Către toți politicienii: tăceți dracului!

Dăncilă a spus ceva. Orban a spus ceva. Cioloș a spus ceva. Băsescu a spus ceva. Turcan a spus ceva.

Problema cu ce au spus nu e ce au spus, că oricum nu contează ce spun, ci că toți au fost la putere. Toți au fost în situația de a schimba ceva la sistemul ăsta incompetent. Hai să zicem că Cioloș a fost cel mai impotent dintre ei, că a avut guvern fără susținere politică, dar în rest toți sunt sau au fost la butoane.

De aia nu contează ce zic. Deloc. Contează ce fac. Contează când introduc teste fizice pentru polițiștii care fac teren, și nu doar alergat 10 metri, ci și luptă corp la corp și tras cu pistolul. Începând cu tanti Geta. Vrea să facă teren? Trebuie să dea test. Contează când cer echipare Poliției Române cu pantofi care nu de dezintegrează după 2 luni și pistoale care să aibă o rată mai bună de succes la nimerirea țintei decât anticele Carpați. Contează când se clarifică la maxim procedurile pentru a acționa în situația dată.

Polițiștii făcuseră niște cereri după ce un coleg a murit împușcat. Nu s-a întâmplat nimic cu ele. Nu am văzut nici o grevă a polițiștilor. Nu am văzut nici un refuz de a mai sta cu radarul în boscheți și cere proceduri pentru a amenda mai ușor pe cei care încalcă traficul.

Dar poporul nu vrea schimbare, și știe bine de ce nu vrea asta, nu e nevoie să vă mai spun eu de ce. Vrea să dea like la editoriale lacrimogene, să schimbe poza de profil de pe fb și apoi să asculte manele la festivaluri. Sincer sincer, îmi doream să fie Untold weekendul ăsta, poate așa nu mai vedeam și auzeam lătratul lugubru al oamenilor revoltați că s-au pus manele și acolo și nici cât de fericiți sunt influencerii că sunt sponsorizați de o firmă de pompe funebre.

Am dat like, am fost la proteste, sunt de acord, mi-am făcut treaba, de ce nu s-a schimbat societatea?! Poate influencerii care sunt azi la produs au dreptate. Oricum nu se schimbă nimic, de ce să-mi bat capul, ia să zic că m-au amenințat cu moartea evreii masoni negri ariani că adun lumea la proteste și să-mi văd de treaba mea.

Dar, revenind, politicienii care au fost la putere trebuie să tacă. Toți.

fun-thinking

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

86 comentarii

  1. poporul se vaita de situatia invatamantului si a sanatatii, dar nu vrea sa auda de introducerea sistemului concurential in aceste domenii!
    sa ramana monopol de stat, ”ca sa ni se dea”!
    s-au obisnuit si le place ce le da!

    00
    • Lasa ca si-acum avem privati si tot ca pula „concureaza”; Nu concurenta e problema si nici nu trebuie sa devina in invatamant si sanatate;

      00
    • „Concurenata aduce progresul” nu este valabila în orice domeniu sau în orice condiții, mai ales în condițiile unei societăți profund corupte. De exemplu în învățământul superior exista concurenta de ani de zile. Și ce? A absolvi o facultate privata e mult mai facil. A obține o diploma de postliceala e suficient doar sa achiți taxa anuala, nu trebuie sa înveți nimic, da absolut nimic. În sănătate privatul se ocupa numai de nișele bănoase și facile pt care te jupoaie de bani și pentru care, cu șpagă de rigoare, ia și bani de la casa de asigurări.

      00
    • ce spuneam, nu exista sperietoare mai mare decat concurenta!
      este una dintre explicatiile scorului psd la parlamentare!
      in plus, din replici razbate si ignoranta! se confunda concurenta cu privatizarea si capusarea cu initiativa privata!
      babaieti, chiar daca n-ati reusit sa observati, in romania invatamantul si sanatatea sunt monopol de stat, prin intermediul cnas si structurilor ministerului invatamantului!
      contraexemplele pe care le dati sunt doar fenomene care apar din cauza acestor monopoluri, ca un fel de piata neagra legalizata.
      tot pentru bas-buzuci, arat ca monopolul poate fi de stat, privat sau mixt si este intotdeauna daunator pentru clienti.

      00
    • @dady: sa presupunem ca exista 2 firme, cu capital 100% privat. Ambele companii produc „un ceva”, la aceeasi calitate (toate procesele acestor firme sunt la maxim de eficienta, pretul de vanzare este 100% corect, afacerea merge excelent) si nu fac afaceri cu statul! Una din companii plateste taxele si salariile corect, toata afacerea este curata si cinstita, cealalta companie, mai da spaga la fisc, la ITM, mai face cate o sponsorizare la autoritatile locale, are angajati la negru, mai plateste din salarii „in plic”, adica cum zicem noi „se descurca”. La un moment dat, cel care „se descurca” isi permite, din cauza acestor „eficientizari salariale si fiscale” sa isi scada pretul produsului cu 10%!
      Ce o sa se intimpla cu concurenta?
      Intr’un mediu corupt, nimic nu poate functiona normal iar concurenta este inutila pentru cumparatorul final!

      00
    • din exemplul dat nu rezulta ca ar fi concurenta inutila pentru ”cumparatorul final”!
      dimpotriva, cumparatorul va putea compara si alege pretul mai mic si/sau calitatea mai buna!

      00
    • @daddy: Se vede la RCA-uri ce alege consumatorul final

      00
  2. As plusa doar cu Muie Adevarul (ziarul).. si G4

    00
  3. Politicienii ăștia fac parte din niște tabere si prezinta ce e in interesul taberei din care fac parte. Si tabara nu inseamna partid.
    Eu cred ca in cazul celor 2 fete dispărute situația sta in felul urmator: ori sunt bine mersi ascunse de către servicii, ori sunt ascunse de traficanți, ori au fost omorate in alte circumstante si vor sa dea vina pe Gheorghe.
    95% din stiri au fost minciuni și încercări de trimiteri după fenta.
    Si Cumpanasu e un securist care face niște jocuri dubioase.
    Basescu apara STS, Cumpanasu cere demisia șefului STS. Deci e clar ca sunt in tabere securistice diferite.

    00
    • Mai schimbă și tu de pe Antena 3! Măcar pe Antena Stars.

      00
    • nu mă mai obosesc să-i transmit condoleanțe singurului tău neuron, puteai măcar să te abții de la oligofrenite de genul ăsta, mai bine ai reține că indiferent de unde suni de pe un telefon vechi, fie că ești în creierii munților, fie că ești în mijlocul unui oraș de mărimea unui sector din București, sts-ul e incapabil să te detecteze și că dacă ai nevoie de ajutor, ambulanță, orice, nu le vei primi, toate astea în condiții normale, nu vorbim de calamități

      00
    • Rămâi la pornache, e mai bine pentru toți

      00
    • Ce complicata e realitatea pentru unii. Senzational!

      00
  4. Dacă o persoană căreia nu îi este ascultat telefonul si are cartela (Nu abonament), si suna din centrul unui oraș la 112 ca e o bombă la aeroport, acea persoană poate fi identificată sau nu?

    00
    • Pot fi identificate: vocea apelantului, ora exactă și durata apelului, numărul de telefon, seria sim-ului și operatorul care a alocat cartela precum și operatorul prin care s-a făcut apelul (in cazul apelului la 112 telefonul se poate conecta in orice rețea indiferent de sim sau chiar fără sim), IMSI-ul telefonului și implicit modelul, turnul și celula (sau celulele) la care a fost conectat telefonul in timpul apelului asta însemnând o locație aproximativă.

      00
    • telefonul ăla se leagă la alte celule după ce gigelul termină apelul și se mută.

    • Mai departe, având informațiile astea, poliția „desfășoară activități” folosind „mijloace specifice” „în vederea identificării” apelantului. Adică nu o să-l găsească.

      00
    • @Cristi
      Au fost mulți cei carora li s-a emis mandat de ascultare pe numele lor. Il luam pe Toni Grebla, mandat de ascultare, ascultare ambientală, a telefonului mobil, a celui fix. Sa zicem ca se prinde ca e ascultat si, cand vrea sa vorbeasca chestii mai importante, foloseste alt telefon cumparat SH si pune o cartela si vorbeste din fata magazinului alimentar de unde si-a luat cartela. Băieții din servicii il puteau sau nu asculta pe acest telefon?

      00
    • ca sa ai certitudini, trebuie sa testezi!

      00
    • Eu sunt un caz care a sunat la 112 candva la un accident auto si am cartela prepay. Era un accident auto live in fata mea, o masina a dat peste un pieton care trecea neregulamentar. Cand iti raspunde operatorul iti pune 2 intrebari de verificare printre care si „cum te numesti” si i am spus doar „daniel” dupa care i am zis foarte rapid ca am sunat in legatura cu un accident auto pe strada X la care operatoarea mi a zis domnule daniel ghinea a fost deja trimisa o ambulanta ca sunase deja cineva. Eu eram a 2 masina in spatele aluia care a lovit pietonul….. nu i am zis niciodata ca ma cheama ghinea operatoarei….. nici pana azi nu stiu cum…. si singura mea explicatie e ca atunci cand iti dai nr la banca, la farmacie, la cora, la benzinarie,etc sa ti faci tot felul de carduri sau promotii si cand completezi alea scrie acolo ca aia au permisiune pt date cu caracter personal, eu cred ca toate datele alea ajung la STS…

      00
    • @Vasile Acum vorbim de altă situație, ce am spus inițial se referea la întrebarea ta stric pe 112. La situația pe care ai expus-o acum vorbim de mandat de interceptare executat de SRI. Deci este „țintit” practic. Subiectului îi sunt monitorizate toate comunicațiile indiferent de cum sunt realizate din punct de vedere tehnic. Răspunsul este da, SRI are capacitatea de a intercepta chiar dacă schimbă telefonul și îl folosește doar o singură dată. Prin lege ei au acces direct în backbone sau core-ul operatorilor, și pot folosi tehnologia de recunoaștere a vocii (nu e nimic SF, exista din anii 70). Acum nu te gândi că mandatele aste se dau pentru orice și tehnologia e folosita pentru oricine. Dar răspunsul e da, tehnic se poate, dar nu oricând și nu oricum.

      00
    • Ca si chestie, cumpar un tel din targ si sun la 112 fara sim si nu o sa ma gaseasca. Alta chestie: daca criminalul avea service auto, mi se pare imposibil ca la o cautare pe google a numarului de telefon sa nu fi returnat ceva…

      00
    • STS nu are google.

    • Sa fim seriosi, omul nu avea niciun service auto. Cand dai căutare pe google la service-uri auto in Caracal, nu cred ca iti apare service auto la adresa lui nea Gheorghe.
      A fost doar o intoxicare a mass media. Nea Gheorghe avea o grămadă de surse de venit: – a vândut un teren; – avea service auto; – ducea persoane la ocazie; – vindea fier vechi.
      Dacă si organizația feministelor a iesit a la miting la București, daca au făcut un mic miting în republica Moldova, treaba e mult mai complexa.

      00
  5. Câteva teorii ale conspirației:
    1. Fetele erau răpite și trimise la produs in afara țării
    2. Politistii cunoșteau rețeaua și au acoperit-o eventual le-au testat și eibpe fete
    3. Se încearcă de către politie acreditarea teoriei criminalului solitar care se va sinucide apoi în arest
    Ce e de făcut, vorba lui Lenin?
    1. Suspendați absolut toți polițiștii din Caracal și localitățile învecinate pana la finalizarea dosarului
    2. Interogați toți interlopii din județul Olt, începând cu aia de s-au bătut în luna martie.
    3. de revăzut toate cazurile de dispariții din județ din ultimii 5-10 ani: care este stadiul dosarelor, cine a cercetat etc.
    Așteptăm declarațiile unor personaje gen Paul artmetica Stănescu și Florin altă întrebare Iordache (asta e chiar caracalean).

    00
    • nu stiu ce s-a intamplat in acest caz, dar retelele de infractori nu pot functiona fara complici in ”structuri”! au nevoie de protectie atat in raport cu legea cat si cu concurenta. oricine incearca sa se apuce fara umbrela de ocupatii din domeniul retelelor, este imediat neutralizat de organe in colaborare cu interlopii sau invers!

      00
    • Si eu ma gandeam la pct. 1,2,3. De asta si asteptau aia la poarta, sa scape asta de probe si sa mute fata de acolo. Si ca ar fi o retea formata si din politisti, procurori.

      00
    • Nici macar nu trebuie sa fie conspiratie, toata tara este impanzita de clanuri ce se ocupa cu prostitutie si trafic de persoane, in orice oras mic sau mare din Moldova Oltenia Banat actioneaza niste colorati amestecati cu alte natii. Acum au si experienta dobandita in cei 10-12 ani de la integrare de cand au haladuit prin Occident. Si pentru ca efectiv sunt milionari este usor sa cumpere si cate un sef de politie mai tantalau si lacom cu 5 mii euro lunar o masina lucioasa si cate un chef cu fetele care inca nu au fost trimise afara la produs

      00
    • Prietenii cu o oră înaintea noastră zic că ar fi vorba și de GI.
      Intre timp ăla bănuit si-a asumat deja toată vina. Urmează sincere regrete cu elasticul de la chiloți sub bărbie. Și batista pe țambal. De fapt daca stam sa ne gândim tot scandalul e că aia a apucat sa sune la 112.
      Ancheta sa fie efectuata de Corduneanu/ghenosu/Nuțu Cămătaru. Sunt mai de încredere decât politia romana/parchet.
      Nu am văzut pe niciunul la TV sau pe net sa ne sfătuiască sa trimitem la prieteni/rude un SMS de genul „sunt in masina ot48xxz” atunci când de nevoie facem autostopul.

      00
    • cam multe teorii ale conspirației pentru un prostălău dement criminal.
      adică, ce „produs”? câte dispariții sunt în Caracal pe an, de e plin de fete răpite și trimise la produs?
      Întâmplator cunosc mardeiasi care trimit fete la produs. Din Moldova (românească). Alea VOR sa se ducă la produs. în august apar cu merțane noi, și o ard vedete prin oraș.
      Cam mult să răpești zeci de fete fără să observa nimeni. În plus, tu vrei volum și profit, nu poliția și știrile pe capul tău. Asta în era videochatului și pornului gratuit, atenție.

      00
    • Aștept și teoria ca a rapit-o pentru organe.
      Ce culoare avea mașina, era neagră cumva?

      00
    • Așa ai fi zis și dacă ți se zicea că sunt oameni răpiți de pe stradă și ținuți în lanțuri de suedeji ca sclavi, nu?

      Argumentele imediate ar fi fost, n-are cum, vecinii sigur ar zice ceva. Sau polițistul din sat sigur observă și își dă seama. Sau măcar primarul, n-are cum primarul să închidă ochii. E Romania coruptă dar nici chiar așa.

      Mie mi se pare perfect fezabil dacă iei in context ultimele scandaluri de corupție din ultimii ani.

      Dacă un sat întreg a putut vedea oameni în lanțuri și să nu își pună întrebări, orice e posibil.

      00
    • Hai sa o ardem in teorii ale conspiratiei, ca unul care rapeste fete, le omoara si le da foc, apoi le ingroapa in curte, e prea putin. Nu, trebuie sa fie altceva. Niste mega-teorii ale conspiratiei. Bagati ceva cu Dragnea, cu Iohannis, e prea putin ca ar putea exista un debil mintal, clar e prea putin! Clanuri mafiote, rusii!!! Unde e prostul ala de zilele trecute? RUSII!!!!!
      Ca exista un psihopat e prea putin, SIIIGUR e ceva mai mult!
      Cacat.

      00
    • m-am gandit si eu la ceva similar dar asta pentru ca informatiile din presa sunt f. confuze.
      anume, ce nu inteleg eu:
      – fata suna la 11:00 la politie, politia ajunge in cursul noptii la nene si intra la 6 a.m, intre timp fata lipsa, fara urme de sange uman confirmate….

      Inteleg ca s-au analizat niste pete de sange dar erau de origine animala. Cat despre pungile de carne din frigider, nu s-a spus cate, nu s-a spus daca erau maini, picioare, etc. Doar niste pungi, poate erau cotlete de vita, vreo 3 kg.

      Acum stau si ma intreb, oare poti sa aneantizezi un corp in 19 ore? cremarea se face la temperaturi inalte ca sa arzi tot, sa arzi pe bucati trebuie sa dezmembrezi, mi se pare ciudat dar ma rog, sa vedem ce se mai gaseste prin curtea omului, poate e ingropata pe undeva.
      Dar oricum, nimeni din caracal nu trebuie sa participe la ancheta.

      00
  6. Depinde. Nu poate fi identificată dacă tel și cartela sunt noi, nu au fost și nu vor fi mai folosite la conectarea în rețea.

    00
    • Fara a apela la recunoastere vocala, eu m-as uita si la ce alte numere au trecut prin aceleasi celule in acelasi timp. Sanse mari sa fie numarul “oficial” al anonimului. Deci a treia conditie e sa il folosesti numai pentru scurt timp.

      00
  7. Majoritatea este educată să ‘gândească’ emoțional. Când ai văzut tu ultima oară pe cineva să ia decizi raționale care sunt în contradicție cu ce ‘simte’ și ce ‘crede’? Întrebarea este retorică, bineînțeles (citesc pe aici de ceva vreme).
    Deci, nu cred că se vor opri din vorbit pentru că nu se adresează celor raționali.

    00
    • este al doilea reply in care mananci i-uri… decizii rationale, nu decizi rationale… tu nu auzi dublul i in cap cand pronunti cuvantul ala?!

      00
    • „cineva să ia decizii raționale care sunt în contradicție”
      „care să fie în contradicție” :)
      Creierul tău gîndește permanent și în prezent și în viitor?

      00
    • @pawemperor Mulțumesc. Stai liniștit că nu ieși în minus. Uneori pun în plus.

      00
    • @sly. Mă strădui, dar nu mă prind care este oful tău.

      00
  8. Eu ma intreb oare cat mai tine prosteala asta care e la tv de 2 zile cu jurnalisti si politicieni ???!!! Acelasi discutii si acelasi cacaturi, si spun doar 3 cazuri: colectiv, gigina, si acum alexandra. Discutiile sunt aceleasi doar subiectul se schimba, psd spune ca de vina e iohannis, iohannis si usr spun ca de vina e psd ca vor raul sts si au vrut sa scape penalii, jurnalistii la fel in functie de interese pun problema cum vrea pl lor, ieri si azi vad la stirile pro tv in bucla stirea asta unde vb si CTP cum psd e de vina ca au reclamat protocoalele si CCR ca au anulat protocoalele ca daca era SRI sigur scapa fata ca aia au aparatura si kkt ( eu sunt 100% ca aparatura aia o are si STS si serviciul ala special de la ministeru de interne ). Toata lumea ba frate dar toata lumea de la tv gaseste un punct favorabil al problemei si apasa pe punctul ala la maxim fara sa se gandeasca ca a murit cel putin o persoana, familia victimei vede/aude toate kkturile alea. Cum sa se simta aia cand il aud ce aud la tv ???!!! Fraieri sunt noi oricum care ar trebui sa penalizam toate kkturile astea… rezolvarea in cele 3 cazuri mentionate mai sus : colectiv – nicio decizie si au trecut ani, gigina – nici nu e trimis in judecata dosarul desi a avut loc accidentul in 2009, alexandra – vor trece ani si nimic, va fi ea de vina ca s a urcat in masina la un necunoscut…. sunt o natie cu un caracter infect. Politia, procuratura, judecatorii, psd, iohannis, usr – TOTI au o parte de vina, mai mica sau mai mare

    00
    • Ai dreptate. Anul viitor vor fi alegeri parlamentare. USR+ si PNL o sa aiba majoritate parlamentara + un presendite sustinut de ei (Iohannis sau Barna) si nu o sa rezolve nimic. Vor schimba persoane la varful ministerelor, administratiilor, agentiilor etc. Atat! Nimic altceva. Problema mare este la nivelurile inferioare ale institutiilor publlice unde nu se va schimba nimic. Se va spune ca nu exista o legislatie conforma, nu exista proceduri, dar de fapt acestea exista. Uitati-va ce s-a intamplat cu dosarele de trafic de persoane, furturi de pe carduri (VL, DJ, OT), unde anumite persoane au fost achitate chiar daca existau informatii de la institutii din mexic si us.

      00
    • ai uitat de elodia … plm, ce-i discriminarea asta? ;)

      00
  9. Si altceva, romanii au prostul obicei de „overreact” la cazuri d astea. Sa ne calmam, drama ramane doar pt familie, pt noi viata merge mai departe, avem bilete la untold, mergem la mare etc

    00
  10. Daca nu esti revoltat si nu te manifesti pe fb zilele astea, esti 0!
    Daca vi si discuti solutii, esti luat peste picior.
    Ce este foarte trist, este faptul ca noi nu stim daca cineva o cauta pe fata aia disparuta sau nu. Nu exista o pozitie oficiala pe tema asta sau nu la momentul asta.
    Cam in cat timp se rasufla si cazul asta?

    00
    • o caută, ieri erau mașini de poliție prin bucurești ca la balamuc, în 2 filtre diferite erau oprite mașini cu numere bulgărești, deci investigau varianta trafic de persoane

      00
    • tu si Andy mancati i-uri intr-o veselie… „vi”? pe bune? vii ma porcare… citeste in gand inainte sa scrii (nu „scri”)

      00
  11. Hai, măi, Vali, că ești om suficient de bătrân. Nu știi că „ordinul se execută nu se discută”? Au primit ordin să vorbească, vorbesc. Primesc ordin să tacă, nu le aude nimeni gurița.
    Asta e operațiune de servicii ca la carte. Subiect servit, că doar nu a fost investigat de vreun ziarist, împachetat emoțional, #criminalînserie, #cadavretranșate, #corpuridizolvateînacid, poliția stă și se uită în vreme ce victima moare cu zile, emoție maximă, #corupțiaucide, #augazat100.000deromâni, #atrebuitsămoarăoameni. Totul după procedură.

    00
    • Intrebarea care se pune e daca a reușit sau nu operațiunea. S-au strâns destui oameni aseară in piata sau nu? A fost bună încălzirea pt un nou miting de 10 august? Il schimba pe șeful STS (care a avut rol in falsificarea alegerilor din 26 mai)? Sau alte evenimente care pot sugera reusita operațiunii pt cei care au pus-o la cale.

      00
    • inainte de referendum?!

      00
  12. Javra aia de dancila auzi la ea ca face referendum pt marirea pedepsei ca asta e problema in cazul asta. Crede ea in mintea ei scurta ca daca idiotului de la sibiu i a mers cu referendumu si a castigat pnl asa castiga si ea presedintia plii mele. Sper din suflet ca sa nu ia nici 10% la alegeri si tariceanu sa ia cu 1 procent mai mult ca ea

    00
  13. Poporul vrea schimbare. O vrea de 40 de ani. De 60 de ani.
    Dar toți căcații care ajung să ne conducă au profitat de P.C.R., pomeni electorale, corupție, minciuni, ignoranță, incompetență, educație scăzută etc.
    Altfel, de ce ar fi plecat atîția de aici în Vest dacă nu ar fi dorit schimbare?
    Cine profită de haosul asta dacă nu chiar cei care sînt in instituții publice?!
    Chiar și madama aia care îi la ghiseul anaf(kkt draqului) și te trimite la alt ghiseu face parte din cei care nu doresc schimbarea.
    Schimbarea înseamnă independență.
    Restul este viață în genunchi.

    00
    • Care popor? Cel roman sigur nu. Cei mai multi au plecat in vest ca sa munceasca si sa se intoarca cu bani, cei care nu se mai intorc sunt foarte putini.
      Schimbarea nu se rezuma doar la ce fac politicienii ci in primul rand la noi. Pentru asta trebuie sa avem bun simt, sa muncim, sa invatam (chiar daca am terminat facultatea) iar nu in ultimul rand sa ne schimbam cultura de crestini betivi.
      Cine vrea schimbare mai exact? Cei care arunca gunoaie pe jos? Cei care isi lasa casele in paragina astepand statul sa faca? Cei care respecta legea cand sunt ei avantajati si doar atunci? Cei care pleaca mereu cu ceva de la locul de munca iar daca nu macar dau o cacare de 2 ore doar sa stie ca si-au „furat” patronul?
      Cand s-a pus problema cartelelor pe baza de buletin poporul a fost oripilat. Daca se lua in calcul localizarea apelurilor 112 inainte de o tragedie iar urla poporul.
      In realitate prea putini isi doresc schimbarea.
      Schimbarea inseamna munca si sacrificiu.

      00
    • Pai sigur ca poporul e oripilat prietene ca doar SRI are tehnica de localizare si fara sa-mi dau eu buletinul cand cumpar un sim de la chiosc
      Daca SRI nu mai are competente in dosare penale de ce pur si simplu nu transfera tehnica asta superextraordinara la STS sau aiurea unde ar fi mult mai necesara ?La cate dosare a facut SRI pe siguranta nationala in ultimii 5 ani (ungurii aia beti cu petarde de 1 decembrie si diliul ala din craiova) nu cred ca i-ar cadea rangul cand au intr-adevar de interceptayt ceva sa se duca la STS
      Tehnica care e la SRI care o are mostenire pe viata , a mostenit-o ma-sa lui Coldea sau care-i faza ?
      Nu dom’le e tehnica la SRI unde sta degeaba (nici in Apuseni nu s-a folosit cu toate protocoalele alea) dar acolo trebuie sa stea, iar eu sub pretextul sigurantei trebuie sa-mi dau buletinul cand iau un numar. Nu cumva trebuie sa dau si declaratie notariala benevol ca sa-mi urmareasca telefonul si internetul SRI ( doar ei au mijloace) pentru a-mi garanta siguranta individuala, care oricum in Romania e o vorba goala?
      Ia, hai marș!

      00
    • In cazul de fata a fost folosit un telefon care apartinea criminalului. I-ar fi ajutat daca ar fi avut un nume, chiar si incompetenti asa cum sunt.
      Daca sri-ul vrea sa te urmareasca o face oricum cu sau fara buletin.

      Uite @Sly inca unul care „vrea” schimbare dar sa porneasca de la el.

      00
    • @gc: exprimă-te clar.

      00
    • @gc: Am luat pana acum vreo 3 cartele in Spania pe numele unor necunoscuti ce-si cumparase cartele inainte si in Germania fiindca ma tot refuzau indienii cu buletinul din Romania mi-a facut un german pe numele lui, sa ma ajute…

      Si eu sa sti ca nici nu aveam de gand sa fac si nici nu am facut chestii ilegale cu ele.. Chestia asta cu buletinele la cartela nu a ajutat nici o tara.. E un fum prost prin care doar noi pierdem;

      00
  14. S a gasit problema: cartelele prepay. Fmm de clasa politica infecta

    00
  15. Pazea ca isi rupe din concediu putin si ne vb iohannis acum la 8, nu m ar mira sa zica iar „a trebuit sa moara niste fete…. „

    00
  16. Eh pe vremuri basexu spunea justitie, moguli, flota, alea alea:

    https://zoso.ro/ultimul-interviu-de-campanie-al-lui-basescu/

    00
    • https://imgur.com/pQIwPBT.png

      acum 10 ani tu făceai în pamperși. între timp ai învățat să nu. toți evoluăm.

    • acu 10 ani credeai ca stii sa pui link-uri… acu nici atat :D

      Access to i.imgur.com was denied You don’t have authorization to view this page.
      HTTP ERROR 403

      hai zi drept cat ai luat atunci de la base sa-i faci campanie cand se terminase campania (erai umed tot ca-ti spune base… zoso :)

      00
    • am luat o mașină. și după aia un taxi.

      ps: mai pregătesc ceva pentru curând. o să fie fun.

    • Da la mana a paishpcea :D

      Lasa-ma sa ghicesc: un interviu cu dulapu’ ficus decorativ, care n-a dat vreun interviu in afara de unu’ aranjat la TVR de cand e președinte. Hai ca-ncurand reincepe campania, mai vrea 5 ani de vacanta, Tenerifee, golf si etc.

      00
  17. Pentru ca aia de la 112 au o singura procedura care nu are nici o legatura cu nici un fel de accident. Procedura e ca sa adune informatii si sa documenteze incidentul nu sa salveze pe cineva. Acum doi ani mi-a murit un prieten in avalansa. Dupa ce au trecut cele 20-25 min in care avea sanse sa fie viu am sunat la 112 pt ca stiam ca urmeaza circ legal. I-am dat doamnei coordonatele GPS exacte dupa Garmin, i-am descria situatia in cateva cuvinte si am vrur sa continui cautarea. Ei nu, doamna avea formularu de completat: da la ce ora, da unde, da in ce munti, da cum ne cheama pe noi, da cum o cheama pe victoma etc. Pt ei era ft important cum il cheama pe celalat coleg cu care il cautam (zburasem si eu 1km cu avalansa asa ca nu-mi aduceam aminte numele lui de familie). I-am inchis dupa care au inceput sa ma sune inapoi de a tb sa imi inchid tel ca mi-o lua trackerul de avalansa in balarii de la el. Pai se ce credeti voi ca a facut 112 cu informatiile ? Pai a dat fuga domnul Arafat la televiziuni si a inceput sa faca emisiuni. “Echipa” care a venit avea ca prima grija sa filmeze cu telefoanele si sa dea pe 3g la televiziuni.

    Toata seara si noaptea ma sunau cand se schimba tura cumva la 112 si iar ma intrebau aceleasi retardari, noi impingand sacu cu cadavrul. Se si scuzau: da, stiti avem si noi o procedura.

    Deci odata institutiile statului au proceduri de adunat informatii si de documentat, nu de ajutat. In al doilea rand n-au auzit de chestii specifice diverselor urgente (gps si tracker avalansa in cazul asta).

    Primul telefon de la fata aia era de ajuns. Aveau numaru, le da vodafone locatia aproximativa ca fix asa merge “vodafone home” (sau cum plm se cheama cand e mai ieftin cand stai acasa) pe triangulare. Nu e nici un secret. Dupa care incep sa se uite pe numaru ala: cu cine a mai vb, abonament, cartela sunt O TONA de info pe care un NOC si un agent de CS mai rasarit ti le pot scoate in maxim o ora. Dar acolo nu era nimeni care sa fie interesat sa salveze un om. Aici e spilu pe care nu il intelegeti voi. Politia vine sa constate decesul sau fapta, nimic mai mult sau mai putin.

    00
    • nu vrei să scrii un articol cu întâmplarea aia de atunci?

    • Nu pot boss, din respect pentru familie si pentru oamenii aia care chiar ne-au ajutat. Oricum in afara de „uneori shit happens cand te pui in calea pericolului” nu e mare lucru de invatat de acolo.

      00
  18. Fix azi, 29 iulie, trebuie sa dea verdictul CCR in privinta codurilor penale (după ce au amânat de 7 ori).
    Nu stiam de ce e piesa asta de teatru ieftina, dar acum m-am lămurit. Trebuia să pună presiune pe CCR. Sa vedem ce decide azi CCR.
    Mare miză sunt codurile astea penale, o groaza de bani au băgat băieții in toate televiziunile pt manipularea asta grosolană.

    00
  19. Într-un stat corupt, instituțiile apără infractorii și criminalii și pedepsește nevinovații.
    România este un stat corupt. De la cel cu barba sură pân la cel cu ţâța-n gură.
    Cei care cred că-n România se va schimba vreodată ceva, fie au citit prea multe povești în copilărie, fie fumează/beau ceva contaminat.
    Singura soluție pentru salvarea României este rasul ei de pe hartă. Cu totul.

    00
  20. NOU
    #84

    Vali, nu-ș ce dracu’ beau austriecii din guvern, dar în țara asta toate merg strună: învățământ, sănătate, poliție șamd.
    Acum câteva zile, neo-nazistu’ de deasupra mea a ascultat muzică rock după miezul nopții. La ora 00.30 apare poliția-n scară, îi bate omului la ușă și-i fute o amendă de 300€ pentru nerespectarea orelor de liniște.
    Azi, la ora 00.30, e liniște.
    Jägermeister nu-mi lipsește din bar, dar vecinii mei austrieci preferă pălinca de prună. 😉
    P.S. În ziua când a picat Kurz (mie-mi plăcea de tipul ăsta) au întârziat trenurile 3-5 minute.

    00
  21. Cred ca e totusi contra-productiv sa nu discutam absolut deloc in cazul asta si despre politica si politicieni.

    De exemplu, poate ar fi bine sa analizam cam cati sefi de IPJ-uri sunt in tara pusi de partid (hai sa ii spunem pe nume, PSD) prin delegare pe post (cu o cariera mediocra si fara examen luat) si de ce e asa. Cred ca nu e greu de inteles situatia: sunt pusi acolo ca sa raspunda la comenzile presedintelui de judet si asta e tot ce conteaza. Nu conteaza ca ei sunt zero profesional, raspund la comenzi si asteapta varsta de pensionare si pensia speciala.

    Seful Politiei din Caracal, Nicolae Mirea, nul profesional, a ajuns acolo numai si numai pe baza prieteniei cu deputatul PSD Ciocan (Ciocan – rege local al asfaltului, cu fratele in puscarie pentru 5 ani – evaziune, facultate absolvita la 48 de ani).

    Sa ne uitam si pe declaratia unui politist cu 30 de ani experienta in domeniu: „PSD a politizat până și operativul poliției! Să fim sinceri, toate partidele s-au băgat în MAI, dar, până acum cîțiva ani, măcar nu s-au atins masiv de operativ. Păi să ne uităm la poliția Olt. După tragedie, l-au demis pe adjunctul Cristian Voiculescu, mulțumesc, e târziu, răul a fost făcut. Acum câțiva ani, Voiculescu a fost adus ca adjunct cu proptele politice în locul lui Edi Bâlă, judiciarist vechi, la Pitești și apoi la Olt. L-au schimbat politic pe Bâlă cu unul mult mai slab ca el. Și uite că se vede!”

    La modul minimal si tot ar trebui sa ne uitam si la chestiile astea, dincolo de discutiile si ele utile despre tehnologie sau protocoale. Macar sa stim ce sa cerem celor care vin la guvernare, dupa PSD.

    00
  22. NOU
    #86

    @Vali: Că veni vorba, azi îmi zice frate-miu că a plătit o amendă de 200€ pentru că a mers cu 90 km/h într-o zonă cu limită de 50 km/h.
    De ce în Austria se poate, dar în România, nu?
    Simplu: niște infractori conduc țara aia ca pe propriul bordel. Măcar de era unul de lux, dar e unul plin de curve care fac trotuarul, că centura…de unde?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.