A început campania, și PSD minte cu spume

Ia fiți atenți aici cum se dau proeuropeni, făcători de autostrăzi și locuri de muncă. Nu întrebați câte autostrăzi au făcut în doi ani, că nu au făcut nici una.

Și ceva contra de la PNL:

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

87 comentarii

  1. sute de km in constructie. Ha. Ha. Ha.

    00
  2. NOU
    #10

    Si legatura cu Parlamentul european este..? Bai, orice se voteaza e aceeasi placa: pensii, autostrazi, scoli, spitale…etc.

    00
  3. Asta în timp ce în țările vecine și prietene lumea chiar muncește. Ungurii fac rapid bucata de la Miskolc în sus, în Slovacia fac ăia niște SF-uri prin munți de te ia cu amețeală iar în Polonia se lucrează peste tot.

    La noi se taie panglica la fiecare lindic de asfalt.

    00
    • Și în Bulgaria, am citit chiar azi că premierul lor estimează o creștere semnificativă a pib-ului după terminarea unei autostrăzi… Ceva mare, noduri, legături, nu mă pricep.
      Parcă la Petreanu am văzut o hartă cu autostrăzile și drumurile expres din Europa, iar aici în zonă noi suntem repetenți, legătura Vestului cu Sudul Europei făcându-se pe lângă noi.

      00
    • Daca ar determina autostrăzile vreo creștere explozivă a pib-ului nu si-ar mai avea rostul postarea ta. Nu cauti sa demonstrezi evidența. Autostrăzile determina o crestere modestă a pib-ului, proporțională cu banii investiți în construcția ei. In realitate, autostrăzile reprezinta probabil investiția cea mai puțin eficienta in infrastructura. Dar se bucură de mare prestigiu în ochii șoferilor, care formeaza masa electoratului, asa ca se vor arunca bani în neștire în construcția lor. Se pare ca si PSD a ajuns la concluzia ca sunt foarte profitabile electoral, iar ei nu ezita sa puna tara amanet. Campaniile din ultima vreme pregătesc terenul. Asa ca sigur vom plăti pentru ele de ne vor ieși ochii, noi si copii nostri.

      00
    • Autostrazile pot fi facute si cu bani europeni. Din ce stiu, Spania este campioana la autostrazi pe fonduri europene, au aproximativ 18.000 km.

      00
    • Normal ca se poate. Trebuie doar sa pompezi un procent mic si desigur, nu se pot da spagi si decontari fictive sau la suprapret

      00
    • Romania are posibilitatea de a accesa fonduri NERAMBURSABILE, adica bani gratis (da, am scris corect!!!) pentru infrastructura (autostrazi) si alte chestii (spitale etc). Problema e ca se verifica modul in care au fost cheltuiti si cum psd si altii fura si au fobie de inchisoare nu apeleaza la astfel de finantare, bine se poate adauga ca asta ar duce la venituri mai mari pentru populatie, bunastare mai mare si automatc osturile de cumparare a electoratului cresc prea mult si scade profitul ilegal al psd istilor/politicienilor.

      Sunt redundant pentru mai citesc si postaci, unii cred ca sunt pe o ulita la care s-a lucrat ani de zile, cu costuri aberant de mari (spaga inclusa in pret), prost facuta, dar inaugurata cu mult tamtam, popi pupatori de psd, muzica, mici, bere etc doar doar le-o lua fata la fraieri! Nu suntem toti prosti, iar timpul si experientele mai desteapta pe unii prosti, altii pleaca pe alte taramuri, altii raman consecventi, dar tendintele sunt clare.

      00
    • Din bani europeni vorba vine. S-au facut si la noi cu bani europeni iar banii au trebuit pana la urma sa fie retunati. Prea multe proceduri si controale. PSD nu se va complica. Are nevoie de ele pe repedeinainte, pana la parlamentare. Le vor face cu chinezii. Aia nu sunt alergici la spaga, nu ii intereseaza rentabilitatea, doar sa le dai garantiile pe care le vor. Vom avea autostrazi. Ce conteaza ca vom avea si soarta Ecuadorului la pachet?

      00
    • ecuador?

      00
    • Ecuador e tara aia din America de sud, căreia i-a pus d-zeu mana in cap cadorisind-o cu rezerve însemnate de petrol. Si guvernul de stânga s-a gândit să o dezvolte precipitat cu ajutorul chinezilor. Care i-au construit șosele, școli, spitale, baraje monumentale pana a intrat în incapacitate de plăti. Moment în care China a activat garanțiile si s-a văzut stăpână pe rezervele de petrol. Acum petrolul e vandut exclusiv chinezilor la pret mult subevaluat, pretul servind exclusiv pentru acoperirea datoriei. Școlile și spitalele s-au inchis din lipsa de fonduri. Șoselele s-au deteriorat rapid fiind de calitate proasta. Iar barajele nu au funcționat niciodată crapand din ziua inaugurării, deoarece erau construite pe plantele unor vulcani activi. Tara e in faliment, incapabilă să plătească pensiile si salariile bugetarilor.

      00
  4. Nu țin cu ursul dar sub guvernarea PSD au început să miște mai cu talent cu căi de comunicație rutiere care leagă Muntenia de Ardeal (autostrada Sibiu Pitești), Ardealul de Moldova (autostrada Tg. Mureș – Iași) și Moldova de Muntenia (drumul de mare viteză Ploiești – Pașcani).

    00
    • Coaie sub care dintre guvernarile PSD? nu de alta dar astia au fost intr-o forma sau alta la guvernare 20 din ultimii 30 de ani.
      Sa miste inseamna la tine inca o poala de studii de fezabilitate pe bani multi care nu vor duce la nimic util? ca la cate de astea au facut iesea un buget de o autostrada.

      00
    • Ai ceva poze din teren?

      00
    • Da, da, sunt din Iasi si am înțeles ca in maxim 3 ani o sa ne faca PSD si port, pe lângă autostrada. Prietene, canta la alta masa.

      00
    • Tot sub guvernarea PSD a apărut Viorica în prim plan…

      00
    • Boss, în ce lume trăiești? De 30 ani suntem sub guvernare PSD. La care din guvernări te referi?
      Sunteti bolnavi, ba, bolnavi cu capul. V-a tampit, in plm, un cretin cu ochelari, care face monolog la televizor.

      00
    • Ar fii interesant daca Bricoleru nostru favorit ar avea un algoritm ca daca cineva primeste sa zicem peste 50 de minusuri, sa sa deschida valva si sa poti da minusuri pana iti strici mousu/degetu’ pe telefon. :) ar ajung unii la niste cifre..

      00
    • Da, da, chiar ieri am mers cu masina pe autoastrada ce leaga Transilvania de Moldova. Ce mai, e un vis. Atat de lina a fost ca nici nu am cazut din pat cand am ajuns la destinatie.
      Plm, mai mancati cacat mult?

      00
    • Eu am facut Timisoara – Vaslui in 3 ore 27, pe autoban. Deci si-au miscat mai bine talentul anii astia.

      00
    • Ori trollezi ori ai prizat ceva bun! In ambele cazuri iti urez traditionalul: Si pa si tu si aia de ne-au umplut de autostrazi

      00
  5. Tin minte cand a candidat Trump toata lumea vorbea de rau.
    Si toata propaganda aceea cred ca l-a ajutat. Sper sa nu fie si cazul pentru PSD

    00
    • Despre care toata lumea vorbesti ? Sexualii de la Hollywood, elitistii din Seattle sau boschetarii din New York nu reprezinta toata lumea din America. Iar NYT, CNN, NBC sau WSJ sunt la fel de relevanti pentru America precum A3 si Romania TV pentru Romania; niste propagandisti care, cu burta plina, militeaza pentru egalitate sexuala, rasiala, sociala, si alte egalitati din Ferma Animalelor, ducand politically corect-ul la extrem. Tu ai vrea sa faci o analogie Trump-Dragnea dar e exact pe dos. Mai documenteaza-te si tu sa vezi ca Partidul Democrat Socialist al lui Bernie Sanders este aidoma cu Partidul Socialist Democrat al lui Dragnea. Iar membrii lor asemenea.

      00
  6. “A început campania, și PSD minte cu spume”

    De fapt, n-a început campania, cel puţin nu oficial. Campania electorală se va desfăşura în perioada 27 aprilie – 25 mai.

    00
    • Irelevant daca a inceput campani sau nu. Eu voi vorbi cu cei mai in varsta din familia mea si care poate au tendinta sa creada minciunile alea. Pana cand voi fi convins ca merg la vot si voteaza USR. Nu cred ca la ora actuala altceva exista …
      Pentru mine e cel mai bun plan pe care il pot face acum si la care sa particip direct.

      00
    • De acord că e irelevant. Voiam doar să atrag atenţia asupra titlului greşit…

      00
    • Uite o variantă mai corectă: Nici n-a început campania, şi deja PSD minte cu spume.

      00
    • Poate: Nici n-a inceput campania si psd continua sa minta cu spume!

      00
    • Nici n-a început campania și psd continuă să-și sugă p*la!

      00
    • NOU
      #38

      Nici n-a inceput deja campania si totul e pierdut de 80 de ani incoace.

      PS: mergeti la vot, dar faceti-va si bocceluta, cat se mai poate.

      00
  7. Revenim cu detalii, plecând de la faptul că studiul de fezabilitate (SF) e musai când sunt bani publici:
    – ultimul SF pe traseul Sibiu Pitești a fost un tun PNL-ist prin anul 2008, incompatibil cu finanțarea UE. Cine își imaginează că statul Român are bani doar din bugetul de stat pentru așa ceva, e dus. Acum 2 săptămâni s-a semnat contractul cu Porr pentru Sibiu Boița, urmează Curtea de Argeș Pitești. Proiectare 12 luni, apoi șantier.
    – ultimul SF pe traseul Tg. Mureș – Iași a fost în 2010, împotmolit din motive de mediu. Prin 2012 a mai încercat Ponta ceva dar DNA a oprit tot. Cam 10 miliarde de euro, nu avem bani doar din buget.
    – studii de (pre)fezabilitate pe traseul Ploiești Pașcani au făcut cam toate guvernele, însă nimic cu un conținut armonizat cu condițiile de finanțare UE. Acum sunt semnate contracte pentru SF și proiect tehnic, apoi licitații pentru execuție.

    Cine înțelege că gata la toamnă avem ceva făcut, e puțin naiv.

    00
    • Încetează cu propaganda d-asta comunistule, ca mai avem puțin și vomitam. psd nu a făcut decât să țină tara in sărăcie cu hoți că Dragnea, prosti că veorica și perversi rebranduiti că pontacul. Nu mai înșira aberații că nu e locul aici sa ne inspiri cu propagandă d-asta de 2 bani…

      00
    • Vali, voi primiti banii pe card sau in mana?
      Intreb pentru un prieten…

      00
    • Du-te, boss, în pula noastră cu lăbărelile tale cu tot. Să dai tu vina pe DNA pentru bătaia de joc la nivel de MT şi CNAIR…

      SB-PT trebuia începută cel târziu în 2014, deci acum 5 ani. Chestia asta se aplică şi pentru TGM-Iaşi si A0 – centura Bucureştiului. La fel, multe tronsoane care încă sunt în lucru trebuiau să fie terminate de multă vreme.

      Pentru curioşi, autostrăzile se fac tot timpul cu bani de la buget, pentru cele eligibile se primesc apoi bani înapoi de la UE.

      Pentru cei şi mai curioşi, căutați ce buget avem alocat de la UE în perioada 2014-2020 şi cât am cheltuit în primii 4 ani.

      00
    • sa ne bagam pl in autom…tiii

      00
    • cat timp psd si satelitii (alde, unpr, ponta, ghitza, etc.) vor avea un scor electoral cumulat peste 30% nu se va face nici o autostrada in romania! dimpotriva, se degradeaza cele existente!

      00
    • @Apollo, eu cred ca tu esti comunistul aici, sau sa fiu in „trend” leftistul. Atat ai inteles, sau intelegi doar ce iti convine?

      Din 90 incoace nimeni nu a fost serios, mentalitatea e acceeasi ca si in comunism, sa fiu sincer communismul nu s-a terminat in ’90, nici in 2019 (poti sa ii spui neo-communism cu miros de capitalism). Asa cum oamenii sunt de rahat si fara coloana vertebrala asa sunt „scumpii” nostri conducatori… Cind hotia e generalizata in Romania nu mai e nici o sansa, vorbind de autovindecare. Romanul daca nu fura un pix, creion, hartie, orice de la locul de munca nu e sanatos, sau cum se zice in Romania : „Ce baiat destept, s-a descurcat (la furat)!”.

      „Opt la sută suntem hoţi,
      Unsprezece – fii, nepoţi,
      Alţi vreo cinci la sută veri,
      Restul… şmecheri şi şomeri! ” (Ion Meca)

      Din pacate asta e Romania si nu vad o civilizare foarte curand, indiferent cine e la putere….Cel mai bine vezi adevarata Romanie daca nu esti in ea…

      Numai bine.

      00
    • @Gupi: Exact la asta ma gandeam: oare primesc banii tot cu pliculetul, la negru, ca pe vremea coanei udrea sau s-a schimbat ceva? Nu ca mi-ar pasa, si sa speli wc-urile e mai bine, din pdv moral, decat sa fii postac de partid

      00
    • ce am inteles eu… SF, SF, SF. bine, foarte putin S, mult mai mult F.

      00
    • Vali – Baiatule, problema e ca sunt multi incompetenti. Un kkt de studiu de bun simt trebuie facut cat mai rapid si corect, ca suntem in secolu 5G acusi, si la licitatii sa nu mai partikipe toti cretineii care sa aiba contestatii sa prelungeasca treaba inca 5 ani. Astea trebuie facute cu cap, rapid si frumos, cu oameni interesati sa duca la sfarsit un proiect, nu sa ciordeasca tot ce se poate. Hai pa.

      00
    • Esti o mizerie umana, sluga la PSD. Din partea ta, ar putea muri toti oamenii cinstiti din Romania, atat timp cat mai ai tu o pula de stapan de supt pentru o punga de faina.

      Dragnea nu te plateste din banii lui, ci din banii mei de taxe.

      00
    • Ba @Vali (fina asta cu asocierea numelui), cea mai tare chestie e aia cu ”a mai incercat Ponta ceva dar DNA a oprit tot”.
      Noi nu am fost pe aici, nu am stiut asta. Ba, deci toti vedeam cum transpira PSD sa faca autostrazi, cu mic, cu mare, dar ce sa vezi, muistii astia de la DNA le-au ascuns mistriile si cancioacele, la un moment dat, chiar ne intrebam, de ce s-au oprit aia? Daca te-as vedea, ti-as zice ca sunt foarte dezamagit de ce crezi tu acolo, dar nu cu cuvintele astea. Iti doresc multa ”sanatate”, tie si familiei tale, sa nu cumva sa ajungeti vreodata intr-un spital patronat de manager pus de PSD. In rest, numai bine, succes la neamuri.

      00
    • Gura postacosului adevar graieste: „Revenim”. Macar recunoaste ca vorbeste in numele hoardei de orci.

      00
  8. Cine nu raporteaza pe faccebokk „reclamele” de la PSD ma-sa-i curva!

    00
  9. Miile de kilometri de autostrazi pesediste nu se vad pentru ca sunt suspendate …in aer.

    00
  10. Afișu ala e mincinos, Firea nu e papusata de dragnea ci de alte clanuri albanezii si perciunatii

    00
  11. psd-istii au dreptate, vor face cat le sta in puteri. Pacat ca puterea lor=1, bine, nu ca penelistii ar avea 10, ei sunt tot pe acolo, pe la 1, sa nu uitam ca majoritatea din pnl sunt veniti tot din pesede, nu se tine cont de doctrina la nici un partid. Sunt curios cu ce vor veni usl+plus(sau cum ma-sa e) in campanie

    00
    • și tudorel era ca ei și n-a promulgat tâmpenii pe oug că „nu era urgență” – asta nu înseamnă că peneleu n-o să fure sau usereu o să fie albă ca zăpada, bă, da măcar să mai lase ceva și pentru generațiile viitoare

      00
    • Corect e USR Plus

      Au votat cu NU modificarile codurilor penale au toți cei de la USR! 42 din 65 (nr sunt aprox) au votat NU, restul de 23 n-au fost prezenți!

      Pe situl Usr lor gasesti suficiente informații.

      00
    • restul de 23 erau la schi sau se pisau pe el de vot? intrebarea este serioasa…. de ce ar trebui sa am incredere in ei cand afiseaza exact aceleasi metehne ca si ceilalti…30% absenteism in conditiile in care oricum sunt putini… dar da, s-au opus.

      00
    • parlamentari psd 140; parlamentari pnl+usr = 95; nici nu mai contează câți din opoziție votează, pesediștii + alde + minorități au întotdeauna grijă să fie în număr majoritar (în medie 106 de roșii sunt tot timpul prezenți la votarea legilor pe care au interesul să le promulge)

      00
    • Nu ma intereseaza ca nu sunt majoritari. Macar sa ii vad activi si prezenti iar useristii asta pana acum nu au demonstratvnimic: daca sunt prezenti dorm sau se scarpina in nas, daca sunt prezenti stau pe telefon si belesc ochii pe feisbuci, daca sunt absenti sunt absenti. Intrebarea este: ce incredere imi pot oferi oamenii de genul astora incat sa merita votul meu? Momentan zero.

      00
    • sunt activi, aproape că nu e săptămână să nu fie scoși cu forța de le ședințele pmb, discută cu comisia de la veneția, poți să spui despre ei că sunt proști, nu că nu sunt activi

      00
    • Mi se rupe de sedintelenpmb. Eu vorbesc mai sus de nivel de primarie…

      00
    • @pizzi, pai exact d-aia. ii pandesti pe costelivi. poate poate le scade atentia intr-o zi si ii prinzi in ofsaid, bagi stramba pe ordinea de zi si le dai muie din mers. dar asta ar merge doar daca ei sunt acolo toti in fiecare nenorocita de zi. si chiar daca zici ca aia o rezolva simplu, vor fi prezenti mai multi in fiecare zi, tot e ceva bun, vor fi mai multi care isi vor pierde vremea sforaind prin sediul parlamentului in loc sa fie in”teritoriu”, sau mai direct spus, la furat.

      00
    • Nu stiu cum de lipseste in mesajul anterior PNL, dar..

      PNL are 65 de parlamentari,
      42 au votat NU, 23 au lipsit (probabil penali etc)

      USR (25) toti au fost prezenti si au votat NU

      Interesant cum de nimeni nu verifica informatiile, macar pe subiectele foarte importante!

      00
    • verdenpom demonstrand, a nush cata oara, talenti.
      Apai, ce pulanpizda ai vrea sa faca aia de la USR in parlament ca sa te convinga? Sa faca laba? Daca voteaza NU la un cacat nu-s buni ca ii vezi pe fb?

      00
    • Sa faca macar zgomot de fond sa arate ca se zbat cum faceau pesedistii cand au condus tehnocratii…

      00
    • @anacondablue, mno, parca e altceva… si voi vota oricand pe unul care face 3 greseli gramaticale si 5 de logica in 2 cuvinte in locul aluia care fura asfaltul de sub tine, dar o face perfect gramatical. dar cumva parca ar trebui sa si aflu de ei… nu? ah, sau ar trebui sa caut a doua si a treia sursa pentru fiecare scuipat agramat de pe net pentru ca poate poate?

      00
    • USR are membri si voluntari care se plimba din usa in usa si din poarta in poarta, la propriu, prin diverse judete, detalii gasesti pe fb si probabil pe situl lor.

      USR-ului ii lipsesc niste „consilieri evrei” sau macar unii buni.

      00
    • @verdenpom au facut gălăgie, au adus boxe, cântă onoare, mai omoară pădurile și printeaza niște foi cu care protestează /s

      se pișă pesedeu cu boltă pe ei. dar chiar și așa prestează neașteptat de bine, problema e că rumânii îl așteaptă pe dumnezeu să candideze.

      00
    • NOU
      #73

      Dumnezeu nu exista. E un construct social care raspunde nevoii noastre psihologice de protectie si de a da sens lumii fara sens in care traim.

      00
    • Dumnezeu există, ordine in dezordine, lumea are un sens. Incearca yoga, reiki etc sunt chestii pe lumea asta ce odata experimentate iti rastoarna tot ceea ce stiai si apoi cauti si cauti etc.

      00
    • @anaconda, esti complet si corect definit sper…

      00
  12. Pierdui link-ul, dar Viorica tocmai a spus ca va merge si va vota da la referendum.
    Ma astept la urmatoarele miscari.
    PSD-ul va spune ca ei de fapt sunt de acord ca penalii sa nu mai fie in functiile publice. Practic tot PSD-ul e anticoruptie dar au de dus o lupta cu Iohannis si USR care vor legi mai blande.

    00
  13. Noi, cei de la PSD, și voi, românii, împreuna bla bla bla… :)

    00
  14. Ce rost are sa faci upgrade la teritoriu cand proiectul e amplu si presupune oricum cedarea catre prietenul de la rasarit? Transilvania e alta mancare de peste acolo o sa fie toate traseele facute ca la carte . In provinciile de frontiera..praful si pulberea nu conteaza prea mult pentru ce sa bagi bani in ceva ce vei ceda pentru alte operatiuni ( beneficii) pe teatrul de la est. Mult mai la est.

    00
  15. Nu vreau sa compar mere cu pere, dar legat de infrastructura, am fost in cateva randuri in Japonia si Hong Kong. Construiesc intr-un ritm ametitor, in sapte zile au facut un pod. Lucrarile mai mici de intretinere si modificari ale infrastructurii se fac in maxim 24H, ma refer aici la portiuni de 10-15 metri.
    Cand am venit din concediu, primarul Robu (Timisoara) inaugura latirea unui pasaj – Jiul – de la doua benzi la patru benzi, haos total in oras, doi ani cat au durat lucrarile. Era la inaugurare cu familia, de zici ca era a lui pasajul, pe persoana fizica si mai canta si fanfara.
    Doua zile m-am plimbat de nebun pe strazi, nu ai cum sa faci asa ceva, jur… Nu puteam sa vorbesc nici cu ai mei, aveam senzatia ca sunt nebun si nu ma intelege nimeni. Cum plm sa canti cu fanfara si sa vi cu familia la asa ceva? Na, astia suntem si de la atata propaganda am ajuns sa ignoram aceste lucruri. Iar cand o aud pe aia cu ”macar asta a facut ceva” imi vine sa arunc laptopul pe geam.

    00
    • Chiar așa surprins esti de lucrurile astea când in nu știu care comuna/sat au inaugurat o toaleta cu panglica cu tot iar in alta o scara din beton? Astea sunt marile realizări in plm. Atât putem. Atâta facem. Dacă era vorba a se construi un mall sau un centru comercial privat, se face in mai puțin de un an cu costurile manoperei de 10 ori mai mici pentru ca #farapaga.

      00
    • Am vazut poze si video de la inagurarea unui pod in ceva sat dintr-o comuna, nu te astepta ceva Golden Gate, era un pod cu o singura banda pe sens care se poate face de 2 oameni in mai putin de 8 ore. Primarul cu familia, popa din sat a sfintit podul, ceva formatie de muzica populara, cred ca era si prefectul judetului, apoi au avut masa festiva, care probabil a fost mai scumpa decat lucrarile la pod. Era sa uit ca a fost cu taiat de panglica.

      00
    • În Iaşi, se cheamă şi popi la dintr-astea… Ba chiar şi la începutul lucrării, nu doar la finalizarea ei!

      00
  16. Romania este profund corupta. Niciun contract de lucrari cu statul nu se face fara spaga aferenta.

    00
  17. Primul tweet/fb msg, ala cu autostrazi ar trebui flagged/reported as offensive. Pt ca e o insulta la inteligenta cititorului. Asa cum javrele astea raporteaza orice ca fiind hate/racist shit, tot asa ar trebui si mizeriile astea ale lor raportate. Stiu, frectie la picior de lemn, dar poate vreun motor AI se sesizeaza la un moment dat si incep sa le apara ceva bete-n roate.

    00
  18. Totusi au dreptate. Psd-ul chiar uneste romanii. Ii uneste impotriva PSD.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube