De ce câinele nu e urs?

Un prost care s-a dus la urs să îi dea să mănânce a fost atacat de urs.

Sunt curios de ceva însă. Accidentele în care oameni lovesc câini sau alta animale de pe șosea sunt rare. Pe grupul de trafic Brașov am văzut anul ăsta un câine și un cerb loviți de mașini. În 6 luni. Eh, dacă întrebi, toți cretinii circulă pe banda a doua pentru că unui nepot de-al unei mătuși i-a sărit un câine în față și abia l-a evitat. De ce nu se aplică aceleași reguli și la urși? De ce rahat nu are nimeni pe cineva atacat de urs, să nu se mai apropie de urși?!?!

Are cineva vreo explicație logică pentru diferența asta?

Versiunea video:

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

    • Cățelușul vine amărât la stăpân: ”Stăpâne, stăpâne, ursul ăsta e nesimțit, nu mă bagă în seamă la ghișeu..” la care stăpânul ”Vai câtă nesimțire, hai cu mine la urs să facem o reclamație….. hey ursule, dar nu ți-e un pic rușine, ce fel de funcționa.. ăă animal public ești tu, că din banii mei primești mâncare și din banii mei te licitează statu ca să te împuște străinii bogați, de ce nu mârâi un pic așa de formă la pichinezu’ meu ca să se simtă și el un pic mare?!” la care ursul ”Scuză-mă cetățeanule model, hai să-ți fac o labă..”

      00
  1. NOU
    #3

    Eu am cunoscut pe cineva care a fost atacat de un urs. Aveam vreo 10 ani și m-au speriat cicatricile de pe spatele omului. Așa că am căpătat un respect sănătos pentru animalele sălbatice. Am văzut că dacă le lași în pace te lasă și ele pe tine.
    Încă nu mi-a povestit vreun cunoscut cum a lovit un câine mergând regulamentar cu mașina.

    00
    • yup, cred ca am mai povestit, ori loveam cainele, ori loveam copilul, ori ajungeam sub tir. kinda easy choice.

      00
    • „un câine mergând regulamentar cu mașina”

      De obicei câinii merg neregulamentar, fără mașină, în calitate de pietoni.

      00
    • Iti povestesc eu cum am lovit un caine cu 130 pe autostrada.. S-a dus p*** bara, proiector, far, vas apa, aripa… si o pereche de chiloti… ca aveam urme de frana si pe ei, dupa incident.

      00
    • Yep, asa ziceam si eu, pana am lovit unu, si abia iesisem dintr-un giratoriu, nici sa vreau n-aveam viteza peste limita. A sarit in fata masinii, rbs nici n-a piuit. Mi-a crapat bara, a rupt un piciorus de la DRL si a bagat proiectoru’ in bara. Cainele a disparut in noapte, habar n-am daca a trait sau l-au mancat confratii, l-am cautat, da’ n-am mai dat de el. Factura? 5500 lei… Pe casco, ca altfel o lipeam cu scotch…

      00
    • Lovit cu un C3 modelul vechi, probabil vreo 70 km la ora, facut praf spoiler, masca radiator, doua pale de la radiator. Anul asta lovit altul cu un C3 Picasso. Am dat zdravan in frana, dar tot aveam vreo 40-50. Spoilerul indoit nitel, dar merge. Concluzie, tehnica progreseaza, urmatorul caine se va arunca singur in sant, cand va vedea masina ;-)

      00
  2. Nu-i frumos din partea ursului, a mușcat mâna care l-a hrănit.
    Și am auzit că ursul asculta manele cu Guță. :)

    00
  3. Ursi atacati de oameni?

    00
  4. De observat ca ursul a fost baiat de comitet adica nu a sarit din prima ci isi vedea linistit de treaba.Dar prostul a insistat si ursul a reactionat.

    00
  5. Lucrurile sunt bune

    Alertat de atacurile tot mai dese ale urşilor asupra oamenilor, Ministerul Mediului vrea să împuşte 140 de exemplare.

    Suntem safe

  6. Cum nici ursului nu i trece pofta de mancare daca manaca o banana , asa nici idiotilor nu le trece pofta de a iesi in evidenta cu orice pret chiar daca vad ca alti idioti si o iau pe coaja facand asta . Si uite asa se aleg tot mai multi cu cate o laba de urs… pe spate !

    00
  7. Acestor oameni le lipseste instinctul de conservare. Ma intreb cat de „relaxat” la mansarfa trebuie sa fii?

    00
  8. Dau vina pe Disney. Ne-a invatat ca ursuletul e dragut, si leul e dragut, si lupul e dragut, iar oamenii se tem de ei doar pentru ca sunt prosti. Si ignoranti.

    Problema cu zahariseala e ca unii ajung adulti crezand ca desenele animate sunt adevarate, iar adevarul continut in expresia „animale de prada” e fake news.

    00
  9. Ba mie filmarile de genul asta imi inspira prostie din aia…de animal? Cam la fel cum sare un pechinez la un doberman.. Ah nu, aia nu e prostie, e doar un animal, ala nu isi da seama ca e mic deci… Prost ca un melc ce incearca sa traverseze dn1… Mmm nici aia nu e prostie…well sub un melc chiar nu stiu cu ce sa ii compar pe astia de genul. Da e clar ca nici nu e vreo pierdere daca ii mananca ursii. Barem de un melc imi pare rau.

    00
  10. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa imi tund si rad barba!

    00
  11. Simplu: cainele poate distruge masina, dar ursul nu ;) Cu placere!

    00
  12. Dar fetita ce a hranit un pui de urs? Ar trebui impuscati cei 2 ursi bipezi ai fetitei
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/imagini-socante-pe-transfagarasan-o-fetita-hraneste-un-urs-din-mana-1154002

    00
  13. Oamenii spun mai departe povestirile cu masini si caini, ca gandesc ca aceste lucruri se pot intampla oricui.

    Dar nimeni nu va spune mai departe cum nea Ion s-a intalnit cu ursu si a vrut sa il mangaie, ca prima reactie a oamenilor ar fi „cat de prost sa fii sa faci asta” si teoretic nu are cum sa fie ceva care li se poate intampla.

    Ca stim romanii sunt cei mai destepti de pe planeta ca ne tragem din daci si e subinteles ca nu socializam cu ursi.

    00
  14. Am avut pina acum doua evenimente cu animale:
    1. Ciine de talie mijlocie vs. Fiat Linea, viteza 80 km/h: s-a schimbat: spoiler, far, doua grile, proiector ceata, aripa interioare. Cost reparatie ca. 1000 euro in regim propriu. Ciinele a disparut, nu stiu daca a supravietuit sau nu.
    2. Caprioara de talie mica vs. Skoda Octavia, viteza 60 km/h: o zgirietura nesemnificativa sub far, probabil de la dintii sau de la copita animalului. Animalul s-a ales cu doua picioare rupte, am sunat la politie, dupa 15 minute de asteptare a venit un vinator, i-a taiat beregata si a luat animalul (eveniment petrecut in Germania).
    Animalele mici nu produc pagube asa de mari, insa depinde de viteza si zona de impact. Nu vreau sa ma gindesc ce pagube poate sa produca o lovitura cu un animal de talie mare gen urs, cerb sau porc mistret la o vieza de peste 60 km/h. In ultimul timp, in perioada de imperechere (toamna si primavara) si pe intuneric ma feresc sa calc pedala pe drumuri necirculate, care trec prin paduri sau care n-au iarba si balariile de pe marginea drumului taiate. Uite asa am reusit in primavara sa evit un accident cu un vulpoi, nu departe de locul unde am calcat caprioara.

    00
  15. Dar un cal legat de picioare pe un drum european neiluminat (in ro) noaptea pe mijlocul benzii?

    00
  16. Ursul e tot un fel de caine pentru ca a simtit omul rau si l-a muscat.

    00
  17. Ursul simte omul bun (de mincat) si-l ataca. Cainele dimpotriva: ataca doar omul rau.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.