Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. NOU
    #1

    Poza aia cu chioșcul fornetti… În ce oraș e?

    00
  2. Ai rupt norma de brunete azi. :)

    00
  3. Ca tot intrebai acum cateva zile ce s-a mai intamplat la Alunu (Valcea) cu alunecarile de teren: e de ieri – http://saptamana.net/articol/14858-alunecari-in-cariera-miniera-alunu-valcea?fbclid=IwAR1rXt6Nbs7x5vRJhn5jcvcrcFSgrkGVZa9_IPEkiANOHs8ldUimN2Fio-E

    00
  4. Nu mai foloseste lumea aparatele profesionale, a aparut p30 :))

    00
  5. Daca va dori sa rezolve problema buzilor, inseamna ca guvernul se va manji de rahat?

    00
  6. Proiectul cu buzile e bun daca nu apar sifonari si firme de partid…

    00
  7. Amuzant gigelul ala de la F64.

    La cat de performante sunt acum camerele de pe telefoane, ma mir ca se mai vand camere foto “neprofesionale”.

    00
    • Telefoanele nici nu trebuie sa fie performante, doar sa faca poze decente. Avantajul e ca nu cari un aparat in plus cu tine.

      00
  8. Asta cu eliminarea budelor din fundul curții nu seamănă a măsură de regim totalitar? Dacă unii preferă defecarea înconjurat de natură, de ce să-i suprimi plăcerea? Nu e mai puțin costisitor să stabilească guvernul norme de construcție pentru coşmeliile astea? Comisia Iordache, cel puțin, are experiență vastă în OUG-uri.

    00
    • daca te referi la groapa in pamant etc, nu, chiar daca ii place lui asa, nu. poluare de multe feluri.
      daca vrea in natura, fosa septica si vidanja la saptamana sau micro statie de epurare. sau nu il impiedica nimeni sa isi faca cosmelie in fudul curtii si sa isi traga canalizatie de acolo pana la reteaua localitatii.

      00
    • @thebblack: menționasem „norme de construcție”. După tine, asta înseamnă ca am facut referire la o simplă groapă?
      Există suficiente resurse pe net, sfaturi, recomandări, bineînțeles, despre cum să îți construiești o latrină (cu fosă septică, cu recipient de colectare, cu separare a urinei, bio etc.) în așa fel încît să minimizezi poluarea pînzei freatice (amuzant suficient: nimeni nu se plînge de cîcatul vacilor pe lîngă/prin rîuri/baraje, lacuri de acumulare?). Unele proprietăți nu sînt așa de aproape de rețelele de canalizare. Ce voiam să sublinez: impunerea unor standarde/norme privind astfel de construcții e o soluție mai puțin costisitoare decît acordarea de ajutoare nerambursabile pentru băgarea în mod obligatoriu a budei în casă.
      …Fosă septică vidanjată la săptămână? Cît te caci, omule???
      …microstație de epurare pentru o privadă: is this a joke black cunts don’t get?

      00
    • raul, „impunerea unor standarde/norme privind astfel de construcții”, tie ti se pare ca eu spun altceva? si, cel putin ca finalitate, asta este si scopul legii. ca dobitocii se folosesc de o formulare pretentioasa ca sa mai sifoneze niste bani este cu totul alta poveste.
      si acu’ pe puncte :)
      cacatul vacilor difera radical de al oamenilor. este folosit bine mersi la fertilizarea ogoarelor pe care cresc plante folosite la cresterea… vacilor. aparent absurd, dar produsele secundare ale acestui cerc sunt lapte, carne si curent electric. been there, done that.
      vidaja la saptamana… hiperbola?
      microstaie de epurare… done that too, costa mult dar se poate.

      oricum esenta ramane „impunerea unor standarde/norme privind astfel de construcții”.

      00
  9. La bude zice ceva de credit și bănuiesc că nu se poate face ușor creditul ăsta pentru că zice și de bănci iar cine poate să-și facă credit la bancă probabil are deja o formă de wc în casă. Cum va putea moș Vasile din Vaslui sau tanti Livia din Teleorman să-și dacă WC în curte dacă veniturile lor sunt de kkt sau inexistente?

    00
  10. NOU
    #19

    Un telefon bun (1500-2000 ron) face poze foarte bune in 95% din cazuri. De ce as cumpara o camera? Normal sa fie in scadere

    00
    • am auzit niște zvonuri că și vânzările de alarme au căzut cu 100%
      să fie tot de la telefoanele astea?

      00
  11. F64 nu mai vinde aparate foto compacte pentru ca nu vrea Mos Craciun

    00
  12. Ca o mica paranteza legata de piata de foto, camera cumparata de mine acum mai bine de 4 ani, ce e drept cu ceva reducere de black friday, inca e un produs de baza in lista de produse vandute de majoritatea magazinelor de profil, iar pretul este undeva cu 20-30% mai mare decat am cumparat eu acum 4-5 ani, desi au aparut intre timp inca 3 modele mai noi pe clasa respectiva. Ma refer aici la un Nikon D5300. Asta ma motiveaza sa trag de el cat mai mult posibil.

    00
    • F64 se plânge de vânzările de aparate foto compacte. Nu-s vreun specialist, dar Nikon-ul de care vorbeşti numai compact nu e….sau ai tu mâinile mari?!

      00
    • @Raul, mesajul meu era offtopic, de aia am inceput cu „o mica paranteza”, doar ca mi se pare ciudata politica producatoriilor de aparate foto legata de preturi. Oarecum nu te incurajeaza sa schimbi sau sa faci upgrade, bine nici prin inovatii, dar mai ales ca pret.

      00
    • Eu am un bridge, care dupa clasificarea de pe site la f64 se incadreaza la compacte (?). Il am de 3 ani plus, nu sunt super pasionat, dar face poze bune.

      M-am uitat dupa un update (inclusiv concurenta). Pe langa faptul ca la a mea pretul a scazut cu maxim 25%, normal de altfel, update-ul care ofera nimic spectaculos ca performante sa zicem un 15% in termini de zoom sensor si megapixeli, costa cu 30% mai mult. De ce as face o schimbare in contextul asta?

      Sapunierele e logic sa dispara si sa fie inlocuite de telefoane, dar nici cei care au buget mediu si vor ceva mai bun nu au motive reale sa inlocuiasca ce au.

      00
  13. Eu ma mir ca au fost 48.000 de clienti care au cumparat camere foto compacte in 2018.

    00
    • Ai vazut cat costa un fotograf gen: Mirel Photography la o chermeza (nunta, botez, taierea motului, etc) ? Cand vine sezonul poti sa fii cel mai prost fotograf ever ,ai de munca non stop. Unde ai mai vazut tu nunta/botez/chermeza fara standul lui Mirel fotograful si fara cacaturilea alea de musteti false?

      00
  14. Deci a avut dreptate PSD-ul – a crescut nivelul de trai drept urmare clasa muncitoare a trecut de la covrig la fornetti.

    00
  15. Nici nu stiam ca Fornetti e pe plus. De cand cu covrigariile la toate colturile, nu mai stiam nimic de ei.

    00
  16. Ce tare e asta cu WC-ul in curte, gen se dau 20000 lei, dupa care se rectifica la 10000 dupa care nu se mai dau … clasic

    00
  17. programul prima buda.

    Sa mai dau o nuanta buzilor din fundu curtii, bazat pe experienta din casa parinteasca. Chiar daca in casa apare buda cu apa si canal, cea din fundu curtii nu va fi desfiintata. Asta pentru ca oamenii ce se perinda pe la gospodarie, care poate au papucii inglodati, sau care-s zilieri, sau care pur si simplu nu is in haine de duminica, atunci cand vor vrea sa se pise, din bun simt nu intra in casa. Nici in ruptu capului. Mai bine pleaca de la tine tinandu-si vezica, daca nu ai buda in curte.

    Rezolvarea in cazul asta a fost o buda cu apa si canal undeva intr-o anexa, cu acces de afara. Voi cum ati adresa problema?

    00
    • Sa se faca bude virtuale si taranii sa le descarce de pe siteul guvernului, mi se pare mai fezabil si in plus de asta mai castiga si UTI niste bani cinstiti.

      00
    • da, UTI o să pună un server pentru download, 486 cu un hdd de 500GB, și o să factureze 10 rachete de 100.000 lei bucata.

    • Papuci de unica folosinta, ca la spital.

      00
  18. Bai, se lanseaza Arkana, noul Duster sportiv, rivalul BMW-ului X4, totul la 20 000 euro. Si voi vorbiti de bude.

    00
  19. „Piața foto e în scădere continuă”

    Vreau o camera foto cu senzor de 1 inch, de dimensiunile unei sapuniere, cu care sa pot face un night sky time lapse misto, si sa o folosesc pe post de dashcam noaptea, si sa se vada clar placutele de inmatriculare ale masinilor. Pana atunci nu mai cumpar nimic. :D

    E anul 2019, ce plm! De 10 ani astia vand aceleasi rahaturi 1/2.3 cu care poti face poze decente doar ziua de la 10 la 14. WDR, HDR, si cum ai stins lumina, e pitch black.

    00
  20. Piata foto de entry level si compacte e in cadere libera pentru ca smart phones. Insa si acolo e o inducere in eroare, in sensul de punct de referinta. E in cadere de la un punct ridicol si nesustenabil pe care l-a atins intre 2006 si 2012 prin vanzari de camere foto ieftine si de slaba calitate.

    Piata foto pro, semipro sau entuziasti e bine merci. Altfel nu isi mai batea nimeni capul cu camere foto ultra performante pentru entuziasti si profesionisti: olympus om-d e-m1 si m1x, gama panasonic gh sau gx, seria sony a7 si a9, noul sony a6400, fuji xt-3 si xt-30, consortiul sigma-leica-panasonic pentru o noua montura pentru format 35mm, nikon d850 si d500, nikon z, sau canon EOS R, noi obiective si refresh-uri de obiective nikon, canon, sony, tamron, sigma, tokina, voigtlander, hasselblad, etc etc etc.

    00
  21. Deci.. daca ar convinge oamenii sa cumpere aparate foto, ar creste piata. Un alt geniu a spus candva: „Cred că dacă înscriam mai multe goluri decât ei, câștigam…”, o afirmatie la fel de utila si de inteligenta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube