E greu să accepți că timpul tău a trecut…

Am ieșit un pic să pedalez. La o intersecție, eu îi dau înainte, din dreapta de pe bretea vine o domnișorică într-un SUV  și, deși încetinea, nu mi-am dat seama dacă avea de gând să oprească. Așa că am oprit eu, fix înainte să mă lovească. A pus ochii în pământ, n-a zis nimic, după ce am plecat m-a ajuns din urmă, a lăsat geamul jos și a lătrat un „boule, opream ca să treci” și a accelerat. Elegant.

Niște minute mai încolo, pe o stradă îngustă, un Logan pune avariile în dreptul unui loc de parcare, după care avansează un pic, bagă în marșarier și dă să dea înapoi ca să intre în loc. Mașina din spate, tot Logan, accelerează să plece, își dă seama ce vrea să facă ăsta și începe să îl claxoneze. Ăsta din Logan1 își vede de treaba lui și, pentru că ăsta din Logan2 nu se oprea din claxonat, oprește și se dă jos și îi zice lu ăsta „ce ai bă, ești prost”. Era un tip tinerel, 25 ani, nici prea prea, nici foarte foarte. Ăsta din Logan2 se dă și el jos, era un nene pe la 50+, destul de bine făcut. Se duce înfipt către tinerel, nu-mi dau seama cu ce intenție, și e îmbrâncit destul de tare, că e dat niște pași înapoi.

Eh, la faza asta, eu m-aș fi calmat și m-aș fi băgat la coteț. Adică, dacă mă dădeam cu coaie mari jos din mașină, că l-am văzut pe ăla mai mic, și ăla îmi făcea un vânt de zburam înapoi, mă calmam instant. Dar nenea nimic. S-a mai dus o dată, tinerelul l-a mai îmbrâncit o dată, nenea nimic. Nevasta ăstuia țipa din mașină.

Tânărul s-a urcat în mașină și a continuat parcarea. Nenea rămăsese pe loc. Părea că ar fi vrut să continuie. Părea că două brânciuri nu fuseseră de ajuns.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. Tipa se dădea la tine…

    00
  2. Macar nu a zis-o pe aia clasica: „bai, p*lica, tu stii cine sunt io?!”

    00
  3. Fara Go Pro pe casca?
    #saraci#

    00
  4. La ala cu Loganu…cat de ratard sa fii sa nu-ti dai seama cand unu semnalizeaza in dreptul unui loc de parcare ca ala vrea sa parcheze si sa astepti / pastrezi distanta sa-si faca manevra. Chiar tre sa stai in curu alui la 50cm ?? poporu asta are o lipsa grava de rabdare.

    00
  5. clasica era aia cu „asta calca, nu fute”

    00
  6. De ce pui avariile cand vrei sa parchezi? de ce nu dai semnal stanga sau dreapta, dupa cum e locul?

    00
    • NOU
      #13

      Tu, domnule, meriti mai multe degete mari in sus!

      00
    • si daca mergi inainte?

    • Fiindca lumea nu citeste legea si face dupa ureche. Pusul avariilor e un fel de piua.

      Mi s-a intamplat la un moment dat sa vreau sa trec pe langa unul d-asta in piua si fix cand treceam pe langa el s-a apucat si el sa isi reia miscarea. Fara semnalizare stanga, fara nimic prioritate. I-am dat oglinda peste cap. Si tot eu eram nesimtit ca nu respect lumea in trafic.

      00
    • Exact! Ce-i moda asta frate, sa pui avariile cand vrei sa tragi pe dreapta? Pune semnal dreapta, ca doar tragi PE DREAPTA! Avariile sunt confuze, eu nu inteleg daca ai oprit fix acolo sa coboare careva, daca vrei sa intorci pe contrasens, daca urmeaza sa dai cu spatele, daca doar mergi incet, daca… etc. Semnalul e mult mai clar. Si, pe deasupra, si legal!

      00
    • asa s-a impamantenit, nimeni nu citeste legea, se merge pe cutume si obisnuinte

      00
    • Daca semnalizezi dreapta si treci de locul gol in care parchezi, se poate interpreta ca vrei sa mergi inainte in cautarea unui alt loc de parcare, pentru ca primul nu ti-a placut. De aceea cred ca e mai bine sa pui avariile. Discutia nu ar avea sens daca am fi intr-o tara civilizata in care soferul din spate nu il preseaza permanent pe cel din fata lui si strada nu e o arena in care fiecare isi masoara lungimea pwulii. Dar na…

      00
    • Pentru ca unii ar crede ca vrei sa faci dreapta inainte. Dar probabil parcarea asta inseamna ca mergi cu dosu’ inainte 2-3 metri, pana bagi harabaua, asa ca, teoretic, ala din spate intelege ca se intampla ceva, ca ai avariile si probabil cugeta ca poate bagi masina la somn, daca tot e langa tine un loc liber de parcare.

      Acu’ se mai poate si ca ala dorea locul, ca se mai intampla si din astea :D

    • Dacă bagi în marșarier se aprind niște lumini albe. Lumini albe + lumini de semnalizare dreapta == parchez în locul de care abia am trecut.

      00
    • De-aia ca sa vada ala din spate ca vrei sa parchezi undeva, si sa nu stea in curul tau. Parchez zilnic de vreo 3 ori lateral, si cel mai bine ies daca dau semnal dreapta, trec incet de locul de parcare apoi pun avariile. E trafic mare acolo.
      Daca dau semnal dreapta si trec incet de locul ala, cel din spatele meu sta la 1m de fundul meu si nu am loc sa dau in spate de el, ca nici el nu are loc.
      Asa ca pun si avariile, sa vada aia din spate ca o sa opresc, si atunci am loc.

      Daca nu e trafic mare, semnal dreapta si trecut incet pe langa locul de parcare ajunge.

      00
    • Tu asa ai invatat la scoala de soferi? Sa semnalizezi stanga sau dreapta cand faci parcare laterala, cu spatele? Nu stiu cine te-a invatat, sau cine a concluzionat ca meriti sa treci la traseu, cand ai dat de carnet, dar amandoi trebuie retrasi de pe piata.
      Tin minte ca pe ochii din cap parcarea laterala, plecatul de pe loc, intoarcerea din 3 miscari si mersul cu spatele. Si ce ai de facut la fiecare.

      Cand parchezi cu spatele/ dai cu spatele – PUI AVARIILE
      Cand faci intoarcere- SEMNALIZEZI
      Cand pleci de pe loc- SEMNALIZEZI

      Acu ia si repeta pana ti se lipeste pe creier.

      00
    • @jupaneasa: ai si un articol de lege invatat la minunata scoala? cum ar fi ala despre unde se folosesc avariile?
      tara asta are multi soferi prosti, dar cel mai rau toti ca se cred soferi buni

      00
  7. poate nu vroia sa plece, poate vroiau sa parcheze amandoi pe acelasi loc, mi s-a-ntamplat sa se posteze una cu botu pe jumatea locului de parcare cand vroiam sa fac manevra cu spatele, nu a miscat nici un milimetru pana n-am plecat – ei erau 4, eu eram una cu copilul aferent, nici nu s-au obosit sa lase geamurile, radeau, erau si dame in masina si nu erau cioreti, erau albi

    00
    • :D la momentul ala fie-mea era mai nervoasa decat mine, ea pierdea filmul, eu eram obisnuita cu fauna de la plaza – mi-amintesc ca am iesit din parcare si am lasat masina pe-o strada laterala, unde nu era niminia, dupa patania asta n-am mai fost niciodata la film la ore normale, am cautat doar filmele alea programate de la 10 la 12 noaptea, dar o data am fost si eu a dracu’, tot asa, cu un loc de parcare, un poseseur de opel nu se dadea neam la o parte, asa ca am ridicat si eu piciorul de pe frana si cum strada era mai inclinata, m-am oprit fix in usa lui pe care am indoit-o, dupa care am plecat razand dupa ce i-am strigat pe geam ca de-aia am o raspela de masina, fix pentru idiotii ca el – inca mai am raspela

      00
    • Pizzi: ești proastă. Dacă mi-ai face așa, ți-aș arăta și eu de ce am SUV. Pe casco că mă doare-n pulă. Hai sictir!

      00
    • aham, sigur că sunt proastă, mai ales când mă dau jos din rașpelă și-l rog pe boilerul ambulant să nu parcheze fix în spatele meu că tocmai ies din parcare, conform semnalizării, dar el nu, mă sfidează cu un rânjet slinos „durează 5 minute, cum ai stat până acum, mai stai încă 5 că n-am unde s-o las ” + „dacă te chinui un pic ieși” – m-am chinuit fix când se întorcea el după 20 de minute cu șaorma-n dinți (sper că i-a stat în gât când și-a văzut tabla-ndoită, mașina era pă bulgaria :D) și înainte să-ți pocnească fo venă, vezi că avea godină o postare cu rezultatul confruntării dintre un posesor de tablă scumpă și unu de tablă ruginită, poate vrei să te documentezi despre cine a ieșit în pierdere la final (hint: poliția vă trimite pe amândoi la plimbare în caz de tamponări ușoare), cum ziceam, sadisfacție maximă :D

      00
  8. eu tin cu pizzi 1000% la faza asta :))
    vad ca suntem si vecini daca merge la plaza

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.