Apropo de perchezițiile de la Oracle

DNA a făcut azi percheziții la Oracle, ceea ce va atrage după sine o problemă mare pentru oamenii de aici: vizite de la Oracle SUA. Trebuiesc ascunse mașini, contracte, nepoți, achiziții, incompetență și rea-voință. Dacă e pericol, Mîndruțescu și/sau alții vor fi delegați în Indonezia sau Pakistan, să fie greu de citat, pe modelul Bulucea Microsoft.

Și bănuiala mea e că au venit pe filiera Teamnet/CNAS, întrebând de ce plătesc dublu servicii și hardware.

Dar…

Închipuiți-vă cum ar arăta controalele astea cu oameni care știu ce să caute. Să zicem că vine USR la putere și angajează la ANAF și DNA niște oameni care se pricep la IT.

Prima problemă e aia apăsătoare: ce facem, ne controlăm prietenii și votanții? Dacă le facem probleme? Da, nu ei au luat șpăgile, șefii lor, dar niște controale pot duce la demiteri sau alte nasoleli fix în rândul soldaților/votanților.

Pe de altă parte, să zicem că lucrezi la o companie din asta care face învârteli. Teoretic, daca vrei o Românie mai bună, când vezi că e ceva în neregulă, reclami asta la superiori și/sau la autorități. Dar îți place locul ăsta de muncă, deci nu o faci. Dar te aștepți să o facă ăia din sistemul public.

 

fun-brown-noses

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Mhm… barna e consultant pe fonduri, idem Paslaru.

    Ghinea a fost ong-ist cu proiecte, si a semnat niste contractele pe infrastructura cat a fost Ministru la MFE.

    Mai zi, cum e cu usr cu chef de curatenie?

    00
    • Știi, cineva trebuie sa fie consultant pe fonduri în țara asta.

      Și mai știi ceva? Barna si foștii lui angajați sunt TOP pe fonduri europene. De la informația prezentata pe site, pana la suportul oferit, oamenii sunt TOP. Exercițiu: caută siteul cu cele mai bune și complete informații despre fonduri europene. Unul singur e, urmează să apară al doilea, al meu, doar că eu am minim o verigă în plus în lanțul de distribuție al informației.

      Iti spun asta în calitate de participant la Startup Plus, POCU. Grupul DCG în care Barna a fost asociat? 100 de puncte, punctaj maxim, locul 1 (alături de alte 5 organizații) din 200.
      Clasamentul: http://www.fonduri-ue.ro/

      La mine s-a aplicat vorba „cine muncește nu are timp să facă bani” și am aflat târziu despre aceste fonduri cado, m-am pricopsit cu niște PNL-isti ratați (din ultimul sfert al clasamentului) care ne-au tras-o în singurul fel în care poate cineva să ți-o tragă pe fonduri EU când ai un proiect bun: ne-au trimis luni după-masă documentația pentru proiect, cu data de vinerea trecută și ne-au cerut să predăm proiectul joi, incluzând în documentație niște clauze stupide, gen conturi de garanție, șamd. La vremuri noi, tot noi!

      Și înainte de ratații ăia m-am luptam cu alți ratați care și-au chemat la cursurile de antreprenoriat doar neamurile care n-au reușit să producă suficiente proiecte cât să epuizeze bugetul alocat organizației lor. Au organizat sesiunea II neamuri la care eu fără curs de antreprenoriat făcut la ei n-am avut dreptul să particip și nici acum nu sunt sigur că au reușit să epuizeze toate fondurile alocate. Sunt minim 3 organizații care s-au aflat în situația asta pe regiunea Centru.

      Vă dați seama că atunci când m-am prins că se dau 40.000 euro CADO pentru o afacere am contactat toate organizațiile de pe regiunea Centru. DCG? Când m-am trezit eu DCG deja aveau clasamentele finalizate și cu toate astea mi-au dat gratis la telefon răspunsul la toate întrebările mele. Tipa aia care răspundea la telefon era tun de informații.

      Am văzut multe personalități care s-au născut talent și au murit speranță, dar dacă Barna reușește prin USR să organizeze România cum a organizat Grupul de consultanță pentru dezvoltare DCG, eu îl votez cu amândouă mâinile.

      00
    • Esti nebun, grupul lui barna a scos cel mai bun proiect intr-un apel scos cand era el Secretar de Stat in minister, se ocupa de acel apel, si era adjunctul lui Ghinea? Nu pot sa cred asa ceva!

      Faptul ca fonduri structurale e cea mai buna sursa de informare eu un argument ca e un om serios si pus pe treaba. A luat niste bani europeni si a dezvoltat o pagina ca palnie pentru firma lui de consultanta. Asta e un argument in favoarea lui si in defavorea statului pentru ca un privat cu resurse mai putine face treaba mai bine, dar nu despre asta e vorba.

      Ce am vrut sa zic e ca USR s-a format din niste oameni crescuti si ancorati in sistem fix la limita aia confortabila intre public-companii prietene, oameni care nu vor avea chef sa ridice presul in companii pentru sunt obisnuiti sa lucreze cu ei sa isi petreaca vacantele impreuna, sunt in familie. Cum sa intri cu DNA peste neveste, fini, frati?

      Dovada e chiar in parcursul partidului, inadaptatii au fost trasi pe linie moarta (Nicusor) si au ramas oamenii intelegatori. Asta nu intelege bula autista din care faci parte.

      Nu e prostie, ca informatiile le ai la indemana da nu vrei sa faci niste legaturi simple. Reactia asta autista porneste de la idea ca USR BUN – restu RAI, si tot reactia asta autista se va dezumfla asa cum s-a dezumflat cand dupa un an de ciolos a dat o majoritate comfortabila celui mai canceros partid. Asta se va intampla daca nu va veti seta asteptari adecvate!

      USR nu e antisistem, nu e Trump. Nu poti sa te astepti de la omul care a dat contracte pentru siteme informatice SRI (Ghinea) sa faca curat peste tot. Cu putin noroc va curata niste cancere prin institutii dar trebuie sa pleci la drum constient ca de altele nu se va atinge!

      00
    • Vezi tu, eu nu am astfel de așteptări de la USR și nici nu sunt convins că o grupare de oameni va putea să reziste împotriva sistemului. Pentru că suntem o țară de flămânzi fără principii, nu doar sistemul e defect, ci și oamenii din interiorul și din jurul sistemului.

      Iar asta cu așteptările nerealiste e o mare problemă la noi, oamenii iau de bun tot ce li se promite după care vine dezamăgire. Apoi nu mai merg la vot că Mesia n-a livrat.

      00
    • „USR nu e antisistem, nu e Trump.” – la asta chiar am ras

      00
    • Dimineata cand crosetam la raspunsul de mai sus mai bagasem un paragraf legat structurile usr cu o anecdota care se incheia cam asa:

      Pun pariu ca primul loc unde mizeria va iesi la suprafata e in organizatiile pe sectoare din bucuresti.

      Mai ceva ca mafalda.

      00
    • Se scarpina cineva de la USR in nas si imediat sar toti, ca da, USR sunt la fel, toti niste hoti si nesimtiti. E oarecum amuzant ca lumea pare sa accepte toate mizeriile actuale de absolut oriunde din sistem, dar cand vine vorba de oameni noi in politica, se asteapta sa fie toti mai curati decat insusi dumnezo! Bagati-va voi atunci in p**a mea in politica, daca aveti asemenea standarde. :)

      00
    • @alxzen: am mai zis asta pe undeva dar merita si aici pentru ai dus discutia in directia cu pricina: de ce oamenii astia care vin varf de lance in partidele noi sunt de cele mai multe ori ONG-isti care au facut tot felul de proiecte si consultanta pe tot felul de proiecte? pentru simplul motiv ca de cele mai multe ori aia de prin ong-uri sunt cei cu initiativa si experienta in diverse activitati in beneficiul comunitatii. multi au si experienta de voluntariat pt diverse cauze.
      in mult mai mica masura o sa mearga si o sa renunte la viata dulce de multinationalist pt viata pe o functie publica cineva care castiga acolo bani buni si fara batai de cap.

      00
    • Lasati-l ma pe alxzen, omul mananca aceeasi supa cu rahat de prea mult timp si s-a obișnuit cu gustul.

      00
  2. Eu lucrez la una cu origini olandeze si pot sa spun ca sunt o gramada de manareli si combinatii si nu neaaparat pt sume mari. De exemplu orice act care trebuie semnat de notar se face printr un singur notar si costa 500 lei pt fiecare hartie semnata… acelasi lucru la un notar oarecare in bucuresti costa 100-150 lei maxim… de dosarul lukoil mai stie cineva ceva ?? Dosarul microsoft sau eads sunt in concediu spre statiunea numita clasare

    00
    • Daca notarul ala a trebuit sa negocieze frame contract cu voi dupa care sa va dea facturile numa cum si cand vreti voi, daca notarul ala si-a angajat om special pentru relatia cu voi, daca ii platiti mereu in a doua joi din luna la fiecare doua luni … are si el dreptatea lui.

      00
    • @Jan
      daca lucrezi la stat, sa zicem la o scoala generala si esti director si faci o achizitie de mingi de fotbal pt sala de sport de 2000 lei si cineva te reclama ca puteai cumpara aceleasi mingi pt 1000 lei atunci ai facut abuz in serviciu si ai prejudiciu de 1000 lei…

      00
    • Corect dar banii statului nu ai nici o opțiune să nu îi plătești prin taxe și impozite. Așa că e corect abuz în serviciu și statul să fie implicat.

      O firmă are acționari, iar angajații și CEO-ul au mandat exclusiv în fața acționarilor. Dacă ăia lasă CEO-ul să facă achiziții la suprapreț pe mine ca și client nu mă afectează.

      Ca și acționar pot face audit sau sesizare penală nu mă oprește nimeni.

      00
    • Da, problema e ca notarul e un privat. Nu sunt banii statului, adica banii mei. Sunt banii companiei, adica ai actionarilor. E o diferenta. Mare.

      00
    • E 2019 si unii inca nu fac diferenta intre bani privati si bani publici.

      00
    • adica, daca io fur de la un privat e ok?

      00
    • @animaloo: nasa alor mei are o florarie. De fiecare data cand cumpar flori, cumpar de la ea, chiar daca in alte locuri gasesc mai ieftin si, poate si flori mai frumoase. Dar prefer sa fac o achizitie de la apropiati. Poate ca nu e moral pentru ceilalti comercianti, dar idgf, sunt banii mei.
      Acum, daca in locul meu era o institutie publica, atunci era o problema.

      00
  3. Vezi daca n-ai prieteni acolo? Primeai si tu un Benz GLC de mid-manajament 2 zile…

    00
  4. E interesant cum s-a întâmplat asta fix după ce au reparat CNAS-ul… Sa mai zic ca Politia sta de acum 2 zile in fata clădirii sa dea amenzi de parcare? Lucru pe care nu l-au făcut niciodată in ultimii 2 ani..

    00
  5. A mai spus ceva Caramitru?

    00
  6. „Este unul dintre puținele cazuri investigate de procurori care vizează acte de corupție între companii private”. Oare de ce?

    00
  7. Mânărelile se fac de obicei la Procurement că acolo-s banii. Oricum, doar 1% fac mânărelile, deci nu pierde nimeni votanți.

    00
  8. Orice aduci in România, mai devreme sau mai târziu se românizează.
    Lasa, ba, ce stiu americanii? Aici e Romania, si facem tot cum stim noi: cu spaga.

    Cat de mizerabil sa fii, sa ai un salariu imens, si totusi sa te lacomesti si sa vrei sa iti tragi si partea din afaceri?

    00
    • ”Cat de mizerabil sa fii, sa ai un salariu imens, si totusi sa te lacomesti si sa vrei sa iti tragi si partea din afaceri?”

      Caută MICE/RASCLS.
      Sunt aceleași motive.

      00
    • NOU
      #30

      LOL.
      Se romanizeaza de la inceput.
      Moralitatea alogenilor se pliaza pe cea a indigenilor, in special cand e vorba de bani.

      00
  9. Ce prost e Leo. Mama dar ce prost e Leo. V-am zis ca Leo e prost? Și orice om care crede ca aici e vorba de România.

    00
    • Nu e Romania, a venit Papa de la Roma si i-a dat aluia sarcina de serviciu sa ceara spaga. Prostule.

      00
    • hai, incetați.

    • NOU
      #34

      Poate are si Oracle un „consigliere”, imbracat la 4 ace, absolvent de Harvard si doctorat la Cambridge, filantrop în Africa, poze cu Trump, Clinton, Xi Jinping, Putin și Merkel – care vine si rezolvă problemele. Ca tot el le-a creat din neatenție. Prima întrebare e dacă putem să-i facem față, că da, filiera e CNAS iar „consigliere” va zice simplu – credeti că la CV-ul meu cineva ne va contesta? Terminați cu scandalul și semnați aici noul contract, ok vom remedia si problemle cand o sa avem chef. Și nu-mi mai futeți vacanțele cu de-astea, că de se mai întâmplă vă cad toate sistemele informatice și vă dăm foc. A doua întrebare e dacă „ai noștri” vor să renegocieze contractele (din patriotism – ?), după ce si-au dat seama ca e groasa sau au devenit curajosi si vor sa schimbe furnizorul cu altii care au oferit spaga mai mare?

      00
    • @zoso – spune-i boului sa citeasca articolul de pe blogul amicului tau, ca sa nu mai inventeze extraterestri. E treaba romaneasca 100%

      00
  10. Sper sa nu prinda marota pesedistilor…suntem toti corupti domle’ .

    00
    • Aici să știi că nu sunt f departe de adevăr pesedeii..părerea mea, care de 15 ani lucrez doar un ‘multinationale’…are romanul un apetit pt combinații și învârteli…chiar daca lucrează ‘la privat’…

      00
  11. Sorin Mîndruțescu, le-a spus jurnaliștilor că este vorba despre „o regretabilă neînțelegere”

    Hahaha, bet your ass, e vorba de niște hoți care nu s-au înțeles la bani, acolo e neînțelegerea, cred și eu că regretă.

    00
  12. Și încă o chestie: amuzant cum postacii bolșevici s-au activat și acum DNA e campionul dreptății că ia uite ce corupți sunt cei care trimiteau oamenii la proteste de la multinaționale.

    00
    • Ho, mă refeream prin alte părți dar ok. Cred că e alocat cel puțin un FTE pe acolo în BOC (Bolshevik Operations Center) care să mai verifice pe aici și să se activeze când se menționează postacii.

      00
  13. Lucrurile intresante in acest caz sunt:
    1.Contextul, autoritatile romane nu pot face o lumina asupra ce s-a intamplat cu nebunul din Caracal de 2 saptamani, plus cardul de sanatate (ne)functional, respectiv concediul in sua al Plimbaretului.
    2.Omul a cerut spaga pentru preturi preferentiale la produsele companiei ale unor parteneri ca acei parteneri sa intre in licitatii publice. Coruptie in mediul privat pe dracu’, este strans legata de stat treaba si n-are rost sa mai discutam. Sumele sunt mici raportandu-ne la intreaga combinatie, 800k euro sunt bani de seminte cand vorbim de zeci de milioane de euro.
    3.Denuntul este dat, de fosta patroana Siveco, care brusc si-a adus aminte de chestii. Si mai misto mi se pare, ca toata treaba dateaza din 2013, noi fiind in 2019!

    Acum, de ce se intampla aceste lucruri?! In mare parte din cauza noastra a celor ce traim aici, intrucat acceptam rahaturile astea, respectiv unii mai si fac aceste rahaturi, dar au pretentii de o tara ca afara.

    00
  14. NOU
    #49

    Treaba e simpla. Avem un om pus in fruntea pravaliei cu un mandat clar: sa FACA BANI. Multi. Oricat de multi si pe orice cai. Si sa isi largeasca sfera de influenta, in principiu, tot cu bani, ca altfel cum?
    Intre timp, omul constientizeaza ca mandatul lui, ca orice mandat, este pe termen limitat. Limitat de cat de multi bani face si cat de repede. Deci, preventiv ca doar nu e el prostul satului, in timp ce face si invarte multi bani pt. angajator, isi pune intrbarea de ce sa nu-si traga niste bani si pentru el?
    Doar ca avem o problema, cerinta ESENTIALA la orice intreprindere de facut bani, care accepta ca unii dintre bani nu sunt tocmai OK si corect/legal facuti, e ca toata treaba sa se faca cu batista pe tambal.
    Acum ca s-a dus linistea, proprietarii pravaliei din RO vin sa puna niste intrebari. Dar, surpriza, intrebarile precis nu vor fi legate de coectitudinea cu care s-au facut banii, ca asta nu este esential. Intrebarile o sa fie legate de faptul ca „cine plm a darmat batista de pe tambal?” si a mai si deschis usa sa intre Politia sa caute lucruri. Pai de-aia platim avocatii, imagine favorabila prin media si cotizatii pe la toate organizatiile de profil din industrie si la toate sindrofiile de facut laba-n cerc? Ca sa scrie intre politia pe usa cand vrea muschiuletul lor? Ca sa scrie DIGI ca a intrat DNA-ul peste noi? Grava abatere … tz, tz, tz …
    Ca o mare corporatie ce suntem, e cazul sa luam masuri ferme – vedem cum facem sa o dam la pace cu astia de au intrat peste noi; daca nu, seful pravaliei din RO va fi detasat in fundul planetei, intr-o tara si mai bananiera decat RO (poate chiar mai face niste bani si pe acolo, ca a dovedit ca e om de baza si stie cum), pana se mai calmeaza treaba. Ca ca sa fie bine si sa nu fie rau, doar e de-al nostru si a facut bani multi pentru noi, nu putem acum sa-l dam lupilor rai sa-l manance. Mai ales ca, inainte sa-l manance, asta poate sa le mai si povesteasca lupilor chestii.
    Scenariul de mai sus e doar SF, orice asemanare cu fapte si persoane din viata reala e doar o coincidenta.
    Aia care sunteti cu „Romanizarea” oricarui business bun/curat venit din vest, sa stiti ca asta e o mizerie gratuita. Omul e un mamifer jegos si cu apucaturi native de KKT indiferent de tara/continentul unde s-a nascut.
    Dovada ce mai buna e chiar asta din mareata industrie IT care e soarele si luna, reperul si miezul din fanta Romaniei – daca liderii mondiali din domeniu se preteaza la KKT-uri din astea, nu mi se mai pare Ghita asa de relevant Tot un jeg, dar parca nu mai e cel mai mare? Doar zic …

    00
  15. Daca vin USR la putere … „Prima problemă e aia apăsătoare: ce facem, ne controlăm prietenii și votanții?” – pai, cati nepotisti din Teamnet/CNAS sunt legati de USR? Oare cati votanti USR sunt acum legati suficient de mult de companii de stat / abonate la contracte cu statul?
    Daca as fi la Teamnet, pe un job caldut, nu as vota cu aia care vin cu promisiuni sa scuture sistemul care imi asigura locul caldut.
    Sigur, e posibil ca cei care vin doar sa inlocuiasca nepotii altora cu nepotii lor.

    00
  16. Eu am mai zis-o. DNA trebuie sa livreze un singur lucru: PREJUDICII MARI IN DESFASURARE.

    Mari, pentru ca e evident, nu ne pierdem vremea cu gainarii, ca avem resurse limitate.
    In desfasurare, pentru ca putem sa prevenim prejudiciul, paguba.
    Si nu in ultimul rand, stiind ca actioneaza asupra cazurilor in desfasurare, descurajezi noile acte de coruptie. Altfel, cand stii ca DNA umbla brambura dupa praf de scheleti din evul mediu, sau mai rau, cand stii ca tu controlezi oricum DNA-ul actual, furi ca-n codru.

    Cand a avut DNA un caz mare cu prejudiciu in desfasurare dejucat? EXACT!

    00
  17. am vazut deja articole care insira averea astuia de la oracle. misto!
    cineva de la dna are mainele pline de coaiele teamnet si siveco si incepe sa stranga. la comanda sau nu o sa vedem dar cnas s-a cam copt si se sparge.

    00
  18. parcă văd că rezultatul percheziției astea la Oracle o să iasă cu ceva la care nu se aștepta DNA:
    „statul român are de plătit către Oracle MULT mai mult pentru licențe, fiindcă ANAF a impus Java ca software obligatoriu de lucru (DUKIntegrator) pentru depunerea declarațiilor pentru TOATE casele de marcat” … și ce să vezi, de la începutul anului 2019 nici măcar licența pentru Oracle Java Runtime nu mai este gratuită pentru utilizare comercială… iar modificarea asta a licenței pentru JRE au aplicat-o retroactiv, este valabilă pentru toate versiunile de JRE lansate din 2010 până în prezent.

    00
  19. NOU
    #55

    USR nu e alcatuit din IT-isti de talent.

    Barna e atarnator la bani UE „done moa pur le bebe”. Nu are nicio meserie, si in niciun caz nu programeaza.

    Ciolos e teoretic agronom, Clotilda – oceanograf. Nu au lucrat un minut in domeniile in care si-au cumparat diplomele. Au tot atarnat pe la bugete de stat. Pe langa astia, Barna e profesionist.

    Chichirau s-a intors fiindca statea pe somaj. E tare e aia cu „cofounder la Wellington Solar”, dar unde e firma acum, si cat profit a facut in anii astia? Plm, doctor in economie, a stiut sa inscrie firma si cam atat.

    Singurul programator roman e baiatul ala care a scris carti de C++, si ulterior a co-inventat limbajul D. Nu-i spun numele, ca e pacat sa il amestec cu panaramele de mai sus sau cu baietii care dau copypaste la javascripturi de pe Stackexchange.

    00
  20. Au fost in control… si cam atat, momentan. Nu au mai zis nimic.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube