Turturică a fost dat afară, pentru că e ușor să faci performanță pe bani…

Schema e foarte simplă: sunt oameni care reușesc să facă performanță doar plătind. La modul, șeful îți cere să crești traficul site-ului, tu cumperi reclamă peste tot, traficul crește, dar nu rămâne, la final ești pe minus, dar asta nu e treaba ta, tu ai fost angajat să crești traficul. Ceea ce e acceptabil niște ani, uneori trei, alteori cinci, dar la final, patronul spune că vrea să scoată și niște bani, nu doar să bage. Și atunci, specialiștii ăștia dau din colț în colț și își caută de muncă în altă parte.

Sunt convins că Turturică și-a făcut plinul, dat fiind afară de la Digi24 azi. Și-l făcuse și înainte de la România Liberă. Dar, când e vorba de făcut performanță fără bani sau de păstrat performanța cumpărată, lucrurile nu sunt așa simple.

Îmi povestea cineva de un jurnalist care cheltuia 5.000€ pe lună ca să dea boost post la editorialele lui, pentru ca apoi să discute cu managementul în termeni de “eu am cele mai citite articole de pe site-ul ăsta, eu sunt cel mai valoros, pe mine vine lumea să mă citească”. Când i-au tăiat bugetul ăla, a rămas că nu poate să își justifice salariul și a luat drumul pribegiei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. a taiat ungurul pe capete de pe site…
    acum nu stiu, dar a dat afara fix pe aia care erau mai incisivi fata de PSD… adica cam toti (Turturica impreuna cu Mihu, Cireasa si Nicolae)

    00
    • Deci dictatorul Dragnea e de vină! Faptul că Turturică scria articole kilometrice în care nu era capabil să țină o idee de la un paragraf la altul nu are nici o legătură… Faptul că site-ul este o mizerie cu clickbaituri de genul „N-o să-ț- vină să crezi cea mai descoperit doamna McDouglas din Canada în detergentul ei…” nu are legătură… Oamenii scriau anti-PSD, deci erau valori de excepție ale jurnalismului, titani alături de Guran, Mândruță și Pantălagă.
      Las că o să-l pună pe CTP șef la site să se încrunte la măgarii care nu citesc capodoperele.

      00
    • NOU
      #3

      Foarte buna logica, nu conteaza ca omu’ e dobitoc, conteaza ca e anti PSD.

      00
    • Era un banc pe vremuri: cum alegi cel mai prost militian dintr-o suta? Iei unul la intamplare.

      Cam asa e si la digi: Cum alegi cel mai prost ziarist dintr-o suta, ca sa il dai afara? Il alegi pe ala care cam scrie impotriva PSD-ului.

      Da, nu zic eu ca e Turturica ala mare ziarist si ca trebuia sa il tina Digi24 acolo pana la pensie. Dar semnele se inmultesc rapid: dupa ce digi a aratat public ca e de vanzare (si Firea a profitat din greu, am vazut atatea conferinte de presa si declaratii integrale pe digi 24 de mi s-a facut greata), Dragnea a inteles mesajul. Intr-un mod subtil au inceput sa apare semne: Iordache bate campii cu orele, fara sa fie intrerupt, documentarul ala socant cu „Partidul face minuni” (care lovea dur in programul PNDL promovat din greu de PSD) dispare rapid de pe site-ul digi24 dupa o singura zi, azi ma trezesc sa imi bau cafeaua cu burtiere din care aflu care e programul premierului Dancila sau ce a declarat Dragnea despre Iohannis si anume ca Iohannis trebuie sa plece, ca o sa fie dezastru daca mai sta 5 ani.

      Hai ca ne ntoarcem rapid in 2003, ne simtim din nou tineri cu totii. Pacat doar ca acum in Catavencu nu mai scriu meseriasii aia din 2003, acum scrie Bucsu, al mai vomitiv ziarist ever.

      00
    • Bușcu scria si in Catavencu original :)

  2. Ia dat afara pentru ca nu produceau. Simplu. Sunt 100% sigur de asta pentru ca am cativa prieteni in interior si mi-au spus de prin noiembrie ca se va intampla asta.

    00
  3. Nu e deloc rentabil să fii contra partidului de guvernământ.

    00
    • Proteve știe de ce!

      00
    • @vali: „dacă ăla era motivul, era dat afară de mult”. da, și eu ți minte când evz era redută antipsd. sau rl. ideea e că acapararea media de către psd nu a fost un fenomen brusc, ci unul întins pe zeci de ani. iar acum e rândul digi, iar asta se vede deja în programele lor.

      00
  4. afirmația că turturică a fost dat afară pentru că nu producea bani trebuie dovedită.

    până atunci, rămân faptele: 1. turturică e critic față de psd. 2. turturică a fost dat afară.

    00
    • Vali, vezi ca a venit iar Politia la usa, pregateste dovada. Ce importanta ca tu ai un blog personal cu opinii personale, tu dovedeste.

    • Logica ta e de fier. Trebuie dovedit ca a fost dat afară pentru ca nu producea bani dar faptul că a fost dat afară pentru ca era critic față de psd nu.

      00
    • @fluture, când ai să crești mare, ca să ai drept să-ți faci blog propriu, și nu să fii doar părerist de serviciu, ai să înveți că notorietatea și influența se câștigă cu argumente și seriozitate. altfel spus, arunci cu opinii personale, dar nu cu orice fel de opinii personale. poate vei învăța și tu asta cândva.

      00
    • @msrp: ce nu pari a observa e că eu n-am stabilit nicio relație de cauzalitate sau de corelație între faptele 1 și 2. pur și simplu le-am enumerat, atâta tot.

      00
    • @Berenger
      „notorietatea și influenta se castiga cu argumente și seriozitate”..

      Berenger, scuza-ma, dar aici este vorba de un blog, nu e instituție publica, nu e un trust de presa, bănuiesc ca nu sunteți rude, despre ce vorbim aici?
      Am vazut foarte mulți oameni, pe diverse bloguri care cred ca dacă citesc pe cineva de niște ani, aproape constant, dacă comentează și au interacțiune cu proprietarii blogurilor, automat se simt de-ai casei, ei știu cum stau lucrurile, ei cred ca ii cunosc pe proprietari. NIMIC MAI FALS..
      Nici 5% nu știi despre cineva cu care ai interacționat doar online sau chiar dacă te-ai văzut de 2 ori pe an..
      Fiecare persoana care citește aici niste informații, lipsa de informații care lipsește și-o va construi singur și uite asa fiecare își va forma o parere personala asupra lucrurilor, dar asta nu înseamnă că ea este și reala..
      Daca pe proprietar îl cunoști dupa nume și prenume și știi cum arata, iar de Fluture ca el spune ca lucreaza la Paris, tu crezi ca stii cu mult mai multe despre V decât despre F?
      Eu nu as fi atât de sigura..

      00
    • @mihaela, care-i legătura între citatul din ce spun eu și toată poliloghia ta?

      00
    • @Berenger
      Aici este un blog, aici toți oamenii au pareri, nu exista categoria „parerist de serviciu”, parerist bun sau parerist rău. Încerc sa iti spun ca suntem niște anonimi cu niste păreri și atât.
      Nu cred sa existe o certificare recunoscuta international de „best Zoso comment writer” sau ceva de genul..

      00
    • @berenger

      Ori suntem golani ori nu mai suntem. Dacă nu era cauzalitate sau corelație primul tau paragraf nu exista si exista punctul 3: tuŕturica nu produce bani. Se încadrează tot la fapte.

      00
    • beranger, turturică e critic cu psd de mai mult de doi ani in editorialele lui de pe digi24. dacă ăla era motivul, era dat afară de mult. vezi comentariul de mai jos al lui valeriu, calitatea scriiturii lui era mediocră, iar calitatea de șef al siteului vorbește de la sine. balena albastră, furturi, chifle de tot felul, traduceri tâmpe, reportaje tâmpe. cât le-a luat să pună un certificat ssl?

    • am pus comentariul prea sus, fără să vreau:

      @vali: „dacă ăla era motivul, era dat afară de mult”. da, și eu ți minte când evz era redută antipsd. sau rl. ideea e că acapararea media de către psd nu a fost un fenomen brusc, ci unul întins pe zeci de ani. iar acum e rândul digi, iar asta se vede deja în programele lor.

      00
    • apropo: „Astăzi, Digi24 a dat cele mai multe intervenții în direct ale lui Dragnea de la turneul lui prin țară. Mai mult chiar și decât Antena 3 și RTV. Cum dădeam la Digi 24, îl vedeam pe Dragnea. Când nu era în direct, erau înregistrări sau știri care reproduceau declarațiile lui. Calupul de știri de la ora 15 a fost în exclusivitate dedicat lui, nimic altceva. În timpul ăsta, oficinele de partid Antena 3 și RTV mai aveau și alte emisiuni sau știri. La Digi 24 – Dragnea forever. Nou-veniții la pupat mâna trebuie să arate exces de zel, că au de demonstrat că sunt și ei slugi credincioase.”

      00
    • Faptele sunt simple: 1. Turturica scrie prost, 2. Turturica scrie anti-PSD, 3. Turturica nu produce bani. Toate astea sunt de ani de zile, nu de ieri – de azi. De ce a fost dat afara fix acum? Simplu: la unul din punctele 1, 2 sau 3 (sau la mai multe) s-a umplut paharul. Vali speculeaza ca e vorba de punctul 3, altii zic ca ar fi punctul 2 (bazandu-se si pe o serie de evenimente care sugereaza ca Digi ar vira incetisor spre PSD). N-avem de unde sa stim, probabil e o combinatie de factori.

      00
    • dacă te uiți pe știre, ea spune că „seful siteului digi24.ro a fost dat afară”, nu „jurnalistul”.

  5. Vali, cum a fost la majoratul lui Selly ? Am înțeles ca a fost plin de influenceri si A-listeri.

    00
  6. Turturica a transformat pagina web intr-o mizerie clickbait cu editori la bulc care nu erau in stare sa scrie un articol. Din cititor regulat al website-ului, am ajuns sa il evit ca pe ciuma.

    Editorialele lui Turturica fata de psd erau deseori penibile si plictisitoare cu spume. Argumentul cu dat afara pentru ca psd este un nonsens.

    Hai sa ne uitam la faptul ca CTP e dat pe post in draci, si este incomparabil mai incisiv fata de psd cat zece turturele la un loc.

    Ca mine sunt sigur ca sunt si altii. Omul scria prost, si avea o politica editorialista falimentara cu titluri bombastice si articole scrise de amatori agramati pe care nu le citea nimeni. Aia s-a intamplat.

    00
    • După toate teoriile expuse pe aici rămâne totuși un fapt: site-ul Digi24 s-a transformat într-o dejecție. Dintr-o pagină pe care o accesam zilnic într-o pagină adăugată la lista site-urilor banate.

      00
    • Subscriu, ma bucur ca i-au dat afara si pe el si pe alti responsabili de online; sunt cel mai anti-PSD om, insa site-ul ala era un gunoi, putea sa se cheme digi-cancan.ro, ca asa aveau titlurile si continutul.

      00
  7. Turturica avea doar doua tipuri de articole: caderea iminenta a lui Dragnea si apocalipsa economica. Dragnea e inca la butoane, Turturica not so much.
    E mult mai comfortabil sa se dea victima a bataliei politice decat sa accepte ca a fost dat afara pentru ca nu avea tractiune si nu producea. In scurt timp isi gaseste alt fraier, balta are peste.

    00
  8. Acum serios, Turturică o Urmează pe Ada Teslaru?

    00
  9. Comentatorii care zic ca Turturica a fost dat afara pentru ca e anti-PSD imi amintesc de secretarele care sunt date afara pentru ca sunt niste putori, dar ele lasa de inteles ca a vrut sefu’ sa le babardeasca pe birou, dar ele au principii.

    00
    • Mai incet, sa nu te auda berenger de la etajul #6.

    • mda, dupa logica lui, orice angajat care sta toata ziua pe facebook sa dea share-uri anti-psd si concediat pentru ca nu face nimic este o victima a psd-ului si un martir.

      00
    • hai bre, ai lăsat același comentariu și pe roddit? :)

    • Omul a speculat intr-un context mai larg, in care Digi schimba aparent politica editoriala si vireaza spre psd. Ca sa pastram analogia, e ca si cand sefu’ de mai sus ar avea vreo patru procese deschise pt. hartuire sexuala si un copil cu fosta secretara. Adica asta data afara o fi putoare, dar asta nu inseamna ca sefu’ nu incerca s-o babardeasca.

      00
    • Dupa cum chiar Vali a remarcat, Turturica scrie prost de doi ani. Nu imi spune ca ultimul editorial a umplut paharul, ca nu cred.

      Acum a sarit PSD-ul cu banul, disperat de ce se intampla in sondaje. Vrea sa „inchida” orice canal pe audio-vizual.

      P.S. Berenger ala de care se ia unii are argumente care ii sustin afirmatiile. Explica cu fapte clare cum a ajuns digi24 ala de umbla dupa Dragnea prin tara si ii preia afirmatiile in draci. Brusc au realizat ca declaratiile lui Dragnea fac o audienta de balamuc.

      00
  10. Hmm … nu am citit nimic pe digi24.ro ceva de genu’ : „Turturică a fost zburat. Motivele sunt scandaloase”

    00
  11. Iar poza clickbait. Eu credeam ca e un articol despre vinuri.
    Data trecuta ai pus ceva poze cu Ana Alexander.

    00
  12. Celor care cred ca Turturica a fost dat afara ca “ e anti-PSD”…le reamintesc ca acelasi Turturica a fost director de campanie electorala la USL si pentru Ponta,timp in care s-a “ retras” din a mai publica “ sinteze si opinii”…chiar a ascris un articol “ de adio” in care explica “ incompatibilitatea” intre “ jurnalism” si noua carieta “ de “ strateg USL”….chiar nu va mai amintiti?

    00
  13. Nici presa nu mai e cea a fost. Uite aici, articol de pe HN, Ilici implineste 89 de ani. Comentariile la articol sun interzise (probabil a primit prea prea multe urari):
    https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23007124-ion-iliescu-implineste-89-ani-mesajele-psd-liviu-dragnea.htm

    00
  14. Turturica era un afemeiat, un spagar și motivul expus in articol este unul din nenumăratele mizerii făcute in ultimele 12 luni. Oameni valoroși au plecat din cauza lui, alții s-au apucat sa scrie mizerii clickbait la comanda lui, nu a ținut cont de nenumăratele memo-uri in care jumate de departament ii explicam ca degeaba cumpara trafic dacă site-ul nu va converti cititorul in a reveni a doua zi. Pe Analytics (deci cifre dovedite nu păreri politice) am dovedit ca pt fix aceeași cititori el plătea zilnic in 3 surse de trafic ca sa se întoarcă. Cititorul nu revine singur tocmai pentru ca digi a ajuns o hazna.

    Sper sa mai urmeze încă o tipa din management și apoi sa se treacă la curățenia de primăvara a “postacilor” cu semnătura de redactor

    00
    • UNA din nenumaratele mizerii… Critica e buna, dar si mai buna ar fi intr-un text lipsit de dezacorduri…

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube