Un tip închide discuția despre egalitatea fizică dintre femei și bărbați

Știți povestea: femeile vor să se simtă egale și insistă că ele pot face orice fac bărbații. Pentru că restul problemelor fuseseră rezolvate, bărbații nășteau pe bandă rulantă, femeile se luptau în războaie în linia întâi și așa mai departe. Sincer sincer, nu știu de ce ai vrea asta. E evident că nu e doar inutil, ci și contraproductiv.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. Yuval Harari scrie în cartea sa „Sapiens”, „the statement that men are stronger than women is true only on average”. Și nu l-a contrazis nimeni, că dacă-l contrazici ești misogin.

    Altfel, feministele de acest tip nu doresc egalitate de șanse, ci egalitate de beneficii, adică comunism, pentru că a funcționat până acum excelent. Egalitatea de șanse presupune să poți obține un job, de exemplu, indiferent de sex. Egalitate de beneficii prespune că o femeie trebuie să aibă același salariu ca un bărbat, indiferent dacă ăla e sau nu mai competent ca ea.

    • „the statement that men are stronger than women is true only on average”
      Nu văd cum s-ar putea măsura altfel (poate doar măsurând asta în toți bărbații și femeile aflați în viață la un moment în timp)

      00
    • Corect, toate statisticile iau in calcul media indivizilor.
      Ca exceptii pot exista intotdeauna.

      Un calcul si mai bun ar fi ala in care scoti din ecuatii primii si ultimii 1% (ca fiind deviztii de la standard) si iei in calcul doar cei 98% de la mijloc.

      00
    • [offtopic]
      Când spunem „decât” și când „ca”?

      Confuzia apare când facem o comparație, mai precis la o comparație de inegalitate. Raportul de egalitate este marcat prin „ca”, în timp ce dacă avem o comparație cu diferență, folosim neapărat „decât”.

      Așadar, NU vom spune niciodată „Eu sunt mai deștept CA tine”, pentru că tu știi că ar fi trebuit să spun „Tu ești mai deștept DECÂT mine”.
      [/offtopic]

      00
    • Logic ca nu poti face o afirmatie generala de genul barbatii sunt mai puternici decat femeile. Pt ca te poti trezi cu o comparatie cu o femeie 80kg de 30 de ani versus un baiat 15 ani si 50kg.

      Dar daca se fac niste categorii ca in sporturile de contact (cu varsta copii/juniori/adulti si de greutate) atunci afirmatia „barbatii sunt mai puternici decat femeile” devine aproape universal valabila.

      00
    • Daca nu ai fi orbit de invidie pe succesul lui, ai înțelege ca are dreptate.
      „Serena Williams is stronger than x% of Romanian men over 50 years old”.
      Cat zici ca e x? 80? 90?

      00
    • nu va suparati, aici e intalnirea Apostolilor Lui Peterson?

      00
    • nunu,

      aia e la Dobro pe tarla, aici e Joe Rogan fara droguri.

      00
    • Serena wiliams daca in cea mai buna zi a ei face un meci cu un baiat de pe locul 400 atp ia bataie serena cu 6-0 6-0

      00
    • Băi, puteți s-o învârtiți cât vreți, uite aici una care sună cam la fel. „Afirmația că negrii o au mai mare ca albii e valabilă doar în medie”. E o întorsătură frumoasă de frază pentru cei care vor să se simtă liniștiți când trece Cabral pe lângă ei.

    • dan, poti sa bati o jucatoare semiprofesionista de pe locul 400?!
      eu nu! si sunt sub nivelul oricarei atlete in proba ei!

      00
    • Dacă ne uităm un pic înapoi în trecut, când viața era preponderent rurală, iar femeile participau la muncile câmpului și întreținerea gospodăriei și majoritatea ”școliților” erau bărbați (se știe că intelectualii sunt fătălăi), putem conclude că majoritatea femeilor erau mai puternice decât elita societății.

      00
    • Eftimie, pentru rezolvarea frustrarilor trebuie sa faci ceva. Si nu, raspunsul nu e cititul. Trust me.

      00
  2. Din ce imi dau eu seama, oamenii din ziua de azi doar simt nevoia sa se victimizeze si cauta orice motiv sa o faca. Ia sa fi zis unul pe vremea lui Tepes eu ma simt femeie. Sa vezi ce il rezolvau baietii.

    00
  3. Destept baiat, s-a promovat frumos

    00
  4. Andy Kaufman approves

    00
  5. Lumea o ia razna. De la grija totala in sport de a nu manca farmacie, in special anabolizante pt ca te fut complet se trece la … blocarea testosteronului… asta o fi sigur ? E sanatos ? Cand a devenit trans cacatul asta o chestie ? Cum de trec asemenea legi cretine ?

    00
    • iluzia libertatii e atat de captivantă, încât statele moderne încearcă să o ofere din plin, mai ales că vine la pachet cu o oarecare docilitate a cetățenilor

      00
  6. Lumea a ajuns rau de tot. Cam cata inteligenta sa ai ca sa spui ca nu exista nici o diferenta fizica intre un barbat si o femeie? Prostia asta cu egalitatea a ajuns mult prea departe.

    00
  7. Eu nu stiu ce aberati dar daca te identifici ca femeie esti femeie iar doi barbati sau doua femei pot forma o familie. Sunt lucruri foarte normale. NOT

    00
  8. Mie mi se pare trist ca am ajuns să aplaudăm normalitatea!
    Indiferent de cascadoria lui de PR, omul spune lucruri clare, evidente și absolut NORMALE.
    Cred că “batem apa-n piuă” mult, mult prea mult. Nu știu cine a zis, dar a zis bine, că “Internetul a pus puterea în mâna prostului”.
    Am ajuns să apreciem ca ceva deosebit un silogism!

    00
  9. Off topic: Cat de articulat se exprimă băiatul ăsta. Ia sa îl comparăm cu rapperii americani generaților Lil shits :)))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube