Știrile zilei – 2 septembrie 2019

  1. Brașovul interzice plasticul la festivaluri din octombrie
    Pentru că, normal, ultimul festival e în septembrie.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Ce e atât de aiurea la articolul din zf? Consumul e un motor al creșterii, nu e nimic șocant. Sunt diferite modele de economie, Germania predominant bazat pe exporturi, SUA au economia dominată de consum, Franța undeva între. Stiu, e la modă ideea ca ar fi o echivalență intre consum si iad, presupun ca idealul ar fi consum hai nu zero, dar macar asa pâine, apă și o boxa din carton sub un pod, visul umed al economiștilor din țărișoara noastră.

    00
    • Zf: „PIB-ul a crescut peste asteptari”
      Institutul francez de statistica: Cresterea PIB aluat-o in jos, de la 0.8 in Q1 2017, pana la 0.2 in Q2 2019. https://www.insee.fr/en/statistiques/4198151

      Asteptarile erau sa nu o ia cu minus?

      00
    • @fz
      Tu ai gasit cât a fost creșterea pib in semestrul1 2017 si ai comparat cu cât a fost creșterea pib in semestrul 2 2017. Era poate mai corecta comparatia pe acelasi semestru, ca exista variatii sezoniere. Si nu am inteles de ce ai ales 2017, si nu 2018 pentru referință. E ceva special cu anul ăla? De obicei comparațiile se fac an la an, nu la 2 ani.
      Si in orice caz, ideea era ca așteptările au fost depășite. Păi cauta sa vezi cat au fost așteptările si vezi daca chiar au fost depășite, daca vrei sa arăti ca gresesc aia, nu alege aleatoriu un semestru oarecare dintr-un an oarecare ca sa… nimic.

      00
    • In 2017 a fost ales Macron. De atunci, exceptand Q 3 si 4 din 2018, cresterea trimestriala a PIB-ului a fost din ce in ce mai mica. Legat de asteptari – guvernul a estimat ca in Q1 PIB-ul o sa creasca cu 0.2, si a crescut cu 0.3. In Q2 s-a dus iar la 0.2.

      De asta entuziasmul din articolul Zf e un pic ridicol, pentru ca ei se bazeaza pe un citat din ministrul de finante francez preluat de Bloomberg. E ca si cum noi am lua de buna ce zice Teodorovici la Antena 3…

      00
  2. bre, e duminică. 1 septembrie

    00
  3. E deja mâine. Ce trece timpul.

    00
  4. Primele semne ca fotbalul romanesc ar incepe sa se insanatoseasca, ar fi retrogradarea celor doua echipe simbol: una al armatei si alta al ministerului de interne

    00
  5. Referitor la stirea nr.8, poate-i dă si lui Fifor gardă de jandarmi, că parcă aşa se lăuda…

    00
  6. Articolul de pe profit.ro pare copiat si tradus cuvant cu cuvant de pe Bloomberg/ Marketwatch.

    00
  7. Mai nou zf e cum ar arăta un ziar dacă ar fi scris de niște puști de liceu cu vise de jurnalism.

    O grămadă de articole pur și simplu iau datele de pe site-ul finanțelor și reușesc să transforme cifrele alea într-un articol.
    Anunță in 2019 că firma x a avut în 2018 cifră de afaceri cu y mai mare că în 2017. Gata articolul.

    M-am gândit la un moment dat să fac un bot care să facă chestia asta automat. Pun un set random de formule jurnalistice de-ale lor gen jucător, piață, etc și gata ziarul :))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.