Blogul PLUS e aproape OK

Azi a făcut turul netului o poveste cum o tipă de la PLUS a zis ceva, de parcă PLUS ar fi un partid real și ce a spus tipa aia ar avea vreun impact.

Ce vreau să observ eu e altceva. Blogul partidului, stiri.plus, nu e rău deloc. Are meta-uri ok, are H1, are fonturi mari, se vede bine pe mobil, are GDPR. Și, extrem de dubios, are un plugin de cache. UN SINGUR PLUGIN DE CACHE. Nu două sau trei, cum se obișnuiește pe la oameni care pretind că se pricep la online. Și e pe IP unic, nu pe un shared cu alte 200 site-uri. Și are favicon.

Și știți ce mai are? Poze denumite corect. Oana-Bogdan-FOTO-Cornel-Brad.jpg nu IMG_896836583.jpg. Mare lucru.

Sigur, sub capotă e jale, codul sursă e vai de el (de ce naiba nu au șters css-ul woocommerce nu știu), au nevoie 8 css-uri și 34 js-uri să afișeze text, dar măcar arată uman. Arată ca și cum cineva n-ar fi chiulit la lecțiile de online din ultimii cinci ani. Oare intrăm într-o nouă eră a online-ului politic?

201903053405200303

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. De ce crezi că PLUS nu e un partid real?

    00
    • că n-a trecut testul alegerilor.

    • Si nici nu va trece… ca nu se duce singur in alegeri.

      00
    • Iti trebuie curaj sa te duci in alegeri singur fara vreo alianta. Daca nu esti sigur ca faci pragul o tii din alianta in alianta cum facea UNPR sau cum face ALDE. Daca te duci singur in alegeri si faci 4% poti sa ti mai iei adio de la politica

      00
    • @vali: pe logica ta, orice partid imediat după înființare este ireal. Apoi devine real după alegeri. Adică metafizica e determinată de un factor extern. Cum ar veni, dpdv ontologic efectuezi o mare acrobaţie filosofică

      00
    • NOU
      #6

      @curly – la doctorat, în trecut, statutul celui înscris era denumit oficial „aspirant” până la obținerea diplomei de doctor. E mai bună această analogie. PLUS (dar și USR) își caută încă identitatea. Vezi că și la PLUS ba apare câte o idee de extremă dreaptă, ba una de sorginte marxistă – se reped să-i excludă și pe inițiatori și pe critici, la USR avem progresiști dar și conservatori – ceea ce nu e neapărat rău. Vremurile nici nu mai necesită poziționări rigide (totuși nici chiar o salată politică nu e de bun augur). Dar ca să depășească „efectul de bulă” orice partid are nevoie de reprezentativitate pe scena mare iar acest lucru vine după vot. Eu aș face o alianță cu PNL, i-aș lăsa pe ei la butoane pe DEZVOLTARE, INFRASTRUCTURĂ, ECONOMIE, FINANȚE, APĂRARE, AGRICULTURĂ etc și dacă aș fi USR-PLUS m-aș focaliza pe EDUCAȚIE, SĂNĂTATE, JUSTIȚIE (greu aici), DEZVOLTARE URBANĂ, poate EXTERNE (deși nu au încă diplomați de cariera foarte mulți, dar au mulți cercetători, manageri cu imagine bună pe unde au fost afară). zic și eu.

      00
    • As zice ca nu e vorba neaparat de curaj ca sa mergi singur. Absolut toate sondajele dadeau PLUS clar peste pragul de 5%, deci ar fi ar trimis minim 2 europarlamentari afara.

      Problema pe care au inteles-o si ei si cei de la USR e ca ar fi trecut in mod clar la „si altii” cu asemenea rezultat, pierduti intre ALDE, ProRomania, UDMR si PMP, cu PSD si PNL la mare distanta. Si asta era grav pentru urmatorii doi ani. Cu 7, 8 sau 12 procente nu te considera nimeni alternativa la guvernare si te voteaza in consecinta. Cu 18% e deja altceva. E tot complicat, dar ai de unde sa pornesti.

      00
    • @androidul…: de acord total. Am senzația că nu e contrapunct ce am insinuat eu. Pare o completare/clarificare. Merci, era nevoie. PLUS și USR au uneori bolile copilăriei. Cum e toanta aia de alaltăieri care zicea că vrea o societate fără proprietate, idei teribil de goşiste cu impozitul progresiv. Dar overall sunt partide ce merită cultivate

      00
  2. E mai oribil decât site-ul celor de la … hotnews de exemplu.

    00
  3. Da, și eu am fost uimit să văd că la suprafață arată și se mișcă bine.

    00
  4. Poti avea IP dedicat si pe un server shared. Nu?

    00
  5. Se mișcă repede că are QUIC :)

    Server: LiteSpeed
    X-XSS-Protection: 1; mode=block
    X-Content-Type-Options: nosniff
    Alt-Svc: quic=":443"; ma=2592000; v="35,39,43,44"
    Connection: Keep-Alive

  6. Scroll-ul inclus in screenshot-ul pozei din articol m-a făcut să incerc să-l și folosesc :-P Fără să fiu răutăcios în vreun fel, dar poza inclusă de tine are name, title si alt text 201903053405200303, probabil a fost o scăpare

    00
  7. fara sa fiu rau , cati dintre posibilii votanti ar fi influentati de asta ?

    00
    • Fără să fiu rău, incerc sa iti raspund eu: Aia care traiesc in 2019 si care speră să apuce mai mult decat urmatorul tur de scrutin.
      Bineinteles că n-o sa ma uit la toate detaliile pe care le-a expus Vali aici (desi inteleg unele), dar o sa ma uit cat de bine le merge site-ul, o sa apreciez că nu e facut ca ROTLD sau ca alte găuri (mfinante sau diverse site-uri ale ministerelor) ci că aduce mai degrabă a zilele noastre, ceea ce o sa imi dea impresia/senzatia de modern/nou.
      Subliminal, o sa asociez acea senzatie de modern/nou cu viziunea lor politica ca fiind modernă/nouă atât timp cât parcursul lor politic va fi unul cu care rezonez

      00
    • Multi.
      Sunt multi care nu stiu de PLUS in primul rand si prin site-ul lor ajung sa ii cunoasca. Site-ul PLUS ar trebui sa ii reprezinte pe ei in online, iar daca site-ul e ok, lumea o sa aiba incredere si in ei.

      00
  8. stiu ca suntem in 2019 si nu ar mai trebui mentionat, dar are si https si cname redirect pentru www.

    00
  9. Frumos ar fi fost dacă https://stiri.plus ar fi făcut redirect la https://știri.plus. Nemții citesc de la sine „st” ca „șt”, dar nu toți românii vorbesc germană :)

    00
  10. Stii ce nu are? RSS feed ca sa-l bag in Feedly.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube