Băi, cum sunt unii oameni…

Un om a scris un articol de 1.500 cuvinte despre cum e cineva pe strada unui amic de-al lui care nu îi place să i se parcheze sub geam sau în fața porții. UNA MIE CINCI SUTE CUVINTE!

Nici măcar o secundă nu a stat să se gândească de ce face omul ăla așa sau de ce e deranjat de mașinile care îi opresc în dreptul geamului sau în poartă.

Da, e de rahat să îți proptești mașina în poarta cuiva, chiar dacă nu are mașină sau poartă pentru mașină. Am pățit asta de câteva ori, un nene cu un Cherokee mi-a lăsat un metru ca să ies din curte. O dată am vrut să ies cu bicla și am stat câteva secunde să mă gândesc dacă să dau cu bicicleta peste oglindă și portieră. Voiam să discut cu el când mă întorceam, dar a dispărut înainte să revin. Un metru.

Apoi, și eu am o problemă cu mașinile care îmi blochează geamul care îmi aruncă lumină în birou. Sunt dube de marfă sau de curieri, acoperă complet geamurile, zici că a venit OZNul. Îmi produc un disconfort, nu staționează mai mult de câteva minute, dar totuși…

De asta zic, înainte să te enervezi că nu ai unde parca decât în poarta lui, pune-te în pielea lui. Ți se pare corect să ți se blocheze intrarea în curte? Definiția democrației, de la Durkheim încoace: să faci ce vrei fără să deranjezi pe alții.

fun-a-lot-of-shit

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

86 comentarii

  1. Pe curieri trebuie sa ii intelegem. Nu e ca si cum ar avea unde parca. Restul idiotilor nu au scuze

    00
  2. Mie imi plac cei care stau la casa si au placute cu nu parcati pe poarta si plus sub toate geamurile de-a lungul casei. Hai sa ne revenim un pic! Atata timp cat parchezi pe drum, nu ai blocat intrarea in curte, nu te-ai suit pe trotuar, nu vad unde ar fi problema. Dar unii au impresia ca dreptul lor de proprietate se extinde inclusiv asupra drumului care le trece prin fata casei.

    00
    • De ce? Pentru ca 90% din drumuri sunt cu o singura banda pe sens, banda ce nu are mai mult de 2 metri si ceva in latime. Tu iti parchezi bolidul pe strada si uite asa strada devine sens unic fortat si cand trebuie sa vina ambulanta si pompierii ca tie iti arde casa/moare ma-ta te dai cu curul de pamant ca statul sa ne faca parcari si ca de ce pompierii/salvarea vin dupa 40 de minute dar in acelasi timp tot tu esti putoarea ce nu doreste sa deschida poarta si sa isi bage masina in curte ca na, 5 minute in plus de lucru. Asa ca da, de ce plm sa parchezi pe drum daca latimea acestuia nu permite?

      10
    • E plin peste tot de carnati de genul. la un moment dat treceam pe aici, https://www.google.com/maps/@44.4653191,26.0776942,3a,75y,83.75h,88.58t/data=!3m6!1e1!3m4!1sekDCtVHIsoQzU7N5FyR95w!2e0!7i13312!8i6656?shorturl=1, in drumul spre munca sau inapoi spre casa. Se vad si acuma caprele metalice, ce erau apoi urcate pe trotuar cand erau masini parcate.
      Iti dai seama cat de carnat sa fii, sa stai in ditamai casa intr-una din cele mai scumpe zone din Bucuresti, dar sa parchezi in strada ca ultimul fraier.
      Intr-o zi, satul sa le tot ocolesc caprele pe trotuar, am facut o plangere la politie si desi s-au miscat greu, au venit le-au dat amenda si le-au luat caprele. Mi-au trimis raspuns cu procesul verbal si gata, caprele au disparut.
      Si-au lipit pe gard semne cu „parcarea interzisa” si dupa 2 luni cred ca au reaparut si caprele.

      00
    • @Jeane, nu e vorba de unde e problema, e doar o chestiune de să nu fi ghiolban . Lățimea unui drum cu două benzi de pe o stradă periferică este între 5.5 m și 6 m. Adică o bandă are între 2,75 m și 3 m. Dacă tu parchezi în fața curții sau a garajului meu pe PARTEA OPUSĂ, ai ocupat deja o bandă pe strada care nu e proprietatea mea , dar nici a ta , deci cam cîte manevre trebuie eu să fac să nu îți lovesc cotețul de 2 m lățime , dar nici să călăresc bordurile ? Pentru că tu practic mi-ai lăsat un spațiu minim de manevră ca să întru în curtea MEA , în timp de tu ești parcat pe spațiul public ?

      01
    • Mă îngrijorează câți ia-au dat like lui Jean. Mă tem că suntem o nație de irecuperabili.
      Dacă tu (generic vorbind) ai o casă, și o mașină, de ce plm nu o parchezi în fața casei tale ci în fața altuia? chiar și domeniu public fiind.
      Locuiesc într-o localitate în care, vara, la o mașină locală există alte 20 ale turiștilor. Ce te faci când parchează în fața casei tale unii, după care se duc la plajă? sau efectiv „dispar” câteva zile? dar care apar imediat cum le-ai ridicat ștergătoarele sau observă că au roțile desumflate. Nu știu câți comentatori trăiesc asta vară de vară. Mă gândesc ce-ar fi dacă și primarul de aici ar pune o taxă (costignietă, sau ceva de genu) sătenii ar trăi ca cei din Sulltanatul Bruneiului, doar din rente viagere.
      Iar, al doilea aspect: Dacă ai o curte, și mașină, de ce plm ți-o ții parcată în stradă, îngustă fiind. Până și iarna, pe uliță trebuie să circul în zig-zag.
      „Slalom printre pretini”, că altfel nu-mi permit să le spun, parcă era titlul uni cântec al Paraziților.

      00
    • in fata casei cu ce te deranjeaza
      in fata portii inteleg

      daca ai turisti in oras voteaza primarul care va amenaja parcare pentru turisti

      undeva totusi se fractureaza logica ta. zici sa nu mai parcheze altii pe domeniul public in dreptul casei tale, de ce? masina ta e in curte, nu iti blocheaza poarta.. deci?
      doar pentru frumusetea peisajului sau ce
      de fapt, adevarul este ca celor mai multi le e lene s-o bage in curte si ii deranjeaza prezenta altor masini acolo pentru ca nu au locul rezervat pe strada.. ei ar vrea sa aiba liber sa parcheze doar ei acolo

      00
    • @dan deci practic daca ma duc in alt oras si nu sunt parcari calumea si suficiente si strategic asezate pt turisti, nu am unde parca masina?
      eu inteleg disconfortul celor cu case/curti care din lipsa de spatiu si-au facut poarta de masina cat sa treaca oglinzile dar si voi trebuie sa vedeti si celalalt punct de vedere. sa va puneti in papucii celuilalt. sunt zone/oras/strazi unde efectiv nu ai unde sa parchezi. si mi s-a intamplat. n-am lasat niciodata in fata portii, m-am uitat sa aiba loc sa faca manevre, dar voi vreti strada goala ca aveti casa acolo!
      iar panica cu taiatul anvelopei n-o inteleg. ok, mi-ai taiat anvelopele! what next? eu n-o sa dau milioane sa mut cu platforma masina. ti-o las acolosa in poarta. ai curaj sa-i dai foc? am casco. vedem cine iese pe plus. da, pierd timp si nervi dar macar nu ma aleg cu dosar penal.

      00
    • Iti bagi masina in curte si, automat, ai si loc in fata portii deoarece nu iti pot bloca iesirea, iar daca o fac, suni la politie.

      10
    • @dan și eu la fel ca și tine, urmăresc cu atenție și un pic de ingrijorare situația. O situație ipotetică, ca de exemplu cea în care îl rugam insistent pe fiul vecinului de vis a vis , ca atunci cănd mai vine în vizită la mă-sa și tacsu, să nu mai parcheze ca un jeg de directoraș căzăturile de mașini luate din parcul auto al intreprinderii germane cu filială în Romănia, pentru CĂ CA să intru în curte trebuie să fac 1781 de manevre și inevitabil să urc peste două borduri de 25 de cm aflate în dreapta și stînga podețului meu de intrare în curtea MEA. Totul pentru că lui Dr.Ing. Entwicklungsleiter îi era greu, silă sau lene să oprească 2.5 m mai în față sau mai în spate, decăt exact în fața intrării mele în curte. Acu să explicăm pentru haiducii care parchez unde vrea mușchii mei și să văd ce îmi faci …Îți înfing un tîrnăcop în parbriz, ca l-am uitat aseară sprijinit de gard , cînd am scos niște dale din curte. 100 ml Smirnoff + 3 beri +țîrnăcop + Volkswagen Phaeton dă love ?

      00
    • Aia e faza, ca fix cand ai nevoie sa iesi din curte sau fix cand ai o urgenta il gasesti pe unu catapultat in poarta ta si fara numar de telefon. Go figure

      Eu personal merg pe logica e poarta nu parchez. Daca trebuie sa merg un kilometru pe jos ca sa nu blochez o poarta il merg.

      20
    • Mă așteptam să văd ceva reacții la ce am scris, chiar mai multe, pentru că reflectă cât mai bine situația în care am ajuns ca nație, să acceptăm anormalul ca fiind firesc (Știți ipostaza cu omul sănătos care, odată ajuns la salonul de nebuni, el este catalogat de majoritatea de acolo ca fiind cel bolnav).
      Aceleași răspunsuri în răspăr, sau întrebări ce se vor a fi retorice, le întâlnesc și în viața reală.
      Deci dacă are omul full casco, e asigurat, îl doare în bască (basco) că totuși îi deranjează pe ceilalți, deși are curte unde ar putea parca. Adică ce-i al nostru (domeniul public) e al tuturor, ce-i al lui e pus de-o parte.
      Văd că n-ați citit bine. Repet: eu mașină, el mașină, eu curte, el curte, mașina mea la mine în curte, a lui în fața casei mele. Unde s-a produs ruptura?
      Mă deranjează, pentru că fac parte din categoria de proști care își mătură singur asfaltul din fața casei (evit o parte din praful care s-ar ridica din cauza traficului, plus că nu-mi place ca atunci când, pieton fiind, ies din curte să mă împiedic de mucuri de țigări, tot felul de ambalaje, coji de banane, și cioburi de la tot felul de sticle). Trotuarul, nu doar că-l mătur dar și l-am pus singur, e cheltuiala mea, primăria neavând nicio intenție în următorii zece ani (Sper că ați dibuit că referirea-mi la primar a fost o ironie. Sau te refereai la Sârmuliță Firea atunci când mă îndemnai cu cine să votez?), mă deranjează că nu am loc unde să-mi pun tomberonul, că fac parte din categoria care parchează în curte cu spatele pentru a avea vizibilitate atunci când trebuie să ies… etc etc
      Dealtfel aste sunt reacții tipice a celor care nu au curți, garaje, parcări plătite, închiriate, sau măcar gratuite dar marcate corespunzător. Oameni plini de ei care încearcă să-și justifice nesimțirea folosind argumentul că oricum e generalizată.
      Ăia care își pun plăcuțe nu o fac de plăcere. Într-adevăr în occident nu se văd astfel de plăcuțe, dar v-aș cere și o explicație simplă a fenomenului: Pentru că propietarii au bunul simț să nu-și altereze aspectul gardurilor proprii sau vecinii au bunul simț să nu parcheze în fața lor? Care-i cauza și care efectul?

      00
  3. Asta cu parcatul fix in poarta sau pe 99% din trotuar o inteleg.

    Dar am patit si invers.

    Vazut semn „nu parcati” pe poarta. Parcat dupa poarta, lasat spatiu suficient pentru vizibilitate, gasit bilet pe parbriz.

    WTF?! Si nu, nu aveam duba sa-i stric fengshuiu’ interior.

    00
    • Ce inseamna la tine spatiu suficient? 1 metru de poarta lui? 5 metri? 10 metri? 20 de metri? 25 de metri? Probabil ca tu esti acel amator de senzatii tari cand stai la stop si nu vezi de masinile parcare la 5 metri de coltul intersectiei. Eu zic sa te bucuri ca nu te-ai trezit cu DOT4 pe masina si o urma de cheie

      00
  4. Foarte bun articolul as mai adauga si faptul ca daca ai parcat pe un loc de 2-3 ori atunci acel loc de parcare este de facto al tau si ai dreptul sa-l blochezi cu un pet de 5 l cu apa, o galeata sparta sau doua trei scanduri batute in cuie. Daca pui si afis cu Sparg Cauciucuri si Iei Bataie toate formalitatile au fost indeplinite.

    00
    • Da. Am vecin care când pleacă pe o perioadă relativ scurtă cu maşina, îşi pune bicicleta în locul de parcare. Cu doi am ajuns în relații reci pentru că – vezi doamne – am parcat pe locul lor. Perfect, cu 2 oameni mai puțin de salutat. La mai mulți!
      Plm, nici eu nu fac gură când ajung seara târziu de la serviciu şi trebuie să parchez la 25-50m de blocul meu. Asta e! Am loc, parchez unde-mi convine. Nu am, mă pun pe unde pot. Bine, sunt oamenii la pensie cu mentalitate infectă şi cu mult timp liber.

      PS: Parcările sunt de tipul: primul venit, primul servit.

      00
  5. Poarta am grija mereu sa nu o blochez. Fie ca e poarta de acces persoane sau masini. Dar cu geamul? Imi pare rau pentru tine, daca acolo e permisa parcarea, e spatiu public. Nu e vina mea ca tu ti-ai facut geamul in strada…

    Iar cu taietorul de roti? Inca nu a dat de unul sa ii rupa dintii. Asta cu politia care nu face nimic, functioneaza in ambele sensuri…

    00
    • Da. Spatiu public.
      DAR iti zic ca spatiul ala public pe care tu parchezi ei au OBLIGATIA sa il curete iarna de zapada, ca e in dreptul casei. nu tu, ei. Si probabil atunci se atasaza de el, nu stiu. Explica-le ca tu parchezi unde curata ei.

      Mi se pare mare mizerie asta cu pus bidoane, pus “loc rezervat”, etc in afara parcarilor rezidentiale.

      Pe de alta parte, inteleg ca exista o lege care zice ca trebuie sa lasi 1 m (?parca) pe trotuar sa treaca peatonii. Presupun ca ei pot chema politia in baza chestiei asteia?

      Am vazut la o casa chiar placute pe toata lungimea gardului cu desenul ala cu masina ridicata si trecuta legea nr XX/20011.. am zis ca o sa ma uit odata, desi cred ca e o lege din asta generica nu stiu

      Aricolul ala de 1500 semne e totusi nostim scris

      Si ii urasc pe aia care parcheaza in intersectii. Intre benzi. In prelungirea scuarului. Mai fac un scuar de masini in continuarea celui amenajat.
      Cum e pe strda. aia care duce la Arena Nationala din Mihai Bravu.

      00
    • mihsy – 1 metru dar sa fie parcarea amenajata cu indicator si marcaj(sunt putine dar de obicei le gasesti in zone unde trotuarul este extrem de lat). Altfel se considera doar stationare neregulamentara

      00
    • Vorbiti prostii, nu mai exista legea aceea cu 1 metru pe trotuar. Trotuarul e pentru pietoni, nu mai fiti carnati si parcati unde trebuie.

      00
    • punkreas – mai citeste…
      Art. 72. (1) Pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. Când şi acostamentul lipseşte, pietonii sunt obligaţi să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, în direcţia lor de mers.
      (7) Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lăţimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor trebuie să fie de cel puţin un metru.

      00
    • @verdenpom vezi ca ai sarit peste „când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor”. Asta inseamna la tine ca ai voie sa parchezi pe orice trotuar daca lasi 1m?

      00
    • Seba- comentariul tau trebuia adresat lui punkreas nu mie…

      00
  6. Definitia moderna a democratiei: sa faci ce vrei fara sa ofensezi pe altii.

    00
  7. De acord la faza cu parcatul in poarta. Nu si la faza cu parcatul in dreptul ferestrei ca iti da lumina in camera. Doar nu sta ala cu farurile aprinse toata noaptea.

    Poti pune problema insa altfel: exista o lege care interzice amenajarea de locuri de parcare la mai putin de 5 metri de fereastra.

    In alta ordine de idei, stii povestea mea. Am avansat mult de la ultima poveste, in sensul pozitiv. S-au ridicat rable, privilegiatii si-au facut RCA ca toata lumea, si-au mai luat din camioane, etc. Dar greu, foarte greu, cu AVP, cu IPJ, cu ministere, cu prefecti – fara gluma. Mi-au si divulgat numele catre parati, m-am trezit cu aia ca vor sa stam de vorba, am facut plangere penala, i-am filmat cand au venit peste mine, si n-au stiut… etc etc

    00
    • Daca poti asteptam un update cum ai mai procedat.
      Felicitari pentru perseverenta!

      00
    • invers, pisoi, imi acoperă fereastra dacă e mașină mare.

    • Stii care e problema cu parcatul in fereastra? Iti parchezi dieselul euro 3 in geamul meu si o tii portnita acolo si aud numai taca, taca, taca si toate noxele mi le bagi mie in casa.

      Fun, nu?

      Nu e cazul meu ca stau la bloc si la etaj, dar ma gandesc si la oamenii aia.

      00
    • Inca ceva Leo, bravo keep up the good work :)) sa ne mai povestesti ce s-a intamplat. Cand s-o putea.

      00
    • @zoso – bag samă că sașii nu știau case cu etaj.

      00
    • Stii care e problema cu parcatul in fereastra? Iti parchezi dieselul euro 3 in geamul meu si o tii portnita acolo si aud numai taca, taca, taca si toate noxele mi le bagi mie in casa.

      exact

      bag samă că sașii nu știau case cu etaj.

      eu am parterul puțin mai sus, văd plafonul dubelor și casa e se umple de reflexii de pe parbrize, stopuri, etc.

      00
    • @Leo: fa un serial aici, ca guest_author, daca te lasa zoso. Cred ca ar fi multi curiosi :)

      00
  8. Faptul ca exista in continuare genul asta de articole, imi confirma ca orice speranta pentru normalitate in Romania este dusa. Romania fiind tara in care sportul national, este sa vedem cum il incurcam pe cel de langa noi, cum ii putem strica ziua, cum il putem contra etc.
    Vorba lui eftimie, mi se pare ca ne trollam prea mult in viata reala.

    00
  9. eu am un cercopitec din asta, este mester de centrale termice, sta la casa si isi pune sticle si pietre pe locul de parcare de vis-a-vis de curtea lui. de fiecare data cand pot ii zbor alea de acolo. ca el sta de 30 de ani si ce am venit noi acuma..

    00
  10. Dar ce se intampla atunci cand, pe o strada d-asta de case cu masini parcate si pe stanga si pe dreapta, se hotarasc localnicii sa faca niste inaltatoare de beton, in mod haotic (unele doar pana la jumatatea strazii, altele pe toata latimea ei, la distanta si de 2 metri intre ele), nesemnalizate? Faci sesizare la politie si observe rezolvare: vopsea galbena pe inaltatoare :|

    00
  11. Cei mai cretini sunt aia care parcheaza si lasa fața-spate 2,5metri. Bai vezi ca deabia ai gasit locul de parcare dar de ce sa nu-ti bati joc de spatiu ca asa e la tine la țaranoaia, acolo mai parcheaza doar o trotineta si un carucior de butelii.

    00
  12. „geamul care îmi aruncă lumină în birou”… Luminăăă din geeeeam și blooog adevăraaat de la bloogheer adeeeevăraaat ..născuuuut și nu făcuuut..Pentruu că unuuu e în blogossferăăăăăăă.

    00
  13. Eu parchez in fata portii tale. Imi asum un risc. Riscul pe care mi-l asum e ca tu sa suni ca politie si eu sa mi iau amenda, fie ea si maxima. Nu imi asum riscul sa mi taie proprietarul casei rotile de la masina. Pt cazuri d astea il am pe babe ruth in portbagaj si daca cineva imi taie cauciucurile atunci isi asuma la randul lui un risc… eu detin loc de pacare platit la adp, il gasesc de multe ori blocat. In 80% din cazuri omul lasa nr de telefon, in 20% din cazuri lasa pl. pt cazurile astea am 2 numere in agende : politie locala 1, politie locala 2. Sun si de cele mai multe ori vin aia in 10 minute aia si din pacate de majoritatea datilor se termina doar cu un avertisment, o exceptie a fost cu amenda pt ca idiotul a comentat mult si prost.

    00
  14. Cred ca exista un loc special in iad pentru aia ce au loc sa bage masina / masinile in curte dar prefera sa le lase afara pe strada.

    00
    • fii atent fază. mă duc să iau un ceva de la un magazin. maxim 3 minute pe ceas. pe strada pricipală nema loc, parchez pe o stradă secundară, pe stradă, între poarta de oameni și garajul omului, cât să nu blochez. în alea 3 minute, pe la 2pm, omul a venit acasă, mi-a ridicat toate ștergătoarele, mi-a pliat oglinzile și butona furios in telefon. nu suna la poliție, trimitea mesaje. m-am întors, m-am uitat mirat, a coborât. eu am 183 și 71kg. el avea jumate. mi-am cerut scuze, a continuat să se uite urât și să vocifereze că i-am blocat intrarea in garaj. dau mai înapoi, dincolo de poartă și de garaj, ca să îl las să intre. nu intră. stătea pe loc. zic, fuck it, ia să vedem cât timp liber are. stau in mașină, dau sms-uri, vorbesc, ăla făcea la fel. mă dau jos, mă duc la el și îi zic că e prea tare în gură și, la cât de schilod e, o să își ia bătaie într-o zi pe faze din astea. s-a uitat urât la mine, a continuat să vocifereze din mașină, cu geamul ridicat. mai trec pe acolo din când în când, îi știu mașina, nu o bagă niciodată în garaj.

      aici s-a întâmplat https://www.google.com/maps/@45.6615933,25.5897046,3a,75y,147.46h,67.37t/data=!3m6!1e1!3m4!1sM85qtSzPZ7h7UxR4b-P6sw!2e0!7i13312!8i6656

    • @Valeriu: de ce ești rău? Poate a venit femeia cu mașina acasă, o lasă în față până vine bărba-su să i-o bage.

      00
    • Radem glumim dar ceva se petrece la primarie sector 2. Am mai zis pe aici, la mine in cartier e festivalul rablelor si cazanelor abandonate, cel putin 50 de bucati intr-un perimetru destul de restrans. In fine, de cateva zile umbla niste trepadusi de la ADP si lipesc afise pe parbrize, fac poze, chestii. Notificari pentru proprietari, sa isi ridice rablele de pe domeniul public. Cazanul asta sta acolo nemiscat din Noiembrie-Decembrie 2018.
      https://ibb.co/6bYcZG7 https://ibb.co/3NcZXDM

      00
    • nu poate sa i-o bage si fara masina in strada?!
      o noua specie de nimfomane?!

      00
  15. Ne-am mutat cu firma la curte în centrul Bucureștiului pe o străduță. Am luat aici pentru că avem parcare în curte. Avem o poartă de acces în curte iar parcarea este în spatele casei și poate găzdui 6 mașini plus încă una pe aleea de acces – pe modul lifo. Zilnic poarta (”dotată cu semne vizibile de parcare interzisă și acces auto”) e blocată de multe, foarte multe ori. Când venim dimineața, când plecăm/venim din treburi (e firmă totuși).
    Majoritatea lasă numărul și au impresia că ți-au făcut o favoare, că vin în 5 minute. Toți au o scuză, nu e mare lucru…am lăsat-o puțin aici. De 10-12 ori pe zi trebuie sunat să vină să mute mașinile. Fac asta pentru că nu li se întâmplă nimic. La Poliție am sunat și de 3 ori pe zi – le pot da amendă doar dacă sunt la mașină cică. Pe tine oricum nu te ajută amenda – tu vrei acces.
    Și uite așa e în fiecare zi. Unii lasă spațiu să ieși doar dacă ai scuter și cică nu au blocat poarta dar nu ai cum să ieși din curte de curul mașinii lor (strada e sens unic).
    Altul a parcat seara fără număr fără nimic. Am stat, am stat….a trebuit să plec fără mașină de la birou. A doua zi era tot acolo. A venit poliția șiii… a dat din umeri.
    Am pus conuri și au fost furate, dacă pui betoane și garduri și cărămizi ești de cacao…

    Așa că citind articolul ăla m-am enervat îngrozitor și mi-am imaginat cum i-aș aplica niște corecții fizice și după aș pune sare. Cu mașina n-am nimic.

    00
    • Marcel, ai si tu dreptatea ta, dar nici firma in centru pe o straduta parca n-ar trebui sa fie o chestie, stii ce zic? Straduta rezidentiala, nu?

      00
    • Nu au semn din ăla printat cu „îi pare foarte rău, el de obicei nu face asta dar acum chiar a avut nevoie”? Nu mai știu ce companie a făcut asta și se lăuda că promovează „înțelegerea între șoferi”.

      00
    • A – ceva firma de asigurari. Asirom parca. Il am si eu, bine, eu il am printat. Il pun in parbriz intre orele 8-16 cand am de predat acte la finante si parchez pe locul de domiciliu al oamenilor (chit ca in teorie locul este al tuturor pana la ora 16). De ce parchez asa? Simplu, am de traversat doar 2 strazi si nu este inghesuiala(finantele fiind langa piata) la patrunjel

      00
    • @Radu De ce nu ar trebui să fie o chestie? E plin de firme pe strada asta și pe cele adiacente. Zona Universitate e chiar excelentă pentru sedii de firmecu puțini oameni, cabinete de avocatură, psihologie. Noi avem sub 10 angajați, curtea e imensă și nu încurcăm pe absolut nimeni. Daci ai fi proprietarul unei astfel de clădiri ai prefera să amenajezi 2-3 apartamente pentru 2-3 familii diferite cu diverse probleme sau ai vrea să dai spațiul unei firme care te lasă în pace de la 18 și în weekend, plătește ceas și ține curat cu om de curățenie?
      În vilă, având intrare separată stă și proprietarul clădirii care are și el mașină.
      Nu văd legătura cu parcatul în poartă. Chiar dacă e sediu de firmă avem loc să băgăm toți mașina în curte spre deosebire de clădirile imense de birouri cu 10 locuri de parcare.

      Pur și simplu fiecare din cei care blochează CU INTENȚIE poarta crede că e ceva special. Niciunul nu face așa de obicei dar acum chiar a avut nevoie – cum zice A. Când ai zece speciali pe zi în fiecare zi nu-ți mai arde de înțelegere. Am lăsat și porțile deschise total spre interior să se vadă că acolo se intră/iese…nu ai cu cine pur și simplu. Și asta repet – pentru că nu li se întâmplă absolut nimic îi doar în cur de orice.

      00
    • da nu v-atz gandit sa lasati o masina de firma fix in porta sa o blocheze? masina voastra pe care o mutati cand vrea cineva sa intre sau sa iasa fara sa mai astepti dupa inhabitants?

      00
    • @Bluehand Sigur că ne-am gândit și chiar am încercat. E la fel de neplăcut. Trebuie să sune colegul înainte să ajungă în apropierea porții că altfel ține coada de mașini pe loc (strada e aglomerată, foarte îngustă, cu sens unic și mașini parcate pe ambele părți) sau mai dă ture că poate cel cu mașina la poartă e la baie sau în conferință.
      Colegul 2 care are mașina la poartă iese înainte și așteaptă să ajungă celălalt. Colegul 1 ajunge și oprește pe străduță (circulată btw așadar oprește mașinile ce vin după el). Colegul 2 iese spre stânga și oprește pe avarii (sens unic dar se iartă dacă dai puțin cu spatele) să îl lase pe coleg 1 să intre. Coada spumegă și claxonează. Coleg 1 reușește să intre. Coleg 2 dă cu spatele să se pună în poziție din nou. Câteodată cel care stă după la coadă avansează imediat și claxonează așa că mai dai o tură că nu mai poți da cu spatele.
      Culmea că într-o zi am dat o tură de-asta că nu m-am mai putut băga cu spatele fiindcă nu au avut răbdate cei din spate ȘI AM GĂSIT POARTA BLOCATĂ. Posibil chiar de vreunul care claxonase înainte.
      Oribil crede-mă.
      Probabil vom pune capre, se vor fura, vom pune altele… Nu ne permitem paznic încă. Poate pe viitor…cine știe?

      00
    • Haha parca în Mad Max era o poartă de fort dintr-un autobuz. Spre aia ne îndreptăm…

      @verdenpom – așa, Asirom. Când văd mizeria aia de carton cu omulețul ăla trist sau în lacrimi mai rău mă enervez pentru că știu că omul face asta regulat și relaxat (ca tine) fără să aibă urgențe. Ar putea la fel de bine să scrie „pentru că mă doare în pulă de tine te-am blocat că nu am chef să caut loc. Vin în 5 minute dacă mă suni, nu fi bulangiu, dă-te-n kkt de sărac. Hai că poți aștepta, eu în schimb chiar mă grăbesc (lol)”.

      Am sunat și eu la isteți din ăștia, erau contrariați că nu îi rugam politicos să vină să mute hârbul. Ca și cum eu i-aș deranja pe ei din treabă.

      O strategie bună e când mergi pe stradă și vezi mașini parcate cu număr în geam e să suni „veniți urgent” și apoi să pleci. Eventual idee de episod de camera ascunsă, viața în București. Vine vede că nu e nimeni, pleacă, suni din nou „haideți dom’le nu fiți nesimțit că aștept”. Hahah, hai că se găsește vreun youtuber dornic de afirmare să facă din astea cu o cartelă. I’d watch it.

      00
    • @Marce: sună a Grigore Alexandrescu dar cred că sunt multe străzi așa.

      00
    • A – ca mine ti-am scris ca in oradea parcarea de domiciliu este la liber pana la ora 16(nu ai voie sa o blochezi cu nimic si nici sa ceri ridicatul masinii) asa ca da, as putea sa nu pun nimic si sa ma car de langa masina dar totusi il pun. In caz ca vine gicu nervos la ora 12(trezoreria are program pana la ora 1) si nu isi gaseste locul de parcare poate suna si ma duc sa mut masina daca il deranjeaza

      00
    • Pentru ala care a parcat blocand poarta cu semne vizibile si nici a doua zi nu a venit dupa ea, merita un pic deschisa poarta in usa lui. Cand vine, nimeni n-a vazut nimic.

      00
  16. dar voua vi se pare normal sa pui „garaj” pe poarta, desi acolo nu intra niciodata nicio masina, doar ca sa ai asigurat loc de parcare in fata curtii, ca nu ai lasat spatiu in curte si pentru masina?

    Sau sa pui bidoane cu apa in fata casei (curtii) pe locuri de parcare publice, demarcate, doar ca sa parchezi tu acolo si numai tu?

    00
  17. Articolul nu l-am citit ca e de toata jena (am citit vreo 10-15 randuri), dar comentariile sunt de nota 10 :))) din nesimtit si cocalar nu il scoate nimeni pe autor.

    00
    • lasa ca e bine. vede si omul de la casa problemele noastre, vedem si noi punctul lui de vedere.
      ne mai intelegem reciproc oleaca

      00
  18. eu ma duc sa iau copilul de la un after school dintr-o zona buna a Bucurestiului, si pentru ca nu sunt locuri de parcare, parchez pe unde apuc chiar si in poarta la oameni desi vad ca e semn de nu parca garaj etc. dar nu ai ce sa imi faci!! pentru ca sunt mamica!!! iar legea va fi intodeauna de partea mea chiar si legea nescrisa…
    drangea liber ca sa iau degete in jos…pentru afirmatia asta si nu pentru ca parchez ca o mamica smechera!!

    01
    • lași și copilul plângând în mașină?

    • Vrei medalie ca te-ai f@#ut fara prezervativ, sau ce?
      Faptul ca esti mamica iti da dreptul sa fii nesimtita?
      Ce va mai place unora sa dati vina pe copii pentru tot felul de badaranisme!

      00
    • zarax – tu vrei sa ii puta mana a ratb sau talpa a mers pe jos? Pfu.. si cati sunt cu aceeasi mentalitate gresita. Sa ii vad cum se invart 15 minute la parcare cu plata pana gasesc loc cum fac eu cand ma duc la soacra.

      00
    • Ahaha legea nescrisă. Mor de râs. Mamă eroină cu drept perpetuu de parcare, medalia epiziotomia de aur.

      Javră!

      00
    • trollează.

    • @vali , cu mamicile nu poti fi niciodata sigur daca trolleaza sau nu, scuza „am copil” merge departe.

      00
    • E troll slab, chill :))

      00
    • nr. de inmatriculare?!
      pentru imprietenire!

      10
    • imi pare rau ca exista asemenea oameni care nu respecta femeile,cu atat mai mult femeile gravide sau mamicile, din fericire pentru mine dau de asemenea „specimene” doar aici si nu in viata reala.
      singurul care merita mentionat este cel care a spus ca „am copil merge departe” si asa si este, probabil el este singurul care traieste real dintre toti care comenteaza pe aici, s-a lovit de o mamica si nu a facut gura mare, a pus capul in jos si si-a vazut de treaba. In rest nu are rost sa raspund sunteti parte din categoria
      „sa se faca” dar Eu sa nu fac nimic
      a furat maica da a facut si bine
      stati la coada sa platiti rovinieta etc..
      Romania o tara plina de moralisti… pe internet ;))
      Amin!

      00
    • NOU
      #76

      Mamica de trolling de slaba calitate.

      00
    • @Geta – nu a zis nimeni că nu respect femeile gravide și mămicile. Dar nu veni la mine cerând respect, cu tupeu și nesimțire. Faptul că ești gravida sau mama nu te scutește de respectarea legilor și regulilor bunului simț, nu înseamnă că totul ți se cuvine. Daca vrei respect, oferă la rândul tău.

      00
    • Eu nu parchez niciodata in poarta/garaj, indiferent daca ma grabesc sau nu. Prefer sa gasesc loc la cateva sute de metri mai incolo si sa ma duc pe jos. Altii lasa masina unde apuca, pun avariile si se basica atunci cand le atragi atentia.
      Ma pun in locul oamenilor, poate au o urgenta, vor sa plece cu masina si nu pot, de tine. Mai ales ca sunt si simtiti ca isi parcheaza masina in curte.

      00
  19. Jeez, another episode of „Romanian parking wars”…

    00
  20. Eu am loc rezervat/cumparat de la primarie in fata blocului. Dintrala cu T-eu. Fiindca eram prost, la inceput, dimineata cand plecam nu ridicam T-eul ca e o straduta aglomerata, cu o gradinita in apropiere. Am considerat ca e suficient sa pun o tablita si sa-i rog sa nu lase masinile dupa orele 18 ca e loc platit. Ati crede ca gaseam locul liber cand veneam. Gresit. Asa ca acum cand plec blochez chestia si nu parcheaza nimeni. M-am desteptat.

    00
  21. Mi-am închiriat loc de parcare in Brașov, plătesc 135 lei/an plus 5 lei/an impozit pe terenul locului de parcare. L-am găsit blocat de sute de ori de idioți care nu vor să meargă pe jos 50 m. Mi-am montat chestie galbenă 260 lei, tot am găsit locul blocat. Am sunat la poliția locală, au venit după 30 minute și au dat avertisment. M-au certat că de ce nu îmi pun lacăt. :)

    De atunci nu mai parchează nimeni, probabil știu că e un nebun care suna la politie.

    00
  22. Mme Dăncille: e cineva care nu îi place că..

    00
  23. Citind comentariile traiesc cu impresia ca traim intr-o tara de taietori de cauciucuri. Cand iti cumperi casa ai dreptul si la un perimetru in care sa nu vezi vreo masina, in afara de intrarile in curte?!

    00
  24. Un mare kkt în România e ala cu parcările personale rezidențiale. 100 lei și ai locu tău..
    Soluții românești

    00
    • Tu stai la casa cred și ai masina in curte, eu stau la bloc și de fiecare data când plec cu masina ridic triunghiul! Pentru ca aproape în fiecare zi când nu ridicam, la revenirea mea acasă aveam de dat telefoane sa il rog pe respectivul/a sa își mute masina și nu e funny

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube