Noutăți în Bitdefender Total Security 2020 (p)

Cea mai tare e “microphone monitor”. Într-o lume în care șeful Feisbuc își ține microfonul blocat cu bandă adezivă și orice aplicație îți cere acces la cameră și microfon, chestia asta e ceva util. Protecția camerei web exista deja.

A doua chestie utilă e anti-trackerul. Merge și pe Chrome și pe Firefox și e util dacă nu știți care listă de uBlock e mai bună.

Pe lângă asta, s-a îmbunătățit produsul în sine, protecția wifi, pentru cine merge cu laptopul și se conectează la rețele wifi, protecția împotriva ransomware, care începe și la noi să fie o problemă din ce în ce mai mare, și motorul de detectare a virușilor.

„Protejarea datelor de pe dispozitive și a confidențialității vieții digitale sunt așteptări firești ale oamenilor din partea unei soluții de securitate, iar Bitdefender 2020 a fost construit pornind de la aceste așteptări. Specialiștii Bitdefender au inovat continuu și au monitorizat tendințele infractorilor cibernetici, reușind să dezvolte un produs ce blochează eficient riscurile de securitate din mediul online”, spune Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer la Bitdefender.

Mai mult detalii despre Bitdefender Total Security 2020 găsiți aici.

bitdefender-2020

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. Am 2 calculatoare cu Windows 10: unul cu Bitdefender (întâmplător), celălalt doar cu antivirusul sistemului de operare.
    Absolut aceleași siteuri accesate, aceleași aplicații instalate.

    Nicio problemă cu cel fără AV extra.

    00
    • Asa zicem toti.

    • Bine, e posibil sa ai un spyware cv care nu macane sau sa fii user expert si sa nu intri pe orice reclama ori siteuri dubioase dar nu toti sunt ca tine, gandeste-te cati iau homeopate doar pt ca asa le-a spus o vaca cu cabina pe net

      00
    • Eu am 4 cu Linux, fara antivirus & shit. De 20+ ani n-am vazut virusi, dar asta nu inseamna ca nu exista. Ca metoda suplimentara de protectie pe laptopuri camera este lipita si microfonul dezactivat.
      Cit despre antivirusi, n-am incredere in programe closed source, care au nevoie de drept de administrator pentru a rula.
      Oare va da cineva un vot pozitiv?

      00
    • @driver dar nici nu ai jucat un joc ca oamenii de 20 de ani

      00
    • @Okochea: pina acum am jucat tot ce am vrut: Civilisation, Xcom, Heroes of might and magic, etc. Restul jocurilor nu ma intereseaza.

      00
  2. „Taping over your computer microphone does nothing ”

    In schimb:
    „Connect a pair of earbuds that include a microphone into your 3.5mm audio jack, then snip off the earbud with the mic on it ”

    https://mashable.com/2016/06/22/computer-microphone-hack/?europe=true

    Pe aia cu recuperatul audio dupa vibratiile vizuale ale unei pungi de cipsuri sau a frunzelor unei plante, o stiti?
    https://youtu.be/goN8F-uhqjg

    00
    • Dude, daca vor sa te asculte baietii care asta fac, gasesc ei o metoda, cu sau fara punga de cartofi. Ideea nu e ca te feresti de servicii, ideea e ca te feresti de giany haxxoru care sta la ma-sa in beci si da o laba la ideea ca se uita pe camera ta web…

      00
  3. Da zi-mi dac-au reparat bajetii bugu’ ala profund al scanarii unui numar mare de discuri (de la 10 in sus)

    00
  4. Eu de prin 2007 folosesc Kaspersky, 0 probleme. Bitdefenderul mi se pare ciudat, am instalat un trial si mi-a adus aminte de Symantec.

    00
  5. Eu folosesc bitdefender internet security, si e mai mult decat suficient, l-am prins de black friday la 60 lei, ca inlocuitor pentru avast free care incepuse sa ma enerveze cu reclamele lor.

    Mi-ar fi placut si o versiune home free, basic.

    Ca fapt divers, logo-ul lor reprezinta lupul dacic.

    00
  6. Am incercat Bit-ul anul trecut. Il mai testasem acum mai bine de 10 ani si nu se putea folosi decent. E ceva mai bine acum, dar in continuare sunt probleme cu user friendly-ness-ul.

    Au ceva wallet care sa retina parole si chestii. Cred ca era beta sau ceva, desi nu scria asta. Lasspass-ul gratis era mult mai bun cu mult mai putine batai de cap.

    Popupuri gramada, de la tot felul de chestii. Chiar si daca nu sunt in browser imi apar din cand in cand popuri pt browser.

    Daca ii dau sa nu salveze chestii pe un site, nu tine minte. De fiecare data cand intru ma intreaba iar.

    Mi-a blocat site-uri, de ex cpanel de la mxhost care nu era pe https, si nu am reusit sa il deblochez fara sa dezactivez functia care verifica siteurile. Ii dadeam eu ok, adauga exceptie, da nimic. El o tinea pe a lui.

    Cel mai „amuzant” a fost cu imprimanta pe care o folosesc destul de rar. La cateva sapt dupa ce am instalat bit, ma trezesc ca nu pot sa printez. Aparea offline imprimanta. Dai si verifica drivere, imprimanta, reinstaleaza chestii, etc. Intr-un final ma gandesc ca o fi de la bit. Il opresc si bam, imprimanta online. Nu-i bai sa verifice orice chestie din retea, dar da, frate, o notificare, ceva cu ce blochezi. Le-am scris feedback si mi-au trimis 10 pasi despre cum sa o deblochez. Deja o deblocasem, dar ma gandeam ce faina ar fi fost experienta asta pt 90% din useri. Sa-i zic eu la maica-mea cum sa deblocheze imprimanta :)

    Le-am scris feedback pt toate problemele. La unele mi-au dat ceva sfaturi, la unele au zis multam fain pt feedback :) Cel mai fain e ca daca le trimiti feedback printr-un ticket, dupa ce terminam de dialogat, ei nu inchid ticketul si dupa cateva zile iti trimit un mail care nu pare deloc sa fie ceva automat, cum ca daca nu mai am nimic de zis ei inchid ticketul. Prima data am raspuns si le-am zis ca nu am ce sa adaug, ca e doar un feedback despre functionalitati. Apoi am vazut ca tot la fel vine pt orice ticket si i-am dat pace. De fapt, le-am zis sa adauge naiba ceva de genul „acest mesaj este unul automat” si tonul mailului sa fie mai prietenos.

    Eu chiar ii cred ca sunt no 1 pt solutii complete, dar nu puteam sa imi fac munca din cauza lui. Inteleg mega securitate, dar nici la un pas de a scote pcul din priza :)

    Am luat ceva oferta pt 10 dispozitive si am mai dat la rude/prieteni. Dupa 2-3 luni mai era instalat doar pe un ipad unde mergea decent.

    Cand a trecut anul si expira licenta am primit mail ca se reaboneaza automat. Ca sa ma dezabonez am trecut prin tot felul de siteuri dubioase. Ai dashboardul ala frumos, fa naiba acolo si optiunile astea, nu ma duce prin tot felul de balarii. Stiu, poate renunt pe parcurs, dar nici chiar asa.

    Dupa ce am dezactivat abonarea automata am primit cred peste 10 mailuri ca imi expira, ca oferte, ca bla bla. La un moment dat am zis ca ajunge cu spamul si dau click pe dezabonare. M-a dus pe un site care nu se incarca. Aparea un progress bar care nu termina niciodata. Le-am scris pe FB sa ma scota naiba din spamul ala. Niciun raspuns, nicio modificare. Am mai primit cateva de atunci.

    In concluzie, am preferat alte solutii, chiar daca separate, adica av, malware si ransome. Daca va uitati pe siteurile care nu fac topuri cu linkuri afiliate sau pe reddit, o sa gasiti solutii destul de apropiate ca performanta de ce face Bit. Eu as plati sa fie toate intr-un singur produs care mai e si no 1, dar daca ma incurci aproape zi de zi din a face banii cu care iti platesc produsul, o sa zic pas.

    00
  7. Respect Bitdefender produsele pe care le fac, dar sunt mult prea enervante și intruzive in multe cazuri. Respect pentru detecție and shit, dar pentru mine ca home user este mai util Windows Defender, scanat manual lunar cu CCleaner și Malwarebytes.
    Dacă treaba chiar pute, un live cd cu un distro Linux, făcut special de producătorii de securitate. Un offline scan direct sau poate chiar cu un antivirus bazat pe DOS, care își face treaba bine.
    Ca soluții de off-line scan: Bitdefender, Kaspersky și Avira.
    Dar cea mai importantă este educația. Indiferent de câte soluții antivirus ar fi pe un PC, prostia o să triumfe.

    00
  8. eu am renuntat la ei acum vreo 2 ani. motivul a fost simplu. nu puteam sa il dezactivez de nici un fel atunci cand doream chestia asta. trebuia sa il dezinstalez. aveau un buton acolo, imi confirma ca e off…. nu era si in consecinta nu imi puteam folosi calculatorul asa cum doream. dezinstalat, dezabonat, nu m-am uitat inapoi. nici virusi n-am avut.

    00
    • Gg, dar știi, unii vor să muncească cu pc-ul, nu sa frece duda la starbucks

      00
    • Stii ce fain merge suita jet brains pe mac, parfum.
      Stii cat de fain e sa poti face „ssh” fara 3rd party apps ? sau „brew install …”
      Nu inteleg treaba cu muncitu ? In afara de niste chestii foarte specifice unor industrii (automotive, de ex) poti lucra bine mersi pe apple.

      00
    • Stii cat de fain e sa poti face “ssh” fara 3rd party apps

      No, tell me moar l337 mast3r :O. Mai ales in zilele astea, cand pana si windows are client de ssh integrat.

      sau “brew install …”

      Care e third party app dezvoltata de niste unii care n-au nici o legatura cu Apple, ca sa-l faca cat de cat functional, c-au vazut si ei ca e misto in linux.

      Nu inteleg treaba cu muncitu ? In afara de niste chestii foarte specifice unor industrii (automotive, de ex) poti lucra bine mersi pe apple.

      Da, daca ignori bateria de cacat, tasatura de cacat, mouse-ul de cacat, ecran de cacat, interfata de cacat, faptul ca cu un editor de text, un browser cu cateva tab-uri, client de email, client de chat si cateva terminale deschise duc procesorul in 100% si sta sa decoleze in timp ce temperatura procesorului e pe la 100 de grade iar os-ul se blocheaza mai des decat o virgina timida intr-un sex shop. Si asta pe configuratia cea mai smechera de macbook pro. Iar cand nu ai problemele de mai sus, ai belele cu touchbar-ul. Altfel, da, e util un mac, sa-l pui la roata la caruta, sa n-o ia la vale.

      00
  9. Bateria de catat, ciudat pe mine mpb-u 2015 inca ma tine vreo 4 ore lejer. Asta din 2017 ma tine cam 7 de normal use.
    Mouse de cacat? magic mouse-u nu e cea mai fericita chestie dar trackpadurile bat orice exista pe piata cu o mana la spate.
    Ecran de cacat, lol. In ce univers?
    Momentan am 3 instante de Idea, 15 tab-uri in chrome, slack, telegram, sublime-text, un client de sql deschise si toarce ce o pisicuta.
    OS freeze ? lucrez de 4 ani exclusiv pe mac si cred ca am avut 2 dati cand a fatat.
    Da, modelele 2017 in sus nu-s cele mai fericite si mai au probleme cu touch bar-ul sau tastatura (probleme care fie vorba se rezolva pe garantie, care au extins-o fix pt problemele astea) dar nah macar nu vin spyware preinstalat (lenovo, huawei) sau 5 kile de bloatware (dell, hp) si nu am reclame in sistemul de operare (misto cand deshcizi „startu” sa ai acolo niste reclame a?)
    Zi-mi cat de misto e vii dimineata si sa te trezesti cu totul inchis pt ca windows s-a hotarat ca vrea update, si inca nu-s in stare sa iti reporneasca tot dupa un restart.
    In rest you keep telling yourself that mac sucks

    00
  10. Lol, chiar ieri a avut minunea de macos update pe care n-am putut să-l aman, Windows style. M-a anunțat pe sistem Gestapo – update, trebuie să-l faci acum.

    Ecranul ala e bun doar dacă n-ai oglinda-n casa. La tastatura au deja a 3 versiune și tot de căcat e. Bateria după o oră si-un pic e la 50%. Doamne ferește să-l pui in sleep seara, că a 2-a zi mai ai 30%, pentru că un mac in sleep mode trebuie sa se conecteze regulat la wifi și să facă chestii. Modelul precedent era ceva mai bun – avea tastatura ceva mai buna și bateria ținea ceva mai mult, dar atât.

    Altfel, coleg nou, primește mac nou. După 2 ore crapă os-ul la modul trebuie făcut recovery. Face recovery, merge Inca o ora-2, crapă din nou. Se chinuie așa 2 zile, ne dăm bătuți, primește alt laptop (tot nou), merge și ăla 2 zile până când touchbarul se plictisește de viață și se stinge. Reinstall, recovery, nimic nu readuce la viață touchbarul. Return, alt laptop nou; abia al 3 laptop nou putea fi utilizat. Sa zicem că mizerii dinastea ar fi de înțeles la o chinezărie, dar la un laptop de 3000 de euro e inacceptabil.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube