Maria Andrieș, Delia Marinescu, Alexandra Nistoroiu, Adriana Oprea, Cătălin Tolontan faceți cunoștință cu Gugăl!!!

Că jurnalismul din ziua de azi înseamnă chestii servite pe tavă celor care le publică nu mai e un mister. Că echipa lui Tolontan de la GSP și acum de la Libertatea lucrează intens pe faze din astea iar e ceva cunoscut.

Ce e trist și amuzant în același timp e că, în goana de a se pretinde jurnaliști de investigație, uită să mai și profeseze.

Oamenii din titlu, toți cinci, au semnat o “investigație” despre o răpire și o poliție incompetentă. Undeva în text e o frază:

”O rup cu bătaia”, îi spune Cocoș unui ”domn” cu numărul de telefon 0767248502, pe care procurorii DIICOT nu l-au identificat niciodată.

Eh, daca unul dintre cei cinci (Maria Andrieș, Delia Marinescu, Alexandra Nistoroiu, Adriana Oprea, Cătălin Tolontan) ar fi avut o urmă de discernământ și ar fi băgat numărul ăla de telefon în Gugăl, ar fi descoperit după câteva ore de investigație crâncenă, cu toți cinci holbându-se în monitor, că acest Gugăl știe cui aparține acel număr. Unui cetățean din zonă, ce coincidență. Bine, el l-a șters acum de pe profilul lui, dar la un moment dat exista acolo.

Cinci jurnaliști de investigație, bă! CINCI! Probabil e stricat Gugălul în redacție și specialistul care se ocupă de asta e în concediu.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Vanghelie il pronunta gresit, dar stia ca exista.

    00
  2. Inca-i mai apare numarul aici imoradar24.ro/anunturi/2700-mp-teren-vanzare-caracal-30333652 – greu de crezut ca nu l-au identificat. Poate ca a fost identificat si nu au avut ce sa ii faca.

    00
    • Asta chiar ca e culmea, lasand deoparte „jurnalistii”. Pute a acoperire.

      00
    • culmea e că cică este „proprietar verificat” pe imoradar24… deci „procurorii DIICOT” ar fi putut obține date și de acolo… dar i-a durut în tastatură să obțină mandat.

      00
  3. basme servite la gura sobei de tinerii blonzi cu ochi albastri

    00
    • m-am plictisit de expresia asta.
      unde e un cacat oricât de mic, „băieții blonzi cu ochi albaștri”.
      Nu v-ati plictisit de cacatul ăsta?
      Nu e nici un „băieții blonzi cu ochi albaștri”, E PROSTIE ȘI INCOMPETENTA.

      00
    • am trait epoca de aur a lui Corut

      00
  4. Astia is precum medicii consacrati si lucrariile de la congrese, ei nici nu au treaba cu reportajul ei doar il semneaza sa para ca uite ce jurnalisti sunt implicati in „ancheta”.

    00
  5. Corect, doar ca numerele de cartele pot fi date de catre compania de telefonie si altora dupa ce sunt inactivate de cineva. Am patit eu si era sa declansez un scandal din care nu mai puteam iesi.
    Aveam inchiriat un garaj de la cineva plecat de ceva vreme in strainatate iar asta avea un numar pe o cartela romaneasca, vorbeam cu el cand aveam nevoie pe acel numar. La un moment dat nu a mai incarcat cartela sau ceva similar si a pierdut numarul , eu nestiind acest lucru. Dupa un an, cand trebuia sa-i transfer suma am scris un SMS de genul ” Domnule X, ramane valabila intelegerea, mai este valabil contul vechi sa va transfer suma ? „. Primesc imediat un telefon inapoi nervos de pe acel numar de la o doamna care a inceput sa ma intrebe de unde il cunosc eu pe D-l X si ce afaceri am cu el. Printre tipetele ei, am reusit sa pun cateva intrebari din care am aflat ca cucoana e din Ploiesti, nu are nici o legatura cu proprietarul initial al numarului dar, coincidenta, avea un prieten sau ce-o fi fost cu acelasi nume foarte des intalnit X. Dupa care ma suna un domn foarte nervos ca am suparat-o pe doamna si sa intrebe ce legaturi am eu cu X etc etc etc (am rezolvat doar prin blocare numar).
    Deci, nu stim daca actualul proprietar al numarului de telefon (gasit cu Google) e acelasi cu cel din investigatia initiala, numerele de cartela se pot aloca altor cartele odata ce cea initiala este dezafectata (daca e vorba de un numar de cartela, daca e abonament probabil e diferit si imi cer scuze)

    00
  6. Erau cu gandul la concedii

    00
  7. Numerele de telefon sunt reciclate, si reciclate foarte rapid, fara o perioada de carantina.
    Fostul meu numar a ajuns la cineva in mai putin de 3 luni de la inchiderea lui, si nu era numar de aur ca sa il fi cerut cineva special ca era frumos.
    Am nimerit si eu numere reciclate si primeam apeluri si mesaje ce cautau alte persoane de la persoane, banci, operatori/furnizori, si mai ales recuperatori, recuperatorii fiind cei mai rapizi, din primele zile de la activarea numarului incepeau cu mesaje si apeluri, ca si cum ar fi primit un raport ca numarul a fost reactivat in retea.

    Numarul poate fi pus pe internet la misto, sau din greseala, mie cu un numar vechi de pe vremea cand operatorii nu aveau nume de multinationale mi s-a intamplat sa imi apara numarul pe internet fara sa il fi pus eu acolo si chiar sa ma apeleze un IFN sa imi confirme ca s-a aprobat un credit cuiva care lasase numar de contact numarul meu.

    Legat de apelurile primite de aia de pe numarul ala, cel mai probabil e doar un cetatean random care facea glume, cum s-a intamplat si se intampla si in cazul Caracal, dau telefoane, sms-uri sau mesaje pe facebook cu tot felul de alegatii ca sa isi bata joc de personaje din presa precum tolo, cumpanasu, etc dornici de circ.

    Coincidenta pe individul de pe Facebook il cheama Remus, ca pe celebrul interlop ce detine politia din Caracal.

    00
  8. Cred ca publicarea numarului, mai ales alaturi de acuzatii false e o incalcare a GDPR si a codului civil… sa speram ca detinatorul va initia plangeri si procese sa invete gazetarii ca nu e ok sa faci astfel de mizerii.

    00
  9. Din pacate nimeni nu comenteaza ceea ce se intampla in articolul asta. Fata de 16 ani bagata in bransa prostitutiei (din ce zice ea cu forta), teroare aplicata de maimutoi tatuati, de o anumita etnie, de incompetenta si lipsa de implicare a autoritatilor.
    Oprita pe strada, luata in curte si aruncata in casa si apoi violata la 17 ani….apoi din nou remarcile autoritatilor……. Trist. Din ce in ce mai trist…. Probabil ca povesti din acestea au loc cam in toate localitatile rurale din tara. Nu demult a fost un caz in care un cioban luase o fata de 15 ani (cu acordul parintilor) pe care apoi din anumite cauze…..a omorat-o in bataie la stana….

    00
  10. După comentariile de aici aș zice că s-a alocat altcuiva: https://www.listaabonatilor.ro/numarul/0767248502

    00
  11. Pute, pute, toții pute ! Iar „ziariștii investigatori” sunt niște idioți !

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.