Social media: datorii și depresie

O maimuțică influenceriță din Australia a plecat 3 săptămâni în SUA, ca să le facă în ciudă prietenelor:

“You take those 10, 20 shots to take the perfect one, post on social media, then you wait for your friends to see it. Then you get all those comments of them being jealous. It makes me feel good that I can do that.” (sursa)

Și a făcut-o pe credit, că nu avea bani. Din 8.000$ a ajuns la 20.000$, că nu a ținut pasul cu ratele. Și, normal, acum regretă. Când se distra știind că ăia de acasă crapă de ciudă nu prea îi părea rău.

Asta e efectul nevăzut: numărul de oameni pe care îi afectezi când minți porcește că o duci bine, călătorești, cumperi și alte chestii pe care le faci pentru like-uri. Câți se simt deprimați că ei nu își permit. Câți se răzbună pe cei din jur pentru că văd poza ta din Disneyland și nu-și dau seama cum.

De aia nu există milă pentru influenceri când încep să plângă că și ei sunt în depresie. Marș mă, când basculai poze cu viața ta minunată nu mai erai deprimat? Când te lăudai cu teneșii de 600€ nu mai erai nefericit? De aia nu-i pasă nimănui că Andreea Raicu e deprimată și nefericită. O să avem influenceri deprimați? Nasol, dar așa de tare nu-i pasă nimănui cum nici lor nu le pasă acum când mint și se laudă cu orice.

 

fun-instagram-5

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

67 comentarii

  1. chiar mdlp de domeniul asta. e mai fals decat orgasmul curvelor

    00
  2. Eu nu înțeleg nici măcar ce poze au vrut sa facă cele din imagini… Sunt depășit de vremuri, clar…

    00
  3. Proasta aia din Australia trebuie pusă să spele toaletele din Gara de Nord. Să vezi cum îi trece smiorcăiala.
    Andreea R. suferă de LTP masiv. Chiar nu se găsește nimeni în București care s-o fută așa cum trebuie? :D :D :D

    00
  4. Eram la un restaurant acum cateva luni cu 4 tovarasi. Mancare si bautura cat cuprinde, voie buna, abia asteptam sa vina vara.
    La 3 mese de noi se aseaza 3 fete pe care le cunoastem personal, toate vedete cu minimum 600 likeuri pe poza. Ne saluta, isi comanda 3 cafele pe care le platesc cu hartii de un leu, trag de cafelele alea vreo ora si ceva timp in care isi fac zeci de poze. Cand termina se duc la statia de autobuz si duse sunt.

    00
    • yea, that never happened.

    • Vali, daca imi permiti, expresia completa era asa:

      „From all the things that never happened, this one never happened the most.”

      There, I fixed it for ya. :)

      00
    • Da’ poate sunt ecologiste fetele si vor sa dea un exemplu bun, de s-au suit in autobuz :)))

      Eu m-am aprins la faza cu hartiile de un leu. Ce-i gresit in a plati cu hartii de un leu? Scrie pe usa restaurantului ca tre’ sa platesti doar cu hartii mari? Banii tre’ sa circule, nu conteaza sub ce forma si de la cine vin. Zi mersi ca n-au cersit cafeaua la masa voastra, ci ca si-au platit singure cafelele, chiar si cu hartii de un leu.

      Personal, cunosc o persoana, foarte bogata. Persoana aia, nu lasa maruntul, tot timpul ia restul, il strange si apoi, plateste cu el. Fara nicio jena, scoate un portofel micut in care strange banii, si se apuca sa numere cat e nevoie. Si cand spun marunt, ma refer la monede.

      Am inceput sa iau exemplu si sa fac si eu asta. Si acum, cand ma duc la Mega Image cu teancul de monede, imi multumeste tanti de acolo de o suta de ori, ca niciodata n-au marunt destul.

      O data am stat sa numar cat stransesem intr-o luna. Stransesem undeva la 40 de lei. Bani, pe care eu ii lasam pe tejghea inainte. 10 bani aici, 30 de bani acolo…
      Asta inseamna undeva la 500 de lei pe an.

      E plina tara asta de bogati, dom’le. Nu stiu de ce nu avem hartii, numai de la 10 lei in sus.

      00
    • @Jupaneasa: Am cunoscut un tip, ceva sef echipa consultanti la o banca europeana. Cat a muncit in Romania a avut tot 14000 de lire sterline pe luna salariu, ca acasa. Oriunde mergeam cu el, astepta restul pana la ultimul banut. Asta era stilul lui. Bine, era scotian ;-)

      00
    • când muncești pentru banii ăia, da, aștepți restul. când îi faci ușor, nu prea îți pasă de ei.

    • NOU
      #28

      Eu cred că la noi mai e și altă chestie, mult mai des întâlnită decât cei care muncesc pt bani și-și iau fiecare bănuț și cei care nu muncesc și nu se uită la mărunțiș.
      Mai e și varianta celui care se uită cu jind după fiecare bănuț lăsat, cu gândul că dacă mai strângea de vreo 3 ori încă atât ajungea să-și ia o pâine și avea și el ce să mănânce la cremwurstii de 5 lei kg, dar nu ia măruntul ca nu cumva să vadă cei din jurul lui că e sărac!

      00
    • @Jupaneasa ideea e in felul următor. Alea sunt 3 fete provenite din familii modeste ajunse la facultate in Brașov pentru ca părintii se cunosc cu profesorii. Pe fb/insta sunt dive, își dau check in prin tot felul de locuri unde nu își permit sa fie de fapt și le vorbesc de sus fraierelor care au stat in satul lor natal cu 3 blocuri de ii zic ăștia oraș.
      Si da, sa tragi de un căcat de cafea peste o ora timp in care iți faci 20 de poze, sa plătești cu banii de mâncare dați de părinti și sa vorbești de sus ălora care nu au buzunar de facultate in Brașov e de mare, mare porc.

      00
    • Un autobuz e mai scump decat 99,99% din masinile din Romania! Fetele au ales bine!

      00
  5. Ieri in metrou directia Pipera, ma urc la Sudului si langa mine o fatuca draguta. Bascula la telefon la greu si ma uit de curiozitate. Cand, fata mea scria o postare pe facebook :
    Tag in Paris pe Champs-Élysées – Check
    Titlul : La vie est belle si steagul frantei – check
    #Hastaguri fara numar fara numar – check
    Poza cu Turnul Eifel de pe google – check

    #ExploreMetrorexNuParis

    00
    • Plin de rupte in cur. Să se ducă înapoi la țară țărănci moldovence

      00
    • Eh hai lasa ca la mama in Rahova e plin de Aifoane X de 30j de milioane. Si prin rahova sigur nu sunt moldoveni ca nu au acces la metrou.
      (Rahova, Bucuresti)

      00
    • Pai se practica. Sunt influenceri sau influencerite care se duc un weekend pe undeva si doua aia posteaza doua saptamani ca si cum ar fi acolo

      00
    • Apollo nu poate să satisfacă nici măcar o moldoveanca săracul

      00
    • @emi, nu s-a dus un weekend, nu s-a dus DELOC. Ca daca ar fi fost pana acolo avea o poza(sute) facuta de ea, nu trebuia sa intre pe google si sa caute una.

      00
  6. Fiona a mancat vreun american de suparare?!

    00
  7. Chestia asta cu spirala datoriilor de aplica și pentru credite ipotecare. Și alea te baga in depresie. Și in general cam orice datorie pe care nu o mai poți rambursa te baga in depresie.

    00
    • Orice datorie financiara se poate rambursa pt. ca se presupune ca ai contractat un credit in limita veniturilor tale.
      Ideea e ca tre’ sa faci un plan, sa reduci cheltuieli, poate sa muncesti mai mult gen la servixiu sau acasa ca sa suplinesti dat banii pe mancare gatita etc.
      Si un credit pe 30 se poate achita in maxim 10 dac ai disciplina si focus pe ceea ce trebuie sa faci.

      00
    • Eu credeam ca doar în România ajungi de la 8000 la 20000 datorie dacă nu plătești… În alte părți te roagă cu 1% dobândă și plătești când vrei.

      00
    • @Marcelus: aia e la credite imobiliare, nu cand imprumuti bani sa-i spargi.

      00
  8. Eu incerc sa inteleg, de ce te intereseaza sa le faci in ciuda celorlalti. Cu ce te ajuta? Cu ce iti face timpul si viata mai productiva, invidia celorlalti? Dormi mai bine noaptea? E cacutza de dimineata mai sanatos? Iti creste inca un etaj la casa? iti apar bani din senin in buzunar? Mai ales cand faci rate la banca pentru asta. In loc sa investesti timpul in tine, ca viata trece si mai tarziu, parerea celorlalti nu iti va plati facturile.

    Ah, sa nu ii uitam pe „hateri” (cica acu nu se mai zice „dusmani”): persoanele care nu pot dormi de grija altora. Alta categorie pe care nu o inteleg, cu ce ii incalzeste ce face x si y cu viata lui, atat timp cat traim intr-o tara libera si pot face si ei fix la fel, daca poftesc. La fel, nici parerea astora nu platesc facturile nimanui, asa ca, de ce sa iti pese?

    Acu’… eu n-am cont pe retelele de socializare si nu ma intereseaza ce fac ceilalti, nu ma intereseaza nici sa le arat celorlalti ce fac eu, daramite sa imi doresc sa fac cuiva in ciuda. Adica, probabil ca de-aia exista social media. Cateodata ma gandesc ca a fost creat de manelisti, acest concept de „postez sa moara dujmanii, ca o duc bine sh’am valoare”.

    Fun fact: In viata, sintagma „cu ce mana dai, cu aia primesti” e 100% reala. Asadar, nu-i de mirare ca, daca iti doresti sa provoci sentimente negative celorlalti, tot negativismul asta se va revarsa asupra ta intr-o zi, intr-o forma sau alta. What goes around, comes around.

    00
    • Tocmai am realizat ceva. Fix asa era si inainte de social media, Zuck a profitat de tendinta naturala a oamenilor

      00
    • invidia altora produce fericire. oamenii se simt bine dacă știu că sunt invidiați. de aia se laudă, de aia se flexează (ăsta e un termen nou, to flex = a te da mare în fața publicului) pe social media. bine, ei insistă că o fac pentru a arăta că se poate, la fel cum unchi-tu îți dă peste nas cu passatul lui din 2003, cu 260.000km la bord, uite, nepoate, mașină serioasă, i-am dat 100.000km inapoi, e ca nouă, ce porcăria aia chinezească a ta.

      pe mine mă amuză foarte tare să urmăresc pe instagram pizde și pițiponci din ăștia, că știu de prea multe ori ce le poate pielea și câte parale valorează. ei n-au ce mânca, dar îmi explică mie cum să imi iau bentley. se pozează pe lângă mașini sau pe lângă hoteluri, și la ei/ele acasă e praf. și dacă le spun asta, mă cataloghează hater.

    • ” și dacă le spun asta, mă cataloghează hater.”

      Pai asta e ideea, atat timp cat sunt bagati in seama, ei vor continua sa existe. Ia da tu skip, de cate vezi unul din asta (mai putini neuroni sparti si timp pierdut si din partea ta, de ce te-ai obosi sa le faci teoria chibritului unor creiere de lemn), sa vezi cum, usor usor, daca lumea incepe sa faca asta… dispar! Poof!

      00
    • e ușor de zis, dar eu am și o miză aici. oamenii ăștia strică industria. de aia îi taxez.

  9. Cum, mă?
    Pe A. Raicu, cu zâmbetul ei impecabil și radierea de fericire pe instagram, n-a ținut-o nici Tudor Chirilă? Doi semi-docți, profunzi precum o hazna plină ochi, n-au reușit să fie boemi în cuplu?
    N-au reușit ei să schimbe România?
    O vedetă ca Raicu nu reușește ea să găsească un pulărău cu bani, pe care să-l fută, de-l scapă de hernie de disc?
    Bă, adevăru e că dup-o vârstă porțile închid, portofelele la fel, ridurile apar, menopauza e mai aproape ca moartea, iar pilatesu, machiaju, țoalele ieftine de la Zara și zâmbetul cu fațete, nu înlocuiesc tinerețea.
    Vin coinacele ăstea mici din spate, mai proaspete, mai deschise și dispuse la chestii, cu care merită banii cheltuiți pe aventuri.
    Și cum a zis un comentator mai sus: publi24 e un fel de olx al curvelor.
    Raicu se apropie de planned obsolence.
    Măcar de și-ar vedea de viața proprie și n-ar zice nimeni nimic de ea. Dar nu se lasă.
    Nici milf, nici cougar. Dracu știe ce-o fi.

    00
    • Eu tot nu inteleg ce aveti cu Andreea Raicu. Mi se pare super in banca ei femeia. Si e o femeie frumoasa. De varsta nu scapa nimeni, oricum. Mult mai stridente mi se par blonda lui Pitzi, Vica , sau Brigitte Nastase. Ma lumineaza si pe mine cineva care e treaba cu Raicu?

      00
    • pe scurt, după ce n-a convins pe nici unul să o ia de nevastă a devenit depresivă și insistă să plângă pe tema asta, în timp ce propovăduiește că a găsit iluminarea in yoga și alte prostii.

    • eu is mai de la tara…de ce trebuie sa i faci reclama gratis Andreei Raicu?…mai bine pune un review cu bicicleta aia noua…

      00
  10. Răule, iar te iei de fata aia? Mai bine cumpără ceva drăguț din magazinul ei online, o sticlă de apă cu multă iubire: https://shop.andreearaicu.ro/sticla-apa-love.html
    Dai 75 de lei pentru asta, dar ce e mai de preț decât iubirea?
    E drept, nu are topoare cu iubire, mulțumește-te cu apica.

    00
    • e cu pipi de virgină? așa se justifică prețul?

    • E goala, vine fara apa…
      Sa vanda si ea apa de baie ca belle delphine aia, ca doar gaina batrana face supa buna, nu?

      00
    • Topoare cu iubire, doar in Vaslui. De obicei, dupa iubire (mai cu forta) merge un topor

      00
    • N-aveți stil… :)
      Auzi: pipi de virgină! Apă de baie! Toate astea sunt lucruri, chestii materiale…să evoluăm puțin spre un plan superior…sentimente pure, neprihănite…
      Ar trebui să plătiți ca să aveți onoarea să fiți lăsați să cumpărați așa ceva.
      Zoso, de ce ești zgârcit? Cumpără măcar un bax și o să vezi cum o să evoluezi pe un plan astral. Ascultă ce-ți spun, e la ofertă!

      00
    • Vand sticle din tritan (un plastic mai dur) fix ca aia la 20 lei, o iau din Slovacia cu 2 euro la a 2-a mana!

      00
  11. Arata cu cel putin 10 ani mai batrana … Stresul ce face …

    00
  12. 6 saptamani in SUA cu doar 8k, a iesit bine :))

    00
  13. observ o obsesie legata de influencerite.
    trebuie sa intelegi ca si asta e o munca.

    00
  14. Totusi. Sunt dolari australieni. Salariul mediu anual de acolo cica e 80.000$ Australieni, asa ca o fi fata in mare depresie, dar e o depresie cat 3 luni de munca acolo, give or take.

    Nu imi merge linkul cu “sursa”, dar oricum e urata si grasa. Si dummy, daca ea crede ca lumea da follow ca sa vada locurile minunate unde calatoreste, ca na, cel putin barbatii asa suntem, dam like si follow ca sa vedem locuri minunate. Se stie, suntem setati pe peisaje, apusuri etc.

    Oamenilor care sunt victime inocente ale acestor influencerite nu le intra influenceritele in casa pe fereastra, ci le dau ei insisi follow. Si le checkuiesc periodic. Da, daca te uiti la porn o sa te deprime sexul real (exceptand cazul in care ai parte in fiecare zi de trei politiste superbune cu chokere si zgarda si doua milfe carora li s-a stricat o masina in desert), daca e food porn la fel, ce mananci tu nu e chiaaaar ca in pozeele alea, la fel si cu travel porn; si bineinteles la fel este si cu life porn.

    Mie imi place de Raicu la cei 67 de ani ai ei, are dinti misto. Nu ma pricep, o fi proteza (pusa pe barter), dar e misto

    00
  15. Daca te intereseaza cine a facut sculptura din stanga, o cheama Anna Uddenberg pe artista https://www.instagram.com/filet_minion_thong/

    00
  16. Intra in depresie daca altii au chestii?

    Porunca a 9-a: „Să nu poftești femeia aproapelui tău.”

    Porunca a 10-a: „Să nu poftești casa aproapelui tău și nici un lucru ce este al lui.”

    00
  17. Sa-si vanda apa in care face baie* ca alta influencerita de pe nu stiu unde. Aia merge numai pe profit.

    *boli incluse in pret

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.