Cresc prețurile la imobiliare, cumpărați repede!

REMAX crede că prețurile la imobiliare cresc și, dacă tot stă terenul ăla degeaba, ia să îi crească un pic prețul, că poate de aia nu se vindea, că era prea ieftin!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Mai astept, poate il prind la un pret mai mare.

    00
  2. Se vede ca esti barosan urmaresti doar „produse” de la 100.000 euro in sus, eu ma sarac ma uitam dupa o bicicleta pe OLX si 700 de lei mi se pare cam mult, poate reusesc sa o cumpar la 600.

    00
    • NOU
      #6

      La 600 lei daca o iei de pe olx sa-ti cauti si costum de motor ca sa te gaseasca aia de la descarcerari intreg.

      00
    • Era oferta la decathlon la 599 park ..sau in fine ceva pana in 600 din ce imi amintesc, poate o mai fi ;)

      00
    • mai asteapta, spre sf se august o iei mai ieftin si o sa faca pânză de păianjen în balcon

      00
  3. Cred ca din septembrie 2018 a început să scadă numarul tranzacțiilor (potrivit ANCPI). Si in unele luni a scazut tare.
    E interesant că, pe fond de scădere a numărului tranzacțiilor, preturile cică cresc. Poate nu sunt destule locuințe la vanzare, e atat de multa lume care vrea sa cumpere.

    00
    • Interes este dar cand aud oamenii pretzul 🤣 plus ca bancile evaluaza cu macar vreo 200 sub ce vezi pe piata deci daca n-ai ceva bani stransi la saltea te uiti degeaba, la cata evaziune si camatareala se face prin imobiliare e normal sa tot creasca

      00
    • Mie evaluatorul trimis de banca mi-a dat pretul cu 500 de lei peste pretul pe care l-am platit. E adevarat ca apartamentul era nou.

      00
    • Sunt curios cum saracia stie evaluatorul cela pretul corect 100%. Adica na, stie cumva cat fier beton a intrat in fundatie sau ca ai folosit un glet mai ieftin/scump?

      00
  4. Vad ca te stii cu verificatul informatiilor. Cel putin pe parte asta de anunturi imobiliare.

    00
  5. „voi bine? i.imgur.com/DwvuUhd.jpg”
    What the……?

    Seamana cu @Maddame de la Al Batran.
    La păr

    00
  6. Probabil pregatesc un Black Friday si discountul e mai mare din 192k.

    00
  7. Neh, e o tactica a imobiliarilor jegosi. Proprietarul il da cu 10 lei, ei il pun la 14. Promit cumparatorului ca negociaza pana la 12 si castiga 2 lei + 2% comisionul.
    Pentru ca e mai bine sa castigi 2% + xxxx euro decat 2%. In plus cumparatorul spune ca iti meriti comisionul ca doar ai negociat. F2-va-n g&ra de jegosi.

    00
  8. In Europa Occidentală, plus SUA si Canada, poti vinde/cumpara locuinta fara agent? Nu-s sigur, dar cred ca nu.
    Si afară parca se plătește un comision mare, chiar de 5%.
    Sper sa nu se ajunga la noi sa fie obligatoriu agentul imobiliar.

    00
    • Da platesti 5% pentru ca cel mai mult se lucreaza pe exclusivitate, comision doar dintr-o parte. In .ro comision din ambele parti, exclusivitatea tinde spre 0.
      La inchirieri e si mai fain, doar chiriasul plateste comision in 99% din cazuri, pentru ca proprietarul nu considera ca i s-a facut un serviciu.

      Ar fi frumos sa se reglementeze piata imobiliara, ar fi frumos…

      00
    • Poti sa cumperi/vinzi, dar majoritatea cumparatorilor au agent si daca nu oferi comision agentului nu o sa-ti aduca nici un client.

      00
    • Se poate cumpara. Uneori daca e in interesul lor, agentii renunta la comision. Ce costa e „intabularea”. Te usuca.

      00
    • Da-o-n pla… e o proprietate (aproape) ca oricare alta cum sa-ti impuna un intermediar anume (fie si el dintr-o categorie)? La noi oricum exista obligatia pentru imobiliare sa fie CVC in forma autentica (notar) deci exista o minima informare asupra pretului (pretul de grila notariala) si asupra eventualelor sarcini ale imobilului. Hai sa nu mai inventam intermediari suplimentari pentru orice tranzactie si sa-i facem obligatorii. Agent imobiliar, consultant de mediu, evaluator de utilitati wtf sky is the limit. E o mafie acolo unde chiar s-a legiferat asta (dar am serioase dubii ca e chiar imposibil sa iti vinzi proprietatea fara intermediari). Daca imi amintesc bine, se pot face hartiile prin avocat de exemplu si atunci nu ai nevoie de nici un imobiliar. SI probabil exista si alte variante. Eventual ca tranzactia fara intermediar sa fie atacabila mai usor in justitie ?

      00
  9. E clar scadere de tranzactii si oamenii sunt mult mai rezervati. Iar preturile cel mult stagneaza, nu vad scaderi nicaieri sincer. De la anul, cu un parlament nou de dreapta am putea in sfarsit intra pe linia cea buna ( investitii externe, infrastructura, etc) iar preturile vor creste …sau intram in recesiune si e belita treaba. Eu prefer imobiliare scumpe si crestere reala economica!

    00
    • Multinaționalele controlează 90% din economia Romaniei.
      Sa zicem ca avem o creștere economică de 5%. Romanii se aleg cu 10% din asta, adică 0,5%. Multinaționalele se aleg cu 4,5%.
      Nu se poate face lucru in tara pt ca majoritatea profitului e scos din țară de multinaționale. Cu ce plus valoare aduc companiile romanesti, nu se pot face mari lucrări de infrastructură, de exemplu.

      00
    • de unde mă uit eu PSD controlează economia României și o fute cu perversiuni pe toate găurile.

      00
    • @A
      Iți recomand un articol scris de Liviu Alexa la sfârșitul anului trecut (a fost acuzat că a luat bani de la PSD, dar treci peste): top 100 firme din România.
      Să luăm o companie de telefonie franceză sau britanică. Ce influenta are PSD-ul asupra ei? Companiile astea produc 1 miliard euro pe an in Romania fiecare.

      00
    • eu iti recomand sa nu mai mananci ceva ce deja a mancat alexa la comanda!

      00
    • ce influență are PSD asupra companiilor de telefonie franceză sau britanică?! teoretic niciuna. dar PSD are influență (prin schimbarea ca pe chiloți, din rău în mai rău, a legilor fiscale, cele privind salarizarea, etc, prin crearea unui climat legal/social/fiscal instabil) a companiilor românești care fac parte din grupuri de companii la care compania-mamă este franceză sau britanică.
      să nu zici că nu te-am lămurit.

      00
    • companiile, prin însăși definiția lor, sunt create pt a produce bani. câți mai mulți se poate.
      că tu le confunzi cu instituții/entități de binefacere, filantropice și non-profit e altă poveste.

      00
    • Mulținaționalele fac investiții și plătesc salarii și țin un ecosistem întreg în picioare. Ce face „pzd”-ul? Iau taxe și plătesc mai departe niște salarii babane și investiții puțin spre deloc.
      De ce ai avea tu dreptul la profitul unei companii care a investit la tine în țară, îți plătește taxe și te menține în picioare?
      Ce afaceri înfloritoare are statul?

      00
    • itaa – una din conditiile de care nu vezi sa se vorbeasca la teve sunt fix fostele companii ce au trebuit inchise pentru aderarea la mUE… in orice tara companiile platesc impozite(nu doar cele salariale) asa ca de ce nu ar plati impozit? A ca tot urla cand urca salariul minim pe economie cu 200 de lei? Sa se duca in alta parte. Surpriza, nu ii vad sa isi fi luat talpasita ba mai mult inca ii vad cum vin si se dezvolta pentru ca da, daca vor sa isi mute fabricile in alta tara din afara europei vor avea de furca cu vamuirea(scump) + ca noi avem oameni (relativ) calificati, forta de munca ieftina si stam capra pentru 100 de lei bonus pe an. Ba mai mult cand nu declari profit tu iti recuperezi tva-ul asa ca da, ar merita niste controale la sange sa vada ce magarii se intampla prin dosarele contabile

      00
  10. De cateva luni ma uit sa cumpar apartament. Vad aceleasi anunturi de 3 luni repostate. Am vazut apartamente postate cu luni/saptamani in urma cu un pret intre timp au mai taiat 2000-4000 din pret.

    00
  11. Au aflat că pe-acolo va trece metroul spre Ploiești. Investiție sigură.

    00
  12. Agentii imobiliari si taximetristii intra la aceeasi categorie socio-profesionala.

    00
  13. o mai ajunge și pe acolo ceva cale ferată care va lega magicul aeroport Henri Coandă de ceva sat și profită…

    00
  14. cum? nu si-a vandut inca nici unul casa?

    00
  15. Normal ca preturile sunt mari… o cocina numita apartament de pe vremea raposatului se vinde la aproape acelasi pret cu un apartament construit recent…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.