Încălțăminte cu calapod lat – update mid 2019

Ăștia de 100 lei sunt nesperat de rezistenți. Dar au talpa din spumă și alunecă, nu pot conduce sau pedala cu ei.

Terrex Swift Solo sunt dezamăgitori, nu știu ce s-a întâmplat cu ei, mă strâng, deși sunt același model și aceeași mărime cu ce aveam și îmi erau buni. După câteva ore cu ei în picioare încep să mă doară picioarele.

Ăia de la Cushe sunt mișto, dar nu sunt de purtat zi de zi.

Salomon XA PRO 3D sunt noi și sunt buni. Au calapod mai lat decât ăia de la Adidas, stau bine în picioare, și, la 500 lei, sper să îi țin minim 3 ani. I-am luat și juniorului ăștia, că sunt la reducere, și piciorul îi crește.

Video mai jos:

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. Mulțumesc pentru informații. Piciorul meu ar încăpea în mărimea 44( 44.5-10.5 UK îmi este perfect) doar că nu se poate. Sunt lat în picior.

    00
  2. ma, nene, fara nicio duda, astia de 50 de lei de la decathlon https://www.decathlon.ro/incaltaminte-run-100-id_8351755.html sint si lati, si usori, si niciodata n-o sa porti ceva mai comod. desigur, sint dintr-o carpa de plastic cu gaurele, nu merg pe ploaie, pe frig. dar de condus, pedalat, rahat chiar nu e o problema. tin cam un sezon, spalati de 4-5 ori in masina. si cand nu mai tin…. 50 de lei.

    00
    • Ii are tata, nu poate conduce cu ei.

    • just curious: de ce? eu pot, fara probleme, cum ziceam.

      00
    • io sa mor daca inteleg faza cu „nu pot sa conduc cu ei”. am mai auzit-o si la altii si tot nu inteleg. am condus incaltat cu bocanci aproape clapari, bocanci de munte, ghete de oras, bocanci de santier, adidasi de plimbare si de alergat, sandale, papuci si piciorul gol.

      a durat cateva minute (2, 3, 5) pana m-am obisnuit si dupa aia nici nu mi-am mai dat seama. tot 3 pedale (pardon 2, adica mai simplu) sunt…

      ma rog, to each his own…

      11
    • man, pui piciorul pe frână și îți alunecă piciorul. tu ai cam vrea să stea pe frână, că să nu fugă mașina.

    • schimba padela de pe pedale, pune d-alea bune, de bicicleta, cu zimti, eventual si cu curelele alea deasupra :P

      10
    • Schimbă mașina 😋

      10
    • Are picioare de domnisoara

      00
  3. Ma confrunt si eu cu problema calapodului ingust. Foarte binevenite recomandarile :) Vad ca intre timp modelul de adidasi de la Refresh nu se mai gaseste la emag. I-am gasit in schimb la fashiondays.

    00
  4. Altra fac adidasi cu calapod lat. Hoka au sectiune speciala de wide fit. Keen la bocanci/ghete/sandale. Cateva modele din fiecare se gasesc si pe la noi, mai greu cu probatul, dar daca exista posibilitatea de a-i returna usor merita incercat.

    00
  5. zoso der ce nu îmi vin notificări pe email?
    Am și eu talpa lată dar nici chiar în halul ăla, dar destul cât să deformez orice pantof la purtare îndelungată.

    00
    • Notificările sunt trimise printr-un serviciu extern.

      Vezi spam?

    • Atunci când e vorba de încălțăminte de protecție, la purtare îndelungată nu se deformează pantoful, ci piciorul. Am pierdut trei unghii într-o săptămână pentru că n-am avut timp să cumpăr ceva pe care să-i și probez.
      Importatorii români (că producători nu cred să mai viețuiească) sunt pur și simplu cretini. Cred că habar n-au că est europenii au piciorul lat (greek foot, în engleză). Chiar și printre producătorii vestici, puțini cred că sunt care să specifice alte dimensiuni în afară de lungime, dar poate că ei nu sunt interesați de piața estică. Cred că doar Engelbert Strauss specifică două mărimi distincte în ceea ce privește lățimea, 10 și 12, separat de lungimea tălpii.
      Soluția aleasă de cei mai mulți dintre cumpărători, chiar și în vest, este purtarea de mărimi mai mari. Dar să ai 8-10 ore pe zi niște încălțări ca labele de scafandru…

      00
  6. Vedeți? De când a mărit săracu’ dom’ Liviuțu nivelul de trai, trăiți toți pe picior mare.
    Până în 20 20 o să avem toți laba lată. :)
    Nerecunoscătorilor, acest gigant putrezește în temnițe, iar noi…
    Dar în tot răul e un bine, volumele ce vor fi publicate de acest titan vor duce faima tării în lume!

    00
  7. Ne asteptam la un giveaway in 3 ani?

    00
  8. Si eu am problema cu latimea labei piciorului si am gasit la S-Karp ceva de vis.
    Ii port de un an, cam odata la 2 zile si ii recomand.

    00
  9. Am nevoie si eu de niste „adidasi” pentru mers, nu alergat. De vreo 2-3 luni plec pe jos de la serviciu in loc sa iau metroul, fac 3-4 kilometri, merg linistit, mai intru in cate un magazin sa imi cumpar o apa plata sau niste fructe, deci repet, nu alerg. Am luat niste „no name” la vreo 200 de lei perechea, dar s-au rupt repede, chiar daca ii folosesc alternativ, o zi o pereche, o zi alta pereche. As vrea sa cumpar ceva care sa ma tina macar pana la iarna, vreo doua perechi si mai ales sa fie confortabili (si nu foarte scumpi, adica nu mai mult de 300-400 lei perechea). Va multumesc anticipat pentru recomandari. P.S. Si eu am laba picioruuil destul de lata.

    00
    • Columbia Drainmaker, sînt aerisiți, se scurge foarte ușor apa din ei, au talpa destul de groasă încît să nu te doară tălpile la 3-4 km de mers.

      00
    • Cel mai important lucru la niste pantofi de mers este talpa. Du-te in cel mai apropiat mall si probeaza niste Skechers care iti plac. Au si modele „funky” numai mesh si briz-briz-uri dau si modele mai clasice. Dar talpa face toti banii.

      00
  10. Pe la Cetin este plin de graşi, aici sunt lăboşi. Mai rămâne ca la Vasilescu să se plângă femeile că nu mai găsesc chiloţi decenţi din care să nu le iasă cwaiele la plajă. Efectele Cernobyl !

    00
  11. Aud ca pedalezi. Adidas FiveTen Freerider sau Sleuth DLX pot fi interesanti pt flat pedals si casual wear. Am doua perechi de Freerider 44 si ma chinui de 2 ani si ceva sa ii rup. Am piciorul destul de ingust dar nu cred ca au o problema la a acomoda ceva mai mare. Strang destul de mult din sireturi si in partea de jos, la laba, chiar sunt lati si rigizi.
    Poate gasesti ceva pe stoc la Moto24 sau Planetbike.

    00
  12. Probabil niște pedale cu cuie ar rezolva problema cu bicicleta

    00
    • Nu cred ca are probleme de grip cu pedala, ci talpa nu e destul de rigida cat sa fie confortabil la pedalat. Spuma aia se muleaza si se indoaie, ori la pedalat ai nevoie de o platforma cu sustinere cat de cat.

      00
    • Pe pedale de plastic pur și simplu alunecă.

      00
  13. Incearca Nike Lunar Fingertrap TR. Au varianta „extra wide” si sunt 60 de dolari pe E-bay.

    00
  14. Ai incercat Keen?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.