Loteria parcărilor din București: cine are dreptate aici?

Sincer sincer, eu sunt cu tipul cu BMW. Bos, m-am blocat și n-ai lăsat număr sau nu te-ai întors după cinci minute? Nasol. Bonus points pentru copil minor pe locul din față, fără centură, și mașină cu număr JOY, de reprezentanță.

Și sunt convins că tipul cu VW știe că a pățit-o acum după ce, statistic, a făcut asta doi ani și nu s-a întâmplat nimic. Acum, pe lângă bara față, o să se mire un pic și de cutia de viteze mai dă rateuri.

ps: felicitări celui care filmează, a făcut-o civilizat, orizontal și HD.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

102 comentarii

  1. Legea junglei, toți parcați ampulea. E ca aia cu neînțelegerea între hoți…

    00
    • Corect. Nici unul n-avea ce sa caute sa parcheze acolo. Deci amandoi au fost loviti de karma intr-un fel :)

      Pare a fi pe Calea Dorobantilor pe langa televiziune, adica unde ai metrou si opresc jumatate din autobuzele din Bucuresti… dar na, e mai frumos cu masina.

      00
    • charles de gaulle.

      inainte de statia de autobuz, tiganeala tipica.

      Toate cladirilea alea au parcare subterana: daca ai treaba acolo.
      Daca esti smecher cu treaba la terasa ai uber/taxi/ 5 lei la baieti pe grigore mora.
      Daca esti sarak ai metrou si autobuze cate vrei, sau o parchezi intre aviatorilor si charles de gaulle, imposibil sa nu gasesti loc de parcare acolo de bun simt la orice ora.

      Astia sunt saraci cu impresii de smecher, ambii idioti.

      00
    • fain sa cumperi masini rulate in Ro…

      00
    • Macar daca facea trebusoara pana la capat si il impingea pe spatiul ala verde, ca sa nu ramana esuata pe zebra.
      Orasul asta e administrat asa cum merita, de fapt. Firea e oglinda noastra.

      00
    • La început am crezut ca tu ai filmat, de ce nu ai pus o sursa ceva ?

      00
  2. Un meltean il impinge pe alt meltean.

    00
  3. In general este simplu. Nu ai voie sa blochezi. Daca o faci si lasi numarul, e mai bine.
    Stiu caz la mine la bloc:
    Persoana care avea loc inchiriat de la primaria a gasit seara tarziu locul ocupat si pentru ca a vrut sa-i arate aluia cine este el, a blocat si a plecat fara sa lase numar in geam.
    A doua zi a venit frumos la masina sa plece la munca si surpriza: masina nu mai era.

    Chiar daca ai loc platit si il gasesti ocupat, suni daca are numar, altfel suni la politie, dar nu blochezi; altfel tu iesi sifonat, ca in cazul de mai sus.
    Nu are legatura directa cu clipul de mai sus, dar am spus ca poate cineva sa invete ca nu e bine sa blochezi, chiar daca e locul tau.

    00
    • Am uitat sa specific; masina nu mai era = cel blocat a sunat la politie care politie a sunat la firma de ridicari masini. Deci nu si-a facut singur dreptate ci a apelat la autoritati.

      00
    • nu au voie sa ridice masina, cel putin in Oradea daca ti-e ocupat locul de parcare nu le-o ridica, le da maxim amenda, la asta cum de i-a ridicat-o?

      00
    • monciu, daca ti se blocheaza proprietatea (masina, garaj) se ridica. Si la Oradea. Doar in timpul programului: 8-17.

      00
    • @monciu, asa cum zice si mdt daca iti este blocata iesirea din curte/garaj/loc de parcare, atunci se ridica.

      00
    • E vorba de parcare proprietate privată, nu parcare din aia de domiciliu de la primărie.

      Alea de domiciliu sunt fix frecție, în afară că se enervează ăla nu prea are ce-ți face că după ora 6 nu mai lucrează nimeni la parcări.

      Poate dacă mai ai noroc de poliția locală dacă au chef să se plimbe la ora aia dacă nu e vorba de babe cu pătrunjel, dar în rest nu prea.

      00
  4. Probabil nu a lasat un nr de tel in parpriz desi nici asta nu scuza blocarea unui alt autoturism. Ce era sa faca bmw-ul?

    00
    • Putea sa sune la politie, venea un echipaj, ii amenda pe toti cei parcati aiurea acolo si ridica masinile ale caror proprietari nu erau prezenti.

      Asa, soferul BMW-ului risca un dosar penal pentru distrugere de bunuri iar, daca nu se prezinta la politie pentru declararea accidentului, sa-si piarda si permisul.

      00
    • Da, tipul cu BMW-ul pare chiar genul caruia o sa i se faca dosar penal pentru distrugere si o sa i ia permisul pentru faza asta.
      /joke

      00
    • @Claudiu, ăsta nu este un motiv să nu îi faci reclamație, dacă într-adevăr vrei să nu rămîi cineva care de-abia așteaptă s-o mai ia în buci o dată, pentru a avea de ce să plîngă pe net. În ziua de azi (nu numai în ro), să întorci și celălalt obraz înseamnă să fii pregătit s-o mai încasezi o dată, și mai cu sete decît prima oară. Peste tot, ,,prădătorii” prind din ce în ce mai mult tupeu și prăzile tac din ce în ce mai mult. Frustrant este că tăcerea asta a prăzii este o consecință a educației bune și a învîrtitului în cercuri civilizate, unde nelovindu-te de tot felul de golănii și bagabonțeli, pur și simplu nu știi cum să reacționezi.
      Exemplu: Fiică-mea. Adolescentă cu care genetica a fost dezarmant de generoasă. Am întrebat-o cum stă cu strigăturile și ,,complimentele” primite pe stradă. A zis că ok, nimic periculos, încă, dar sînt unele blocuri în curs de izolare termică pe care trebuie, efectiv, să le ocolească din cauza a ce se strigă de pe schele. I-am sugerat ca dacă se mai strigă, să treacă de locul respectiv și să cheme poliția și să le spună că a fost amenințată de oameni din șantier.
      ,, Și ce crezi că se întîmplă?”. Să mor…
      Vine un gabor, dă un avertisment, se mișcă ceva! Lăbarii de pe schele văd că nu e sat fără cîini (după ce s-a petrecut în ultimele, o să apară unul cu ,,vezi să nu”, dar nu-i nimic, tufem autoritățile la cap pînă se mișcă). Am trăncănit două ore pe tema asta și sincer să fiu, nu sînt convins că o să facă ceva… Măcar spray iritant poartă de multă vreme. Nu, nu în ghiozdan.
      În concluzie, dacă nu mișcă nimeni, șmecherii o să rămînă șmecheri.

      00
    • Din punctul meu de vedere nu avea nici unul dintre ei ce cauta acolo. Cel cu VW-ul probabil nu a sesizat ca ala nu are pe unde iesi, refuz sa cred ca ar fi blocat asa aiurea totul. Daca insa l-a blocat pe ala durandu-l fix in cot, nu au decat sa faca o amiabila cum stiu ei mai bine.
      In rest, la fix 20 metri de acel loc este o parcare privata> https://www.google.com/maps/place/Parcare/@44.465119,26.0884921,19.25z/data=!4m5!3m4!1s0x40b2020e88c475a5:0x1637460c6d84907f!8m2!3d44.4653769!4d26.0886374?shorturl=1 , sa nu mai spun de variantele de parcare de pe Aviatorilor. Dar da, e cu bani, si pare ca nici unul dintre cei din clip nu au.

      00
    • In rest, la fix 20 metri de acel loc este o parcare privata> https://www.google.com/maps/place/Parcare/@44.465119,26.0884921,19.25z/data=!4m5!3m4!1s0x40b2020e88c475a5:0x1637460c6d84907f!8m2!3d44.4653769!4d26.0886374?shorturl=1 , sa nu mai spun de variantele de parcare de pe Aviatorilor. Dar da, e cu bani, si pare ca nici unul dintre cei din clip nu au.

      HUOOOOOOOOOOOOO!!!! PARCARE PRIVATĂ?!!? ADICĂ CU BANI?!!?!?

    • @hazbizarai, mai conteaza si cum te imbraci.. Am vazut si eu niste adolescente care se imbracau mai mult pentru a fi strigate. Nu iau apararea celor care sunt badarani, dar daca fiica-ta se imbraca mai provocator se coboara in sfera de educatie a badaranilor – sa se vada buci, tatze

      00
    • @Adrian, dat fiind că practică dans sportiv de aproape 10 ani și are și moștenire genetică bună (și nefasta și eu sîntem înalți și arătoși, ce pl noastră), are un corp armonios și frumos, pe de-a întregul, indiferent ce ar purta. Ca să nu o remarci trebuie să-și pună Burkha.
      Lăsînd, deci, la o parte că nu asta era ideea a ce am vărsat eu acolo: dutensîngesătetraumatizezecumentalitateatadelăbar!

      00
    • …litateatadelăbar

      00
  5. nu mai face locuri de parcare, locurile de parcare ne nenorocesc. aduc trafic si poluare! gata mergeti cu transportul in comun, taxi, orice altceva. este foarte bine ca nu exista locuri de parcare in oras, mai ales in centru, pentru ca lumea va incerca alte solutii de mobilitate mult mai verzi!

    00
    • Nah, stai linistit. Lumea va parca in continuarea aiurea. Culmea e ca solutii civilizate exista, dar oamenii nu vor sa plateasca (parcarea de la Unirea din spate de la carrefour, parcare la unirea in spate la tribunal, parcare subterana la universitate).

      Solutia este ca statul sa-si faca treaba si sa ridice masinile parcate aiurea, si nu inteleg de ce nu se vrea asta, pentru ca ridicatul masinilor inseamna bani la buget.

      00
  6. Epic!
    Ar trebui ca videoul asta sa fie prezentat și la Școala de Smekeri, să le arate totuși smekerilor, ca blocarea altor masini atunci când parchezi, se face și în funcție de ce masina blochezi.

    00
  7. La noi e next level blocatul de masina, de loc de parcare sau de acces. Da, foarte bine ca lasi nu numar in geam, dar aia ar trebui sa fie ultima solutie cand chiar nu gasesti loc. Insa multi nici nu se deranjeaza sa caute. Am lasat numarul, boss…

    00
  8. Sunt convins ca inainte sa faca asta a sunat la politie, dar n-au reusit sa-l localizeze.

    00
    • -Alooo, militia localara? Veniti repede ca m-a blocat un cocalar cu wv, Auzi un wv sa blocheze decat un bmv ,ca-i fac capatana minge de rugby, bagamias… pisamas… futemas pe ….. sa-i iau mortiii…si pe toata familia lui de zdreanta care e el
      -Dumneavoastra cine sunteti?
      -Domnul cu bemveul

      00
    • like pentru „Domnul”

      00
  9. Undeva la un bloc in Dr. Taberei exista mai demult o lege nescrisa: puteai bloca orice masina parcata pe loc platit cat timp o lasai scoasa din viteza si fara frana de mana. Voia cineva sa plece, iti impingea masina cu mana (tin sa mentionez ca era acum ~15 ani, masinile aveau in proportie de 90% sub o tona) si pleca linistit.

    00
    • La fel procedez si eu cand blochez pe cineva , masina la liber fara frana de mana + nr tel lasat la vedere . Daca suna si nu pot ajunge in timp util o poate impinge si isi vede de drum .

      00
    • Sau ce-ar fi sa nu mai existe legea nescrisa prin care blochezi pe cineva, astfel incat sa simti nevoia sa lasi telefonul in geam si masina scoasa din viteza. Nu de alta, dar noi astia cu automate ce facem? :P Ah, plus ca nu e kosher deloc sa faci asta.

      00
    • Treabă asta inca se practică în Tineretului

      00
    • haha. tocmai voiam sa zic ce a scris uzunu. La mine in fata blocului e ca la puzzleuri. Ai vreo 3 masini care parcheaza blocandu-le pe alea parcate legal. Dar, sunt oameni care stau de mult in bloc

      00
    • Si in militari se mai practica.

      00
    • Haha… ma bucur pt voi astia din orase plate. In Tg. Mures, risti de o scoti din viteza, nu cred sa fie vreo strada perfect orizontala aici mai lunga de 200m

      00
    • Confirm

      00
  10. jegosii care parcheaza in acel scuar trebuie pedepsiti cu lava încinsă

    00
  11. sincer, sincer, toţi din scuar au parcat ilegal, dungile alea oblice şterse nu indică parcareş dar ce să ne mai mire în Bucureşti. îşi merită soarta.

    00
  12. Faza de la minutul 4:40 este descrierea perfecta a colapsului Bucurestiului. Avem asa:

    1. BMW de neam prost incarcand sa intoarca pe drum de 4 benzi intens circulat, si aproape lovind o alta masina care circula regulamentar pe banda 1.
    2. Alt BMW care nu are rabdare si intoarce prin acelasi loc inaintea primului BMW.
    3. Pietoni strecurandu-se cu greu pe langa masina impinsa pe trecerea de pietoni.
    4. Vreo 10 masini parcate de-ampulea pe un scuar din mijlocul intersectiei, dupa ce, cel mai probabil, au rupt bolarzii ca sa poata intra acolo.
    5. Politie zero, amenzi zero.

    00
    • O completare la punctual 5. Sa nu se mai mire politia de ce sunt luati la maciuca si se face misto de ei…! Asta e tara noastra cu legea aplicata de ei.

      00
    • nu e chiar asa. amenda se contesta in 100% din cazuri si judecatorii dau verdictele in favoarea contravenientilor. de ce ar face politistii cooperativa munca in zadar?

      trebuie luati de guler cei din justitie si alesii locali care fac legile permisive

      00
    • Dumneata iei amendă pentru parcare neregulamentară. Faci contestație. Judecătorului îi este prezentată o poză cu mașina ta parcată pe trotuar/trecere/mijlocul drumului. Și judecătorul ce zice? „Nu e boss, dacă nu e urcată în copac, nu se face să dăm amendă” Sau cum, că nu ințeleg…

      00
    • judecatorii fac aceleasi mizerii, o tii minte pe aia de a luat politistul pe capota la mariott?

      motivatii se gasesc, nu a completat agentul cu pix albastru, a gresit data, ora, secunda, litera, nu are camera omologata, ordin de serviciu, basca, nu e semn de interzis parcarea, era o urgenta medicala, caz de forta majora, nu era proprietarul masinii la volan, nu stie nimic despre cine i-a pus masina acolo, nu exista oug, hcl care reglementeaza parcarea, era marti mercur in retrograd etc.

      00
  13. Acum nu ca vreau sa fiu hater, dar „parcarea” din zona respectiva este reprezentat de un scuar pe mijlocul strazii unde nu ai voie sa parchezi:
    https://www.google.ro/maps/@44.4649875,26.0885541,79m/data=!3m1!1e3
    Deci dupa mine intrebarea e alta, de ce nu e politie in permanenta acolo? Ar face minimum 1000 de amenzi pe zi, dar e mai usor cu radul in boscheti…

    00
  14. E ceva anormal aici? Nu înțeleg…

    00
  15. ESH – everyone sucks here

    00
  16. Ieri sun la politia portocala sector 2 pentru un loc de parcare blocat in mod asemanator. Parcare de resedinta despartita in doua de un drum de access pe care erau parcati doi bosi, unul localnic dar fara loc platit si altul vizitator probabil. Ambii fara numar in geam.

    Sun la dispecerat politia local sector doi sa fim intelesi, imi raspunde un nene ii dau adresa si aproape imediat imi da un alt numar sa sun la o politie locala mai mica, de zona. Cum e asta?! I-am spus sa sune el ca e treaba lui nu a mea sa iau legatura cu colegii lui. Ce mai urmeaza? Politia locala aia mica sa imi dea numarul de telefon al sefului de scara?

    Locuri de parcare ar fi daca oamenii ar avea putina decenta sa mearga 2-3 minute pe jos si daca primariile ar ridica masinile abandonate. In zona mea sector 2 intre Stefan cel Mare si Bd. Dacia sunt pe numarate aproape 50 de epave care stau de luni sau chiar ani, si asta pe strazile principale, nu mai pun la socoteala pe cele mici. Intr-o zona relativ mica sunt cel putin 50 de locuri de parcare blocate de epave.

    00
    • Si a venit politia? Au gasit adresa?

      00
    • Nu a venit nici o politie. Vezi si un caz similar aici: https://www.youtube.com/watch?v=y4QRcQp3lag

      00
    • Da, dupa 45 de minute. Intre timp ala ce bloca plecase. Le-am aratat poze, le-am aratat camera de supraveghere, aia instalata de ei. Au bombanit ceva si s-au carat.
      Romania, tara fara consecinte.

      00
    • Faza similara cu politia. Eram la tigara la munca. Un bou parcheaza fix pe trecerea de pietoni, in curba, urat de tot. Imi strica pauza de tigara, sun la politia locala. Imi zice ca trimit un echipaj. Eu dement, iau laptopul si ma pun afara sa lucrez. Dupa 45 de minute am cedat, era prea cald, politia nu venise.

      00
  17. eh, ce buna ar fi o politie care sa dea amenzi pentru mizerii de genul…

    00
    • e ocupata cu bătrânici infractoare.

    • Apropo de batranici . Semafoarele chiar dureaza prea putin ptr pietoni. N-ai nicio sansa daca mergi incet. Si e 5 min rosi 30 de sec verde. Not fair :(

      00
    • Nu durează prea puțin. Ideea e că se pune verde, hoarda de oameni se pune sa traverseze, după care roșu – cei angajați în traversare sunt lăsați să termine traversarea, ideea e că cei care n-au fost pe marginea drumului sa aștepte următorul val de verde. Altfel, îți pot arata într-o țară mai civilizata o strada cu 5 benzi unde verdele pentru pietoni tine fix 7 secunde

      00
    • @Sabotor la victoriei sunt 5 benzi pe sens. Ti se pare normal? Semaforul tine 20 sec/ 4 minute. Nu avem autostrazi cu 3 benzi dar avem la Antipa in fata 5 . Iar cand clipeste tine 3 secunde. Unde e civilizatia?

      00
    • Draga cici sunt 5 benzi si un singur sens, wow!

      00
    • @alexen: daca nu esti din zona: e sens unic acolo. Alt ceva n-ai de comentat?

      00
    • Sabotor fratzy de sînje nu se amendeaza intre ei, chiar daca unul e politist si celalalt interlop.

      00
    • Bai, n-ai inteles. Se face verde, tine putin, tocmai pentru a se angaja in traversare DOAR pietonii care sunt deja acolo, la marginea strazii, nu si aia care sunt la 10 metri de strada. Aia de la 10 metri asteapta verdele urmator.

      Iar aia care s-au angajat in traversare, termina de traversat, chiar daca-i prinde rosul. Chestia asta e gandita pentru a lasa sa treaca si masinile care fac dreapta, ca altfel, daca verdele la pietoni ar tine exact cat tine si verdele la masini, masinile care fac dreapta nu mai apuca sa treaca, ca pietoni vor trece incontinu.

      Pentru ca pula mea, stiu ca e la moda si e misto sa urasti masinile, dar nu doar pietoni si biciclisti exista in orase…

      00
    • Pisi cu ce e mai greu de traversat 5
      bezu pe sens unic fata de o strada normala cu 2 pe sens? Te impiedici in aia doi pasi extra?

      00
  18. Doi idioti ..oricum acolo nu este parcare, dar asta este Bucurestiul. Unul se crede mai coios decat altul..

    00
  19. E jale in Bucuresti, lejea junglei este putin zis. A luat acum cateva saptamani un rent a car prin bucuresti, ca puteam ca porcul de la caldura. Am acut AC dar sa moara geani cat de haos este totul.

    Eu ma duceam cu sacosa de cacat la primarie daca era asa de cacat traficul.

    In Cluj ti-o iei scurt si la obiect, iti ridica masina si te vezi vedeta pe grupul de pe fb cu ridicari. Mai greu cu ridicarile dintre blocuri, dar am inteles ca urmeaza sa se mareasca echipele de ridicari.

    00
  20. Scena asta prin Italia sau Spania, e la ordinea zilei. Bine, sa ne intelegem nu este un BMW in schema, dar ceva local frumos.

    00
    • „Bucureștenii” nu prea sunt ieșiți din habitatul lor natural, nu au de unde să știe.

      00
    • Cu micul amanunt ca se intampla la parcarile laterale pe marginea strazilor, masinile fiind lasate intentionat la liber, ca sa se foloseasca fiecare metru util.
      Nu in parcari improvizate in mijlocul soselelor si dublari sau chiar triplari.

      00
    • @Ionut: dimpotriva, de la atatea concedii in Spania si Italia, am prins si noi cum se face in tarile „civilizate” si aplicam acasa, in Bucuresti! Mai iesi si tu din Dorohoi si-ai sa intelegi mersul lucrurilor…

      00
  21. Mi-a luat prea mult sa procesez faptul ca acolo era de fapt o parcare.

    00
    • Stai sa vezi când îți dai seama ca nu e parcare, ala e un scuar între doua benzi unde nu ai voie sa staționezi .
      Eu ma uit și nu înțeleg absolut nimic, sunt năucit fraților. Am ceva ani de când trăiesc in Civilizație, scuzați-mi modestia, dar efectiv îmi bubuie capul când încerc sa procesez ce kkt vrea sa facă ala cu BMW. Nu doar ca e prost de la natura dar este și extrem de prost șofer, face 30 manevre inutile sa pună mașina in aceeași poziție.
      Ala cu Seat ar merita și ala un premiu de prostie plus toți aia care trec prin spatele lui. Eu inițial credeam ca pe ala cu Seat la apucat civismul și îl bloca pe asta și chema poliția după ce a văzut ca a avariat mașina aluia. Jesus fuck. Copil fără centura pe locul din fata ???? Wtf?

      00
  22. Nu știu de ce te miri, înțeleg că în Paris sau Sharm el-Sheikh doar așa se parchează. Lași mașina pe liber, fără frâna de mână trasă, ca să o poată împinge alții cu mașinile lor. Și vorbim de Paris, idealul civilizației timp de sute de ani, nu de București!

    00
  23. Uite cine merita amenda in Bucuresti! Trecerile pe rosu si taiat 4 benzi pe dubla continua nu. Aia fac scandal si sunt dificil de oprit!
    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23301834-video-batrana-81-ani-amendata-politisti-capitala-pentru-nu-grabit-traversarea-trecerea-pietoni.htm

    00
  24. La Cluj, o data cu Nespusu’ a fost si festival al poliției locale, cu participanți din toata tara. În apropierea parcului sunt din loc în loc niște trotuare mai largi si colturi de trotuar pt care se felicitau șmecherii prosti ca le-au prins, deși localnicii nu puneau masina acolo în lipsa lor de imaginație, credeau aia. Cred ca s-au lămurit ce si cum cu parcarile cand si-au luat masina de la capătul orașului.

    00
  25. Ha hahahahah…asa ceva.

    00
  26. Unde gasesc parcari unde se poate plati cu cardul, situate cat mai in centru? Normal, Bucuresti.

    00
    • Plata cu cardul nu stiu vreo parcare din Bucuresti sa ofere, poate doar pe la malluri. In schimb, ai parcare subterana la Universitate, respectiv la Teatrul National in spate la Inter. Mai ai la Uniri si nu stiu sigur daca e si la Cocor. Si mai sunt pe langa Biblioteca nationala parcari in aer liber cu plata.

      00
    • Am vazut ca a pus firma de parcaje a lu Firea (aia ilegala) niste table prin parcari cu ceva aplicatie:
      https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.cmtib.bspb

      N-am avut curaj s-o instalez, nu ma injurati daca nu va merge, va da foc la bateria de la Samsung sau va fura banii de pe cardul de sanatate.

      00
    • Exista aplicatia Parking Bucuresti, iti arata toate locurile de parcare cu plata si tariful ( centru-centru 10 lei/ora parca si se mareste cu cat stai mai mult). Din aplicatie poti plati cu cardul)

      00
  27. Ce inseamna sa ai carlig de remorcare :))

    00
  28. Cica politistii pot da amenda numai soferului si asta ar insemna sa faca 13-14 pe langa masina pana vine cretinul. Acu sa vina Godina sa confirme daca e adevarat sau nu.

    00
    • Politistii locali pot amenda doar daca il gasesc la masina. Rutiera poate face poze si sa ii trimita plicul. Dar Rutiera nu mai exista in Bucuresti.

      00
    • Dar Rutiera nu mai exista in Bucuresti.

      a existat vreodată?

    • Nu chiar. Am chemat de cateva ori politia ( anul asta inclusiv) pentru masini care parcau in fata portii ( garaj, Bucuresti), se faceau poze din toate unghiurile si amenda era lasata in parbriz.

      00
  29. „felicitări celui care filmează, a făcut-o civilizat, orizontal și HD.” – si eu gandesc la fel, legat de filmarea cu telefonul. nu’i inteleg pe cei care filmeaza vertical… probabil ei au acasa, pe perete, televizorul pus in „portrait mode”. si nu, nu accept argumente de genul: „am filmat asa, ca il vizionez pe telefon tot in pozitia asta” – boule, telefonul se poate roti „landscape” foarte usor, din mana… dar ce te faci cu un televizor sau un monitor?…

    00
  30. Pentru o clipa am crezut ca sunt in India …

    00
  31. Lasă unu mașina pe locul de parcare plătit fără număr în geam. Sun la poliție cu toate redirecționările și zic că vin. După 7 ore vine poliția și întreabă unde e mașina. Le zic că a plecat că doar nu o sa ii aștepte pe ei că să primească amendă. După care aflu că sunt doar 2 sau 3 echipaje pe tot sectorul și că nu reușesc să ajungă la nici un caz deoarece nu au aria de acoperire suficientă.

    00
  32. ce am invatat eu din asta e ca daca vreau sa blochez, sa blochez un matiz

    00
  33. Cîteva considerenteȘ
    1. Din film, pare să reiese că BMW-ul avea pe unde părăsi parcarea pe direcția înanite. Subliniez, PARE (că mă gîndesc că șoferul de BMW nu are o ură particulară pt cel din spate astfel încît să-și asume deteriorarea a măcar spoilerului spate a propriei mașini – ba încă, pe la 1:50, îl putem vedea cum inspectează eventuale daune ale mașinii pe care o împingea).
    2. ”cutia de viteze mai dă rateuri”. Exclus! Deși nu e cuprins în filmare, sunt CONVINS că, înainte de a aplica metoda franțuzească, șoferul de BMW a VERIFICAT că mașina care îl bloca e scoasă din viteză (alminteri risca să-și avarieze destul de serios spoilerul spate – nu mai zic de cazul în care mașina din spate ar fi avut cutie automată!)i
    3. Șoferul BMW-ului pare să nu fie foarte talentat (după ”împingere”, îmi pare că a ratat cîteva ocazii să iasă). Repet, PARE (filmarea din unghiul ei poate fi înșelătoare).

    00
    • pt nazi gramar grup (al cărui membru sunt):
      da, ”pare să reiasă” e corect (formulasem altcumva inițial și mi-a scăpat).
      Și, da, mai sunt și alte erori. Merit împușcat în rotulă.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube