Violența domestică – de ce nu e sexy să fii contra

Șeful Poliției Bacău, Vasile Oprișan, a rugat femeile a spus că femeile bătute noaptea de bărbați nu trebuie să sune exagereze și să sune imediat la 112, ci pot aștepta dimineața.

Tipul e polițist, nu e tocmai priceput cu vorbele, ce voia el să zică e că, dacă tot suni, ar fi frumos să fii decisă că vrei să faci ceva pe tema asta, adică plângere penală, cu nume și semnătură, nu doar plâns și când vine poliția la ușă te răzgândești.

Dar nu despre asta e vorba. Ci despre lipsa de reacție a:

  1. tuturor femeilor. nu, statusurile de pe feisbuc nu se pun. prim ministrul e femeie, Guvernul și parlamentul sunt pline de femei, nici una dintre femeile care populează într-un fel sau altul viața publică din România n-a avut o minimă reacție.
  2. ONG-urilor care iau bani de la stat pentru a face campanii despre violența domestică și pentru a ajuta femeile aflate în situații din astea. nici unul, nici o reacție.
  3. tuturor vedetelor implicate în campanii de violență domestică, pe bani sau gratis.

Bun. Puneți-vă nu în pielea polițistului care s-a exprimat greșit, ci în a ăluia care își mai bate nevasta din când în când. Se uită la știri și vede nimic. Nimeni nu ia nici o poziție, nimeni nu e trimis la închisoare, nimeni nu e concediat. Ce crede? Că nu e o problemă. 51% din locuitorii României sunt femei și nici una n-a zis nimic că una dintre ele a luat-o pe coajă? Nu e o problemă, deci. Nu pare să fie o problemă. Ah, se fac niște campanii cu rezultate zero? Da, frumos, dar concret, unul tocmai a zis că femeile exagerează când se plâng că iau bătaie de la soț. Nici o reacție? Nimic? Nimic nimic?! Înseamnă că nu e o problemă. Ștefan Bănică jr. bătea la Mihaela Rădulescu ca la box și încă mai are concerte? Înseamnă că nu e o problemă. Alexandra Stan a luat bătaie de la impresar și apoi s-a întors la el? Înseamnă că nu e o problemă. Poliția e chemată la o bătaie între soți și ea nu depune plângere? Înseamnă că nu e o problemă.

Și știți de ce nu are nimeni nici o reacție, da? Pentru că vrei o promovare, pentru că nu câștigi nimic dacă iei apărarea unei idei, pentru că mâine ieși la o negociere cu unul de care știi că l-a părăsit nevasta pentru că rupea cu bătaia, dar vrei neapărat contractul ăla, că altfel adio poșetuțe și concedii. Până ți-o iei și tu și te miri că n-are nimeni nici o reacție.

violenta-femei

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. mda, si femeile (romance) e oameni ….deci, sa nu fie asteptari de caracter si verticalitate…nu poti sa spui ca doar un gen (sex) este vinovat pentru gradul redus de civilizatie al unei natzii…

    00
    • Eu am un vecin care isi mai boxeaza sotia, dar sa ne intelegem ea cu siguranta nu e usa de biserica. E mai spurcata decat el la gura. Asta ia tot zis “fa pleaca” dar nimic. Apartamentul e platit din banii lui cash cu banii jos(asta stiu din urlaturile lui) cu bani de la mami tati (el are 40). Si acum vine partea faina… acum o saptamana incerca sa o boxeze, sa io arate pe aia din 3 bucati. Zic bai sun la politie ca o omoara pe asta. Vine politia, ghici cine ii lua aprarea lui si zicea ca nu domne nu e adevarat?

      00
  2. Nu stiu cum este cu bataia intre soti dar stiu cum e privita bataia la modul general de catre politia romana.

    Caz 1. Fratemiu a spus unor suedeji sa isi tina cainele fara botnita in lesa. Au injurat ciorile si au plecat. Peste ceva timp s-au intors 20 si l-au batut. Cel caruia i-a zis sa tina cainele in lesa,a vrut sa il loveasca cu bata in cap,moment in care el s-a aparat cu mana fiind lovit la cot. Rezultat 4 luni cu mana in gips,recuperare incompleta (nu mai poate intinde mana in anumite pozitii).
    La politie a fost simplu,au intrebat daca are martori (nu avea ca era noapte). Cioara a zis ca el nu a trecut niciodata pe acolo si ca nu are caine si nu stie despre ce e vorba. Dosarul nu a mers mai departe din lipsa de probe.

    Caz 2. Bataie intre un tip care se ocupa cu ceva lupte si un nimeni semi-beat. Vine politia ,gaseste 3 martori. Toti neaga ca au vazut ceva desi au fost martori (au incercat sa aplaneze situatia) . Rezultat -> nimic.

    Gandul ca nu se intampla nimic daca iei bataie in Romania e groaznic dar aproape de adevar.

    00
    • nu-i adevarat. daca fratitu’ batea cele 20 de ciori facea puscarie ca berila…

      00
    • Incadrare semi-gresita la semafor(verde intermitent la dreapta), se face verde, unul din spate care vroia la dreapta incepe sa claxoneze.
      Femeia nu se misca, ca mergea inainte. Asta se da jos, merge la ea, deschide usa si incepe sa-i traga palme in cap.
      Martori, plin centru. Cu greu gaseste un martor care sa vrea sa vine la proces, o cunostiinta (intamplator). Restul au plecat.
      Procesul dureaza 3 ANI !!! Cu multiple infatisari atat pt martor cat si pentru parti.

      Cati sunt dispusi sa faca asta pentru un necunoscut, fara nici un beneficiu?

      00
    • Polițistul, ca oricare alt om normal, va încerca să lucreze cât mai puțin. Ăsta e motivul pt ce ai pățit. Oamenii vor să lucreze cât mai puțin.

      00
    • daca esti martor in romania , esti obligat sa vii la procese.daca nu vii iti da aducere ,daca nu esti acasa ,o belesti. ca MARTOR,da?

      00
    • @tester… eu incui portierele inainte sa pornesc motorul….

      00
  3. Hai serios ca astepti ceva de la VVD sau tanti aia care a ordonat macelul din 10 august.
    Statusurile pe fb nu se pun (deci au existat, dar ai decis tu ca nu se pun), dar in acelasi timp nicio femeie nu a zis nimic. Faptul ca a fost o oarecare valvataie pe fb & co. inseamna ca nu a zis nimeni nimic. NIMENI BA, NIMIC.

    Aham, ok. Suntem bine.

    00
    • Pe ala care-si plezneste iubirea vietii lui il afecteaza statusul tau de facebook la fel de mult cat il afecteaza pe dragnea cand schimbi tu statusul ca huo legile justitiei.

      00
    • a plâns toată lumea la colectiv pe fb. un an mai târziu au fost alegeri parlamentare. au fost la vot doar ăia care știu una și bună că iohanis a dat foc la club

      00
    • ideea e degeaba se supara cateva persoane fizice care nu trec mai departe de pus statusuri pe feisbuc (gen, te plangi la prieteni, chemi cateva oameni care tin la tine si pricep gravitatea situatiei, iesi un pic in strada, pichetezi birouri de parlamentari pana aduni 2-3 care sa semneze un proiect … etc). Ok, nu sunt rezultate garantate, dar daca te rezumi la bula de online ai rezultatul garantat ca nu se intampla nimic.

      Pe de alta parte, evidenta ca coana Dancila si gasca lui Pesedila n-o sa zica nimic, doar electoratul traditionalist care bate mai ceva ca inima lui Dragnea s-ar supara.
      Eu stiu cativa politisti frustrati pe sistem care abia asteapta sa se descarce un pic pe niste violenti domestic, ma gandesc ca trebuie sa mai fie si in alte parti cativa.

      00
    • Și ce trebuia să zic? Vrei să zic ceva? Ultimul care pleacă să stingă lumina. Și totuși presa a scris.
      https://www.stiridecluj.ro/national/gafa-unui-sef-de-politie-din-romania-femeile-palmuite-de-sotii-lor-exagereaza

      00
  4. Apropo de asta. au tratat subiectul retardul de la piticigratis si niste habarnisti.
    Zice unul: „ar trebui să intre tare ăștia de la ONG-uri…”

    Mi-am dat seama că lumea are impresia că ONG-urile sunt puopulate de niște heruvimi care nu au mai apucat un loc la Medicină sau sunt prea moderni pentru mănăstire.

    Nu, acolo nu e faună, nu se sifonează bani, nu sunt majoritatea inutili în orice business serios. Da.

    00
  5. Nu iti creste contul in banca din implicare benevola in ceva…si aici ai ras 90% din pseudo-vedetele de la noi cu tona lor de followeri de pe FB si instagram.
    In plus atitudinea legata de probleme e cam asta: daca nu mi se intampla mie sau cuiva apropiat nu prea conteaza asa ca nu atacam subiectul caci e posibil sa nu strangem like-uri si share suficiente.

    Oricum mi se pare cel putin ciudat ca un astfel de subiect „violenta domestica” sa fie nevoit sa aibe nevoie de campanii platite. Daca vrei bani ca sa postezi, sa te implici (evenimente) si sa discuti despre asa ceva ai probleme serioase (parere personala) de atitudine si coloana.

    00
  6. Reciteste primul paragraf, ca nu prea face sens.

    00
  7. Pai ce reactii vrei boss? Veorica inca nu a terminat de citit articolul. Ai rabdare!

    00
  8. ok, bun, suna una la poliție c-o bate bărbatu’, sau sună un vecin, nu contează. vine poliția. ”depui plângere?” ”depun” ”vino mâine dimineață s-o scrii/o scrii acum”.
    și după-aia ce se întâmplă. poliția pleacă. ea n-are unde să plece din varii motive. și dimineață poliția vine să investigheze o crimă.

    uneori mă gândesc că le-aș bate p-alea care nu depun plângere, nu merg până la capăt, p-alea care dau cu poșeta-n cap amărâtului care le-a sărit în apărare când le bătea bărbatu’ în locuri publice. și apoi mă gândesc ce înseamnă asta pt unele… și nu mai știu ce să gândesc.

    00
    • Se cheama ai salariul tau banii tai si esti pe picioarele tale. Ce zici ? Nu mai poti sa pleci? Plec du-te in pilula mea la un hotel 2-3 zile pana gasesc o chirie.

      Nu ai bani? Nasol, cine te-a pus sa nu te ingrijesti de persoana ta?

      Situatia 3 nu ai bani da asta te incinge grav, nu ai job ca esti lepra si iti place sa traiesti pe spatele lui(cunosc caz) solutia? Iti iei catrafusele(sau nu ca viata e mai importanta ca un obiect) si pleci la prieteni frati mama tata.

      00
  9. Cu toate că nu sunt de acord cu violența domestică, în cazul Coliwiei Știr aș trece cu vederea
    De cel puțin trei ori pe zi

    00
  10. Campania #MeToo în România a fost excelentă, premiabilă și cu un rezultat concret. L-am dat afară pe Rimaru de la job. Trebuie să aflăm unde lucrează acum și să-l mai dăm afară odată.

  11. Poate lucrează acolo, afară adică
    Îl dați afară și de afară ?

    00
  12. NOU
    #28

    Aah, Rimaru…
    ” baștanu care flutură în bancă chitanța /
    e luat cu binișoru: bă, banii sau viața! „

    00
  13. Legi românești:
    Daca te duci la spital sa te panseze la ochi ca te-ai impiedicat si ai cazut, si tot asa de 40 de ori, spitalizarea e gratis. Daca declari ca te-a batut barbatul recuperatorul, sau gorila lu’ Dragnea, plătești spitalizarea, pentru ca statul consideră ca agresorul tebuie sa plătească, si ghici ce: agresorul iti colorează si celalalt ochi și îți cere sa-i dai banii dublu.

    00
  14. Societatea românească este inertă și prost crescută: parchează nesimțit pe trecerea de pietoni, îl apostrofez si nu se mai implică restul pietonilor, macar sa il fimeze. În parc pitbull imens fără botniță printre copii de 3 ani, nimănui nu-i pasă, părinți, locală, trecători… ii spun sa plece cu câinele din parc si toti se uita ciudat la mine.

    00
  15. #mineriade

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube