Faza cu Claudiu Georgescu și Emil Alexe e mișto…

Mare lovitură de presă azi cu sifonare de fonduri europene. Libertatea publică un material în care Claudiu Georgescu, președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții, îi cere lui Emil Alexe, proprietarul Blue Wave Design, parte din banii sifonați înapoi.

Alexe participase la o licitație, ceruse 7.500 lei, dar la final a primit 21.000 lei, și acum se plânge că Georgescu voia restul de banii sifonați înapoi.

N-am văzut pe nicăieri pe cineva să se întrebe o fază simplă: dacă tu ai facturat 7.500 lei, de ce ai primit 21.000 lei? Răspunsul e simplu: pentru că n-a facturat 7.500 lei. A facturat 21.000 și nu voia să dea restul înapoi, credea că sunt ai lui.

Georgescu îi și spune asta:

G: Păi când ți-am spus la început… cât ai cerut, 7 mii jumate, da? 7 mii jumate. Ai cerut 7 mii jumate? Și tu, când ceri 7 mii jumate pe 3 site-uri și ți se dau 21.000, ce zici? Bă, ăștia ori sunt tâmpiți, ori sunt mână spartă? Și de ce, când ți-am zis atunci, din 21.000 scădem 7.500, cât rămâne? O parte este a ta și două sunt ale noastre!

Cei doi jurnaliști (Cătălin Tolontan, Răzvan Luțac) ar fi trebuit să întrebe asta și să o menționeze în material, dar l-ar fi stricat. Așa că s-au făcut că plouă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Simt că trebuie să-ți cer scuze fiindcă am fost parte din cei care te-au bubuit cu linkul spre știrea asta.

    Trebue să-mi cer scuze? :)

    00
  2. Bai, nene… Ce e cu adevarat trist in toata povestea asta e ca se cearta pe bani de seminte. Pentru trei mii de euro, se ascund prin hypermarket. Te-ai astepta ca, atunci cind e pe bani de la stat, macar sa fie un parandarat consistent.

  3. S-au intalnit 2 smecheri si au pus de o mica manevra. Unul s-a rasucit cand s-a vazut cu sacii in caruta.

    Asta e nu e spaga… e teapa intre hoti. Din punctul meu de vedere in caz ca se deschide o ancheta pentru fraudarea fondurilor europene ambii ai trebui sa fie anchetati egal.

    Dar mi se pare prostia prostiilor cum se intampla toata schema…

    00
  4. e sifonare ca la carte,cred că îşi dă palme Emil că nu a cerut mai mult.
    este imposibil să nu fi mirosit, face pe prostul la modul original

    PS vrem o ţară ca afară!

    00
  5. 7.500 de lei pe 3 site-uri, si asta cu paraindarat?
    Geez…

    00
  6. Pai suma sifonata de la buget ne afecteaza pe toti cei ce contribuim in diverse forme la buget. Faptul ca Georgescu ala nu primeste bani il afecteaza doar pe el (o persoana) si va prezenta importanta pentru Libertatea doar daca o rezolva traditional, asa cum se rezolva in mediul rural astfel de litigii, si anume cu toporul.

    00
  7. Din articol înțeleg ca programatorul Emil Alexe știa ca trebuie sa dea o parte din bani, acum ca s-a văzut cu banii in buzunar se preface surprins sa i se cere parandărăt. Elocventă si discuția de la sfârșit când Georgescu ii spune: Ce ai, ce te-a apucat, sa nu mor prost …
    Ciudat că a făcut 2 site-uri pe gratis, ce ITst face muncă benevolă ? sau i s-a spus, ajuta-ne cu site-urile astea că avem niște bani de sifonat într-un contract și-ti iese si ție ceva ..

    00
  8. Da ce față de violator de canguri de ghețar are omu. Brrrrr.

    00
  9. Hahaha. Sifo-Nation ar trebui să ne zică. Vă dați seama câți sunt din ăștia cu câte 10.000 de lei?

    00
  10. Dimineata la radio”tolontaniul” a prezentat-o ca un caz de coruptie in mediul privat cu fonduri europene…..cand colo este o neintelegere intre doi hoti la impartirea prazii.

    00
  11. NOU
    #25

    Si ALEXE asta l-o sunat pe tontolan sa ii fileze….si sa facut singur de rahat….nice, very nice.

    00
    • soția lui Alexe ăsta e social media manager la… exact, Ringier. Povestea asta pute de la o poștă…

      00
    • De ce pute? probabil de-aia s-a dus la Libertatea si nu la Rise Project sau altul…

      00
    • @Mihail – exact, captain obvious. Depinde doar in ce moment s-a dus la Libertatea. Că dacă s-a dus cu „hai să facem un articol de front page. Uite cum facem: se inscrie bărbatu’mi’o pe Seap la licitația aia de la APMCR…”

      00
  12. asta e o intelegere intre 2 hoti iar un hot dupa ce s-a vazut cu banii nu mai vrea sa respecte intelegere. mai face si pe prostul „mie mi se pare ceva ilegal” :)))))
    pun pariu ca pana sa semneze contractul si sa-i vireze banii alexe asta spunea ” da, sefu. facem cum zici tu” si dupa ce au intrat banii nu mai raspunde la telefon si face pe prostu „mie imi suna a ceva ilegal si nu vreau sa fac asta” :)))))))))))))

    00
  13. Boss, Radu ne intreaba ce masina sa-si ia cu 50.000 de euro. Eu i-am zis sa nu se grabeasca sa arunce cu banii, ca poate il suna si pe el sa dea 2/3 din diferenta inapoi :D

    00
  14. Niste prosti, Tanda si cu Manda. Cum dracu sa zici 7 mii jumate?

    00
  15. L-am mai vazut pe Emilut asta pe grupuri de Facebook. Mi s-a parut cam naiv si cu niste pareri dubioase despre munca, bani, patron etc. Asta ca sa nu zic si prostut (nu in sens de a-l jigni).

    Site-ul firmei lui nu are certificat https. Nici macar de la Let’s Encrypt care este moca.

    00
  16. Astia trebuie sa primeasca cu circumstante agravante, pt prostie…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.