Avengers Endshit e perla coroanei…

1,2 miliarde dolari în weekendul de deschidere. Oameni în toată firea uitându-se la filme de copii. Știu, voi nu, voi sunteți fani benzi desenate și modul în care apretează mami așternuturile, de aia nu plecați de acasă, de aia nu vreți să dați piept cu viața reală și de aia, dacă o faceți, așteptați pachețelul de la părinți, că e fun să trăiești pe spinarea lor la 30 de ani.

 

Și când vă întrebați de ce sunt atât de multe situații în care bărbații sunt tratați ca niște copii, de la mâncare la haine la societatea în ansamblul ei, aduceți-vă aminte că niște afaceriști au descoperit că asta vrea publicul, să trăiască la 30 sau 40 de ani uitându-se la benzi desenate.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

87 comentarii

  1. Esti rau, sincer. Eu nu am treaba cu super eroii insa am vazut episodul anterior si a fost dragut. Te uiti insa ca la divertisment, fix la fel cum o sa ma duc sa vad si John Wick, nu are nici o treaba cu viata reala.

    00
    • Una e sa te uiti ocazional si alta e sa faci o religie din asta cum fac multi. Pe canalul r/memes de pe reddit nu mai poti intra deoarece 90% din meme sunt despre rahatul asta de univers marvel. Un ins dubios a facut niste rahaturi de mazgalituri pe hartie si are hoarde de no liferi obsedati. Unul chiar facuse un meme care avea zeci de mii de voturi cum ca Stan Lee a schimbat lumea in bine si ar trebui considerat un erou.
      Va dati seama unde s-a ajuns cu inteligenta colectiva cand o serie de filme cu 0 poveste, 0 valoare cinematografica ajung sa fie venerate de sute de milioane de persoane. Deja scenariul din Idiocracy in care entertainment-ul de 2 lei e la putere, pare tot mai real.

      00
    • Cum sa zici ca n are poveste avengers? Se scot benzi desenate din anii 40 50. Sunt povești pentru 1000 de filme , cred . Am dat piept cu viata reala mult mai devreme decat tine 100% . Ce ai scris tu in blogul asta nu are nicio treaba cu realitatea, poate nu ai nici tu treaba cu realitatea. Adevarat, a fost un film sub mediu endgame ( parerea mea) dar toata seria a fost foarte tare si cred ca sunt de acord cu mine 1 sfert din populația lumii, altfel nu avea cele mai mari încasări din toate timpurile.

      00
    • Ce v-ați ofuscat băieți? Chiar are dreptate. Oricum, mulți bărbați încă se poartă ca niște băieți, ei având totuși peste 30 ani..
      Grow up guys!

      00
    • @xtz: tu ai idee ce e o mema?

      00
    • @gabi

      Adica este nasol ca am 34 cu un copil si inca rup jocurile in doua?! Sa inteleg ca nu trebuie sa ma mai uit la desene animate cu Tom & Jerry, sa nu mai merg la spiderman sau alte filme de genul si sa nu ma mai joc CS, PUBG, GTA sau alte jocuri? Sa inteleg ca este momentul maturizarii si ca trebuie sa imi bag pula in pasiunile si placerile mele si sa devin „TU” (probabil un om mediocru care crede in zana maseluta si in ce cred cei din jur despre el)? – Am dreptate?! – NO FUCKING THANKS. Hai fugi acum si cumparati noul iphone/samsung cu rate la abonament si mergi si lauda-te prietenilor de ce deal bun ai facut – MATURULE.

      @zoso… in cate fps-uri iti mai sta CS-ul?

      00
  2. NOU
    #7

    Ala din dreapta se uita la ala din stanga si se viseaza ala din stanga in timp ce e ala din dreapta.

    00
  3. Coane, e vorba despre nevoia de poveste. Din aceasta nevoie a iesit religia, apoi literatura, cinematograful si televiziunea, mai nou jocurile pe PC. Benzile desenate sunt si ele pe lista. Ce sa-i faci, nu toata lumea se uita numa’ la filmele de arta… Cat despre pampalai, n-ai grija, astia sunt asa si fara filmele cu eroi SF.

    00
  4. Viata reala e o mizerie. Scutece, cacat, sters la cur, nevasta grasa si nervoasa ce nu te fute, nu suge, te compara mereu cu altii. Slujba de cacat de la care nu vrei sa te intorci acasa ca acasa ca nu ai liniste. Rate de platit, 3 ore in traffic de dus copii la scoli si activitati ce te sug de bani. Copii plictisiti mereu, isterici si nerecunoscatori. Pai nu e mai bine sa te uiti la desene si sa copilaresti mereu ? :) Iti iei o cocioaba de 2 camere in oras sau chirie, o masina decenta, combini cate o fata singura si in lunile de pauza futi de pe ziar ca e clar mai ieftin decat o nevasta isterica si naspa.

    00
    • si dupa toate astea cand mergi la buda unde in sfarsit poti sa scapi 10 min de toate astea si sa fii singur, scoti telefonu si printre altele te uiti la ce a mai scris ‘ala cu topoarele’ si… si te cearta pentru ca-ti plac filmele cu supereroi.

      00
    • …așa că închizi și dai pe instagram, că acolo e viața reală.

      nu te ceartă nimeni că te uiți la supereroi.

    • Nu m-am decis ce ma sperie mai mult, comentariul tau sau numarul de Like-uri, implicit, numarul de persoane care te aproba

      00
    • Din care ziar futi tu? Intreb pt un preten

      00
    • formula AS

    • Formula ASS, mai repede

      00
    • 136 de idioți au dat like?
      136 de prosti care, in loc să facă ceva real sa schimbe datele problemei, se refugiază în cacat numit „fantezie cu supereroi”?
      Mi-e mila de atâți „beta”.

      00
    • @Rdk, @cristi, Ciocanul trollează, mă!

      00
    • @adyzah, nu trolează deloc, din ce a zis tocmai s-a dat de gol că el chiar îi cunoaște pe ăștia doi, pe RDK și pe Cristi.

      00
    • Ce plm de viata reala fututa ai tu? Cacat de depresie nu am mai vazut de mult. Insa ma gandesc si stiu profilul: plecat din provincie si ajuns in bucuresti cu ganduri mari doar ca nu

      00
    • @Cristi

      Esti sigur ca tu esti alfa !?

      00
    • @zoso cacat de public ai, corporatisti ruinatinde viata de bucuresti. Si voi, astia care va regasitinsi datincu minusuri, ganditi-va in plm de ce ati plecat din orasul natal si ati lasat oportunitati in urma, parinti si locuri dragi si mai ales, va mirati apoi de ce totul e de cacat. Off

      00
    • Merge si invers…

      scutece, cacat, sters la cur, dar…
      nevasta frumoasa si pofticioasa
      fara rate
      slujba placuta
      mai putin in trafic
      lasat puradelul la cresa de stat ca nu a omorat pe nimeni si este si aproape

      si inca ma simt copil si imi doresc sa copilaresc. Maturizarea este necesara pentru prosti, nu pentru aia care au ceva in cap si stiu sau au gasit deja echilibrul in viata si si-au dat seama ca tot nu inseamna si bine (cel putin nu tot).

      o casuta mica
      o masina mica sau ieftina (logan nou)
      un telefon generatie mai veche, dar perfect functional

      daca ai ceva in cap iti dai seama ca nu este nevoie de maturizare si poti sa copilaresti impreuna cu familia toata viata. Sau poate oamenii inteleg gresit maturizarea… Poate au impresia ca maturizarea inseamna renuntarea la TINE si bagat clasicul.

      00
  5. Oai. Numai filme noir visam. Cadre largi, alb negru.
    Deci, la cate seriale te uiti momentan ?

    00
  6. De ce e rau sa locuiesti la 30 de ani cu parintii? In mare parte din zona Balcanica, Serbia, parti in Bulgaria, casele se construiau (si inca se construiesc) tip multifamilial, cu mai multe camere pentru mai multe generatii.
    Daca lucrezi, esti un membru activ in familie, de ce sa nu locuiesti cu cei din familie?

    00
    • Bine spus: „daca lucrezi”. As mai completa, nu ca un sclav!

      00
    • Pentru ca o sa ai aceeasi mentalitate cu parintii, o sa fi influentat de ce zic ei, o sa iti conduca viata. Si ti se pare ca o duc stralucit zonele alea pe care le enumeri? Sau tarile alea unde la 18 ani esti dat afara din casa si pus sa te descurci?

      00
    • @alex_b

      Nu mai copia ce vezi la alții, țărane, descotorosește-te de apucătura asta să te uiți la alții cum trăiesc. Newsflash: faptul că-și dau ăia puștanii afară nu e dovadă de civilizație.

      00
    • @alex_b poate nu știi dar în țările de care zici îi duc pe copiii în landou până la șapte-opt ani. Și eu am făcut ochii ca la melc când am auzit așa ceva dar mi-au spus mai multe persoane că e adevărat acest lucru.
      Prin urmare, ăștia și-i dau afară din casă la 18 ani fiindcă s-au săturat de împins căruțul.

      00
    • @Crimsonware, imi pare rau, dar nu au prorietatea termenilor. Landou = chestia aia in care sta copilul pana la 6 luni, cand nu are muschii si coloana dezvoltati pentru a sta in fund. Nu am vazut pe nicaieri copii mai mari de 3-4 ani care mai sunt dusi in carucior. Ghidurile lor de parenting zic ceva de genul „chit ca ramane flamand, mai importat e sa manance copilul singur”, asta pe la 1 an si ceva.

      @Eddi, nu am zis ca e semn de civilizatie, dar copiii cresc mai independent si nu asteapta de la altcineva sa ia decizii importante in viata, acel altcineva care a trait in alta epoca. Ma uit la astia pe care ii stimezi tu si vad tineri care s-au casatorit, si-au luat credit pe 30 de ani si apoi au divortat in cativa ani, pentru ca totul au facut la indemnul „sa ai si tu casa si nevasta, sa ai un rost in viata, mama!” Asta ti se pare un model de urmat?

      00
    • Daca te casatoresti ca te-o rugat mama, si ai luat credit ca te-o rugat mama, problema e alta. Nu ca ai 30 de ani si stai cu parintii.

      00
  7. Nevoia asta de calitate a oamenilor din jur sau a chestiilor pe care le consum ma mai munceste si pe mine din cand in cand dar am invatat ca chiar si un rahat ca avengers face bine la spirit daca n-ai ce face intr-o seara.

    00
  8. Eu in general evit filmele cu supereroi, mi se par prea puerile, n-am văzut niciun Avengers, dar am păreri împărțite: de exemplu, am văzut bucăți din Iron Man 2 când mergea pe fundal in sufragerie când eram in vizită la ai mei si ca poveste mi s-a părut la nivelul Cireșarii sau sub, iar ca efecte mi s-a părut ok și nu înțeleg de ce oameni peste 16 ani se uită la din astea, însă și când eram eu puștan erau la modă filme cu bătăi și nici alea nu erau nu știu ce capodopere, filmele cu supereroi poate sunt chiar peste ele.

    00
    • Nici eu nu pricep, benzile desenate Marvel nu erau disponibile in Ro. Ar trebui sa fim fani Pif și Hercule, sau Rahan.

      00
  9. Cetin tocmai scria ca a fost Epic. E atac direct? Parca erati prieteni

    00
  10. Eu ma uit la filme de genul cand sunt prea obosit si nu trebuie sa gandesc prea mult sa inteleg filmul, ma uit mai mult pentru efectele speciale. Nici nu e mult de inteles, niste neni rai se bat cu niste neni buni si aia buni castiga la final.

    00
  11. am fost la cateva firme fara super/sf/horror. deci numai cu oameni, si au fost mai SF decat Avengers si mai proaste.

    Ultimul film pe care il laud a fost Green Book, a fost pe jumatate ok.

    00
  12. Si mie mi se pare trist ca asta vinde in ziua de azi. Ma tenteaza sa spun ca ne arata nivelul de prostie al populatiei, dar probabil ar fi un puseu de superioritate. Pana la urma, fiecare cu gusturile lui.

    Enervant e ca numai filme de astea se fac, mai nou. Intti intr un cinematograf si zici ca esti la gradinita, numai benzi desenate si supereroi

    00
    • Serios? Sunt sute de filme lansate anual din care maxim 10 cu supereroi. Cum naibii sa spui ca numai din astea se fac?

      00
    • In programul Cinema City sunt vreo 3 filme cu super eroi din peste 25 de filme disponibile. Cred ca e destul de usor sa ignori filmele care nu iti plac. Dar daca pur si simplu le ignori, cine mai stie ca esti special si nu iti plac lucrurile mainstream?

      00
    • Da, e horror ce vezi cand intri intr-un cinema. Nici macar un banner cu o ciorba ceva…

      00
    • Oi fi eu chior. Totusi vad ca pe imdb la box office 3 din primele 5 sunt cu supereroi.

      00
    • Plus unul cu desene animate

      00
  13. Ca tot a fost pastele, eu unul cred ca e mai rau sa ai prieteni imaginari la 20 + ani decat sa te rupi de realitate 2 ore, o data la cateva luni.
    In 10 ani probabil o sa fie alt gen de filme la moda si o sa ne plangem ca doar asta se consuma, la fel cum facem acum.

    00
  14. Eu nu m am uitat si nici nu o sa ma uit. Cum nici la game of thrones nu ma uit…. ultimul film la care am fost la cinema a fost equilzer 2

    00
  15. cc cetin

    00
  16. La ultimul Avengers ma sperie doar lungimea: 3 ore. Dar, tot ma voi duce. In fond, mananc SF pe paine de la 14 ani. Si nu accept orice prostii in numele genului (la ultimele filme din franciza Star Wars mi-am luat o teapa teribila, la cel in care trageau cu tunurile in spatiu si traiectoria era balistica, am plecat de la jumatate, injurand mortii mamii lor de regizor, scenarist si ca drogurile pe care le consuma nu mai sunt asa bune ca in anii 80).
    Tot in acelasi ton, Shazam a fost excelent, acolo unde alt filme cu supereroi erau rigide, facea un misto de clisee ca in spectacolele cu Vacanta Mare din anii 90.

    00
  17. Nu știam că sunteți guest author, domnule Bill Mahr! :))

    Anyway, știi și tu că sunt mai multe motive pentru care filmul ăsta a făcut $1.2 miliarde într-o singură săptămână. Nu e vorba că generația asta consumă orbește filme cu supereroi și refuză să se maturizeze – aceeași generație a dat de pământ cu ultimul Fantastic 4, ultimul Hellboy, chiar și cu Justice League, dacă ne uităm la încasări.

    00
  18. așa e viața reală, nu vinzi ce trebuie că nu cumpără nimeni, vinzi ce se cere și momentan singurii care mai merg la filme sunt copiii și adolescenții, ei sunt piața care cheltuie bani pe tot felul de trenduri, de la haine, până la cafele și filme

    00
  19. La pomu laudat nu mergi cu sacu…
    Ce noroc ca nu am „prins” loc la cinema, am auzit ca e f slab.
    Oricum nu prea conteaza ce credem noi ci ca a facut 1.2miliarde din primu w-end.

    00
    • NOU
      #61

      Ai auzit prost. E genial, are de toate. Umor, batai, emoții. E peste toate până acum. Ma refer la seria avengers and co.

      00
  20. Adică ce vrei să spui, că oamenii preferă fantasy/sf? de ce nu ar prefera? Cel mai nasol e să vezi un film de acțiune non-sf unde legile fizicii nu par să funcționeaze, unde se bat ăia 5 minute, fac piruete și alte alea. Oamenii nu se duc la cinema pentru filme serioase. Cu ce e mai superior un om care se uită la alt film de ficțiune sau citește beletristică pt. entertainment?

    00
    • De „filme serioase” nu stiu sa-ti zic. Dar sunt aproape sigur ca citind beletristica poti, de exemplu, sa inveti ca nu e corect „mai superior”.

      00
    • Sigur că da, de asta e plin de analfabeți funcționali pe grupurile de lectură. M-ai spart.

      00
    • Există și genurile „fantasy” și „SF” în cadrul beletristicii.

      00
  21. Franciza Avengers nu se va incheia acum, va fi scoasa de la naftalina la un moment dat. Unele filme cu supereroi sunt acceptabile, mi-a placut de ex. Wonderwoman, vomit la Black Panther, sunt filme usurele, de cinema, nu pentru laptop.

    00
  22. ba, dar nu se mai uita nimeni la filme cu van damme? ce erau dormitoarele pline de afise cu el lipite cu pasta de dinti pe pereti. fiecare generatie are filmele ei. la varsta noastra parintii se uitau la porn german dublat de Margareta Nistor…

    00
    • Filmele cu Van Damme erau, folosind un cuvânt mare, „aspiraționale”. Cunosc foarte mulți care încă fac sport, începând acum 25 de ani după câteva filme cu Van Damme.
      Astea cu supereroi sunt, de fapt, basme din categoria Petre Ispirescu.
      Sunt ok pentru copii, sunt ok pentru adulți. Cei care comentează negativ, printre care și eu, nu înțeleg isteria, de fapt. De unde atâta isterie, DE CE!?

      00
    • Eu nu înțeleg ce e așa greu de înțeles.

      Toată lumea își imaginează cum ar fi sa aibă x putere. Cum ar fi sa ai un costum super șmecher și sa vorbești din interiorul lui cu el și sa scoți lasere din mâini? Cum ar fi sa scoți pânză de păianjen din încheietura și aproape sa zbori prin new york, printre zgârie nori? Exemplele pot continua.

      Ei, cum unii se gândesc la astea, vor sa vadă mai departe aplicat acel vis/idee. Cum mai bine decât printr-un film? Cum mai bine decât printr-un film cu toți eroii cu super puteri?

      Do you get me? Ăsta are foarte mulți eroi, deci targetul de oameni e clar mult mai mare ca la x film cu doar un erou.

      00
  23. Publicul nu a fost 100% masculin. Ci doar vreo 60%. Deci nu te lua numai de bărbați. În general publicul de azi vrea sa iasă din cotidianul mocirla. Cel mai ușor se poate face asta prin visare. În trecut erau lecturile pe primul plan acum filmele, serialele, jocurile sunt ceva mai facil. Și apoi de ce e rușine ca la 30 de ani sa stea maica-mea la mine, în casa mea. E rușine sa îți juti părinții când nu se pot întreține.?

    00
    • Nu cred că zicea nimeni de cazurile când locuiesc părinții cu/la cei tineri pt că nu se descurcă financiar sau nu-i mai țin puterile să se gospodărească singuri.
      Ci de cazuri de oameni în putere 25-35 de ani, care locuiesc în casa părinților, cu părinți care încă muncesc (sau pensionari), părinții încă întrețin casa, curat, mâncare, etc. Iar copiii fie cer bani părinților pt orice, de la îmbrăcăminte la ieșit la bere, fie au un venit pe care îl folosesc strict pt distracții, pt restul plătind părinții.
      Despre acei adulți tineri care se comportă ca niște copii sub 10 ani dpdv financiar, al responsabilităților, etc.

      00
  24. Pe mine nu mă miră că unii se relaxează cu Marvel, GOT, whatever. Dar mă bufneşte râsul când văd câtă pasiune pun, ştiu pe de rost replici, istoria fiecăruia, comic-con, costume, etc.

    Cât timp e la stadiul de popcorn, nu-i grav, unii se uită la IronMan, alții la Donovan, alții la JoeRobinet sau cum restaurează unul lucruri vechi. Dar când ai 40 de ani şi-mi vii costumat în Wonder Woman, ai o problemă.

    00
    • daca problema e ca iti iese un coi din costum, e chiar o problema grava

      00
    • Wtf, de ce ar fi o problemă că are omul o pasiune?!
      Era un tip la Cetin care colecționa trenulețe. Alții își cumpără cărți, alți gadgeturi, alții fac tot felul de sporturi, călătorii, etc, alții băutură/femei/jocuri.
      Atâta timp cât nu cheltuie banii/nervii/timpul altora e treaba lor ce-i pasionează

      00
  25. Vina nu e a oamenilor, și alte abureli cum că ‘asta se cere’ sau ‘asta se vinde’.

    Problema e că Disney cam controlează tot, și Disney vrea doar bani, fără nici un risc.

    Cine e fraier să riște un scenariu nou, un concept nou, când mai poate recicla ceva din Marvel sau Star Wars și mai au ceva sute de milioane.

    Iar ce-a mai rămas din celelalte studiouri sunt atât de sub presiune de la Disney că nu vor nici atât să riște, pentru că orice eșec major poate însemna faliment.

    Singura șansă e din nou, tot tehnologia. Făcând filmele mai ieftin de produs poate de undeva mai sare câte un Nolan.

    Plus mai avem și serialele care ca și concept de business e bine pentru toată lumea. Costuri mai mici, continuitate, salarii, venituri mai mici dar constante. Iar la seriale dacă mai iei țeapă cu un episod poți compensa după și recuperezi, nu e capăt de lume. Plus că dacă merge treaba poți crește bugetul, iar dacă nu, îl tai.

    Pe viitor probabil Disney va cumpăra tot și la un moment dat vor falimenta și vor vinde licențele iar. Au mai fost odată aproape de faliment, noroc cu Steve Jobs și Pixar.

    PS o să merg la endgame, măcar că n-am fost la cinema de ceva ani…

    00
  26. Da bah. Sa nu se mai duca oamenii sa puna o rosie ma…

    00
  27. NOU
    #77

    Stai calm. Ramai cu standup-urile tale de oameni mari si seriosi. :)

    00
  28. Vali hater degeaba mode on.

    00
  29. O sa ajungi un batran care cearta copiii ca se joaca cu mingea in fata blocului.

    00
  30. Gata CS:GO-ul?

    00
  31. NOU
    #83

    „stop liking what i don’t like”

    00
  32. Am mers la film pentru ca aveam chef de actiune si explozii si lasere albastre din cer. La mall vitan, la hollywood multiplex, pretul a doua bilete a fost cat unul la cinemacity. Am adormit in timpul filmului de cateva ori, m-am trezit, si nu am avut niciun moment impresia ca am ratat ceva esential. Fan service si tropes la greu. In fine, in sala, lumea a fost entuziasmata de film.

    Altfel, ma doare la basca de benzile desenate.

    00
  33. NOU
    #85

    Nu am vazut filmu, dar sunt in cumpana daca sa il vad. Pe de o parte odata cu netflix, prime si hbo go am realizat ca ultimu film vazut in cinema a fost primu avengers. Pe de alta parte realizez ca odata ce este instaurata comoditatea, de ce sa mai dau 100 de ron acum, cand in vreo cateva luni va fi disponibil fie pe platformele de streaming, fie pe torenti?!
    Iar ca si impresie sau feeling, realizez ca universul marvel a ajuns la apogeu, urmand sa mai traiasca niste ani pentru ca apoi sa isi dea obstescul sfarsit. In acelasi timp industria filmului va suferi o modificare mai profunda si va realiza ca pariurile astea sunt riscante, unii vor falimenta, altii se vor orienta catre productii pentru platforme de streaming.

    00
  34. Nu Avengers e problema aici. Problema e intr-adevar la cei care cred ca e ok sa ai 30 de ani, sa stai cu parintii (uneori sau de cele mai multe ori pe banii lor) si sa nu ai de gand sa faci nimic in privinta asta.

    00
  35. Nu vad o legatura prea mare intre Avengers si snowflakes de astazi… Cred ca as putea sa supravietuiesc singur “in the wild” o perioada considerabila (am fost plecat zile intregi singur pe trasee de munte cu optire la cabane), in ziua in care am terminat facultatea am plecat de acasa cu niste asternuturi de pat si ceva veselă (cutitul il am si azi, dupa 18 ani, chiar daca e de slaba calitate, facut la norma de fierarul satului). Intre timp job decent, casa, familie. Si ma uit cu placere (si) la seria Avengers.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube