CTP nu știa nimic (2019)

Periodic, Cristian Tudor Popescu trebuie să dezmintă niște editoriale nesemnate din Adevărul din perioada mineriadei. Că lumea uită că nu le scrisese el. Pe asta se bazează și ăia care aruncă din când în când în spațiul public informația asta, că lumea uită.

Ce mai uită lumea e că CTP a spus că el nu știa că Adevărul era finanțat de Hrebenciuc, că Gândul era finanțat de Vîntu, că colegii lui Ursu et co. erau bogați, că Enoiu se ocupa de imaginea PSD în perioada în care jucau tenis amândoi și tot așa. Nu știa nici că Tinu avea o a doua familie, nu știa nici că era invitat de arabul ăla care deținea de fațadă niște afaceri în România în consiliul de conducere al Marriott.

Asta e trist. Pentru un tip deștept și un jurnalist informat, cum se pretinde, sunt cam multe chestii pe care nu le știa. Chestii din jurul său, să ne înțelegem.

De asta zic, oamenii care fac reclamă la țigări sau la Provident nu știu că sunt rele. Pur și simplu nu știu. N-aveau de unde. Au fost bolnavi în ziua aia, la fel cum și CTP a fost bolnav în ziua în care presa a scris că luase un credit preferențial (asta nu s-a obosit să o dezmintă).

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. Vali, oricâți scheleți ar avea CTP e mai bine cu el decat fara el in viata publica. Na, ca jurnalisti vedete, îi mai avem pe Guran si Petreanu care-s de-ai noștri și cam atat.

    00
    • am înțeles. deci pot face reclamă la provident și nu vă supărați?

    • provident financial? care e problema? fa reclama, nu te opreste nimeni.

      00
    • Wow, Mândruță, Guran, CTP, Petreanu…

      Adevărul e că toți se bat pe același gen de public și manipulează fix cu aceleași metode.
      Deci da. Trăiască „ai noștri”.

      00
    • nu, de ce dracu sa ma supar? Aia care iau, nu au minte sa isi cantareasca singuri optiunile? E reclama, am mai vazut din astea la tv, suntem vaccinati.

      Singura problema e daca minti pentru ei in articole nemarcate ca reclama. Atunci ai o responsabilitate personala.

      00
    • am înțeles. deci pun P și poate fi orice.

    • Pai ai facut deja, zoso. Aveai banner cu provident, cred ca am si un print screen pe undeva, ca am fost dezamagit

      00
    • bradu, una e să pun un banner și alta e să laud cu toată gura că ce bun e provident și ar trebui să ne luăm toți un credit de la ei.

      cum diferit e să semneze Nume Prenume și nu „Redacția”.

    • Modul ideal zic io e sa pui bannerul lor sau whatever. Nu esti responsabil ulterior de modul in care ei isi conduc afacerile.

      Versiunea in care tu le faci articolul si spui chestii despre ei e cu raspundere limitata – daca spui minciuni in articol, se cheama ca le-ai facut reclama mincinoasa.

      Daca in articolul publicitar spui numai chestii verificate de tine „am incercat chestia X, e buna” si mai pui si P, e perfect.

      Nu e treaba ta sa garantezi pentru toate procesele din firma aia, sa garantezi ca serviciul lor de relatii cu clientii merge perfect etc. Exista manageri care sunt platiti gros pentru asta, si tu nu esti unul dintre ei.

      Responsabilitatea ta se limiteaza la a nu minti in articol. Cata vreme nu faci asta, ai dreptul sa te doara in cot.

      00
    • 1. aveam eu de unde să știu că cel.ro refuză garanțiile unor produse? le-aș putea face reclamă în continuare lejer, nu?

      2. refuz constant să fac reclamă la casino/gambling, pe sume duble față de cât iau eu în mod normal. banii ăia vin de la oameni care își nenorocesc viața. am eu vreo vină dacă tu vezi (și) la mine reclama, joci și pierzi banii de chirie și apoi ajungi în stradă? prefer dildo-uri, licențe software și subaru din 2013.

      3. cunoști termenul „predatory lending”? am eu vreo vină că am crezut că provident sunt serioși și că oamenii apelează la ei pentru credite pe termen scurt și apoi nu se țin de graficul de plăți și ajung să plătească acele penalizări monstruoase? cardurile de credit de la bănci aveau într-o vreme o dobândă de 59% pe an. luai bani de acolo, puneai la loc la timpul stabilit, erau bani gratis. nu puneai, dobândă nenică! pot ignora ideea că produsul ăsta există pentru că băncile și ifn-urile știu că minim 50% din clienți rămân în urmă și așa își scot banii? am prieteni care au card de credit, folosit cum trebuie, nu au avut probleme.

    • Boss, mai usor cu Petreanu,Guran,etc sunt „ai nostrii”….. vb in numele tau ca n au lucrat cu ei la antena3, nevasta sa lu petreanu a stat la ghita pana s a imputit treaba,etc. acum doar pentru ca scriu ce vrem noi sa auzim sunt ai nostrii. Mai usor cu pianu pe scari

      00
    • Mac nu e bine cum gandesti. Una e sa stii cu ce se ocupa aia (si te chinui serile sa adormi ca un strut), alta e sa faci precum Vali (descoperi cum sta treaba dupa ce ai fost mintit si te descotorosesti de nociv).

      Care e diferenta pana la urma? Varianta ta se sprijina pe un fals plausible deniability, in care tu stii (sau ai aflat mai tarziu) cum sta treaba marsava, dar, alegi sa te prefaci ca totul e in regula (ba, iti pregatesti discursul ca atunci cand se termina sarlatania, iti faci un alibi mincinos & te prefaci a victima fara voie, cand de fapt minti cu asta). Ori pe varianta lu’ Vali are un plausible deniability real fiindca nu stiut ca e marsavie & nici nu a mai continuat sa pretinda altceva dupa ce a aflat si s-a descotorisit inainte ca nava sa plece din port sa loveasca icebergul pe ocean.

      Pe scurt: Mac e neutral evil (banality of evil) cu gandirea sa, Vali e lawful neutral („as putea sa incalc legea/crezul personal fara sa stie nimeni dar tot e o incalcare, deci nu fac/nu mai fac asta”).

      Bine tu, Mac, esti roman ca Ceausescu, Militaru, Voiculescu & Basescu, iar Vali e bulgar. Asadar, se explica de ce tu & cei care sunt ca tine n-aveti noblete, mustrari de constiinta si nici rationament (nu, degeaba dai vina pe romani, huni, turci, fanarioti, rusi, comunisti s.a.). :)

      00
    • @Phaff.

      Nu. Dar personal cred ca orice chitibusareala care depaseste limitele devine nociva. De exemplu vine Citroen sa faca reclama pe blog. Dar e marca buna? dar ofera service bun? dar pretul lor nu e prea mare? dar nu il ajutam pe Tariceanu, care era dealer Citroen?

      Sfarsesti ca nimeni si nimic nu e destul de bun.

      De aia zic, limitarea raspunderii. Sa stii ce responsabilitati is in curtea ta, ca nu is decat cateva. Ca oricum nu poti face bine decat cateva chestii, 2, 3, daca incerci mai multe si sa salvezi lumea te-ncurci in stiinta si iti ies toate prost.

      Si daca fiecare ar face bine alea 2-3 chestii din dreptul lui, cred ca s-ar schimba si lumea.

      00
    • Lasa-ma cu „ai nostri” ca au momente (tot mai dese, se pare) cand bubuie de prostie.
      Exemplul cel mai recent la Petreanu, ce „proiect” i-a basit mintea: https://www.petreanu.ro/votezi-ramai-fara-dreptul-vota/

      I-am lasat acolo un comentariu iar raspunsul lui a fost de gîgă, n-a inteles nimic.
      Ce sa faci astia?! Ajungi sa ii citesti doar ca sa razi de prostia lor, necum sa „iei lumina” de la ei.

      00
  2. L-ai uitat pe Mândruță – cavalerul de Cornu.

    00
  3. NOU
    #17

    Nimeni nu e perfect, dar imperfectii nostri sunt mai perfecti ca ai lor.

    00
  4. Mai bine tarziu decat niciodata.

    00
  5. In unele aspecte CTP este idiot, dar nu este ticalos iar cand este idiot o face din nestiinta.Mie personal imi place pentru ca de-a lungul timpului nu mi-a dat impresia ca este cumparat de cineva ci ceea ce spune o spune pentru ca asa crede el.

    00
  6. Pana una alta, dacă CTP, prin emisiunile de la Digi, unde este invitat permanent a lui Prelipceanu, a reușit sa determine 1% din electorat sa voteze anti PSD (estimare personala, poate sunt eu indulgent), vreau sa își facă treaba în continuare, subiectiv vorbind, pentru ca și-o face bine.

    00
    • asa ai tu impresia ca votantii psd se uita la digi si la CTP?

      00
    • Am scris „electorat” nu „votanți PSD”.
      Or’ tu crezi ca mulți care nu se uita la Antena 3 nu votează PSD, sau viceversa?

      00
    • Nu prea cred că a determinat nimic , ăia 1% oricum votau anti-psd , că altfel nu se uitau la digi24
      Cât despre scheleții de prin dulapurile maestrului un mare scriitor spunea odată : „nu-i o rușine să ai fața murdară, e rușine s-o ții murdară”

      00
  7. E și el român…PSD suntem noi…nu știu de ce dar tot îmi vine să postez asta aici la zoso ..🙂

    00
  8. man, trebuie sa pui lucrurile in context, cand spune ca nu stia traduci nu vreau sa stiu.. ca sa ai in anii 90 o voce publica puternica mai faci pact cu diavolul.. eu il apreciez pentru ca a recunoscut sustinerea pentru coposu & constantinescu si a ALES sa uite scheletii din dulapul lui coposu, pentru ca era mai ok decat iliescu

    desi e inginer, nu vede alb si negru, tu ceri integritate din aia absurda care nu se poate aplica

    00
  9. Stia nu stia, este printre putinii care pastreaza un grad rezonabil de obiectivitate, si nu isi amesteca meseria cu partizanatul.

    00
  10. Din ce stiu traieste relativ modest. Oricum a zis mizerii cand a fost mineriada si sincer nu aia e marea pb de acum. Mi se pare cam trecut, e foarte apocaliptic si cred ca e vremea sa se pensioneze.

    00
  11. Eu n-am uitat nici rantul cu tinerii care nu mai mananca mici ci mesteca burgeri, fix in perioada cand se extindea mecul si abea scoteau romanii capul din pestera.

    00
  12. editorialul ăla cu „blonda din dreapta” pe vremea când Năstase era prim ministru și se băteau jurnaliști într-o veselie îl mai ții minte?

  13. Putea fi si mai rau: putea avea nevoie de transplant de vreun organ si nici nu intra pe listele de asteptare :)

    00
  14. Just for fun, unde a făcut reclamă la Provident? Trebuie să văd asta.

    00
  15. A, tu, am înțeles aiurea, credeam că ctp.

    00
  16. Te rog sa nu-i mai spui jurnalist, dansul e GAZETAR !

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube