuțit?
      Eu am zis am zis altceva. „Biodegradabil” nu e „reciclare”, e altă poveste.
      Am pus și un link.
      Sarea de mare, extrasă din mare, conține microplastic. Caută articole pe net.
      Trecusem de la sarea „de munții Carpati” la sarea de mare, m-am întors la sarea strămoșească.
      Ignoranța asta despre orice ne va duce de râpă…

      Apropo, am primit flyer în poștă: miercurea trec mașini de gunoi care preiau exclusiv reciclabile.

      00
    • Nu conteaza daca e biodegradabil sau nu cat timp ajunge in acelasi loc cu mizerile nedegradabile, doar nu te apuci sa cultivi rosii pe groapa de gunoi.
      Faptul ca mananci plastic cu aroma de sare nu are legatura cu consumul tau de plastic ci mai mult cu modul in care este prelucrat dupa ce ajunge la gunoi, acolo trebuie lucrat. Deasemenea putem reduce si noi cantitatea de deseuri produse dar impactul nostru asupra mediului va ramane mai mult sau mai putin acelasi cat timp ne dorim un stil de viata modern.

      00
    • As pierde timpul, sa stau acum sa explic chestii.
      Tu arunca ce vrei, unde vrei, as pierde timpul sa explic ca daca pui in acelasi loc 10 pepeni, 10 rosii stricate, doua scanduri, si 10 pixuri, dupa cateva luni ar ramane doar lemnele si pixurile, iar dupa cativa ani ar ramane doar pixurile… pentru inca 500 de ani!
      E greu si complicat sa tot explic.
      Arunca ce vrei, unde vrei.

      00
  4. Regula asta cu greutatea ghiozdanului cat mai mica este aur.

    00
  5. Chiloții din poze… Mr. Big… știți că e firmă românească, da?
    Și face marfă foarte bună pentru cât costă… :) Bumbac 100%, elastic cu proprietăți destul de ok.
    (eu am mai făcut reclamă aici chiloților românești. Jolidon sunt printre cei mai buni de pe piață, dar nici cu Mr. Big nu mi-e rusine).

    La ciorapi, NU cumpărați Ciserom Sebeș. Acum 20 de ani erau beton, acum sunt niste prostii extrem de scumpe. Mizerabili, mi-e rușine de ce s-a ales de o firmă buna românească. :(

    00
  6. In poza cu ghiozdanele (07), ala galben la 129 de lei e o clona de Fjallraven Kanken

    00
  7. Ba am luat pentru puradei produse TEX de la carrefur si sunt foarte bune. In rest pepco, c&a, waikiki…d-astea de purtat un an.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube