Camping: cioburi, lemne și români

Nu vă spun unde am fost, că data trecută când am scris mi-au bătut băieții obrazul că nu e cazul să scriu ce și cum, ca să nu se umple locurile bune de cocalari. Așadar, vă zic că am fost într-un loc bun, retras, civilizat, fără semnal la telefon, cu vreo 20 locuri de campare.

Dar…

Cioburi.

Înțeleg, oameni suntem, se mai sparg chestii. Băi, dar ajungând la oră bună, am inspectat 3 locuri înainte de a alege unul bun, toate 3 erau pline de cioburi. Nu de un singur tip de cioburi. Minim 2, de la 2 chestii de sticlă sparte.

Nu mă prind, de ce nu le-ai aduna pe toate? Adică, ok, nu erau sticle întregi sparte, dar am adunat vreo 30 de cioburi mici, rămase acolo, pentru că lene.

Lemn.

Camparea e la buza pădurii. Te duci în pădure și îți aduci lemnele necesare. Aici sunt două abordări: fie faci chestii ușoare (pui sau wursti sau altele), care nu necesită prea mult foc, și poți să faci doar cu lemn, fie faci chestii grele și mari (cefe, coaste), care necesită mult foc, și îți aduci cărbuni.

Nu și românul. E lemnul la liber? SĂ ARDEM TOT!!! Băi, am văzut oameni care aduceau trunchiuri de copaci la foc. Oameni care aduceau 2-3 transporturi de lemne, toată familia. Cei mai tari au fost unii care aveau la ei…sunteți gata…pene de despicat. Ca să despice trunchiul, să nu îl pună așa pe foc. Și au bocănit la un trunchi de la 11 până pe la 17, că restul asta veniseră să audă.

Nici unul nu s-a gândit: bă, dacă eu ard acum tot ce prind, ăia care vin săptămâna viitoare ce mai ard? ăia care vin peste două săptămâni ce mai ard? Nope, să mergem la rupere acum și ăia care vin după noi dă-i dracului.

Apropo, am luat niște cărbuni de la benzinărie (21 lei), și nu exagerez când spun că, din 3kg, 1 era de praf de cărbune. Cum s-ar zice, am plătit taxa de fraier care nu și-a cumpărat din timp brichete (recomand astea sau astea sau astea sau astea).

Și încă una: așa am găsit, așa am lăsat. Dacă un cetățean a lăsat ceva pentru ăia care vin după el, să aibă de început, așa am lăsat și eu.

camping

Parcare.

Locul unde am fost e și baza pentru un traseu de o oră. Eh, oamenii plăteau taxa de acces cu mașina (e și taxă de persoane, și taxă de mașină, e excelent, de banii dați ai toaletă și tomberon mare) și parcau mașinile în așa fel încât să blocheze locuri de campare.

Și tipul de la acces se uita la asta, vedea că locurile de campare sunt ocupate și nu mai permitea accesul cu mașina pentru campat, că nu mai erau locuri libere. Jegurile terminau traseul, se întorceau la mașini și plecau fără să știe că au futut ziua unor oameni care voiau să stea acolo peste noapte.

Apropo, care e boala asta cu mersul pe munte în negru, mai ales la femei? Brusc, nu mai vedem că ești cât ușa? Te miști, lumea apreciază asta mai mult decât “negrul subțiază”

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. „Nu vă spun unde am fost, că data trecută când am scris mi-au bătut băieții obrazul că nu e cazul să scriu ce și cum, ca să nu se umple locurile bune de cocalari.”
    Deci asta e boss parerea despre cititorii tai ???? 😂😂😂

    00
  2. Am incercat primele doua modele de brichete si nu imi plac. Carbunii nu ard la aceeasi temperatura constant, se aprind si trebuie stinsi iar sacul are prea mult praf. Sacul verde e o gluma, il recomanzi doar daca vrei sa iti bati joc de cineva.
    Singurele brichete care mi-au placut sunt cele de la black ranch, din pacate nu se mai gasesc.

    00
    • am avut din ăla în pungă verde, au fost ok. acum am din ăia landman. nu știu ce probleme ai tu cu ei, dar dacă îi aprinzi bine, treaba merge.

    • Brichetele landman, sunt mai apropiate de carbuni normali fata de brichete, diferenta e ca se aprind uniform. Ideal cand fac un gratar vreau sa am grija doar de carne nu si de temperatura carbunilor. In cazul brichetelor black ranch se consuma mai incet iar temperatura ramane constanta, sper sa gasesc ceva similar cand termin sacul.

      00
    • Eu am folosit cu success brichetzi de la Weber (se gasesc la hornbach). Scumpi, dar ard constant 3 ore.

      00
    • Folosit Weber si Landman cand am avut cantitati mai mari de carne si au mers perfect atat timp cat ii aprinzi cu foc mare si continuu la inceput…. nu cu 2 surcele si 1 servetel in care ti ai suflat mucii .

      00
  3. Deci nu ne zici unde e locul ca sa ce? :D Ca de cocalari pare deja plin…

    00
  4. NOU
    #12

    Si le-ai spus si lor asta?

    00
  5. “Nu vă spun unde am fost, că data trecută când am scris mi-au bătut băieții obrazul că nu e cazul să scriu ce și cum, ca să nu se umple locurile bune de cocalari.”

    Ma gandesc cu groaza cum acum niste ani, cineva le-a spus moldo… pardon, neo-bucurestenilor de Valea Prahovei…

    2. Mers la padure fara a se face gratar nu se poate? The 90’s are over, man!

    00
  6. offtopic

    – daca aveti timp si vreti sa gatiti fara urme prea mari in camping, vedeti „Dakota fire hole” https://www.youtube.com/watch?v=ffldYo4EVCg

    – cioburile mici de sticla se aduna foarte usor de pe aproape orice suprafata daca le tamponezi cu una-doua felii de paine (ai grija sa n-o dai dupa aia cuiva)

    00
  7. De ce se-mbraca femeile in negru: e o declaratie de non-agresiune sexuala ptr celelalte femei din grup si un deterrent ptr eventualii frustrati: nimic de vazut, circulez! Plus ca-ntr-un tricou negru nu ti se vede baltoaca de transpiratie de la subrat sau de pe burta

    00
    • yup. am fost la un moment dat într-o excursie, eu, o prietenă, un cuplu, priteni cu prietena mea. era în creierii verii și eram într-o bluziță îmbretelată, decoltată, alb cu roșu, chiar mai dezbrăcată decât port de obicei. i-am cerut scuzei nevestei în cauză deși nu s-a întâmplat nimic, nici măcar tentativa unei aluzii de întâmplare.
      ceva e dubios undeva de am simțit nevoia să fac asta.

      00
    • NOU
      #19

      Ce tâmpenii debitezi, femeie.

      00
  8. Ala nu le-a lasat pentru tine. Le-a pitit pentru el. Tu doar le-ai „gasit”.

    00
  9. Tot așa loc secret ca la mare? 😬

    00
  10. Este interesantă chestia aia cu lemnele aşezate frumos, pe aicişa pe la noi se obişnuieşte să laşi nişte peturi de bere la locul unde ai făcut focul.
    Ăia cu penele de despicat… am văzut specimene cu o caserolă dă mici şi 6 pulpe de pui la poale de munte înarmaţi cu topoare, cuţite jmekere şi strălucitoare de vânătoare, piolet făcut din inox cum coborau ei cu mesteacănu’ verde tăiat să facă grătar.
    Cât despre cioburi ştii cum se zice… dacă e să ai ghinion, găseşti cioburi şi-n pixdă.

    00
  11. Dacă era locul respectiv, citez: „Așadar, vă zic că am fost într-un loc bun, retras, civilizat”, în special civilizat, postul ăsta nu mai exista.

    E paradox, domne’.

    00
  12. Nu inteleg cevar fi trebuit sa faca „jegurile” de la punctul 3. Exista alte locuri de parcare? Au parcat aiurea?

    00
    • Pai sa isi ia camera chiar daca nu o foloseau, simplu!

      00
    • eu am citit asta ”parcau mașinile în așa fel încât să blocheze locuri de campare”. eu de aici înțeleg că parcau mașinile în locurile în care în mod normal se pun corturile sau blocând cumva acele locuri. nu ocupau un loc de parcare, ci ocupau un loc de pus cortul fără a intenționa să pună cortul acolo și să rămână peste noapte.
      dar citesc în creierii nopții și poate nu înțeleg eu bine.

      00
  13. NOU
    #29

    Când îi vedeți că taie copaci sunați la poliție, la ocolul silvic, la orice autorități îndreptățite să dea amenzi găsiți în zona respectivă

    00
  14. daca n-aveai semnal puteai fi si la Bacu, Dragomiresti, si in 99% din tara. cum zic vodafukin-fone? „acoperim 99% din oameni” nu din teritoriu. din teritoriu vreo 10% din harta:)

    oriunde ai fi sa vezi mereu 3 antene gsm.

    00
  15. Pene? Slăbuț. La locul de grătar de sub dealul Lempeș, au venit unii cu drujba. Au ras toate lemnele pe o raza de un km. :)

    00
  16. Saptamina trecuta m-am dat cu bicicleta pe valea Gircinului. La un moment dat am dat de o bariera cu lacat. Eu fraierul m-am asteptat ca dupa bariera sa nu mai vad masini. N-a fost cazul. Zeci de masini erau parcate pe spatiul verde, micul sfiriia pe gratare, manele la maxim. Am urcat pina-n Predeal, peste tot masini, ATV-uri si motociclisti, chiar daca si la Predeal era bariera pusa.

    00
  17. Boala Romanului, sa facem mult, sa avem mult, sa dea pe afara, ma refer la lemne, foc, gratar in acest caz.
    Am niste vecini care intr-o curte de 100 mp au facut sopron cit curtea, si linga gardul cu vecinul au trintit un gratar din ala de caramida inalt de 3m, cred ca a intrat caramida mai mult decit la casa.
    Sa fie, sa avem, sa chefuim cu pretenii da-i in pix de vecini.
    Asta-i romanul n-are limita ridicolului e abia iesit din foame.

    00
  18. NOU
    #36

    Zi ba locul sa duc si eu oile…

    00
  19. Doar românul merge cu mașina la munte la aer curat si in secunda 2 face grătar să umple stomacul si să râgâie a bere. Dar apoi se laudă că a fost la munte.

    00
  20. doar romanu crede ca doar romanii au faza cu gratarul.

    00
  21. Un loc minunat si decent cu dus toaleta si un aragaz plus locuri de capare cu cortul la greu , este in satul breb ,maramures! Am fost acolo toata lumea curata dupa el nimic nu se lasa ,gunoiul se selecta ,pt suma modica de 30 de lei pe zi! Civilizatie si fara gunoaie, muzica data la maxim ,http://www.zoover.ro/romania/romania/breb/babou-maramures/camping/fotografii daca va intereseaza! Recomand cu drag

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.