Sunt sentimentalist, dar și pragmatic

Băi, nu avem ce să aniversăm azi. Serios. Ne aducem aminte, strigăm în interior, vărsăm o lacrimă pentru că nu s-a rezolvat nimic și aia e. Pata rușinoasă numărul 281 din istoria recentă a României.

La fiecare nu știu câți ani mai apare un dosar care nu duce nicăieri și Iliescu o să moară de moarte bună, râzând. Și Năstase la fel. DIP, Hrebenciuc, Mitrea la fel. Justiția era a lor, poliția era a lor, aia e.

Dar hai să facem ceva cu colectiv. O nenorocită de reformă a sistemului, să nu mai dureze 3 ani ancheta și încă 10 procesul. Ați mai auzit ceva de cererile polițiștilor de acum 2 săptămâni? Protestele magistraților de anul trecut? Nimic nimic nimic.

De aia nu vreau să-mi mai aduc aminte. Că nu folosește la nimic. Nu s-a schimbat nimic după șocuri imense gen mineriadele sau colectiv, nu se va schimba nici acum. Nici mâine. Nici peste 2 ani.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. Și când pleacă mulți din țară la foc automat, mi se pare mie sau nu-ți convine? De ce? Pentru a cotiza la pensie?

    00
    • Daca o sa ajungi sa traiesti din pensie la batranete…. mai bine ceri o eutanasiere asistata.

      00
    • Dar din ce ar trebui să trăiești la bătrînețe ?

      00
    • Vasi, si tu furi de la stat ca dragnea?

      00
    • la batranete traiesti din savings facute de-a lungul timpului cand ai lucrat.

      00
    • @kmlx how cute

      00
    • @kmlx daca stai stramb si judeci drept, pensia e tot un fel de savings, nu? Problema e ca este administrata de stat….

      00
    • La batranete traiesti din chirii si din arendele la pamantul/proprietatile pe care le-ai cumparat cand erai tanar ficior si in putere.

      Cu 1.500 lei pensie o sa fie „veatza” Asta in cazul in care n-ai fost judecator…

      00
    • @Vasi cam cate pamanturi si locuinte ai cumparat pana acum?

      00
    • Bancosu, eu am 2 deja, si luanasta fac 40, ma gandesc ca asa ne-antreprenor cum sunt pana pe la 60 is mai iau 2 garsoniere, deci un 1500E tot scot, si asta fara a face rabat la vacante sau bere scumpa si calculele sunt destul de simple fara a castiga 2000E pe luna defapt doar ca e greu sa te apuci.

      00
    • NOU
      #11

      @Bluehand mare grijă ce partid vine la guvernare că poate te lasă fără ele! O OUG și se rezolvă.
      Ce partid?
      Păi să vedem… Sunt două variante:
      1. „E nevoie de bani la buget.”
      și
      2. „Tinerii din ziua de azi nu mai reușesc să-și ia o casă și trebuie făcut ceva în acest sens.”

      00
    • Pentru astia cu „savings”-urile. Bunica-miu in ’89 avea stransi la CEC peste 100.000 de lei ca sa aiba la batranete. Va inchipuiti cat a trait din banii aia.
      Chirii, terenuri, etc. functioneaza daca economia merge. Dar atunci si pensia merge. Una nu e substitut pentru cealalta.

      00
  2. Pleci de la premisa gresita ca un eveniment mai grav declanseaza ceva mare. Se intampla extrem de rar asta. Cate nenorociri nu se intampla in lume, crezi ca declanseaza „reforme” ? Cate vapoare nu s-au scufundat, trenuri s-au ciocnit, blocuri contruite prost au inghitit vieti, etc. Nenorociri bazate de multe ori pe incompetenta si coruptie. Si sa lasam ce se intampla afara, drumurile nationale „fura” 2000 de vieti anual(la revolutie au murit 1000) si nenorocesc alte 8000(infirmi, raniti grav, etc). Unde este reforma ? Unde sunt autostrazile, camerele, controalele la sange ?

    00
  3. La cum merg treburile, cei numiți de tine vor sfârși nu doar de moarte bună ci și bogați.

    00
  4. Ba s-a schimbat! Acum e femeie prim ministru! Atat. Si e egala cu cei dinainte, evident!

    00
  5. În House of Cards, în sezonul când pedofilul de Spacey discută una-două cu un reprezentant al Chinei, într-o pădure unde făceau americanii „reenactment” a războiului lor civil, stăteau de vorbă despre ce se întâmplă în jocul politic dintre SUA & China, unde situația cade în defavoarea oricăruia (că mai era vorba despre un alt bisnisman american care-l ura pe Spacey).

    La sfârșitul conversației, când Spacey menționează de trecutul strămoșului lui în Confederația Statelor Unite, chinezul flegmează pe pământ (că era un loc specific unde s-a dat o bătălie cruntă unde discutau ei pe ascuns) și zice ceva de genul: „There’s no sacred ground for the defeated.” (asta iarăși, ca un apropo că Spacey va pierde jocul politic și va dispărea ca strămoșul lui fără urmă)

    Cam așa și cu Rațiu. There’s no sacred ground for losers.

    00
  6. imi vine in minte treaba de la pasapoarte: anu trecut a fost o perioada cand se eliberau in aceeasi zi, fara taxa de urgenta &shit. apoi brusc s-a revenit iar la termenul de 2-3 saptamani. de ce? nici angajatii nu stiu si le e mult mai greu cu termenul asta lung.

    00
  7. Anul trecut au fost ceva stiri cu niste condamnari simbolice prin Chile si Argentina in legatura cu niste crime savarsite de regimurile dictatoriale de acolo. Toate s-au petrecut la 30+ ani de la caderea acelor regimuri, nici una din rudele celor lichidati nu a fost multumita de rezultat, singurii care s-au batut cu caramida in piept ca justitia a invins au fost politicienii de pe acolo. Politicieni care au tinut acele procese in loc 30 de ani, pana cei intradevar responsabili au murit de ‘nepedepsiti si nevinovati’.
    Revenind la Romania, sunt absolut sigur ca acelasi scenariu va avea loc. Cand Ilici si restul camarilei vor fi oale si ulcele, iar rudele lor in viata vor avea averile intangibile in fata justitiei, atunci dosarele vor fi „rezolvate”. Si ca gluma morbida sa fie completa, se vor plati despagubiri celor afectati din taxele contribuabililor.

    00
    • Buna gluma! „Crimele” alea din Chile au fost de fapt acte de legitima aparare prin care jigodii de teapa unui Ilici sau Stalin au fost impiedicati sa-si faca mendrele si sa transforme tara intr-un abator. Pe langa faptul ca i-a scapat pe locuitori de saracia crunta din Cuba, ceea ce nu e chiar un mizilic. E drept ca interventia a fost facuta in mod spectaculos, probabil ca maoisti si trotskisti europeni au fost la un pas de infarct. Dar un judecator ar trebuit sa fie putin spus ipocrit sa ii condamne. E cumva pe dos de situatia de la noi. Aia au beneficiat de niste politicieni care nu s-au facut ca ploua si nu si-au gasit scuze cand au trebuit sa infrunte raul absolut. Noi nu am avut un Pinochet asa ca ne-am ales cu un canal, saracie lucie si 45 de ani de teroare. Si spalarea de creier definiva se pare, de vreme ce le plangem de mila tocmai calailor alora si familiilor lor care au ratat ocazia de a-si bate joc de o tara intreaga, in loc sa ne bagam gheara in gat ca n-am avut si noi noroc.

      00
    • De ce n-am avut noi norocul ca Ilici, Ceausescu, Gheorghiu Dej si acolitii lor sa fi fost executati pe stadion inainte de a apuca sa-si puna in practica crimele? Azi poate ca ne-am fi amuzat auzind ca idiotii utili de prin Chile le plang de mila familiilor indoliate ca nu li s-a facut facut nici azi dreptate.

      00
  8. nu va fi pedepsit nimeni care a fost adanc infipt in sistem… 1. pentru ca nu vor cei din spate sa se afle ca ar exista, chiar daca eventualele informatii ciripite intr-un proces ar fi perimate moral 2. este un spirit de gasca, toti pentru unul, unul pentru toti care duce si la un cod al onoarei, nu ar da bine pentru grup daca s-ar vedea ca sunt usor de pedepsit

    00
  9. Bre nu stiu altii cum sunt dar in Toronto avem ce sarbatori: aseara, echipa locala de baschet a castigat titlul de campioni NBA!!! :) E delir in oras, toata noaptea claxoane si hauleala peste tot! :) Deci singura echipa din Canada care e in NBA a castigat impotriva unor titani care au jucat a 5-a finala si au deja 2 titluri. Mbine, aia au jucat teatru (is din California, e normal sa fii diva si sa te arunci la pamant cu aplomb) si Toronto a jucat baschet! :)

    00
    • Si la final echipa din Toronto si-a cerut scuze? ;-)

      00
    • @kilroy: :) Cam da, cumva si-au cerut scuze pt 2 jucatori de la echipa adversa care s-au accidentat ei singuri, fara ajutorul astora din Toronto. Oricum, asta e ‘globalismul’ care-mi place cel mai mult: sa vezi indivizi de toate rasele, natiile, culorile imbratisandu-se pe strada :)

      00
    • au 3 titluri… fara ceva ghinion si prostie puteau avea 5 la rand

      00
    • @paw: 3 titluri, sorry. Din ce-am vazut io, Warriors astia is si putintel dive/vedete. Plus, joaca si ceva teatru (nah, Hollywood e destul de aproape) – numai daca-i atingea o umbra si cadeau imediat pe jos in dureri mortale. Sorry, dar Raptors au fost mai buni in mod clar (cel putin) aseara. Pe terenul adversarului! :)

      00
    • „Sorry, dar…” – Canadian confirmed

      00
    • unul din ei are ruptura la tendonul lui ahile si altul are ruptura de ligamente incrucisate.
      ambii o sa stea pe bara aproape 1 an si tu spui ca sunt dive si au jucat teatru ??!!!
      e josnic si mizerabil sa spui asta…
      habar n ai de sportul asta. cu Kevin Durant si Klay Thompson sanatosi toronto nu avea nici macar o sansa, oricine se pricepe la baschet stie asta ….
      daca pleaca Kwahi Leonard o sa mai ia toronto titlul peste 100 de ani

      00
    • @bebe: Buddy, relax. Nu vorbeam nici de KD nici de Klay. Aia da, s-au accidentat singuri; KD nici n-a jucat deloc aseara. In fine Doamne ajuta, whatever. De fapt canadienii au adunat vreo $30K sa-i dea lui KD. Vorbeam de alte ocazii din meciul de-aseara la care arbitrul a dat mokka niste penalties absolut degeaba. Cat despre restul (daca-si-cu-parca re Kawhi Leonard) – bineanteles, dar deocamdata Raptors is the best. Peace, man.

      00
    • si vezi ca golden state warriors sunt din oakland,san francisco. hollywood e in los angeles la vreo 600 km distanta ….. si aia cu „singura echipa din canada … ” – toronto nu are nici macar un jucator canadian……

      00
    • @DanC: mai bine sarbatoriti cand o sa aveti si voi campionatul vostru si nu o sa mai jucati in cel american.

      00
  10. Daca vrei pedeapsa pt Iliescu, aceea e sa ramana in viata. Acum e batran si bolnav si nu mai are putere de decizie. Pedeapsa mai mare pt el nu exista acum. Daca moare e o usurare pt el.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube