O geacă Hannah și un fermoar

update: între timp am rezolvat cu fermoarul.

În noiembrie 2017, cumpăr o geacă Hannah Galiano de la ProAlpin. Asta. 596 lei. După două sezoane, fermoarul gecii de 600 lei arată așa: deșirat și rupt. Probabil căpăcelul metalic care închide fermoarul agață și rupe. Sau poate doar tocește. Oricum, nu e normal să facă așa. Mai ales la 600 lei.

fermoar-hannah

Mail la ProAlpin (are doi ani garanție), mail la Hannah, nici un răspuns. Frumos.

Tot nu reușesc să înțeleg mecanismul. Știu, pui un fermoar prost pentru că e mai ieftin, și poate omul aruncă geaca, dar eu ce fac acum, îmi iau geacă tot de la Hannah sau tot de la ProAlpin? Așa se gândesc ei?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. in ce univers paralel, chestia aia nu va fi considerata uzura?

    00
    • Uzura, uzura, dar sa judecam putin, dai 600 de lei pe o geaca, nu 100 in piata. Te gandesti ca daca dai 600 pe ceva de calitate, platesti suplimentar pentru ca vrei sa iei ceva ce tine.

      Producatorul e tampit daca isi imagineaza ca dupa ce iti iei o teapa de genul o sa mai cumperi vreodata ceva de la ei.

      Ca sa vedeti ce inseamna lucru facut serios cu simt de responsabilitate, cautati pe Youtube „Carhartt”. Carhartt astia fac „worker apparel” pentru americani, geci, bocanci, tricouri, pantaloni, etc., cumperi ceva de la ei si o sa te tina o viata intreaga.

      E eficient daca privesti din perspectiva planned obsolescence? Nu, deloc. Au clienti multumiti care le recomanda produsele fara nici o ezitare? Pana peste cap.

      00
    • Folosire corespunzatoare si in parametri a produsului, unde este obligatorie pastrarea garantiei.

      00
    • Carhartt? Au o croiala super faina…daca esti in MS-13.

      00
    • @Anda: E stil american blue-collar. In ultimii ani au lansat variante stylish pentru piata europeana prin Carhartt WIP.

      00
    • gg pt carhartt :D, mai ales colectia wip. am o pereche de jeans, tricou si camasa, super faine. Jeansii aia cred ca o sa ii arunc de plictiseala, ca de uzura nu poate fi cazul.

      mai planuiesc sa imi iau si un nimbus pullover de iarna de la ei

      00
    • Bă, voi sunteți nebuni? Îl luați pe Vali cu Carhartt, când el e client fidel Quechua și spune că sunt cele mai tari? ;)

      Carhartt poat fi un studiu de brand foarte interesant: în America toată lumea știe că sunt haine muncitorești din Dearborn și le tratează ca atare, dar în Europa au statut de cult și au parte de o imagine foarte bună în scenele de graffiti, skate, BMX, hip-hop și streetwear. Dickies e cam în aceeași oală cu Carhartt, doar că au o aromă mai de punk-rock și ska.

      Mx

      00
  2. Asa patesti daca iti place sa porti haine de dame:)

    00
  3. Daca tragi fermoarul ca ciobanul ai surprize. Eu am o geaca mult mai ieftina ca a ta de 4 ani si fermoarul este praf calitativ dar am grija sa il trag cu putin simt de raspundere si culmea nu are semne nici pe aproape de cele prezentate de tine in poza.

    00
  4. Ăla e fermoar metalic?

    00
  5. Daca nu cumperi din vest primesti calitate de est :D

    00
  6. Acu’ e 368
    Traiasca PSDu’! /s

    00
  7. Fitze de 2 bani.
    Decathlon, de 200 lei iti iei ceva arhisuficient pentru iarna si chiar tine 2 ani fara mizerii d’astea.

    00
    • Clar. Si mananci paine cu apa. Si dormi imbracat in casa, cu caloriferele reci. Ba, nu inteleg de ce te fute grija ca Vali da 600 lei pe o geaca. Nu aia e problema ridicata in post, problema e ca un produs cu pret cvasi-premium se strica prea repede. Aia e problema.

      00
    • Dechatlon? 200 de lei? fite!!! iti iei de la secon cu 30 de lei geaca mama ei. sa terminam cu mizeriile.

      00
    • bați pe cineva pe stradă și îi iei geaca, ce atâția bani…

    • Inca putin si ma cautati acasa cu „avocatii”.
      O fi Hannah marca bunicica, dar la banii aia iei Columbia sau WolfSkin (accesibile in pravaliile de pe la noi) si nu se intampla mizerii d’astea.

      @vali, fara violenta, se pot fur… imprumuta direct din containerele de haine donate.

      00
  8. Eram intr-un magazin in Franta, probez niste adidasi la 90Euro, ii duc la casa, dau sa platesc iar vanzatoarea se uita la ei si spune ca nu poate sa mi-i vanda ca avea o ață in spate, i-am zis ca nu ma deranjeaza dar mi-a facut reducere la 50 Euro, acasa am ars ața cu bricheta, m-au tinut mai bine de 3 ani.

    Treaba este ca la noi se vand produse ieftine la pret mare doar pentru ca au o anumita marca desi sunt facute in China sau Vietnam.

    00
    • Cand am descoperit un defect din fabricatie la produsul pe care il.probam, am gandit ca daca tot imi place poate imi fac reducere. Am.intrebat vanzatoarea la casa daca imi.ofera reducere tinand cont ca are un defect blabla. S- a uitat la.mine cu o scarba de neimaginat. :)))) Nu am primit.nimic, nu era in politica magazinului.
      Acum, gandindu ma, regret ca nu am intrebat prin mail la firma mama, aia din vest.

      00
  9. ok, 3 comentarii cu 3 nume diferite de pe același IP, de Brașov. totally legit.

  10. Proalpin.ro e un site de calitate, ei sau Hannah nu pot sa fie facuti responsabili dupa 2 ani ca o anumita zona a unei haine se uzeaza datorita utilizarii . Articolul e scris cu o doza de suparare – e clar ca iti place haina asta si nu ti-ai dorit sa fii dezamagit. Dar cred si ca voi cei care aveti o putere foarte mare de influenta ar merita sa va dozati mai bine sagetile cand trageti intr-un business de la voi din oras. Ii cunosc pe oamenii de la Proalpin – muncesc pe rupte de ani buni sa puna un business pe picioare si nu merita dati de pamant pe un site atat de cunoscut si influent. Ii da de pamant Emag-ul de nu se vad si ei nu mai sunt de mult o firma romaneasca! In alta ordine de idei, hainele nu mai sunt facute sa tina mai mult de un sezon – chiar si lipsa utilizarii duce la degradare. De la cel care a tuns oaia sau a cules planta industriala, din care s-a facut acest produs si pana la tine a trecut prin multe maini, fabrici, orase, tari si poate continente – pretul real e poate undeva intre 50 si 80 lei – in rest platim forta de munca, transport, marketing, etc. Eu cred ca acolo trebuie sa fie asteptarile de calitate. Va doresc numai bine iar celor de la Proalpin.ro le doresc clienti fideli, asa ca Zoso! :)

    00
    • hai să vedem unde vorbești prostii.

      1. săgeata e dozată foarte bine. am incercat să rezolv pe email cu ei. civilizat. pe garanție. nici un răspuns.

      2. oamenii de la proalpin nu sunt de vină pentru fermoarul rupt, pentru asta e producătorul. dar eu n-am luat haina de la producător, am luat-o de la ei.

      3. hainele sunt făcute să reziste mai mult de un sezon, mai ales hainele de 600 lei.

    • „alta ordine de idei, hainele nu mai sunt facute sa tina mai mult de un sezon”

      hesuse

      00
    • La 600 de lei cine le cara, insusi presedintele proalpin?
      Pai sa lase pretul la 80 de lei si sa mor ca nu mai carcoteste nimeni daca se rup dupa un sezon.
      Eu sutn saraca si dau bani multi pe.lucruri care ar trebui sa imi aduca plus valoare pe o perioada lunga de timp.
      Sa zica din start ca ale.lor sunt proaste calitativ, DAR le cara presedintele companiei.
      Bai, tu te auzi ce spui?!?!?

      00
  11. Iti recomand sa mergi la o croitorie sau sa intrebi de oameni/amici/prieteni care se ocupa de asa ceva ca hobby. Ar trebui sa se poate schimba/repara ieftin.

    00
    • teoretic da. practic…

      1. n-ar trebui să fie așa după un sezon jumate.
      2. nu dau geacă de 600 lei pe mâna lu tanti gina de la croitorie.
    • Depinde de care „Gina” dai la croitorie.
      Am avut surpriza, la o croitorie de cartier, sa imi repare mai multe chestii si sa arate la fel de bine ca inainte.

      00
    • ok, și dacă nu o repară bine?

    • @zoso Corect, mai bine o arunci. 😎😎😎

      00
    • Aici  îi dau dreptate lui Vali. Nu poți să duci la tanti „Gina” de la colț, oricare ar fi ea.
      Eu am pățit-o cu o pereche de pantaloni noi duși la scurtat. Când a luat măsurătorile stăteau cum trebuia, cel puțin acolo unde a pus acele, după ce au fost scurtați erau cu vreo 2 degete mai scurți față de cum trebuiau să arate.
      Am pierdut pantalonii… normal. Banii pe ei nici vorbă să-i primesc de la tanti „Gina” pentru că ea nu răspunde pentru greșelile făcute.

      00
  12. Este YKK fermoarul ala?
    Am schimbat 3 fermoare anul asta la 3 rucsaci, ca sa nu-i arunc! Am cumparat fermoare de 60cm de la tarabele din moll sau din piata! Sunt curios cat tin astea no-name! Un fermoar YKK tine si 10 ani folosit zilnic sau 10000 de deschideri cat garanteaza Samsonite!

    00
  13. NOU
    #39

    Nici cu Northfinder nu mi-e rusine….cumparata de la partener Emag ( vanzator Northfinder ) geaca la reducere…..dupa doua purtari iese puful sintetic si inovator din ea de zici ca m-a batut nevasta-mea cu o gaina moarta.

    Cum zicea cineva mai sus….gecile de 180 de lei de la Decathlon is parfum. La banii aia schimbi una pe sezon si tot iesi pe plus, iti raman bani de-o shaworma-n mall….pam pam.

    00
  14. @zoso hai ca se repara la un croitor mai old school asa. sau poti sa o lasi asa.. stii ce mai poti face. sa aprinzi o bricheta si sa pui putin flacra acolo sa arda firele iesite.

    00
  15. Din pacate inultimii 10 ani pretul nu mai reprezinta un ghid pentru calitate si in nici un caz pentru longevitate.
    Am echipament tehnic cumparat dinainte de 2008 si inca tine. Nimic din ce am recomandat prietenilor ( bocanci, geci , suprapantaloni) de la aceleasi firma si aproximativ acelasi model nu a tinut mai mult de 2-3 ani. Asta in conditiile in care sunt firme „de top” cu produse la 800-1000-1200 de lei.
    Cupleaza asta cu lipsa totala a oamenilor care sa repare orice si iti pocneste o vena.
    Aceeasi voma. Probabil ca va mai dura ceva pana cand se inverseaza moda dar momentan eu personal nu mai cumpar nimic „premium”.
    Sa moara cu el de gat.

    00
  16. Deci au oferit una la schimb si 2 la teste? Fermoarili evident!
    :)

    00
  17. Lasa toporul din mina atunci cand te inchei la geaca!

    00
  18. Geaca de iarna cumparata in decembrie 2018 de la Superdry in UK, 150 de lire. Dupa 2 luni de purtat s-au rupt cusaturile la subrat. In februarie am facut retur pt inlocuirea produsului. Dar cum nu mai aveau pe stoc, mi-au returnat banii pe card in 3 zile.

    00
  19. Am cateva perechi de pantofi de la ecco si dupa ani de zile si jdemii de purtari, arata cam ca-n prima zi. Mi-am mai luat altii doar ca ma saturasem sa-i vad. Deci se poate. Parerea mea, firmele care nu se ridica la asteptari, trebuie taxate. Una e sa cumperi o geaca de 200 lei si sa i se rupa ceva dupa 1 an sau chiar 2 si alta e sa dai 6-700 lei, s-o porti asa doar in sezon, si sa se faca praf in doi ani.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube