Câți vrem genul ăsta de poliție mâna sus

80 dolari amendă pentru bec ars. Aproape o zi de muncă. Pare rezonabil? Dar ce a urmat după ce mamaia n-a vrut să semneze?

Nu zic că ce e acum e bun, dar trebuie să fim atenți cât de fermă ne dorim să fie poliția noastră.

(via știrileprotv, care au furat clipul de undeva)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

155 comentarii

  1. Politistul a respectat procedurile legale . Ne dorim sa se intample asta in Romania in orice situatie ? Da , da si da !

    00
    • Sunt curios cine da „minus” la un asemenea comentariu. Sa ne zica și nouă de ce.

      00
    • Zarax cineva speriat de panta alunecoasa catre autoritarianism extrem.

      00
    • Procedura legala e sa te aresteze ca nu vrei sa semnezi procesul verbal? Indiferent, tanti trebuia sa se supuna indicatilor de a cobora din masina… si il futea in gura ulterior, daca era cazul, cu reclamatie/dat in judecata etc.

      00
    • Se numeste proportionalitate. Ai o lampa arsa, dai amenda. Nu vrea sa semneze primeste amenda de 10 ori. Nu plateste amenda. Vine executorul judecatoresc si ii ia chestii din casa. Asa e civilizat, asa e normal.
      Batrana aia, sau altele care vad clipul, sigur se vor duce la un politist data viitoare sa ii ceara ajutor. Not. „Maica de ce sa ma duc sa il intreb, sigur imi va gasi ceva si mai bine las asa. Nu e treaba mea.” Asta dorim. Sau dorim niste politisti care chiar sa ajute societatea si sa fie in acelasi timp respectati.
      In Germania anul trecut politia a tras letal in 14 persoane. Respectand numarul lucuitorilor asta este de 20 de ori mai putin decat in SUA. Cand chiar trebuie sa traga, politistii folosesc armamentul (dar numai in acele cazuri). In Germania, eu nu am nici o problema sa ma duc la un politist sa il rog sa ma ajute. Prefer asa ceva decat o loterie in care sa nu stiu cum se termina discutia mea cu un politist.

      00
    • @Adi – nemtii nu umbla cu pistolul la ei. In SUA, da, de multe ori politia exagereaza, dar ei au niste proceduri f clare, si asta pentru ca au foarte multa experienta. Cand ai atatia nebuni, trebuie sa ai grija, ca nu stii ce se poate intampla. Cand mamaie a refuzat sa urmeze instructiunile politistului si a devenit recalcitranta, in acel moment a fost incadrata intr-o alta categorie, prin urmare si abordarea s-a schimbat. Ei nu stau sa se roage de tine. Refuzi sa te conformezi, din cetatean care a comis o contraventie devii un cetatean care prezinta un grad ridicat de pericol. Better safe then sorry.

      00
    • Americanii nu mai au de mult politisti. Au robocops.
      Adica, putea sa-i ia numarul si sa o lase sa fuga etc. si sa-i faca hartiile in liniste, la birou.

      00
    • Daca asta inseamna procedura legala atunci mai bine ma lipsesc… Nici nu-i de mirare ca nu da rezultate unde e aplicata…

      E efectiv imposibil sa gasim o cale de bun simt si logica… ?

      00
    • Aia e calea de bun simt si logica! Putea sa nu mearga cu o masina cu defectiuni, putea sa nu se contrazica cu politistul, putea sa nu ii vorbeasca de sus, putea sa accepte amenda apoi sa repare defectul iar intr-un final sa conteste amenda – in majoritatea cazurilor ar fi fost anulata daca arata ca a reparat defectiunea. Ce a ales vaca? S-a contrazis cu politistul, a fugit de el apoi cand era pusa la pamant a incercat sa il loveasca.

      00
    • @Cosmin

      Da, este efectiv imposibil sa gasim o cale de bun simt si logica.
      Inegalitatea e un lucru real, cei din varf se impun si decid regulile.
      Vrei sa scapi de ei? Protesteaza, fa o revolta fa o revolutie.

      Or sa moara oameni, se va instala un regim nou si in max 30 de ani se ajunge iar in aceeasi situatie.
      Singua alternativa ar fi un sistem complet automat care stie ce faci si unde esti 24/7.

      A avea masina e un lux. Nu-ti permiti sa schimbi becul / sa platesti amenda? Inseamna ca nu-ti permiti masina. Mergi cu greyhound-ul, ia autostop, sau faci o petitie sa se deschida o sucrusala de ce ai tu nevoie langa tine.

      In nici un caz nu faci ca dracu la politist ca e el muist si vrea „sa-ti fure painea de la gura”.

      00
    • @cristian, cu cateva zile in urma a fost o stire cu romanca arestata in Germania pentru neplata unor amenzi (a circulat cu mijloace de transport fara bilet) – cred ca am aflat de la Vali sau Cetin.

      Politistul din state stia ca aia nu rezolvase problema in ultimele 6 luni (deci, avea deja un avertisment sau poate chiar o amenda). Si femeia era tare-n clanta. Daca se conforma ordinelor politistului, era arestata, dusa la sediul politiei, erau anuntati membrii familiei si aia veneau si plateau amenda. Dar ea a preferat sa fuga. Normal ca politistul a intervenit.

      00
    • @Adi:
      https://amp.dw.com/en/germany-man-killed-with-sword-in-stuttgart/a-49839676

      Asta se cheama un „drive-by” in Germania. Nu e ca in vestul salbatic sa tragi cu arma si sa fugi cu masina; dai cu sabia si fugi cu bicicleta. In felul asta poluezi mai putin, nu faci zgomot, nu incurci traficul. Alta viata. Civilizatie.

      00
    • @Crististi Numără de câte ori i-a spus să coboare din mașină…. De prea multe ori după mine. Procedura zice că dacă nu se dă jos, vrea să fugă.

      00
    • @alex: „German ‘gentleman robbers’ killed by Karlsruhe police” (https://www.bbc.com/news/world-europe-11976894). Ca sa vezi, criminalii mai au si arme (vai ce noutate). Uitate putin la statistici si vei vedea ca in zone din fosta Iugoslavie sunt inca multe arme (https://en.wikipedia.org/wiki/Estimated_number_of_civilian_guns_per_capita_by_country). Cat de greu crezi ca e pentru cineva care chiar planuieste ceva sa faca rost de ele in toata Europa?

      00
    • @Cristi: „Better safe then sorry”. Pe bune. Exact asta e diferenta de mentalitate. Nu conteaza cati sunt cei care au arme sau nu. Conteaza care este mentatlitatea ta ca politist. „Vrei sa ajungi acasa intreg dupa fiecare zi de munca”(adica asta imi e slujba, ca la supermarket, vreau numai sa ajung acasa fara mari probleme) sau „vrei sa ajuti societatea din care faci parte”(adica pentru tine a fi politist si a ajuta oamenii la nevoie este intr-adevar un scop in viata). In primul caz tragi cu taser-ul, tragi cu pistolul, tragi cu bazuca daca ai (ca doar de, mai bine asa decat sa iti para rau dupa), iar in al doilea caz incerci sa detensionezi situatia (cu vorbe daca se poate. Vezi ca fuge cu masina, o opresti, tragi in cauciucuri daca e nevoie. Exista destule modalitati (blochezi cu alte masini), etc. Iar primul si in primul rand niciodata nu patrulezi de unul singur, ca sa nu ajungi in situatii din acestea).
      Baba aia (cu care nu sunt de acord de loc, e clar ca a gresit si ar trebui pedepsita) putea sa fie cardiaca (la greutatea ei nu ar fi de mirare). Era ok sa moara in acel caz, pentru ca politistul nu a cerut ajutoare sau a depus putin mai mult efort? Repet tipa e clar vinovata, dar nu e acuma nici membru MS13 sau alte nebunii, nu era pericol la siguranta nationala. De aceea ca politist trebuie sa iti folosesti uneori capul si sa reactionezi proportionat. Cand ai un ciocan, parca toate problemele care iti ies in cale sunt cuie si incepi sa il folosesti. „Shoot first” e o politica a lor (vezi care creaza probleme.
      Aici mai intervine si instructajul. In Germania academiile de politie au curicule similare peste tot. In state depinde de regiune. Poti sa ajungi sa ai si un hillbilly ca politist. Ala nu prea sta sa analizeze situatia sa o ia pe tanti cu vorbe bune, ca poate ce stiu eu o fi parasito concubinul si e nervoasa :) . Ala trage cu puscoacea ca asta stie, asa a facut si cand avea veverite in gradina….
      (https://www.huffpost.com/entry/police-countries-guns-fatal-shootings_n_7709638)

      00
    • Cei cu minus sau argumente contra sunt cei care sunt speriati ca capul de creta nu s-a lasat „facut”.

      Legea zice cateva lucruri, baba le-a incalcat consecutiv si cu buna stiinta pe toate, in conditiile in care stie si ce ii permite legea politistului in asemenea caz.

      Si totusi se gasesc romani sa ii ia apararea. Probabil d-aia cu statul de drept sub perna. Pe ce facem pariu ca in cativa ani dragnea va fi ales presedinte direct din parnaie?

      00
    • Depinde ce Iordache definește procedurile legale.

      00
    • @thebblack: Tin sa te anunt ca am votat intotdeauna anti PSD si nici nu sunt de acord cu cei care vad peste tot nu stiu ce „deep state”. Cine spune ceva ca l-ar fi facut baba pe politist sau nu? E vorba de cum a lasat sa escaleze situatia politistul. Daca o trantea pe jos si o aresta nu aveam nici o problema. Problema mea e legata de taser si ce s-ar fi putut intampla. Politistul pur si simplu a avut noroc ca nu i s-a intamplat nimica babei (putea sa fie mult mai rau).

      00
    • @thebblack:

      Si legat de argumente. Daca nu mai suportam sa avem argumente pro si contra si din ele sa incercam sa invatam ceva, atunci eu zic ca degeaba ne mai dorim sa evoluam ca societate. Nu vom reusi niciodata. Pentru ca ce sa vezi ca sa evoluezi, inseamna ca pana acuma ai avut niste obiceiuri gresite si trebuie sa ti le schimbi.

      Tu ce ai facut. Fara sa gandesti putin mai mult (ca doar e complicat sa oferi contraargumente) ai inceput sa ne jignesti pe cei care nu suntem de parere cu tine ca suntem cu Dragnea, cu „statul de drept sub perna” etc. Bravo, succes mai departe cu o astfel de abordare.

      00
    • @Adi, tu ai vizionat clipul? Politistul a folosit taser-ul pentru ca tanti nu a vrut sa duca mainile la spate, asa cum i s-a cerut, si l-a lovit cu picioarele. Pai, deja si-a pecetluit soarta. Normal, ca politistul a folosit aparatul din dotare. Trebuia sa o incatuseze cumva, nu? Crezi ca tanti facea infarct? Ai vazut ce bine si repede se misca? Era sanatoasa tun.
      Apropo, inca de la prima intalnire ii cere/o roaga sa coboare din masina, spunandu-i de f multe ori ca e arestata, aia refuza. Si pleaca. La momentul in care o prinde din nou, ii cere de n ori sa coboare din masina. Si din nou, refuza.

      00
    • adi, cine a zis ceva impotriva argumentarii? bravo voua, aveti argumente… pacat ca sunt tampite. in ce priveste partea cu ganditul, vezi ca esti putin dator. hmmm, n-ai votat niciodata psd-ul? pai eu ce am cacat am zis? esti d-ala cu statul de drept sub perna, dar doamne fereste ca legea sa fie aplicata. era doar o baba… era doar o matusa, avea doar 0.05 la mie, 5 minute pe avarii, trotineta nu era chiar pe mijloc, era intr-o parte… sa continui? legea e lege. daca legea zice sa sari, SARI! daca nu iti convine legea, modifica legea. de asta ii zice democratie, adi, ca poporul majoritar poate modifica legea asa cum ii place si cat timp o poate modifica inca este democratie. ce NU inseamna democratie este ca poti incalca legea oricand nu iti convine!

      PS in ce priveste partea cu jignitul :). vezi ca sunt cativa pe aici care iti pot atesta ca nici macar nu am incercat ;) si nici nu am de gand. sau cel putin cat timp vei mentine discurusul la un nivel civilizat (civilizat neinsemnand totusi domnisoara de pension care sughita auzul anumitor cuvinte).

      PPS mi se pare totusi amuzant ca te-ai zimtit jignit

      00
    • Nu stiu ce legatura au altii sau nu stiu ce au domnisoarele de pension cu asta de facut. Inteleg ca vrei sa fi superior mie, ok. Dar uite eu din discutia cu tine am inteles cam asta. Ca tu ti-ai gasit doua categorii de oameni, de care ai impresia ca exista in Romania si ai vrut sa te bagi in discutie ca alt argument nu prea ai avut. E varianta simpla din punct de vedere intelectual, recunosc. Dar uite la mine a fost gresita. Eu nu sunt nici cu statul de drept sub perna, nici cu PSD. Eu incerc atunci cand ma bag intr-o discutie sa ma informez. Vezi ca de obicei trimit si catre alte surse de informatie. Dar repet, de aceea probabil nu ma bag atat de des ca musca in lapte in discutiile voastre. Pentru ca atunci cand o fac incerc sa ma informez in prealabil.

      Ai aici ideea principala, daca nu vrei sa mai citesti restul: Sistemul de politie din Germania mi se pare net superior celui din State (luand in calcul chiar diferentele legate de periculozitatea infractorilor). Tocmai pentru ca pun accent mai mult pe detensionarea situatiei. Daca tot vrem sa ne dezvoltam sistemul, as prefera sa il luam in calcul inaintea celui din State.

      Eu niciodata nu am spus ca nu asta e legea la ei (adica au voie sa foloseasca taser-ul). Am spus doar ca mie mi se pare disproportionat. In Germania abea se introduc iar in Romania nu avem tasere si in multe cazuri cred ca e bine ca sunt asa de restrictionate. Un taser il folosesti atunci cand poti rezolva situatia fara arma. Nu ca sa iti faci viata ca politist mai usoara (De ce sa ma tavalesc cu nebuna, mai bine ii dau doua electrosocuri). Despre asta era vorba.

      Vezi tu la noi in lege ceva despre tasere? Nu am spus ca politistul nu avea dreptul sa il foloseasca. Dar cum vrei sa schimbi legi sau previi introducerea lor fara argumente? Tampite sau nu, asta depinde de noi toti din fericire sa le analizam, nu numai de tine. Eu as prefera daca sunt introduse, sa fie restrictionate la cazurile in care altfel ai folosi arma letala. Nu cred ca la baba, daca nu avea taser o impusca.

      Vad ca tie iti place sa ma pui in nu stiu ce categorii. Hai sa incerc si eu: Inteleg ca vrei sa fi un fel de mare Justitiar (ca Robocop: „Eu nu gandesc. Eu aplic pedeapsa cea mai mare. Ai trecut strada pe locul gresit, ti-am zburat capul!”). De aceea de obicei legile iti dau mai multe moduri de a actiona ca politist, ca sa poti sa le aplici pe cele potrivite situatiei. Repet baba a incalcat legea. Oricum auzea de la un procuror (primea amenda mult mai mare, poate chiar dosar penal). Intrebarea e, era nevoie sa o electrocuteze? Eu zic ca nu. Pentru ca taserele au fost introduse ca sa reduca folosirea armelor nu ca sa le usureze viata politistilor care nu stiu sa imobilizeze o persoana.

      Aici intervine educatia politistului. In Germania consider ca e mult mai buna si se incearca sa se puna accent pe toate masurile pe care le poti folosi.

      Cat despre lege, da, trebuie respectata. Am spus vreodata altceva? Vezi aici intervine ganditul. Daca insa politistii devin agresivi fara sa mai judece, atunci ajungi in situatia in care oamenii normali nu mai au incredere in ei si ce sa vezi atunci nu mai sunt abordati si in general siguranta cetateanului scade (nemaiexistand informatii de la cetateni).

      PS: Si daca era un grasan de 40 de ani ziceam la fel. A fost disproportionat. Politistul era obligat sa detensioneze situatia si sa ia dupa masurile legale.

      00
    • pai vezi? legea ii zicea politistului ca putea sa scoata direct pistolul si sa il si descarce in momentul in care baba a devenit agresiva. el a fost baiat si a folosit taserul. argumentul pentru asta? de ce ar fitrebuit baba care incalcase legea, si nu doar un pic, sa ajunga sanatoasa la puscarie iar politistul care in litera si spiritul legii trebuia sa o aplice, sa ajunga acasa la sotie si copii zgariat, vanat sau mai rau? are vreo logica?

      se mai zicea pe aici, nu incalca legea daca nu esti pregatit sa suporti rigorile ei.

      iar legatura cu legea din germania sau romania e fix paralela. chestia s-a intamplat in sua. ah, cum am vrea sa fie in romania? poti argumenta pe partea cu detensionatul, dar daca cauti fix pe aici pe blog, eera acum ceva vreme un articol cu o bataie intre … cetateni, sabii, topoare, bate, se fugareau unii pe altii prin mijlocul orasului, tot ceva in zona aia a olteniei era. ploitistul din sat fugea cand la unii cand la altii… probabil detensiona situatia… cativa raniti usor la spital, si probabil a doua zi au luat-o de la capat, dar nu s-a mai dat la tv. si amaratul ala de politist tot detensioneaza situatia.
      si de aia eu votez cu sistemul american. scoti saw-ul si ai detensionat situatia definitiv.
      evident exagerez, dar doar pentru ca vreau sa subliniez ca ai oarecum dreptate cand zici de proportionalitate. forta aplicata de politist ar trebui sa fie corelata cu gradul de pericol la care sunt expusi in politistii si mai ales cetatenii NEVINOVATI!

      00
    • Legat de legislatia in Germania sau la noi. Nu e chiar asa de paralela discutia. Vali a subliniat ca „trebuie să fim atenți cât de fermă ne dorim să fie poliția noastră”.

      Eu unul am raspuns ca doresc sa fie mai degraba ca in Germania si nu in State. Pentru ca in Germania nu exista parte dintr-un oras in care sa imi fie frica sa ies pe strada noaptea. In State da. Si ghici ce, si acolo sunt oameni ca in Europa. Nu sunt mai animale decat noi. Si uite ca sistemul lor (aici nu intra numai politia, ci si educatia, sistemul social etc.) nu prea functioneaza din punctul asta de vedere.

      Restul. Acuma ai prezentat argumentele tale. Bravo. Pot sa inteleg parerea ta, sa o accept si sa o respect intr-o discutie. Inainte incercai sa iti subliniezi ideea, atacand persoana mea (ca il votez pe Dragnea, ca sunt de nu stiu ce parte a discutiei legate de justitie, etc). Si asta niciodata nu o sa iti aduca vreo reusita in discutii. (Eu acuma chiar am dat „thumbs up” la discutie).

      Legat de topoare si sabii, cred ca e putin altfel problema. Da, cu un topor poti sa omori un om. Daca nu te supui somatiei, ar trebui sa fi impuscat (asta se intampla si in Germania). Dar e o diferenta intre un topor si picioare.

      00
    • Vali , la 527 vizitatori ai un raport de 47 interlopi . Nu i rau !

      00
    • adi, nu te-am atacat pe TINE, am atacat o clasa. din care extrem de probabil tu nu faci parte. asta nu schimba totusi situatia. avem niste legi si niste oameni angajati sa le puna in aplicare. intrebarea e exact ca in titlu. pana unde ne dorim aplicarea legii? absolut sau relativ la gradul de agitatie al infractorului? evident eu sunt de acord cu aplicare absoluta, pentru ca o lege, prin definitia ei, este absoluta. la 18 ani ai voie sa votezi. esti nascut pe 5 august iar pe 4 august sunt alegeri… na belea, votezi peste 4 ani. sau trecerea de pietoni sunt astia 3 metri. 50 de centimetri mai incolo esti roadkill.

      pentru ca legile cele mai bune sunt alea care nu lasa loc de interpretare.

      00
    • @zarax: aia cu familia traditionala.

      00
    • @adi
      Daca baba ar fi fost cardiaca, ar fi trebuit sa urmeze ordinele polițistului și ar fi fost OK. Dacă ea nu are grija de siguranță ei, dece trebuie sa o protejeze ala?

      00
  2. Pai la noi toata lumea e impotriva sporirii puterii politistilor.
    Cum sa fie si la noi asa ceva? Daca propune PSD-ul asa ceva nu ar fi bine, ar zice hashtag rezistii, chiar daca ar fi benefica o asemenea lege.

    00
    • Nu te mai caca pe tine.
      PSD-ul nu a propus decat legi care sa dezincrimineze anumite fapte de coruptie.

      00
    • Nu ne trebuie politisti cu puteri sporite, ne trebuie politisti capabil sa aplice legea.

      00
    • Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați…

      00
    • @Andrei G: asa-i ca habar nu ai ce zici? :)

      00
    • PSD-ul propune legi care apropie poilita ca statut de KGB.

      Problema nu e puterea politiei ci felul cum e folosita.

      Un exemplu prost de folosire a puterii politiei din SUA este Asset Forfeiture, spre deosebire de amenda de mai sus.

      Desi, sincer, politistul avea masina langa el. Trebuia sa o lase pe femeie sa fuga, chema un rutier care bloca rotile masinii, si pleca in treaba lui.

      In felul asta femeia nu ramanea chiar in drum si amenda era inregistrata.

      00
    • Pentru ca de ce sa folosim solutia cea mai simpla si eficienta? Hai sa utilizam cat mai multe resurse, ca doar contribuabilul plateste.

      00
    • Problema e că nu poți da puteri sporite unor incompetenți.

      Aici e problema la noi de fapt.

      Se pornește de la o premisă falsă: polițiștii ar putea fi mai buni dacă ar avea puteri sporite.

      Premisa este complet falsă. Polițiștii ar fi mai buni dacă școlile care-i pregătesc și legile în cadrul cărora operează ar fi mai bine făcute și fără lăsat loc de interpretări intenționat.

      Procedura și legea trebuie să fie mai importantă decât șeful, dacă ai respectat legea, să nu poți fii dat afară că șeful nu-i place fața ta. Să nu fie interpretabil. Legea zice x, ai făcut x, șeful poate să stea în cap dacă vrea.

      Legile MAI sunt făcute așa încât să asigure o piramidă obedientă cu vârful ancorat în politic, reflex rămas de pe vârful comunismului când legea era doar așa, un îndreptar mai mult, ce conta e să cunoști și să ai relații unde trebuia, restul erau detalii și hârțogării care puteau dispărea.

      Aici e problema, metoda asta de organizare tip MLM piramidal cu vârf politic. Legile înseamnă fix zero, important e să te aibă șeful la suflet, sau șeful șefului tău. Practic e un clan în care legea e bulibașul, nu e stat de drept.

      00
    • @Manu: multi confunda „protectie sporita” (de care politistii nostri nu beneficiaza suficient) cu „puteri sporite”; Politistul trebuie protejat in asa fel incat sa-si poata indeplini atributiile astfel incat sa nu-i fie frica ca a doua zi se intalneste cu verisorii infractorului pe strada si sa nu-i fie frica de, vorba ta, cat il are la suflet sefutul pus politic.

      Din pacate suntem la ani lumina de asemenea discutii chiar si in bula asta a noastra ce vrea schimbare :(

      00
  3. Saraca, poate vindea patrunjel si trebuia lasata in pace.

    00
    • Imi place tricoul hippie a lu mamaie, probabil se astepta ca politistul sa aiba mustata si sa o intrebe de un joint nu de becuri arse, plus se vede de la o posta ca are becuri arse chiar nu inteleg de ce a fortzato sa calce pe bec, sadic politistu, probabil exersa pt prietena fan 50shades

      00
  4. Ferm dar empatic – vs momaie dar coleric. Chestia asta se formeaza.

    Actuala generatie de politisti e compromisa pentru ca au fost invatati sa fie sclavi.

    00
  5. Asta-i un fel de lectie cum sa opresti o baba proasta si tare-n clonţ.

    P.S. Mie mi-au dat un avertisment la faza cu un bec ars. Si culmea, cu o ora inainte de-a ma opri politia, am alimentat la un peco si sigur aveam toate becurile functionale.
    M-au indrumat la primul peco din drum, unde sa-mi cumpar bec, sa-l inlocuiesc pe cel ars. Si culmea, mi-au dat nr. masinii prin statie la urmatorul post de politie sa ma verifice daca am schimbat becul. Toate acestea s-ai intamplat noaptea pe la orele 1-2.
    Ulterior mi-am luat in masin un set intreg de becuri. Lasa sa fie acolo.

    00
    • Tot prin US era asta?

      00
    • @Alex, si eu am intalnit un politist „simpatic” care mi-a dat doar avertisment.
      Si o recomandare sa inlocuiesc cat mai rapid becul ars.

      00
    • 80 de doari amenda pentru bec mi se pare absurd. eu as ridica numerele de la masina si le-as inapoia atunci cand vad acolo un bec functional. daca ai bec il schimbi pe loc, daca nu mergi frumos cu platforma pana la prima benzinarie/service, apoi eu verific si iti dau numerele.

      00
    • pe bune, sa iei platforma pentru un bec care nu merge ziua?

      00
    • @ Itaa: “80 de doari amenda pentru bec mi se pare absurd.”

      Ţi se pare mult $80 amendă? $80 înseamnă plata pentru 11 ore de muncă la salariu minim (minimum wage in the US: $7.25 per hour).

      În România, de la 1 ianuarie 2019 salariul minim este 12,43 lei/oră. Asta înseamnă 136,73 lei pentru 11 ore de muncă, mai puţin decât valoarea unui (1) punct de amendă, care în 2019 a rămas plafonat la 145 lei.

      Cu alte cuvinte, amenda aia din SUA care ţie ţi se pare absurdă este mai mică decât amenda minimă în România.

      00
    • @gxg: In US nu au Peco, au Shell, Exxon, Chevron, de astea.

      00
    • Cautati si continuarea pe reddit, nu era un bec ars. Spatele masinii era varza, iar farul de pe dreapta era spart, distrus complet. Si umbla asa de juma de an.

      00
  6. Mai tineti minte cati binevoitori au sarit sa apere o tanti d-asta care trecuse pe rosu la Unirii si, cand politistii au vrut sa-i dea amenda, a inceput sa faca scandal?
    Raspunsul ala e.

    00
    • Atunci a contat enorm faptul ca vreo 4 politisti au intervenit s-o imobilizeze. Foarte putini s-ar fi oprit daca unul singur stia cum sa procedeze.

      00
    • @gxg: da, dac-o vedeau pe femeie ca face spume la gura de la electrosocuri nu se oprea nimeni ..
      Genial..

      00
    • :)))))))))))ce proceduri sa aplici cand se zvarcolea de zici ca se transforma in varcolac. La americani sigur au centura, pumn la pifometru, electrosoc la rinichi.

      00
    • *Procedura (in loc de centura, ce naiba o fi fost in capul meu?)

      00
  7. Io-s curios cum stia ala ca-i asa de 6 luni, pare real ca neaga nici ea aia…o fi avut de-atunci o avertizare?

    00
    • N-are bani si nici chef, iti dai seama.

      La cat e tanti de mare, bruma de bani se duce pe haleala + medicamente si restul il da copiilor sau lui iubi.

      In plus e sovereign citizen, la ce sa schimbe becul daca ea marge doar ziua cu masina? /s

      00
    • Probabil mai primise un avertisment pentru acelasi bec cu 6 luni in urma . Ideea e ca in US nu prea merge cu zaharelul si sa faci pe interesantul ,cum a facut tanti. Am fost oprit de n ori de politie (locala si interstatala) si de fiecare data am scapat cu avertisment . Nu faci scandal e totul ok , faci pe desteptul , se intampla ce s-a intamplat in video-ul de mai sus :)

      00
    • Când i-a făcut verbalul, a reieșit din sistem toate amenzile și avertismentele anterioare. Logic, dar greu pentru unii…

      00
  8. Pai, cand vine politia la o descindere asupra mafiei patrunjelului deja se cam intampla asta.
    Eu as vrea politisti din astia sa-i vad cum fac, cand mai dau peste vreun interlop la volan sau politician ori ruda celor de mai sus binecunoscuta, care face pe nebunu. De asemenea as vrea ca pe fiecare politist sa fie o camera in care sa se inregistreze situatia, nu de alta, dar daca avem si vreun politist care face pe nebunul sa-l putem aranja.
    Oare se poate aranja chestia asta sau se va face in bunul stil romanesc, prost si pe multi bani?

    00
  9. Eu zic sa declaram razboi americanilor..sau nemtilor..si a doua zi sa capitulam. Isi trimit fortele aici si am rezolvat cu politia si statul roman. :)

    00
  10. Și cine să le aplice ? De proceduri zic..Cine dracu are curaj să reglementeze asemenea proceduri ?
    Acu la modul serios, că într-o mică măsură păreți oameni umblați, sentimentul este același cănd vă oprește poliția după Nădlac, spre vest, sau cănd vă oprește pe Valea Prahovei sau la Mamaia ?

    00
    • Bai nu stiu ce sa iti zic. M-a oprit politia in jermania si avea mana pe pistol cat imi cautam pasaportul prin rucsac in portbagaj.

      00
    • Că paşaportul se ţine în portbagaj, în rucsac, învelit intre 10 perechi de chiloţi şi 3 tricouri… nimic dubios.

      00
    • De cînd ai ajuns tu @ Shoric să îl cerți pe @Jan ? Între cele 10 perechi de chiloţi şi 3 tricouri, era pașaportul german. A trecut în trombă granița austro- germana și s-a legitimat cu pașaportul austriac , el fiind deja în Germania..

      00
  11. Amenzile pentru becuri arse sunt stupide. Da, sa te oprească sa te avertizeze că e ars, sa te pună sa îl schimbi, etc. Dar e stupid să mă amendezi pentru ceva asupra căruia nu am control. Poate când am plecat de acasă am verificat și mergeau toate luminile. Pe drum se mai ard, asta e. Ar trebui la fiecare oprire la benzinărie sa verific din nou. Și tot nu e suficient. La fiecare ora? La fiecare 10km? Cum ar trebui sa procedez sa fiu sigur că nu primesc amendă? Și vorbesc ipotetic, pentru că pun pariu că dacă nu faci gura când te oprește, te lasă în pace și primesti cel mult un avertisment scris.

    00
    • Să ai un set de becuri în masina și dacă te oprește poliția, îl poți schimba pe loc.

      00
    • Cele mai multe masini in ziua de azi iti semnalizeaza ca ai un bec ars. In plus, seara/noaptea nu ai cum sa nu iti dai seama ca nu iti merge o lumina, atunci se dau si amenzile.
      Si a doua chestie: ai patit vreodata sa mergi in spatele cuiva care are arse toate stopurile pe frana?

      00
    • Corect, dar legal tot te poate amenda.

      00
    • tocmai pt aia a primit un avertisment si nu amenda prima data. pt ca si politia este intelegatoare.

      si nu, nu cred ca s-a ars tot becul ala a doua oara dupa 6 luni. adica un bec de ala nu tine doar 6 luni, am schimbat si noi becuri pe la masina nu suntem cazuti din pom.

      00
    • In cazul acesta punctual, politistul stia ca e ars de 6 luni. E posibil ca atunci sa fi fost deja un avertisment.
      In cazul practic din Romania, am primit direct amenda pentru bec ars in noaptea de Revelion de la politistul roman aflat la panda in oras. Bec ars in ziua aceea.

      00
    • Pare absurd amenda pentru un bec de stop pe spate nefunctional nu ? Detaliu ce trebuie mentionat e ca in US masinile nu prea au becuri de semnalizare separate (amber), majoritatea masinilor folosesc becurile de stop pentru a indica schimbarea directiei de mers.

      00
    • @Zarax, nu sunt deloc stupide. Nu cred ca mai exista masina produsa in ultimii 10-15 ani care sa nu aiba senzor in bord pentru asta.
      Asa ca nu trebuie sa opresti si sa verifici la fiecare benzinarie, este suficient sa te uiti la led-ul ala care iti straluceste puternic in bord.

      @Andrei, daca becul s-a ars in ziua respectiva aveai timp sa il schimbi pana la caderea noptii (mai ales daca aveai de gand sa circuli cu masina).
      Daca nu ti s-a parut util asta, nu inseamna ca este vina politistului.

      Care ar fi limita dintre o lege stupida si una serioasa?
      – obligativitatea de a avea anvelope de iarna este stupida?
      – dar ITP-ul la 2 ani? Poate tu stii ca masina ta este buna. De ce sa te mai duci sa dai bani pe o verificare?
      – dar amenda pentru lipsa placutelor de inmatriculare este logica? Poate ai dat intr-o groapa si ti-au cazut numerele de la impact.

      00
    • Zarax – ce poate sa faca politia in cazul meu? Vrei sa schimbi un bec pe spate? Ghinion, iti trebuie surubelnita sa desfaci farul. Vrei sa schimbi un bec pe fata? Pentru becul de faza scurta trebuie scos farul de pe masina implicit demontat bara si grilaje. Succes la 1 dimineata.
      Cat despre legislatie se bate cap in cap la contraventii. E ars un stop pe spate/faza scurta? Poate militianul considera ca este grav. Deci ramane la latitudinea sa daca sa iti futa nervii si banii sau nu.
      Art. 112. (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
      d) vehiculul circulă cu defecţiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate;

      Art. 101. (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
      1. circulaţia cu un autovehicul si tractor agricol sau forestier, remorcă sau tramvai cu defecţiuni la sistemul de iluminare sau de avertizare sonoră ori când acestea lipsesc;
      PS: eu am primit 6 puncte penalizare(fara puncte amenda) pentru ca am indraznit sa trec pe sensul opus sa opresc pe marginea drumului(pe dreapta nu era decat un sant) peste marcaj continuu(unde oricum ei erau deja in drum) pe partea stanga pentru a ii atentiona ca podet are defect rostul de dilatatie si la 70 de km/h zboara volanul din mana… e adevarat, nici o versiune nu era buna, pe dreapta sant si marcaj continuu deci nu puteam opri… ce au facut dumnealor? Nimic, mi se comunicat ca au atentionat autoritatile responsabile de acel drum. Cat a durat pana s-a remediat problema? Cateva luni… de amenda data administratorului nu are rost sa aduc in discutie deoarece in romania cazurile sunt aproape zero

      00
    • Bai, nu e chiar asa. Multi sint ai dracului de nesimtiti. Cind am venit in mai, in Romania, am luat un Uber intr-o seara si masina avea becurile de la un far arse. I-am zis soferului si a ridicat din umeri. Era in plin scandal cu Uber/Bolt si politia ii tragea pe dreapta intr-o veselie. Eu voiam sa-i fac un bine, el o tinea pe-a lui ca da, o sa-l schimbe la un moment dat. Si i-am zis „dudule, gindeste-te ca te trage unu’ d-astia pe dreapta, tu cu client in spate, il intreaba pe ala daca e Uber, ala zice da si-ti trage cinjdemilioane amenda c-ai fost tu prost ca n-ai schimbat un bec”. Abia atunci i-a picat fisa. Nu mai subestimati durerea-n dos a oamenilor.

    • @ray: Chestia cu schimbatul pe loc e valabil doar la unele masini. La masina mea veche, schimabatul becurilor de faza scurta se facea atat de greu ca in ultima parte a timpului mergeam cu ea la service sa le schimbe aia, tot timpul ma taiam la mana cand schimbam eu becul prin o amarata de gaura sub aripa (si sunt un tip tehnic…) . Sunt o gramada de masini la care schimbatul unui amarat de bec nu e la indemana oricarui sofer, mai ales noaptea.

      00
    • a fost avertizata cu 6 luni inainte ca are becul ars, iar in timpul asta nu l-a schimbat. I-a dat un kkt de amenda, iar femeia a fost tare in clanta, dupa care a plecat cu masina. Ce dracu voiai sa ii faca? Sa ii puna el becul?

      00
    • Pai acum 6 luni a primit avertisment (foarte probabil) pentru acel bec ars. Daca tot proceseaza astia avertismentele/amenzile si pastreaza motivele pentru care a fost oprita data trecuta (spate bec ars stop stanga, de ex), iar acest lucru iti apare cand dai o interogare a bazei de date, atunci doamna baba si-a meritat amenda!

      00
  12. Cel mai mare rau il faci cand ii dai unui prost putere. Politia romana + politia locala + jandarmeria este compusa majoritar din indivizi ai caror nivel de inteligenta si educatie nu depaseste mediul. O asemenea putere ar transforma aceste institutii intr_un Gestapo sau vechea militie.

    00
    • In nicio tara civilizata puterea nu se da neconditionat. Orice functionar inzestrat cu oaresce putere e verificat de altii (nu din institutia lui) si abuzurile se pedepsesc. Cu cat puterea e mai mare cu atat pedeapsa e mai aspra. In Ro chestiile astea nu sunt bine intelese, daramite implementate.

      00
  13. Daca la volan era Boureanu polițistul și-o lua.
    Daca era în România polițistul trimitea pe uatap unui interlop să vină să il ajute

    00
  14. NOU
    #87

    Merge 6 luni pe burta si vrea un avertisment, ii zice sa semneze si dupa il arunca si-n haznaua din popesti leordeni, logica ei, de ce sa primesc 80$ pentru ceva care pot repara dar nu am chef sa repar nici macar dupa 6 luni.

    00
  15. Putem sa legam usor articolul de astazi de articolul mai vechi al lui fluture.
    Da, ne dorim puteri pentru politisti ca in america, dar concursurile de admitere la academia de politie, testele pe care le fac anual, lunar, saptamanal, sa fie corecte. Nu mai poti sa alergi dupa infractor ca ti-a crescut burcat de nu mai incape cercul de butoi pe ea?? afara din politie (dar noi nu vrem asta)
    Testele psihologice pentru aceste functii sa fie tratate cu maxima seriozitate, dar noi nu vrem asta
    Putem continua, testele psohologice pentru conducatorii auto sa fie tratate cu maxima seriozitate
    Apelurile false la 112 – amenda penala, inchisoare, munca in folosul comunitatii
    Ai aruncat chistocul pe geam? 5000 ron amenda, mergi cu trotineta electrica pe contrasens? 5000 de lei amenda, treci pe rosu la semafor? 5000 de lei amenda mergi cu semnalizarile aprinse ca esti jmeker? 5000 de lei amenda (s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie)
    Dealtfel, vorba unui cunoscut, toti vrem o Romanie mai buna…

    00
    • Munca in folosul comunitatii ar fi cea mai bune motivatie pentru a nu mai incalca legea.
      Sa fii nevoit sa faci curatenie in oras imbracat in uniforme colorate puternic (portocaliu, galben, etc) si sa existe riscul sa te vada toti cunoscutii.

      00
    • io as zice ca fiecare om sa aibe periodic cateva ore de munca din asta, in special pentru tinerii care ar putea avea chef in viitor de facut stricaciuni.

      00
    • tinere, dans!

      00
  16. NOU
    #94

    Situatia din film e exemplul tipic de tupeu pe pensionar „… am o varsta si pot sa fiu tare in clanta ca oricum nu ma contrazice nimeni …”. La un moment dat, chiar isi da seama ca a intrat intr-o zona nasoala si ii spune politistului ca vrea sa semneze dar ala ii spune ca au depasit etapa respectiva si va fi arestata.
    In SUA, probabil, politia a ajuns sa aplica acum proceduri bine gandite si construite in niste zeci de ani de experiente de tot felul. Timp in care publicul s-a lamurit ca, oricare ar fi situatia, nu te iei in clanta cu politia.
    Daca ne gandim la prohibitie, de exemplu, majoritatea politistilor erau „pe statul de plata” al traficantilor si frecau duda iar traficantii nu aveau nicio ezitare sa traga in politistul care prefera sa isi faca treaba corect. Evident, pentru a relua controlul pe strada, s-au trezit cativa si au calcat acceleratia prin actiuni de „forta”, unele probabil mai putin justificate. Dar dupa ce s-a restabilit echilibrul, au inceput analize pe si regulile au fost ajustate sa nu slabeasca fermitatea actului in sine dar nici sa nu se deschida usa larg abuzurilor. Si tot apar greseli si acolo.
    In RO suntem cumva in „Era prohibitiei”, interlopii fac ce vor, politia este majoritar degeaba si ne punem problema filozofic daca e nevoie de actiuni in forta. Evident ca DA, ca la noi acum e vorba despre reluat controlul in plin haos. Doar ca, din nou, politia e degeaba si are sange in instalatie doar cand e vorba de vandut patrunjel la gura de metrou si radar in boscheti.

    00
  17. eu as vrea politie care respecta conform prevederilor legale in 100% din cazuri.

    Daca legal trebuia sa taze her, daca pleaca de unde a oprit si ignora semnalele, bine.

    Daca legal trebuie sa ridica masinile parcate prost, bine.

    Compromisurile nu fac decat sa ne faca sa credem ca „las ca merge si asa” respectiv „doar nu-mi da in cap”.

    Daca noi suntem corecti 100%, ei sa fie corecti 100%. Nu putem fi noi corecti 60% si sa avem pretentia ca ei sa fie corecti 100%.

    00
  18. Intrebare: E obligatoriu pentru persoana respectiva sa semneze procesul verbal? Ca daca nu, foarte bine, ii lasa procesul verbal si ura si la gara. Pentru ca daca nu era obligatoriu si politaiul dupa aia a scos-o din masina, e cam abuz, si nu, nu vreau asa ceva.

    Daca era obligata sa semneze procesul verbal (si atunci ar fi trebui sa aud de la politist ceva gen doamna, conform legii nu stiu care articolul nu stiu care sunteti obligata sa semnati altfel uitati ce se va intampla) si politaiul a procedat conform procedurii, atunci ok, foarte bine.

    00
    • Da da. Sa crezi tu ca politia are datoria sa-ti faca tie educatie juridica. E in sarcina ta sa cunosti legea si in sarcina lui sa o aplice.

      00
    • Da, ai dreptate. Este datoria fiecarui cetatean sa respecte legea. Cu toate acestea, stim cu totii din filmele americane cum se recita Miranda Warning cam de fiecare data. Plus ca, in mai toate tarile, prevenirea este preferata prejudiciului. De aceea, da, poate politistul nu era obligat sa faca educatie juridica. Dar cu siguranta are in indatorire obligatia de a evita pe cat posibil escaladarea conflictelor. Si asta o poti face printr-o educatie juridica de moment.

      00
    • NOU
      #99

      Polițistul nu a scos-o din mașină pt că nu a vrut sa semneze, ci pentru că e tare in gura și a mai și fugit

      00
  19. E ok. Asa iti faci mana pentru contravenientii cu adevarat periculosi.
    Pe babute colerice supraponderale.

    00
  20. In State, cei care fug de politie cand sunt opriti pentru chestii minore, in general ascund infractiuni mai grave (droguri, arme, parole violation etc), iar unii dintre ei sunt dispusi sa omoare politisti ca sa scape. De aici si atitudinea politiei.
    Altfel, au bodycam care inregistreaza audio-video, pentru a se evita mizeria aia de la noi cu cuvantul lui contra cuvantului celui acuzat.

    La noi lipseste taserul. As vrea sa se introduca, alaturi de alte arme neletale, si sa poata fi folosite mai usor. Problema cea mare e ca la noi politia e corupta (mai mult decat la ei), si politicienii cam evita sa le dea mai multa putere pe mana.

    00
    • La noi lipseste Abecedarul, dupa ce ii opreste sa le dea sa citeasca Ana are mere. Si apoi sa il intrebe pe analfabet cum are permis cand el nu stie sa citeasca.

      00
    • si politistul cum o sa stie ca ala chiar citeste si nu inventeaza povesti?

      00
    • Degeaba le dai taser la militieni daca ei iti trag de la 10 cm in gura cu el!

      00
  21. Mda si mie mi se pare cam… „semneaza/nu/ia da-te jos/de ce/asa” mai ales la ei unde sunt cu cititul drepturilor in gura non stop, in cazul asta sincer mi se pare exagerat cum a escaladat situatia. Adica daca ala a vazut ca are de a face cu o persoana de genul, trebuia sa ii dea cu legea in cap, cum ai zis si tu si nu cred ca se lasa cu asa ceva. Dar nu sa o ia pe stilul „ca asa zic eu”…

    00
  22. nu va fi niciodata asa ceva la noi sau oriunde in UE. in america criminalitatea e d’aia adevarata nu ca la noi. la noi e maruntis fata de ce se intampla in america. in america iti cumperi arma de la kaufland cu buletinul singura conditie fiind sa ai 21 ani si cand iti scaneaza actul sa nu se aprinda vreun avertisment pe ecran, gen probleme psihice …
    in america daca te-a oprit politia si nu stai drept cu ambele maini pe volan ala a scos pistolu la tine direct, daca te apleci sau faci miscare brusca te impusca direct. dc??!! pentru ca au N cazuri in care ala din masina a pus mana pe pistol si a impuscat politistul…. si din cauzele astea au proceduri clare si nu se negociaza nimic. la noi cand te opreste politia te dai jos la politist ca hai sa discutam poate ne intelegem bla bla bla. aia in america au cazuri destul de dese cand un copil sau student vine cu arma la scoala si incepe sa traga si sa omoare cativa colegi… aia au cazuri de criminalitate adevarata si din cauza asta sunt unde sunt astazi.
    dupa mine, noi trebuie si putem sa luam de la ei urmatoarea chestie : microfon+camera video pe politist si pe masina…tot ce inseamna politia rutiera sa fie inregistrat audio/video

    00
    • Ei se axeaza pe calitate: trafic de droguri, spargeri de banci etc. Noi pe cantitate: gainarii, abuzuri si alte rahatzishuri cu duiumul care nu sunt pedepsite ca nu-s proceduri si politia are o jena.

      00
  23. Și în alte ordine de idei…Ai prezentat un video din state, unde în funcție de reglementările administrative, armele sunt la liber. Dacă buni din video își aducea brusc aminte că la ultimul Crăciun nu a venit nici un nepot în vizită , sau că the cop aduce la meclă cu nepotul ăla care făcea pipi în ficusul ei favorit, și sălta un shotgun din buzunarul ușii în timp ce cobora geamul ? Omul a urmat niște proceduri, nimic mai mult. La fel ca și medicul care te diagnostichează cu nisip la rinichi de la prea mult Noroc la pet.

    00
    • „fie berea cat de proasta, nu o sa cauzeze nisip la rinichi” – Octavian Paler – Studii asupra prostatei – 2001 editura Libertatea

      00
    • “votca săniuța e la fel de arzătoare și cu aromă incertă , indiferent căt de praf ai ficatul. Bei nu bei, tot mori. ”-Emil Cioran- Îndreptar pătimaș 1991 editura Cirotika

      00
  24. Bine i-a facut, altadata hoasca batrana o sa stie ca nu-i o idee buna sa iei la misto politistul.

    00
  25. De parca pe aici n-au fost oameni care blamau poliția ca da amenzi pentru pătrunjel.

    00
  26. După părerea mea, la noi există 3 categorii de șoferi într-o situație ca asta:
    1. Cel care își recunoaște greșeala și plătește amenda.
    2. Cel care sună pe cineva și rezolvă (sau rezolva el pe loc – corupția)
    3. Cel care comentează până în pânzele albe (situația de față)

    Punctul 2 trebuie rezolvat.
    La punctul 3, situația din video a escaladat stricându-i ziua atât șoferului cât și polițistului. Pentru un asemenea comportament, cât și fuga de poliție dovedită video, nu trebuie scandal (dacă nu prezintă pericol) ci trimis frumos o amendă 2x acasă cât și suspendarea automată a dreptului de a conduce mașina să zicem pe 1 an (fără posibilitatea de a-l recupera mai repede, fără tribunal și amânări – asta îți cam schimbă viața și te aduce cu picioarele pe pământ).
    Cu ocazia asta mai eliberăm traficul și cei care depind zilnic de mașină, o să fie loviți chiar dur.

    00
  27. Culmea e ca u SUA politistii nu au nicio scarba sa intervina (cu teaser, pistolul, arme de asalt) cand intalnesc un interlop de-al lor, chiar si politist (colegi de munca). Aia e politia adevarata. Daca nu crezi ce am spus, cauta pe youtube. O sa vezi situatii in care sunt prinsi politisti, judecatori sub influenta bauturilor alcoolice. Urmareste putin acest video: https://www.youtube.com/watch?v=1xjwZ110WBY Pana la urma aia si-a dat demisia.

    00
  28. Sigur ca raspunsul este „da, vrem”, pana cand tu (sau careva apropiat) este impuscat cand scoti permisul de la buzunarul din spate, ca i s-a parut gabor…politistului ca ai pistol. Sau pana te bat jandarmii cand nu eliberezi piata dupa X avertismente.

    00
    • Raspunsul este „da, vrem”. Nu te opui politiei cand te aresteaza.
      Alternativ, vrei sa faci revolutie? Trebuie sa accepti ca exista costuri umane.
      Problema cu 10 august e ca jandarmii au trecut direct la bataie, fara avertismente.

      Daca cineva apropiat ii da un picior politistului dupa ce a fugit cu masina de el, atunci da, e posibil sa fie impuscat #nufiiidiot

      00
  29. Si acum sa vedem babutele care vand leustean cum sunt electrocutate cu taser-ul in Romania :)))

    00
  30. Cred ca toți vrem ca Politia și organele statului să aplice legea și să își dea interesul în mod egal, pentru toți cetățenii. Dacă dispărea fata unui deputat sa vedeți cât de rapid acționau și vedeau toate imaginile de pe camerele de supraveghere de pe o rază de 10 km…le țârâia tuturor fundul până o găseau.

    00
  31. Ma asteptam la ceva mai rau in clip.
    Omul a insistat ca a stat cu becul ars mai multe luni, deci e durere in cur pentru reguli si siguranta celorlalti.
    Eu zic ca nu e exagerat.
    Doamna trebuia sa stie pana la varsta ei cum e cu politia acolo.

    00
  32. hai ca las si eu un comentariu posibil sa nu fie validat dar ce voi scrie sigur nu o sa primesc nici un raspuns.
    ce ne faceam daca tanti aia era cu un copil in masina sau era gravida??? BOOOOMMMM. se stie clar ca mamicile sau femeile gravide fac ce voi in tara asta!!

    00
    • Ce ne faceam daca tanti aia era cu un copil in masina sau era gravida? Pai in primul rand nu fugi de politie. Nu rezisti arestului.

      Avea un bec ars de 6 luni si vroia un al doilea avertisment pe care l-ar fi aruncat la gunoi.

      Faptul ca esti femeie in varsta, gravida sau cu copil nu te scuza de la a respecta legea.

      00
    • Pe mine ma uimeste cat de dilimandrosi pot fi unii. Ba stii ca aia in america te impusca, aresteaza, taizuiesc pentru cea mai mica greseala/comentariu si tu tot comentezi. E un filmulet cu un congresswoman care facea la fel ca baba asta spume, ghici ce. Jail si si-a pierdut si postul.

      Deci, intrebarea mea este, de ce mai comentezi?Stai naiba linistit, te duci in tribunal si rezolvi sau nu rezolvi acolo. Dar in nici un caz n-ai sa rezolvi ceva asa, cel mai fericit caz te alegi cu un tazer ca baba.

      00
    • hahaha ma faci sa rad. din taste oricine poate sa scrie si sa fie corect, dar in viata reala acest lucru nu se intampla.amin!

      00
    • @Geta, de ce spui asta? Tu nu esti corecta in viata de zi cu zi? Doar in fata tastaturii?

      Eu sunt corect fata de mine si fata de cei din jurul meu. Nu mananc cacat, cateodata sunt retardat dar asa cum sunt aici asa sunt si irl ->corect. Ce e asa greu sa fii corect?

      00
    • Da Geta si daca esti gravida ai dreptul sa te iei in gura cu politistul, chiar sa fugi de el?
      Adica vrei sa spui ca pentru gravide trebuie sa amanam temporar legile?

      Pana la urma baba nu are nici o scuza. Nu este un copil de 4 ani ca sa poata sa pretinda ca nu a inteles situatia in care se afla.

      00
  33. In America,politaiul e Dumnezeu si nu merge cu contrazicerile.Te baga la “ obstruction of justice”si “ impoteivire la arestare”.In America,spre depsrbire de Romania,politaiul reprezinta “ the LAW enforcement”,nici un judecator nu te poate ajuta daca te imbatosezi la un politai.Politaiul din film este profesional,politicos,ferm.Situatia a escaladat,iar el a aplicat “ the next steps” pentru a face fata situatiei.Si da,esti obligat sa semnezi amenda,altfel te aresteaza.Pentru ca tichetul ala de amenda include,automat,si data de “ court”(tribunal),plus informatii unde sa platesti amenda,.Acolo exista 2 patratele(check box) .Bifezi una.Prima-pledezi vinovat,pui in plic,adaigi check-ul cu banii de amenda si trimiti la adresa scrisa mai jos.A doua-pledezi nevinovat si te prezinti la tribunal la data care e scrisa pe ticket.Tochetul ala de amenda e mai mult decit o amenda-e o foaie cu instructiuni cu ce ai de facut ca sa rezolvi amenda primita.Si trebuie sa iei la cunostinta despre asta.Se cheama “ aknowledge”.Nu semnezi acolo ca iti recunosti infractiunea,semnezi ca ai luat la cunostinta care-ti sint drepturile si ca stii ce ai de facut.Mai departe,e treaba judecatorului sa determine vinovatia sau nu,nu a politaiului.El doar o constata.

    00
    • Ăsta ar trebui să fie comentariul NR.1. Așa ar pricepe toți „analiștii” de pe aici cum merge treaba în US.

      00
  34. Old woman? No.
    Fat tub of shit in her 50s? Yes.

    00
  35. La ei e necesar că polițistul să considere un risc maxim orice cetățean verificat. Mai ales când nu sunt în echipă. Dacă armele sunt la liber mi se pare de bun simț asta. Plus că au o istorie cu polițiști pișcați că fraierii la datorie de bețivi, drogați și ganga.

    00
  36. Vali, jura-te ca nu ai fi vrut sa ai un taser din ala la Parc Aventura. Cred ca consumai vreo 10 baterii. De jeep.

    00
  37. Politia a acționat asa cum trebuie conform procedurilor la fel cum și echipajul Tarom a acționat ferm și normal conform regulilor când au evacuat pasagerii turbulenti din aeronava. Vrem legi, siguranță, o tara ca afara, dar ne sare jeleul hipsteresc și ne pica greu cafeaua de origine când vedem ca se aplica regulile indiferent ca e vorba de o baba imbecila sau un mafiot. De aceea la orice intervenție a politie sar reprezentantii minorităților pe polițiști, ii scuipa ii împing și pirandele isi ridica fustele. Suntem un neam de ipocriți.

    00
  38. Saracu politist. Daca ar sti cat se discuta despre el in Romania s-ar spanzura de rusine.

    00
    • De 6 luni era asa baba? Ba da-o dracu

      00
    • Ar trebui @zoso să pună poza aia acolo.

      Doamna circulă așa de 6 luni, iar în alea 6 luni într-un orășel mic american sunt convins că au oprit-o săptămânal. Evident ăla s-a săturat.

      Ăla nu e un bec ars, și la noi dacă umbli cu mașina accidentată ai nevoie de autorizație de reparație sau ceva cum că poliția a luat la cunoștință că n-ai lovit ceva și ai fugit.

      În contextul ăsta clar, vreau poliție de genul ăsta.

      00
    • @manu144x
      In Ro nu ai voie sa circuli cu cotețul mai mult de 30 de zile de la data producerii avariei si nu ti-l repara niciun service fara dovada constatoare sau whatever iti dau aia de la tamponari. Asta teoretic asa de dragul regulamentelor.
      In realitate umbla Geani prin sat cu aripa indoita luni de zile pana si-o repara el singur.
      Dar totusi 6 luni in US cu nivelul ala de dauna si sa mai ai si tupeul sa zici ca nu meriti $80 ca doar se repara si o poti repara… asemenea unui comentariu din articolul de pe Yahoo de mai sus: ‘you can get her out of the trailer park but you can’t get the trailer park out of her.’

      00
    • @ none
      Maxim! Bravo pentru poza.

      00
  39. Doamne nu ma mai satur sa ma uit la asta. Cat de idiot sa fii sa nu te conformezi cand iti zice un politist ceva. Nu iti convine ce zice sau crezi ca nu are dreptate, contesti in instanta amenda/pv-ul, dar nu te iei in gura cu el sau fugi. Plina lumea de tupeisti si prosti.

    00
  40. În America, anul ăsta sunt 70 de polițiști morți la datorie conform informației de aici: https://www.odmp.org/search/browse
    Nu știu dacă e o cifră mică sau mare, dar știu cu siguranță faptul că polițaii de-acolo nu vor în ruptul capului să riște. Și de-aici abuzuri, interpretări greșite, exagerări și în general multe tâmpenii.
    Da, probabil că femeia in cauză putea fi constrânsă și altfel, pe banii și timpul contribuabilului, dar atunci când un polițist îți spune să faci ceva, faci. În special într-o țară unde viața unui om nu are un preț așa de mare, cum e în America.
    Aș pune tag-ul cu „Darwin Awards” dar, din fericire, nimeni nu a murit.

    00
  41. E o diferența între procesul verbal de la un polițist român și unul american, cu poliția română dacă semnezi recunoști vină, pe când cu poliția americană nu înseamnă că ești vinovat, dar ai luat la cunoștință că trebuie să te prezinți la judecătorie,dar trebuie să îl semnezi că alfel te arestează. Pentru becul asr e ” fix it ticket”, dacă duce dovadă la judecător că a schimbat becul plătește 15 $, dacă nu plătești amendă de 80$.Daca esti tare in gura ajungi mai repede la judecator.

    00
    • Nu, nu recunoști fapta nici la noi, doar semnezi de luat la cunoștință. Când recunoști fapta se specifică în pv. „inculpatul recunoaște fapta și o regretă sau susține că…”. Asta la rubrica Mențiuni.

      00
    • Asa si vrei sa spui ca la noi daca semnezi procesul verbal nu mai poti sa contesti amenda pentru ca ti-ai recunoscut vina? Fals.
      De fapt prin semnarea procesului verbal doar iei la cunostinta acuzatiile care ti se aduc, nu inseamna ca obligatoriu recunosti ca esti vinovat.

      00
  42. Eu vreau.

    00
  43. E o idee buna sa sfidezi polițistul, sa te opui arestului și să fugi dupa ce ți-au fost date instrucțiuni clare! Asta dupa ce ți-a explicat ca nu ești la prima abatere. Cumva lumea nu înțelege că doamna respectivă și-a făcut-o cu mâna ei!

    00
  44. Mi se pare exagerat sa iei amenda pentru un bec ars, da-l naibii, e ziua, e lumina afara, de unde dracu’ sa stiu eu, de la volan ,ca mi-a crapat un bec in mers? Daca m-a oprit politistul pentru asta, de acord, il schimb la fata locului, am cate 3 becuri de orice fel, de rezerva, in portbagaj.
    Altfel, de acord, faci ce spune politistul, ignori, suporti consecintele.

    00
    • @ciprian, da click pe link-ul postat in 02.08 la ora 7:04 de @none. Si o sa vezi acolo care era problema cu becul ars. Si poate o sa-ti dai seama ca amenda primita de tanti era o nimica toata pentru ce probleme avea masina aia.

      00
    • Încearcă sa citești și sa și urmărești cu atenție filmul înainte de a comenta.

      00
    • Masina era avariata, din cauza asta nu functiona becul.

      00
  45. Da, foarte corect. El a considerat ca merita amenda, ea a avut tot timpul o atitudine de cacat. Nu a vrut sa semneze, a fugit, s-a opus => asta e rezultatul.
    Din pacate in Romania nu cred ca o sa vedem vreodata asa ceva.

    PS. Daca nu era de acord cu amenda putea merge in instanta, ca tot ei il au pe judecatorul acela batranel si de treaba care le anuleaza amenzi pe banda rulanta.

    00
  46. sa fie fermi, clar – vreau din tot sufletul
    sa fie tarani pt ca le permite legea? aici e partea discutabila a puterii

    00
  47. Dupa 9/11 s-a schimbat legislatia si persoanele care nu opresc masina la semnalele politistului si fug sunt considerate inarmate. Masina e o arma letala care poate distruge o benzinarie, provoca explozie, omori oameni, distrugeri mari. Prin urmare, politistii sunt autorizati sa traga in cauciucuri, apoi in sofer, pentru a minimiza distrugerile. Nu stiu daca a fost abrogata chestia asta, dar prin 2010 era inca valabila.

    Un prieten imi spunea ca un vecin de-al lui american, cam recalcitrant si betiv de felul lui, a plecat de la bar cu masina destul de beat. Nu era prima isprava, mai patise, platise amenzi, permis suspendat, etc. Politistii stateau la panda si trageau pe dreapta toti soferii ce plecau pe 3 carari, ca sa-i duca ei acasa, dupa ce le dadeau amenda de rigoare si suspendarea permisului. Asta n-a oprit camioneta F150, a lovit o masina a politiei, urmarire vreo 3-4 cvartale, au facut cordon si au tras politistii cu shotgun-uri, incat ficatul si plamanii neinspravitului au fost adunati cu spatula de legisti de pe usa pasagerului.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube