Știrile zilei – 21 august 2019

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

59 comentarii

  1. Pe bune? Cacatavencii, iar?
    Deci Dan Barna ar fi putut colabora cu securitatea? Avea 14 ani la revoluție. Precoce tare.

    00
    • Aceasi reactie am avut-o si eu: Ce mama naibii am citit, zici ca-s de pe marte cu declaratiile din articol

      00
    • articol curajos, semnat anonim… ceva totusi imi spune ca e buscu sau hillerin.

      00
    • NOU
      #4

      Catavencii a fost (de mult) capturat de aripa veche a Securitatii si nu e nimic altceva decat o oficina a PSD-ului, la care lucreaza niste mercenari platiti cu bani grosi. As indrazni sa spun, tot cu bani furati de la noi.

      Nu inteleg incapatanarea lui zoso sa ne serveasca acest rahatel rosu si uscat, mereu si mereu si mereu. Doar pentru „echidistanta”? Ei bine, nu-s. Sunt un fel de Antena 3 pentru telectuali.

      A se consuma cu un borcan de sare sau a se scuti.

      00
    • Nu inteleg incapatanarea lui zoso sa ne serveasca acest rahatel rosu si uscat, mereu si mereu si mereu. Doar pentru “echidistanta”? Ei bine, nu-s. Sunt un fel de Antena 3 pentru telectuali.

      să mai ieșim din bulă, zic.

    • Citind doar titlul articolului (ca nu sunt masochist, sa incerc si articolul) deducem ca este vorba de oameni lipsiti de emotii, sau condusi de servicii secrete. Spre deosebire de Dragnea (ca un exemplu), care se lupta cu serviciile, era cald, uman si prieten bun cu Doru Buscu

      00
    • Iar „securisti”. La trei zile, „securisti”. Futu-i in gură pe reptilienii-masoni-securisti-daci, de asta nu merge țara asta, nu ca românii sunt lepre.
      Asta cu „securistii” e ca aia cu „era mai bine înainte”.

      00
    • Doru Bușcu, acționar principal și redactor-șef la Cațavencii (ziar numit și Slugarnicii partidului roșu), primește peste 50.000 de euro lunar de la PSD.

      Zoso: hai sa le facem trafic sa ieșim din bulă.

      00
    • george, știi tu sigur că prostul ăla primește juma de milion de euro pe an de la PSD?
      Știi câte „pachete care aduc voturi” cumperi de juma de milion de euro? De fapt, se adună mai mult, nefiind campanie electorală în fiecare an.
      Tu de unde știi de banii astia?
      Iar dacă vreun pesedist care plătește proștii de la Catavencii citește pe-aici: Sunteți proști, ba, dacă plătiți banii astia!
      Ia dr banii astia angajați niște oamrni cu minimum pe ecobomie să mai curețe prin orașe, să nu mai fie gunoi și jeg. Să vedeți că adunați mai multe voturi așa, decât plătind un prost sa mănânce cacat DEGEABA.

      00
    • iesit din bula nu inseamna aruncat in hazna…

      00
    • Serios, mai intru si eu pe Catavencii din reflex, ca acu’ ceva timp era o revista care merita citita. Acum parca e Antena 3 si Buscu ala e gretos de-a dreptul.

      00
    • Nu am nevoie de Catavencii sa stiu care sunt liniile de propaganda ale partidului rosu, chiar saracii de pesedisti nu au suficiente platforme sa isi expuna ideile in societate?

      Intre Gadea, mancator de rahat asumat si Buscu – Hilerin, care o fi mai slinos?

      00
    • Zoso, nu strica mojo-ul votantilor care VOR sa creada. La dimensiunea serviciilor e clar ca putine misca semnificativ fara stiinta, incuviintarea sau influenta lor.

      00
    • @Vali,
      dacă ăștia mici sar așa de fund când e vorba de servicii, să vezi ce amuzanți or să fie când vor afla că domnul Barna a primit bani de la domnul Dragnea :)

      PS Ăsta e din banii de la mătușa Vio sau de la unchiul Vova? :D

      00
    • Normal, trebuia sa apara clasicul „si opozitia a avut contracte cu statul, deci toti sunt la fel”. Aici nu e RTV totusi.

      00
    • Cristian Banu, „astia micii” iti spun sa sugi pula.
      Sau… care era mesajul tău?
      Dacă mâine candidează un fost acolit de-a lui Pablo Escobar, eu îl votez. De ce? Pentru că nu stiu cum va fi cu el, pe când cu TOȚI ceilalți care au fost până acum, stiu.
      Înțelegi, ba papagalule?
      Ma doare fix in cur de „securitatea” lui Barna, el nu a mai fost la conducere. De restul știm ce le poate pielea: nimic.
      Dacă si Barna e o lepră, ne vom convinge când va face chestii.
      Asta e diferența între ei. Unii au fost și au futut țara, de ceilalți NU ȘTIM ce pot și ce vor face.
      „Astia micii”… sugi pula.

      00
  2. 5. YESSSSSSSSSSSS ! ! !

    00
  3. Se ridică și mașinile cu număr de capitală?! Nooooo… așa ceva…
    Doar ce începuseră să se gudure coconeții că ar fi putut să se preumble pe bulivard fără să se mai ciocnească de mujicii din provincie și – Zbang! – le-o dă moldoveanca la temelie.

    00
  4. Suceava si Timisoara, aceste Vasluiuri ale nordului si respectiv vestului…

    00
  5. „Jumătate dintre românii plecați vor să se întoarcă” – dar e un numar in scadere asa ca , hai Romania…

    „Timișoara e mișto vara” – asteptam banetenii care zic bucurestenilor „mitici” sa ne explice cum astea sunt accidente….ca si ala cu masina parcata langa fantana..ca si ala cu Lamborghini unde nu avea acces.

    00
    • Nu cred că a fost vreun timișorean care să zică că alea-s accidente și nu se întâmplă așa ceva prin Timișoara

      00
    • NOU
      #23

      Ei nu au probleme, timisenii. Dar cica ar fi venit oltenii… ia să vezi ce explicații științifico-fantastice vă servesc acum bănățenii.

      00
  6. Jumătate din românii de afară vor să se întoarcă acasă și 3 sferturi din cei de acasă vor să plece afară. :)))
    Ăsta e sondaj d-ăla de genul „V-ați dori să vă întoarceți acasă?” „Da!” „Și aveți de gând s-o faceți?” „Da’ ce-s prost?”

    00
  7. Timișoara, acest colț de rai al mafiei țigănești.
    Mda…mă-ntrebam acum ceva vreme ce face poliția acolo, dar apoi a apărut cazul Alexandra și m-am trezit la realitate, :(

    00
  8. Schimbari pe piata imobiliara, Mihai Chirica, cel mai harnic romanas din ultimele timpuri, si-a cumparat a 5-a casa, voi ce faceti puturosilor .

    00
  9. Harta din articolul despre “șosele” ar trebui lipită pe toate panourile publicitare măcar o săptămână. Poate vom conștientiza nivelul la care suntem. Și nu mă refer la politicieni.

    00
    • Si daca o lipesti ce rezolvi? Intreaba militia rutiera de cate accidente sunt responsabili. Iti vor spune zero. Conteaza ca e groapa in drum si iti rupi roata in timp ce tu circuli legal cu 80 de km/h intr-o zona de 100? neah, nu ai adaptat viteza!

      00
    • Dacă e groapă nesemnalizată, evident că nu e vina ta. Și nici poliția nu cred că te va acuza de neadaptarea vitezei. Problema este că sunt destule accidente cauzate de nerespectarea legislației, care, în mare parte, are prevederi care țin de bunul simț. Și aici e vina noastră, a majorității participanților la trafic, plus a celor responsabili pentru asta, dar până la ei, lucrurile nasoale de la noi pleacă.

      00
    • Anukoi – facem pariu ca asta va zice daca nu se mediatizeaza cazul? Intreaba-i pe militieni ce procent din accidentele produse pe drumurile se datoreaza starii carosabilului/lipsa indicatoare/marcaje. Vei vedea ca cifrele sunt intre 0 si 10%… Si iti dau primul exemplu:
      Cica groapa semnalizata corespunzator cu un metru inaintea gropii… in teorie un drum in lucru in localitate pe DN/E trebuie semnalizata cu 300 de metri inaintea santierului si asta nu o spun eu ci chiar CNAIR. (pg. ~54). Cata vina o au militienii pentru astfel de cazuri? 100%. Ia intreaba-i de cate ori au amendat un tronson de drum pentru lipsa marcaj si indicatoare. Iti vor raspunde ca de 0 ori
      http://cnadnr.ro/sites/default/files/Reglementari-tehnice/BTR%2008-09%20-%202014.pdf
      https://www.b1.ro/stiri/eveniment/un-tanar-a-facut-accident-cu-masina-din-cauza-unei-gropi-nesemnalizate-din-mijlocul-drumului-foto-195183.html

      00
  10. Tipa care s-a dus in Arabia Saudita e cea mai buna dovada ca prostia se plateste. Deci sot saudit si mutata acolo…Ma intreb cum a cucerit-o. „Draga mea, nu te-as vinde nici pe o turma de camile!!! Ai sa fii tot timpul prima din harem!!”

    00
  11. – Bicicliștii și șoferii nu se iubesc –
    Primu, zice ăla în interviu: „am fost luat pe trecerea de pietoni de către o mașină..” clasic, păi ce plm cauți tu pe trecere cu bicicleta?
    Al doilea nenică: „eu mai mult circul pe piste sau trotuar” – deci pe trotuar, că piste mumu.
    Cam ăștia sunt 90% dintre „bicicliștii” din România din păcate: se aruncă pe treceri, trec pe roșu, merg pe contrasens. Zero cunoștințe de legislație, zero bun simț. Da, sunt mulți șoferi idioți, dar majoritatea respectă bicicliștii / motocicliștii / trotiniștii care circulă REGULAMENTAR pe stradă.

    00
    • “eu mai mult circul pe piste sau trotuar”

      Nu văd care e problema cu afirmația asta. Cam pe unde ar trebui să meargă?

      00
    • Nu orice oras e capitala. Daca in Bucale nu-s piste nu inseamna ca lipsesc peste tot.
      La mersul pe bicicleta pe trecere ar trebui sa ridice piatra doar cei fara pacat. Ai parcat vreodata pe trotuar sau prea aproape de intresectie? Ai oprit vreodata masina unde era semn de oprire interzisa? Ai depasit vreodata pe linie continua? Ciocul mic ca n-aveai ce cauta pe acolo. Esti in aceeasi categorie cu biciclistii aia.
      Un lucru pe care romanii nu il pricep e ca biciclismul trebuie incurajat, nu tolerat cu tot felul de conditii imbecile.

      00
    • Pe stradă bo$$, cum e legal și obligatoriu. Citiți dracu’ legislația și nu mai puneți întrebări tâmpite. Bicicleta este vehicul, pe unde circulă vehiculele? Trotuarul este pentru PIETONI

      00
    • @alex: comentariu tău, sincer, e fix degeaba și imbecil. N-o să argumentez de ce, că oricum n-o să-nțelegi.

      00
    • @cosmin: nu argumentezi fiindca nu prea stii tu ce e aia argument.

      00
  12. Titlul corect este „Jumatate dintre romanii plecati afara NU vor sa se mai intoarca”. Parca e altceva acum, nu ?

    00
  13. Titi Aur ar trebui sa tina seama ca strada nu e traseul de raliu. De cate ori faci la dreapta trebuie sa dai prioritate si pietonilor care merg inainte fara sa le pese de tine (ceea ce multi soferi nu fac). Biciclistii sunt doar bomboana pe coliva.
    In plus, foarte multi soferi nu semnalizeaza deloc, deci esti practic in aceeasi situatie si fara biciclisti.

    00
    • ăăăă….ce?

      00
    • A cam dat-o în bară cu prima parte a declarației.

      00
    • @alex: nu mai fi bou. „De cate ori faci la dreapta trebuie sa dai prioritate si pietonilor” – nu e trecere de pietoni la fiecare colt de stradă. Câți ani ai prietene, 15? Dacă ai permis sau mergi pe bicicletă e grav.

      00
    • cosmin, poate in catunul tau (vad ca esti foarte familiar cu zoologia rurala, de aia zic) nu sunt treceri de pietoni si nici piste de biciclete si – mai ales – nu sunt semafoare.
      Crede-ma pe cuvant de orasean, in 99,9% din cazuri daca ai semafor pentru masini in intersectie (Titi Aur a zis clar ca situatia e cand sta la semafor) ai si treceri de pietoni cu semafor in aceeasi intersectie. Asta fiindca intersectia e destul de circulata (daca merita semafoare).
      In rest, ani am destui cat sa nu injur cand ma contrazic cu cineva.

      00
    • alex, te-a facut omul bou dar priveste si partea pozitiva … s-ar putea sa-ti fi salvat viata. Poate te-ar fi facut pres unul care vira la dreapta si ultimul tau gand ar fi fost: „cum plm, aveam prioritate”.
      „… si intalniti pietoni in traversarea regulamentara a drumului” era cheia.

      00
    • @big0ne: fii linistit, am intalnit atatia „soferi” de genul asta ca stiu deja la ce sa ma astept de la ei. Prefer sa vad partea negativa: nu pricepe si vireaza ca boul (ca vad ca se poarta apelativul) si loveste un pieton gandind „cum plm, aveam prioritate”.
      Si tine minte in lucru: daca nu ai semafoare foarte bine sincronizate (ceea ce e o utopie la noi) de obicei pietonii care traverseaza pe directia ta de mers (paralel cu tine) au prioritate o data cu tine. Deci traverseaza regulamentar cum ar veni.

      00
    • @alex: ce treabă are trecerea de pietoni cu ce zice Titi Aur acolo? Normal că oricând ai pietoni traversând regulamentar trebuie să le dai prioritate, cine a zis ceva de ei? Omul zice de bicicliștii care n-au ce căuta în dreapta ta atunci când tu virezi la dreapta (fie că e semafor cum e exemplul lui, fie că nu e) pentru că lane-splitting se face doar când mașinile stau pe loc (coloană, semafor). Problema ta este că tot cauți să dai exemple negative la acțiunile șoferilor (nu neagă nimeni că foarte mulți sunt idioți), când aici se discută greșelile frecvente ale bicicliștilor. Până la urmă eu, ca biciclist, am obligația și responsabilitatea de a circula corect INDIFERENT de ce fac alții în trafic.

      00
  14. sfaturi pentru biciclisti:

    – intotdeauna purtati casca indiferent de distanta parcursa;

    – incetiniti la apropierea de orice intersectie. Probabilitatea sa iti iasa o masina sau un alt biciclist in fata e mica dar exista si e nasoala rau. Chiar daca esti pe drum cu prioritate si ceilalti au Stop sunt sanse sa iti iasa careva in fata;

    – daca o masina incetineste in fata (VEZI STOPURILE DE FRANA!!) sunt mari sanse sa faca dreapta sau sa iti deschida o usa in nas asa ca incetineste/eventual asteapta sa vezi ce face soferu’;

    – montati oglinda la bicicleta( cel putin pe partea stanga). Daca intorci capul sa te asiguri risti sa fie nasol: soferi care trec milimetric, gropi, etc;

    – daca circulati noaptea sau seara, purtati vesta reflectorizanta! E nasoala, urata, dar iti poate salva viata;

    – pastrati distanta cat mai rezonabila fata de masini, de oameni si mai ales de copii mici. Daca va plimbati prin parc mergeti incet pentru ca iti poate sari un caine in fata sau un copil. Parcul nu e pista de viteza!

    Stiu ca e de bun simt ce am scris, dar un reminder nu strica.

    00
  15. Asta cu biciclistii/soferii/pietonii ne va bantui mereu. Avem reguli dar nu sunt respectat, avem pretentii de bun-simt insa de preferinta doar de la altii.

    Cateva situatii diverse:
    – sunt la trecerea de pietoni, se face verde. Pe banda 1 vine spre mine biciclist (ca fapt divers, livrator la HipMenu). Eu sunt si cu copilul in carucior (irelevant, zic eu). El se uita la mine, intra pe contrasens (in fata lui, sens giratoriu) si merge inainte. Culoare rosie? Meh.
    – aproape identic, insa cu ceva hipster in costum de business pe trotineta electrica. Pietoni, trecere, rosu, el vine de pe o strada laterala, vireaza si face slalom printre cei care trec pe trecere.
    – (situatia intalnita la aceeasi trecere din Cluj, in fiecare zi, tip de 8 zile!!! o data si de 3 ori intr-o zi) – cu carucior, pe trecere, strada cu 3 benzi pe sens (prima da intr-o alveola de bus, dar cand nu e bus se mai strecoara cate un sofer). Pe banda 1 opreste masina sa ma lase, pe banda 2 opreste altul cand il vede pe primul, cand ajung in fara celei de-a doua masini vine in viteza razant *o soferita* (in cele 8 zile, intr-o singura situatia a fost un sofer, in rest femei cu ochelari de cal, de fiecare data!!!!). De doua ori nu cred ca a lipsit mai mult de 3-4 cm sa nu imi ia copilul. Si faza ca oricum nu pot sa vad exact ce face (sau uneori daca vine).
    – pista de biciclete (tot in Cluj, pe o celebra strada unde sunt 2 sedii centrale ale unor banci mari), trec biciclisti pe acolo, vine un mertzan, trage pe pista, baga avariile. Din dreapta deschide un nene portiera, vin biciclisti, il evita la milimetru.
    – pietonala mare in Cluj, are pista de biciclete. Unii bibiclisti insa prefera slalom printre pietoni.
    – tot in Cluj, majoritatea benzile pt transport se impart intre autobuze si biciclete. Asta nu impiedica soferii sa traga oricum pe dreapta si sa bage avariile, indiferent cine circula in acel moment pe banda.
    – sunt la jumatatea trecerii unde un sofer a oprit sa imi dea prioritate, o banda pe sens, cand ajung la jumatate de pe celalalt sens vine alt sofer in viteza si trece oricum (linie dreapta, de vazut sigur vazuse pieton angajat pe trecere).
    – pieton pe un trotuar ingust, din spate vine si treze razant un biciclist si apoi un trotinetist.
    – pieton la stop, se face verde, de pe o strada laterala, din stanga, vine un sofer care are verde intermitent. In loc sa opreasca, forteaza printre pietoni.

    Uneori am impresia ca semafoarele sunt cam degeaba.

    00
    • Aia tot incerc si eu sa zic, ne uitam la paiul din ochiul celorlate categorii de participanti la trafic nu la barna din ochiul categoriei noastre. Cei mai amuzanti sunt cei care pe bicicleta sunt enervati de soferi si pietoni, la volan de biciclisti si pietoni iar pe jos de soferi si biciclisti.

      00
  16. Jumatate din romanii plecati vor sa se intoarca? Iti zic cateva situatii din cercul de prieteni romani de aici, poate se gandesc altii mai bine inainte sa revina in tara lui Papura Voda.

    1. O tipa s-a intors in Romania ca sa stea cu iubitul ei din SRI. A ramas singura, si fara job.

    2. O tipa casatorita cu un portughez, cu 2 copii, s-a intors in Romania si l-a luat si pe el. Le-am zis ca revin, au revenit chiar saptamana trecuta. :) El nu s-a integrat niciodata (normal), si nici nu si-a putut gasi un job. Alternativa era probabil sa divorteze si sa o lase in Romania.

    3. Un tip s-a intors in Romania sa faca ceva pe cont propriu. Tot la Zara s-a angajat (unde lucra si aici), doar ca pe salariu mai mic – si nici nu-l mai primeste compania inapoi dupa ce a cheltuit bani sa te aduca (cu tot cu mobila), si sa te duca si inapoi.

    4. O tipa a venit, a stat sub 6 luni, si s-a intors in Romania pentru ca a cunoscut pe unul (vad ca la fete chestia asta se tot intampla, nu comentez..). Nu stiu daca se va intoarce sau nu in Spania, ori cat va dura idila.

    5. Un bun prieten a fost aici cu sotia. Au stat cam un an. S-au intors in tara, ea i-a reprosat mereu ca s-au intors. Au divortat (cu 2 copii mici).

    6. Taica-miu, dupa multi ani de munca prin afara, nu rezista nici 6 luni in tara sa muncesca pentru romani. Tot prin afara lucreaza, doar ca face naveta aiurea.

    Unii stau prost cu memoria si uita de unde au plecat. Dupa ce trece o saptamana in Romania, brusc isi dau seama ca melancolia si statul bot in bot cu rudele / prietenii care au mai ramas prin tara, nu este egal cu a trai.

    Poate nu am eu cercul de romani potriviti, ori poate nu isi planifica ei revenirea in Romania corect. Nu stiu, nu comentez. Astea is toate exemplele REALE, si puteti sa le interpretati cum doriti.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.