Tăriceanu e halucinant

Într-o postare pe feisbuc, senatorul Călin Popescu Tăriceanu se compară cu Churchill, care a fost învins în alegeri, dar a revenit și a învins.

Pentru că și Tăriceanu a pierdut alegerile europarlamentare, partidulețul lui de buzunar nereușind să obțină voturile necesare pentru a trece pragul electoral.

Pentru a fi nominalizat candidat la președinție, Tăriceanu mizează foarte mult pe dezordinea din PSD, care nu au un candidat propriu cu 6 luni înainte de alegeri (noiembrie 2019). Doar că el are 300.000 voturi. Atât a avut mereu. PSD a avut 2 milioane de voturi la europarlamentare(de obicei are 3). Ponta a avut în 2014, la ultimele alegeri prezidențiale, 5,2 milioane de voturi. Klaus Iohannis a avut 6,2 milioane.

E ilogic să propui un candidat care, de capul lui, e praf. Sunt niște calcule simple: ca să câștige, PSD are nevoie de un candidat bun, care să ajute partidul și să fie ajutat de partid. Partidul ajută cu 2-3 milioane voturi. Mai departe depinde de el. Ponta a mai reușit 2 milioane de voturi pe lângă cele 3 ale partidului. Tăriceanu vine cu 300 mii. 3 milioane cu 300.000 nu prea dau 6 milioane, nu? Nu dau nici măcar cinci milioane.

De asta zic că PSD mai degrabă se face de râs cu Pleșoianu decât cu Tăriceanu. 67 ani. Du-te cu nepoții la pește, tataie!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. Iti dai seama in ce film traia asta pana la alegeri. Nici acum nu si-a revenit din soc. :))) Penibil rau omu

    00
  2. poate s-ar duce, dar are nevoie ca de aer de imunitate!
    la anul, o sa cerseasca/plateasca un loc eligibil pe listele de parlamentari psd.

    00
  3. Calculele nu sunt chiar asa.sunt mai multe variabile si multi de „daca”… Iohannis a avut 6.2 doar pt ca era ponta adversar. Daca e ciolos vs iohannis nu mai are 6.2…. tariceanu cred ca el pe persoana fizica are 500-600 de mii de voturi, mult prea putin. La alegeri a luat cat a luat pt ca norica nicolai si cine plm mai era pe lista

    00
  4. Privit la rece, cel mai bun calcul politic ar fi ca ALDE să fie absorbit în PSD și Tăriceanu candidat PSD și la revedere.

    Oricum liberalismul și restul e gargară politică, măcar să facă oficial. Așa poate avea întregul aparat psd în spate și la revedere.

    Așa chiar mi-aș face griji pentru neamț. Dar altfel, eu zic că nici n-are rost să se-mpacheteze, mai are lejer 5 ani acolo cu un candidat psd de duzină.

    00
    • „Privit la rece, cel mai bun calcul politic ar fi ca ALDE să fie absorbit în PSD și Tăriceanu candidat PSD și la revedere.”
      nu ai cum să pui un candidat venit de 6 luni în partid :)

    • Teoretic da, aș fi de-acord, într-o țară normală cu politică relativ matură.

      În realitate însă ce contează la noi detalii din astea? Electoratul lor se bazează pe rețeaua de la sate și comune care trimit oamenii la vot. Îl pui pe Tăriceanu pe postere în toate cârciumile și la revedere.

      Electoratul ALDE oricum sunt idioți, votează cu tăriceanu din orice partid ar fi, iar cei ai PSD la fel, votează cu PSD orice candidat ar fi, dacă partidul zice că e bun, e bun.

      00
  5. „You never drop the con. You never break. You die with the lie”. Cred că toți băieții aceștia se inspiră din filme.

    00
  6. Poate sufera de dementa omul.

    00
  7. PSD vine cu 2-3 milioane pentru candidatul lor, din partid. Nu cred ca o sa traga toti aia de jos, primarii de comune, la fel pentru Tariceanu cum au tras pentru Ponta. De fapt cred ca Tariceanu nici nu aduce el singur ce pierde PSDul prin demobilizare.

    00
    • Aduce că babele țin cu el că e bărbat bine, cu statură prezidențială.

      Uită-te sa vezi de ce îl votau babele pe Năstase, același motiv, că era bărbat frumos.

      Sună penibil dar așa e…

      00
    • Daca merg pe mana babelor, Teodorivici e candidatul ideal.

      00
  8. Cred ca nu si-a tratat candida contactata acum 35 ani si i-a ajuns la creier. Libidinosul asta n-o sa fie nici presedinte de asociatie, d-apai de tara. Singurul loc unde ar mai putea fi presedinte, ar fi un ospiciu sau o celula din Rahova.

    00
    • Sau presedintele clubul poetilor persecutati in puscariile din Romania. Nu vezi ca deja isi exerseaza talentul la scris pe ramura de sf ?

      00
  9. Ciurcil ala a fost mic copil pe linga ” moliceanu”.

    00
  10. Eu zic sa „catindeze” Floricica Dansatoarea, că ea vrea „paceeeeeeeeeee”.

    00
  11. Tariceanu stie ca Churchill a fost de acord ca Romania sa aiba 95% influenta din partea Rusiei si de asta am ajuns unde am ajuns cu comunismul?

    00
    • Churchill a fost realist, Romania era 100% in aria de inflenta a lui Stalin, odata ce arma rosie o ocupa deja, a salvat si el ce se mai putea salva, adica nimic. 5% pe hartie. Poate ca si Tariceanu vrea sa fie la fel realist. Stie ca sunt 100% sanse ca PSD sa sprijine pe altcineva si nu-i convine. Vrea sa i se recunoasca acele 5% sanse macar pe hartie. Vrea de doi bani speranta, cere mult?

      00
  12. Cred ca ii place cum IO da IOHANIS, cu alice ;)

    00
  13. PSD mizeazape votul de blam nu pe candidatul in sine. Inainte cu cateva zile PSD va scoate la iveala un schelet din dulapul lui Iohanis care ii va face pe multi din sustinatori sa se razgandeasca.
    Si Iohanis ar face la fel, problema e ca nu stie inca cu cine se va lupta, pe cand PSD au avut si mai au destul timp.

    00
    • contracandidatul principal al lui Iohannis nu mai e PSD, e Barna care tot ii transmite mesaje presedintelui ca timpul sa-si faca bagajele
      daca mai adaugam si zvonurile ca in cazul finalei Barna -Iohannis pesedistii au ordin sa-l darame pe globe-trotter….

      „întrebat de ce vrea să îl schimbe pe Klaus Iohannis și ce are să îi reproșeze președintelui, liderul USR a afirmat că în ”toată Europa se schimbă energia politică”, iar el consideră că USR-PLUS răspunde acestor noi dinamici în politica europeană.”

      00
    • NOU
      #27

      Da, suna frumos, dar barna avea sub 10% la ultimele sondaje. De acord ca sondajele nu sunt totdeauna exacte, dar o finala iohannis-barna e prea mult. Si stati sa vedem daca nu-i tuna si lui ciolos sa candideze

      00
    • Pentru PSD sunt f. imp. prezidentialele. Daca nu reuseste sa isi trimita canditatul in turul 2, PSD e terminat ca si partid. Din cauza tensiunilor interioare, asemeni unei grenazi ofensive, va exploda si aschiile vor zbura spre Ponta, PNL si chiar USR.

      00
  14. Daca ai fi avut si tu numarul de neveste pe care l-a avut acest playboy mioritic, probabil te-ai crede si tu atotputernic si preaiubit. Probabil isi inchipuie ca toate femeile trecute de prima tinerete si ajunse la virsta menopauzei devin umede acolo jos la auzul numelui lui.
    Avea dreptate Chirila, puterea este cel mai tare drog din lume.
    Apropo, uite aici o lista cu cei mai bogati oameni de stat din toate timpurile:
    https://www.msn.com/de-de/finanzen/top-stories/von-wladimir-putin-bis-fidel-castro-die-reichsten-staatsführer-aller-zeiten/ss-AABuMDK#image=18

    00
  15. Este ca, daca pupa in cur gruparea PNL-PSD-USR si mai stiu eu ce, era un tip drept, vertical, cu substanta si atitudine, un adevarat barbat de stat la cei 67 de ani ai lui? Doar intreb pentru un prieten.

    00
    • Boss, daca nu o bagi si pe aia cu statu’ paralel sau cu Dragniiiaaa detinut politic, n-ai facut nimic, nu te plateste baietii ca n-ai facut norma…

      00
  16. Iluzii si dementa, dar ati vazut cate virgule a folosit? :)))) Cred ca le pune in functie de cum are aer sa vorbeasca, la fiecare mica pauza arunca cu virgule. Nu am citit cu foarte multa atentie insa nu par puse gresit gramatical, doar ca ma zgarie pe ochi la cate sunt. Omul nu stie lega propozitii de cate patru cuvinte fara virgule. :))))

    00
  17. Intotdeauna cind ma uit la politica romaneasca am aceleasi reactii cum as vedea un film cu Charlie Chaplin. Cind o sa se clarifice si o sa platesca toti cei ce au avut puterea in ’90 ce s-a intimplat, cum s-a intimplat, de ce a fost asasinat Ceausescu in loc sa fie investigat, judecat corect (ca tot vorbiti de justitie) o sa se schimbe ceva in Ro. Pina atunci este doar o gargara, gargara din care rechinii media (de toate culorile politice) trag foloase materiale si manipuleaza mase mari de prosti (vezi efectul dunning/kruger). Dupa aproape 30 de ani de la asasinarea lui Ceausescu, de catre cei care au fost la putere dupa, romanii nu au inteles ce inseamna democratia.

    „Veritas brevis est sermo, longa vox mendacii” (Discutiile despre adevar sunt scurte, cele despre minciuna nesfarsite)

    00
  18. „Asasinarea lui Ceausescu”… Nu stiu, de unul mort tot asa, dupa o judecata sumara, Benitto Mussolini parca il chema, ati auzit?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.