Probabil cea mai importantă știre pentru americani

Un nene a reușit să scape de poliție cu mașina lui. OK, a avut nevoie de un Hellcat de 700CP ca să facă asta, și doar mergând în linie dreaptă, dar a reușit.

E probabil singurul, la halul cum conduc americanii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. Vreau sa aud si parerea lu godina

    00
  2. Zici ca era Dragnea la volan fugind de puscarie. :D

    00
  3. Cea mai buna reclama pt dodge… si toata lumea o sa vrea pe alb
    Exact ca la oj simpson…

    00
  4. De fapt știrea e că a lăsat în urmă niște elicoptere, nu mașinile poliției. Probabil ăia în studioul de știri aveau lacrimi și noduri în gât de ciudă. Acum imaginează-ți că în locul televiziunii americane era Antena 3, și ăia de comentau erau gașca obișnuită de acolo. Pe cine dădeau vina că merge mașina mai repede ca elicopterul?

    00
    • Pe Soros :)

      00
    • Știu că voi părea „grammar nazi”, dar încep să întâlnesc din ce în ce mai des frica oamenilor de a folosi „decât”.
      Mașina mergea mai repede DECÂT elicopterul. Când compari cu „mai”, folosești „decât”.
      „ca” e atunci când chestiile pe care le compari seamănă între ele.
      (nu știu să explic academic, nu sunt profesor de limba română).
      Totuși, mașina mergea MAI repede CA elicopterul, e greșit.

      Nu fugiți de „decât”! :)

      00
    • Cristi, asta e decat parerea ta.

      00
    • @Cristi Deși sunt de acord cu tine, am auzit și profesori de limba română spunând că nu consideră o greșeală chestia asta. Doar o exprimare mai “nefericită”.

      00
    • Pe Băsescu

      00
    • @Cristi, ai și nu ai dreptate. Ai dreptate prin explicația logică și gramaticală, dar nu ai dreptate atunci când consideri că toți oamenii gândesc ca tine. Pentru mine, din punct de vedere ingineresc, ambele tipuri de mijloace de transport se încadrează la clasa ultrageneralistă ”mașini”. La fel cum și calculatorul sau telefonul de pe care scrii este adresat în limbajul de specialitate ca fiind o ”mașină” (termen arhaic, de pe vremea mașinilor de calcul, dar încă folosit). Prin urmare, vezi tu, nu am comparat prune cu Turnul Eiffel, ci două mijloace de transport, două mașinării autopropulsate. Prin observația ta ai pornit de la repere culturale proprii, și nu te-ai raportat de fapt la ce vrea să exprime autorul mesajului. O barieră lingvistică, generată de bagajul personal de cunoștințe.

      Cât despre ”ca” vs. ”dacă”… Limba română, la fel ca multe altele, este foarte fluidă. O dată la câteva zeci de ani trece prin transformări majore dictate de Academia Română, și zilnic trece prin nenumărate transformări minore care o modelează ireversibil. O să vină o zi în care genul ăsta de argumente ”grammar nazi” nu vor mai conta la fel de mult ca în ultimii ani.

      00
  5. 140 mph ~ 225 km/h. Pai n-ai nevoie de 700 cp pentru viteza asta. In linie dreapta iti sunt de ajuns 150 cp. Hai, 200, ne gandim ca suntem la americani, deci masini mai mari, mai grele. Cred ca garcea s-a gandit: ” Ba, decat sa mergem cu viteza asta, sa-l impingem pe ala sa faca vre-o nasoala; mai bine stam cuminti, si ala in cativa km se linisteste. Nobody gets hurt”. Nu stiu ce infractiune o fi comis ala de era urmarit, dar probabil nu era asa de grava, de-aia l-or fi lasat in pace.

    00
  6. NOU
    #20

    Plin de b3 loveri… are omu o treaba si trebuie sa faca slalom

    00
  7. E o decizie foarte inteleapta sa nu te conformezi la ce zice politia in SUA. Nu e ca si cum ar putea sa te faca sita, ei nu prea folosesc armamentul din dotare.

    00
  8. Vanishing Point

    00
  9. Rămâne instant și hellcat ul ăla fără benzină.

    După cum a zis cineva înainte, 225 e banal. Limita la ăia pe autostrada e 110-120 maxim ceva. Îmi luasem un challenger hemi 5.7 din Vegas până în grand canyon și efectiv opream în mijlocul autostrăzii să fac launch uri, că mi se părea că stau pe loc la viteza aia 😂

    00
    • cum te prin acolo daca depasesti viteza? politie in boscheti? camere? masini de politie nemarcate?

      00
    • Drumuri drepte peste tot, radarul bate un km juma in linie dreapta. Daca nu ai niste ochi de uliu sa-i vezi there you go.

      Si oricum din ce stiu acolo daca el merge cu 60 si limita e 60 iar tu il depasesti te-a incaltat fara radar. Si judecatorul o sa-i dea lui dreptate ca are tot pe camera.

      00
    • NOU
      #30

      waze face minuni in SUA. Ai notificari si in cea mai mare pustietate si e folosit de multa lume.

      00
    • dada, acolo in pustietate daca nu e nimeni sa raporteze pe Waze, chiar politistii se raporteaza singuri :P

      00
    • Sa zicem că pe o bucata ai limita de 100km/h și se circulă în jur de 115-119 maxim. Folosesc mașini nemarcate, stau pe marginea șoselei in locuri mai greu de văzut gen picioare de pod sau in vegetație și al treilea mod este circulatul in viteza, mașina de poliție circulă cu 120-130 pe autostrada și matura traficul, până realizezi ce și de unde vine te-a inregistrat.

      00
  10. Imaginati-va scena aceasta in Pipera reusea sa faca soferul 800 de metri fara sa ii taie cineva calea sau sa se bage in fata sau sa iasa un caine in fata.De asta nu avem noi drumuri pentru singuranta noastra si pentru ca maniacii sa nu goneasca pe autostrazi ca nebunii.Nimic nu stiti statul se gandeste la siguranta noastra.

    00
  11. Cred că avea rezervor dublu sau ceva la cât consumă un Hellcat din ăla, dar trage bine n-am ce zice.

    00
  12. Haide vali, 5 minute de cautare… soferul nu a scapat. Intr-un final i s-a golit rezervorul, a fugit pe camp, i-au dat o placare in stil rugby si l-au bagat la rece. I-au dat 3 ani ca la dragnea
    https://youtu.be/VMxjFTtTquc?t=2841

    00
  13. de ce tot gonesc ăștia pe autostrada habar n-am. mai bine ar intra cu mașina într-o parcare acoperita sau un mall. ok, te pot prinde ulterior dacă mașina e înregistrata pe numele tău dar asta ar face o și în cazul în care ai scăpa de urmărire pe autostrada.

    00
  14. E „product placement”…

    00
  15. NOU
    #47

    Urmează un nou remake Vanishing Point?

    00
  16. „la cum conduc americanii” – stiu ca e frumos sa visam ca suntem super-soferi si americanii sunt toti idioti, dar se conduce mai bine ca in Romania chiar si in Florida.

    00
  17. La chase-uri de astea,politia nu e agresiva,il lasa sa-si faca de cap ca sa nu creeze vreun carambol pe sosea si sa moara oameni nevinovati.De aia vedeti prin filme o masina gonind,iar in urma ei,la distanta,zeci de masini de politie care o urmeaza,fara a incerca s-o depaseasca.De cele mai multe ori,gonacii astia intra in vreun parapet,lovesc roata vreunui camion sau ramin fara benzina.Abia dupa aia urmeaza balul zecilor de politai cu puscoace si catuse.

    00
  18. O sa scape cand va fugi poate cu viteza luminii, plus inca cava. Aia il dau prin radio, vezi ca de pregateste sa iasa la punctul X. Acu’ nu stiu daca ati observat, dar 99% din iesirile de pe autostrazile americane au o bretea de decelerare, in forma de „covrig”. La iesire nu poti sa bagi nici 80 acolo, ca iesi in peisaj, rapid.

    Politia sta pe podul de deasupra autostrazii, la punctul de exit. Ei nu au jena sa traga, la o adica…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.