Două teorii cu Andrei Caramitru

E plătit de PSD să sperie electoratul USR. E cea mai simplă și cea mai la îndemână teorie. Nu poți să fii atât de agresiv și să speri că lumea te va vota în continuare. Microintreprinderi, drepturi de autor, urmează IT-iști, freelanceri și paznici și deja nici mă-sa nu îl mai votează.

A doua e un pic mai complicată. Dacă mai țineți minte din articolele alea cu Cambridge Analytica, una dintre chestiile pe care le făceau oamenii era să îl pună pe Trump să spună toate prostiile din lume pe Twitter, ca să vadă reacția oamenilor. Mesajele care aveau reacții bune erau accentuate.

Cred că asta face și USR cu Caramitru. Ia ieși, Costele, și spune toate tâmpeniile, vedem ce prinde la electorat. Probabil de aia folosesc NationBuilder (v-am zis eu), dincolo de oficiala cu “să comunicăm între noi”. Să vadă ce reacții sunt, să vadă ce mesaje trebuie să amplifice. Dacă iese nasol, domne, e un membru de partid, spune ce vrea, prostiile lui nu reprezintă neapărat partidul. Mesajele bune sunt ale partidului, mesajele nasoale ale lui.

 

caramitru-banci

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. Sau Hanlon’s razor theory: „Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.”

    00
    • Teoria asta ar merge daca Caramitru asta ar fi un oarecare pe facebook.

      Dar Caramitru e fost (?) consilier de frunte USR, dezavuat doar cu jumate de gura de barna chiar înainte de alegeri, si acum e în echipa care scrie programul de guvernare. Deci clar e sustinut de conducerea partidului.

      Asa ca Vali e la fix ca e pus acolo ca balon de încercare (alea meteo, îi dai drumu si vezi în ce parte bate vântu), si cînd sare calul si creeaza prea mult scandal, pac sare siguranta vreo doua zile sa uite lumea. Rinse and repeat.

      00
  2. nu ai frate cum asa ceva

    00
  3. stati bha ca alea doua pe care le zice el sunt cam adevarate…

    00
    • Andrei Caramitru este goarna USR la fel cum era Nicolicea, Iordache si Olguța, daca era ceva de rău de spus erau băgați ei in față, după ce Dragnea a fost încarcerat au schimbat purtătorii de cuvânt.
      Caramitru le zice bine si poate atrage electoratul indecis. Daca ai întreba un USRist despre niște subiecte sensibile gen avort, homosexualitate, pensiile magistraților, taxe mai mari pentru a 2-a mașină, pentru al doilea apartament etc. atunci vor da un răspuns evaziv dar politically correct ca sa nu deranjeze, în schimb Andrei Caramitru se poate poziționa pro sau contra, in caz ca tulbura apele partidul il poate trage pe linie moartă.
      Observ de la an la an ca partidele politice au învățat mult din House of Cards, cum sa se folosească de anumite evenimente sa câștige capital, cum sa negocieze niște voturi, vom avea alegeri interesante.

      00
    • Da, aia cu sistemul bancar e pur PSD, iar cea de-a doua e pur prostie. In rest, adevarate.

      00
  4. unde greseste?

    P.S de Barna ce mai zici? a declarat public ca nu se va atinge de pensiile magistratilor si militarilor

    00
    • Chiar a declarat asta? Pana de curand era tare-n gura cu pensiile speciale.

      00
    • Tu esti in stare sa intelegi contextul sau comentezi aiurea?

      Barna a zis ca desființează toate pensiile speciale, mai puțin cele ce sunt reglementate legal (magistrati si militari) si aspra carora CCR s-a exprimat ca nu pot fi desfiinate.

      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/dan-barna-daca-usr-ajunge-la-guvernare-va-elimina-pensiile-speciale-cu-doua-exceptii-1176485

      00
    • razvan – nu pot fi desfintate cele vechi, dar din 2021 se poate modifica legea si acei colonei din mapn la 45 de ani nu vor lua pensii extraordinare. Pana una alta de ce ar avea cei din armata pensionare anticipata si pensii mari? A fost vreun razboi in romania in ultimii 50 de ani si nu stiu eu? Asa ca sa ma suga si militarii, duca-se in pas de mars pana la 65 de ani. E adevarat, cei ce au prins pensionare anticipata si pensie mare sa ramana ca na, nu poti merge retroactiv

      00
    • @Verdenpom: Gandesti artificial si prost. Ala de-a ajuns la 45 de ani colonel este militar de cariera – asta inseamna ca a facut Liceul Militar si Academia Militara (aprox. 9 ani de scoala more or less) unde a facut instructie/instruire militara cand altii bulaneau pipitele in parc. Apoi au urmat 25 de ani de cariera militara cu trezit la 05 ca sa poti fi fresh la raport la 07:00. Si de cele mai multe ori erau fresh si la al doilea raport al zilei (la 18:00). Sa-ti mai zic ca nu pot pleca in vacante cand vor ei ca au aplicatii, scenarii militare si alte schimburi de experienta? Sau daca pleaca trebuie sa lase si datele de contact ale doamnei de la curatenia hotelului unde sta?

      Stii tu oare ca n-au voie sa detina interese comerciale in nici o asociere de tip SRL, IF, SA si tot asa?
      Ar trebui sa intelegi (atat cat poti tu) ca pensia aia speciala e o rasplata pentru ca tara a avut un om la dispozitia sa 24/7 in caz ca incepe un razboi. Un om care se imbraca in 30 de secunde si pune in ordine o trupa de 100 de oameni in alte 30 de secunde.

      Pe cand tu te-ai bucurat de toate aceste libertati si tot ce-ai reusit sa faci cu ele a fost sa scuipi venin pentru ca nu a fost nici un razboi in ultimii ani.

      00
    • In problema cu pensiile situatia reala este de fapt ceva de genul „De ce ei – si nu noi” .
      Pana la un punct asa e. Insa asa cum explica Dan C. – militarii si magistratii au cam fost 24/7 la dispozitia tarii ( si magistratii au o serie intreaga de interdictii ). Partea nasoala este ca in tot sistemul asta s-au strecurat o gramada de generali facuti la apelul bocancilor sau de magistrati care si-au cam tradat meseria. In consecinta devine strigator la cer sa le mai dai si pensii speciale…

      00
    • danC – si ce doar militarii se trezesc la ora 5? ia spune-mi tu mie de ce un medic chirurg nu s-ar putea pensiona la 45 de ani? de ce doar militarii? dupa cum ziceam, lasa-ma cu schimb de experienta… asa si ce vrei sa spui ca militarii astia nu bulaneau nimic? Sau ce, tu crezi ca altii in liceu nu lucrau jumatate de norma? Si da, crede-ma, dupa ce se pensioneaza la 45 de ani pot avea srl/pfa + ca au si intrari peste tot, inclusiv la privat. Auzi la el, dispozitie 24/7… dispozitie la ce 24/7? Am scris mai sus, a fost cumva razboi de a fost nevoie de dispozitia lor 24/7? Ba daca ar fi construit un baraj sau transfagarasan cu militari cum a facut ceasca as fi inteles pensionarea anticipata dar momentan de ce se ii pensionezi mai devreme? Ce plm pentru faptul ca se trezesc la 5 fac 2 ore sport(gratuit) si noaptea se prefac ca nu dorm? Haide sa fim seriosi… totusi, macar asa putin. Cat despre magistrati idem, de ce plm ei sunt intangibili la greseli? Conteaza ca i-au dat aluia 30 de ani pentru o fapta ce nu a comis-o si apoi a castigat la cedo? Neah, a patit ceva procurorul si judecatorul? Nu, amandoi sunt bine mersi…

      00
    • Sictir mă! ăștia care pupați în cur apeviștii și magistrații.
      Auzi la ei: 24/7 în slujba țării, de-aia am ajuns unde suntem, la coada Europei.
      Dacă le sunt așa de grele profesiile astea, de ce se înghesuie 30 pe un loc la școlile de profil?
      Dacă au munci istovitoare să se angajeze în industrie, agricultură, minerit, adevărate oaze de relaxare, lipsite de stres și solicitare fizică, că cea intelectuală e rezervată corporatiștilor și celorlalte categorii de bugetari (chiar Olguța justifica (!) că 90% dintre bugetari au studii superioare și trebuie remunerați pe măsură, după buget).

      00
  5. Eu il urmaresc, intrucat mi se pare absolut amuzant, cum incearca sa-si targeteze un anumit public tinta si mai ciupeasca de unde poate. Ieri Citu, a spus ce gandim toti despre bugetari, azi Caramitru a venit cu un mesaj mai nuantat. Ieri era cu bancile, acu brusc ii e frica de mediul inconjurator. De cel cu evaziunea fiscala si plata cash si pensia pe card, nu mai pomenesc ca s-a tot vorbit.
    Pana acum, toata lumea avea munitie intrucat Dragnea o oferea si practic, iti puteai face partid injurandu-l. Acum, odata cu disparitia din politica a lui Dragnea, fiecare incearca niste strategii, si sa vada ce prinde. Ceea ce sperie pe toata lumea, este prezenta marita la vot, care poate da peste cap, toate calculele politice, Tariceanu a simtit-o cel mai bine la europarlamentare.
    Ca si esantion reprezentativ, Caramitru a prins la acea parte a societatii care a invatat mult prin scoli, s-a specializat, a muncit de i-au sarit capacele si stiu sa faca fata presiunii rezultatelor. Oamenii de genul asta, au niste idei, foarte dure in privinta felul in care functioneaza anumite lucruri si de multe ori si le exprima franc. Fix din cauza asta are un anumit nucleu dur, care il sanctioneaza cand o ia pe aratura, sau vin si accentueaza mesajul.
    Ce se incearca acum, este marea cu sarea, intrucat nimeni nu poate da un pronostic exact la urmatoarele randuri de alegeri, dupa ce s-a intamplat la europarlamentare.

    00
  6. Da se vede din postari ca acest Caramitru e genial.

    Banciile sunt rele ca nu finanteaza IMM-uriile si nu le sprijina, dar sti ce, IMM-uriile sunt rele ca nu dau destul banii la bugetul de stat pe dividente. Apai hotaraste-te.

    00
    • Stii ca imm si microintreprindere nu e tot aia, da? Micro e noul pfa pe norma de venit sau noul „drepturi de autor pentru orice activitate” , adica niste supape lasate special la liber o perioada pentru angajatii obisnuiti din anumite industrii, pentru ca mai apoi sa poti sa ii strangi ca lumea de oua.

      00
    • @Boris Categoria Intreprinderilor Micro, Mici si Mijlocii (IMM) este formata din intreprinderi care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care…..

      Nu am gasit alta referinta catre Micro

      00
    • Uite ce zice UE:

      microîntreprindere: mai puțin de 10 angajați și o cifră de afaceri (suma de bani încasată într-o anumită perioadă) sau un bilanț (o declarație privind activele și pasivele unei companii) sub 2 milioane EUR;
      întreprindere mică: mai puțin de 50 de angajați și o cifră de afaceri anuală sau un bilanț sub 10 milioane EUR;
      întreprindere mijlocie: mai puțin de 250 de angajați și o cifră de afaceri anuală sub 50 milioane EUR sau un bilanț sub 43 milioane EUR.

      Ce face romanul si (inca) tolereaza ANAF-ul. Isi schimba cartea de munca (47% taxe la stat) cu o Microintreprindere cu 0 angajati si cu impozit de 3% si banii scosi ca dividende la 6 luni. Mai plateste ceva taxe pt sanatate raportate la salariul minim, si gata simte ca a „prostit” statul. Cine face asta, pai aia ca erau pe pfa (desi aveau program 10-6 la biroul firmei), aia cu drepturi de autor, offshore-uri etc. In general „clasa de mijloc” care se vrea salvarea Romaniei.

      00
  7. Mai era Oana Bogdan, aia de la PLUS cu disparitia proprietatii private, nationalizarea etc.

    00
  8. Cred ca ei fac un cost/benefit analysis. Daca la final le da cu plus il lasa in pace. Cand vor pierde voturi se dezic de el…

    00
  9. Cum se simte că e vară și nu sunt subiecte…
    Dacă pe ăsta nu-l chema Caramitru, mai era băgat în seamă?
    Un fel de Oana Pellea…

    00
    • Ba s-avem rezon, la ce CV are e Funeriu la patrat. Deci uraste capetele patrate. Omul e solid bazat, in maxim 2 ani ori rupe pisica ori o taie iar afara.

      00
  10. Eu nu cred ca “ incearca el ceva”. Nu l-as suspecta de inteligenta politica, e pur si simplu nostim. Eu ii doresc o lunga cariera publica, intrucat are potential de a fi o sursa inepuizabila de umor involuntar.

    Si sa nu uitam ca el este cel desemnat (1/4) sa scrie programul de guvernare USR.


    S-a remarcat însă, în 2013, când a cumpărat o vilă de patrimoniu din inima Bucureștiului, întinsă pe mai bine de 1.000 de metri pătrați, pentru trei milioane de euro.“

    3 milioane de €?!!
    Mai mult ca Sely?😃

    00
  11. E shadow Florin Citu.

    Ce e absolut halucinant e ca partidul asta e tot CDR-ul intr-o singura entitate. De exemplu la programul de guvernare lucreaza Claudiu Nasui si tovarasul despre care discutam. Componenta mai autista nici ca se putea.
    Acum diversitatea de opinie e buna, da ce faci cu opinii cretine da transmise foarte vocal?

    00
  12. Mie ambele afirmatii mi se par suficient de open ended astfel incat sa poata fi indreptate in ambele directii in functie de necesitati:
    Sectorul bancar cu banci care ne jupoaie vs. Sa reparam sistemul bancar astfel incat sa nu mai fie nevoite bancile sa ia comisioane asa mari
    Sa fie egalitate sa platim toti la fel vs. Sa reducem taxarea muncii ca acum aia care o fenteaza o fac de nevoie

    00
  13. Pentru cei care au timp si nervi si care chiar incearca sa inteleaga ce zice Caramitru o fi cum ziceti voi dar pentru multi altii se vede ca USR ul se agita si misca intr-o directie anti coruptie sianti structuri birocratice ale statului ceea ce mie mi se pare ok. Apropo de discutia de acum: Sa taiem salariile bugetarilor. Sunt 4 cuvinte simple, eu inteleg ca este vorba de salariile bugetarilor care sunt angajati la stat ca sa sprijine PSD. Cu cei care incep ca stai ca si infirmierele sunt bugetari si invatatoarele si gunoierii si cei care lucreaza la salvare, pompieri etc nu mai intru in polemica oricum nu ajungem la nici o concluzie.

    00
  14. Aici sunt doua variante: sau e prost sau e ticalos.

    Am o problema cu prima ipoteza. Baiatul asta a fost MD pe Central/Eastern Europe la McKinsey. Firma asta nu e doar pile – cunosc personal oameni care lucreaza acolo si chiar nu e skin of the dick, iti trebuie cap sa intri/avansezi/ajungi director, mai ales ca majoritatea nu sunt romani (biroul pe Romania e super mic). Ba chiar, la un moment dat Caramitru a fost poached the BCG Viena care iarasi nu sunt varza. Teoria cu ta-su care i-a pus proptele – nu zic, asa o fi, dar cine dracul il cunoaste pe Caramitru Sr la Viena in domeniul de consultanta de afaceri, si cine isi pune obrazul la bataie ca sa-l bage managing director pe fi-su, daca e prost de behaie?

    Deci ipoteza ca e prost nu prea sta in picioare. Atunci sa fie ticalos ( = vandut pentru PSD) sau ‘sounding board’ pentru USR (ce zice Vali)? Iar am o problema. MD compensation package la McK/BCG e pe la 1-2m de euro pe an, depinde de mai multi factori. Oricum, nu pare sa fie muritor de foame. Pe ce exact te vinzi cand ai un venit de cateva milioane pe an, fara sa trebuiasca sa te stresezi cu electorat, campanie, votanti, facebook, viata publica? Majoritatea politicienilor o fac ca sa ajunga bogati; dar el ‘s-a ajuns’ demult. Ca ‘sounding board’ la USR, nu vad ce ii iese lui personal, inafara de a fi porcait de juma de facebook.

    Deci care e? Serios intreb, poate e evident si nu ma prind eu.

    00
    • Zicea Cosmin Gusa acum vreo 10-15 ani cand era un mic afacerist, ca politicul l-a ajutat sa mai adauge un 0 la cifra de afaceri, si ca odata intrat in lumea buna joci la alt nivel.
      Probabil asta vrea si Caramitru, sa joace la urmatorul nivel.

      00
    • Atunci sa fie ticalos ( = vandut pentru PSD)
      Poate fi ticalos fara sa fie vandut PSD

      00
    • Probabil s-a saturat si el sa traiască intr-o țara unde tot sectorul public este virusat de PSD, de la Politia incompetenta pana la Serviciul 112 pana la Jandarmerie si Directorii de Spitale.
      Poate ca vrea si el spitale decente, sa circule pe autostrada pana la Brasov in condițiile in care Partidul PSD si Viorica Dancila refuza banii UE pentru investiții pentru a cheltui bugetul public pe investiții PNDL adica spagă pentru primarii PSD, poate vrea oameni competenti in posturi cheie nu membri PSD promovati pe pile, poate vrea un sistem public informatizat nu unde pierzi o zi la coada la stat ca sa iei niste hartii care trebuie sa le duci tot la stat.

      In momentul de față, cu un PNL impotent care de multe ori a votat legile impreuna cu PSD, cand membrii Tineretului PNL raspandesc pliante anti USR, atunci nu-ti ramane decat sa faci reclama partidului USR- PLUS, singura sansa sa iesim din comunism dupa 30 de ani de la revolutie.

      00
    • Proabil ca Caramitru Jr. ,la fel ca 80% din USR-PLUS nu sunt ticalosi, sunt doar extremisti generati de intreaga clasa politica din ’90 si pana astazi. Conjunctura face ‘ca astia’ sa fie ‘de dreapta’, la fel cum la inceputul secolului 19 comunistii au ajuns la putere, la fel cum si nazistii au preluat Germania si au facut ce au facut(s au bazat cu totii pe situatia economica dezastruasa). Eu su.t convins ca cei din usr-plus chiar cred in ceea ce promoveaza doar ca sunt extremisti….Sincer, intre proasta de Veorica si extremisl+scuristul de Barna
      nu stiu ce aa vota…

      00
    • Caramitru Jr pentru mine e inca o enigma – as tinde sa cred ca e „nebun”.
      Parerea mea despre el (influentata si din ce am aflat de la diversi cunoscuti), profesional este destul de buna – are un CV impresionant si bazat pe rezultate. Pilele tatalui nu merg in afara, ba chiar dimpotriva.
      De aceea discursul sau senzationalist este oarecum … surprinzator.
      Explicatia mea curenta este ca omul, probabil (si) din motive personale, a decis sa renunte la cariera pentru a se intoarce in tara. Si-a investit o buna parte din bani in casa (faptul ca a avut X milioane e irelevant atata timp cat le-a castigat muncind; bravo lui – a se vedea clasa politica de la noi – fii lui Dragnea, Nastase, Hrebe & co care capuseaza diferite institutii de stat) si dupa ceva timp a realizat, cu disperare, ca societatea in care s-a intors este… dezastroasa (si este, mai ales daca ai copii cand esti obligat de circumstante sa iei cunostinta cu sistemul si oameni de ‘bine’ din jur, ‘primitori’ si ‘credinciosi’)..
      Iar rezultatul e cel de mai sus, un om care vede esenta putreda si trage constant semnale de alarma intr-un mod exacerbat.

      Desigur, se prea poate sa ma insel – nu ar fi prima data :)

      00
  15. cand aud caramitru imi aduc aminte de cacatul ala din stanga lui iliescu cu „fa-te mircea ca lucrezi”. O fi tac-su.

    00
  16. Domnul sunå a demagog de middle(ish) class. Dacå e atât de dåstept, e si atent la ca nuante – cei cu drepturi de autor pot fi si angajati, deci taxe platite dublu, triplu. Asa ca digitalizeaza ANAF-ul, gen.
    Cu båncile e si mai simplu – asta zice si PSD-ul, stie toata lumea. D’oh. Mai departe?
    Sau e ticålos, nush.

    00
  17. Asta mi se pare una dintre cele mai mici prostii spuse de el.

    00
  18. NOU
    #43

    BT finanteaza o pla IMM-urile. E doar marketing.

    00
  19. Ar fi interesant să fie un cititor/comentator.
    Și mai interesant să schimbe mesajul.

    00
  20. Deci ăsta vrea să fie de dreapta dar vrea ca taxele asupra economiei (ce ajunge la stat) să crească cu 40% faţă de cum e acum?

    00
  21. Daca aplici regula 3x iese ca tine. Daca gandesti putin mai mult Caramitru are dreptate; pe ici, pe colo si anume prin partile esentiale

    00
  22. cum am vazut intr-un comentariu la alt articol: Caramitru este Plesoianul USR-ului

    00
  23. Cel care intelege cel mai bine politica e somerul Gica de la coltul strazii. DACA are o inteligenta medie si DACA nu o ia pe panta partizanatului, el are cea mai mare sansa sa interpreteze corect ce se petrece.

    Calculul e simplu:
    10 ore pe zi X 0,5 inteligenta X 365 = 1825,00

    Cineva care lucreaza la nivel super performant in mediul privat se ocupa 80% din timp cu munca. In rest pentru el e foarte important sa faca orice e exact opusul muncii, ca sa isi dea refreshul necesar la creier pentru a doua zi. Ski, sex, sport, plimbari, mese la restaurant, turism, etc. Politica: balast care te trage in jos.

    0,15 ore pe zi politica X 1 inteligenta X 365 = 54,75

    Un calcul simplu ne arata ca Gica somerul are de 33 X de ori mai multe sanse sa inteleaga politica decat George managerul privat.

    Concluzia e ca managerii privati foarte buni pot sa scoata o gramada de perle daca intra in politica, iar organizatia din care fac parte ar face bine sa serveasca drept filtru intre ei si societate, votand mai intai ideile respectivului, inainte ca acestea sa ajunga la public.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.