Lidl, parcarea și bătrânul cu handicap

Lidl are o zi plină.

Două idei:

  1. mă gândesc că robotul de la pază a văzut o mașină de săraci și a sărit pe ea. nu s-a gândit o secundă, că nu îi stă în obicei. nici n-a văzut abțibildul, sau dacă l-a văzut, nu i-a păsat, pentru că, din nou, e robot nu e obișnuit cu compasiunea.
  2. când am scris acum niște ani că unii profitau de handicapul locomotor al copilului să își ia mașină cu motor mare, ați zis că e sunt porc, că poate are nevoie de un SUV cu motor de 3 litri ca să transporte un copil la școală (ca idee, acum au un Focus). așadar, ce facem acum, regulile se aplică pentru toți, mai puțin pentru ăia care pot călca în picioare badigardul și ăia care au probleme?

Greu. Și managerii Lidl, dacă e adevărată faza aia, geez…

update

reacție LILD:

Ne pare rău pentru incidentul petrecut în parcarea magazinului nostru din Bulevardul Uverturii, nr. 202-204.  Ne cerem scuze și vom lua măsuri imediate pentru remedierea acestei situații. Este un caz izolat și facem tot ce ne stă în putință să rămână așa.

Vom revizui procedurile interne și vom lua toate măsurile necesare pentru a îmbunătăți regulamentul căruia i se supun prestatorii de servicii care asigură serviciile de administrare a parcărilor magazinelor noastre. Astfel, ne vom asigura încă o dată că aceștia aplică regulamentul nu doar în literă, dar și în spiritul său.

reacție SSG:

Regretăm situația creata si considerăm ca este una conjuncturală, care a adus un prejudiciu de imagine atât asupra persoanei implicate cât și asupra clientului nostru, Lidl Romania. Pe această cale ne cerem scuze pentru disconfortul creat de această situație regretabilă.

Regretam incidentul produs si vom lua masurile necesare pentru
reinstruirea personalului si evitarea, in viitor, a situatiilor similare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

108 comentarii

  1. Legea 448/2006, Art 65

    Ok, n-ai jurisdicţie că e spațiu privat. Dar…

    De ce nu se amendează conducerea magazinului pentru blocarea locurilor de parcare pentru persoane cu handicap?

  2. Asta e pe principiul noi muncim, noi nu gandim. Bravo lidl

    00
    • Eu ma intreb, cum se gandesc ei ca se folosesc locurile de parcare speciale cand sunt blocate cu lanturi?
      Persoana cu dizabilitate claxoneaza pana vine agentul de paza? Sau parcheaza masina, se duce la agentul de paza, se intoarce la masina, si apoi muta masina pe locul special (facand in total de 10 ori mai efort)?

      00
    • Eventual, face niste drifturi in caruciorul cu rotile cu care-a coborit din masina, pina ii gaseste pe dobitoci. Din categoria „pumnii mei minte nu are”.

  3. Urât. De teama abuzului unor nesimtiti, sufera cei vulnerabili

    00
    • NOU
      #12

      Daca nesimtitii ar fi sanctionati corespunzator, acestia s-ar lecui si nu ar mai exista teama respectiva…
      In incursiunile mele la cora, carrefour, lidl, hornbach, leroy s.a. nu am vazut nicio masina parcata pe nedrept pe loc rezervat sa aiba roata blocata.

      00
    • În Constanța, la Vivo / Maritimo au făcut locurile de parcare de lângă accesul spre cinema doar pentru persoane cu dizabilități și este paznic care permite accesul. Singura mașină parcată acolo? Un BMW 320d cu afișe de vânzare în geam. Constanța FTW!

      00
    • „nu am vazut nicio masina parcata pe nedrept pe loc rezervat sa aiba roata blocata.”

      Idem la Deva. In fiecare weekend daca mergi pe la mall sau supermarket vezi unii parcati ilegal, ba pe locuri care nu sunt locuri de parcare ci defapt stau in drum si ii incurca pe ceilalti sa iasa, ba langa usa, ba pe trecerea de pietoni, ba pe locurile de handicapati si mamici gravide. Niciodata n-am vazut pe vreunul cu roata blocata.
      Parca traim in tara lui Papura Voda. Nici un pic de ordine si disciplina.

      00
  4. I-auzi :) nu mai cumparam de la LIDL nimic. Sanatate si un praz verde

    00
    • Nu ca tin cu lupul,dar Lidl nu are de a face cu jegosii de la Stop Stealing Guard ,decat prin prisma faptului ca legea de cacat data de niste oameni de cacat care se numesc politicieni,au dat niste legi prin care obliga firmele private sa aiba paza sub forma unor companii de securitate infiintate de catre fosti militieni,fosti/actuali securisti,politicieni,etc.!!!Sa ne traiasca politicienii pulii!!!!

      00
  5. stiu ca o sa fie cu muie, dar fac amintire la alte postari mai vechi: aplicam legea pentru toti ori ba?

    00
    • Ce spune legea despre locurile cu handicap? Trebuie să existe, dar să fie inaccesibile?
      2. Ai auzit de „spiritul legii”, „circumstanțe atenuante”, chestii din astea?

      00
    • Pai aplicam legea pentru toti. Care e amenda pentru blocarea locurilor de parcare pentru persoanele cu handicap?
      Omul a vrut sa parcheze pe locul rezervat pentru cei in situatia lui, si nu a avut cum sa o faca.
      Deci, cum facem? Sau aplicam legea numai pentru amarati?

      00
    • Greu ba. Poftim niste muie si din partea mea.

      00
    • Legea care zice ca numa politia poate sa imobilizeze masinile?

      00
  6. Cum adica ? RRomanii de la lidl care sunt sefi peste alti romani, se poarta prost cu romanii care fac cumparaturi la ei ? Nuu, nu pot sa cred asta. Nemtii sunt de vina clar.

    00
  7. Stie cineva daca e legal? Adica daca eu bag masina la zoso in curte el mi-o poate tine acolo pana-i dau 2 miliarde de catraliarde de yeni? Si politia nu are ce face?

    00
    • Hai sa o luam si pe alta parte. Exemplu: Mega fix langa blocuri noi fara parcare amenajata sau mult prea putine locuri fata de cele 5 masini per apartament, rezultat, parcare Mega full tot timpul. Solutie? afis pus de cei de la Mega cu bataie + amenda daca depasesti 2 ore parca… Rezultat? s-a restabilit ordinea in univers. Asa si cu un Lidl langa o piata unde se amenaja sau se amanajeaza ceva. E full parcarea desi in magazin, asa la ochiometru, nu sunt atatia oameni. Culmea e ca au si afis din ala.
      De inteles ii inteleg, faci cumparaturi nu ai venit sa incarci tir-ul 2 ore. Depasesti timpul asta iti pune caracatita ca e clar ca esti bulangiu. Acum ca sunt jeguri astia de la paza si fac magarii din astea din articol, ce sa mai zici…

      00
    • poți dovedi că mașina ta e la mine in curte? cum? :D

    • Uite o oportunitate de business.

      00
    • NOU
      #27

      Cum a trecut boss commentul ăsta?? Ion zice ca vrea sa și o bage la tine în curte și tu îl lași :)

      00
  8. La 80 de ani nu mai conduci, tata, las-o jos

    00
  9. Fug sa-mi iau niste popcorn de la Mega.

    00
  10. Milionul ala a fost spaga paznicilor. Trist.

    00
  11. mă bucur că ai pus și tu știrea asta. cu cât se amplifică scandalul, cu atât mai bine. până atunci mesajul meu pentru lidl românia e simplu:

    „șmecherași, reziliere contract cu firma de pază, șeful de magazin dat afară, scuze publice și daune materiale persoanei de care v-ați bătut joc. dacă nu, să nu plângeți că v-au scăzut vânzările cu 50%!”

    00
    • boicotul trebuie sa vizeze in primul rand acel magazin, iar in al doilea pe cele care au contract cu borfasii sgg.

      00
    • hahaha. lol. le-au scazut vanzarile cu 50%. pui pariu ca printre alea 1200 de persoane sunt fooooarte multe care azi sau maine se vor duce la lidl sa isi faca piata? de fapt nu, reformulez, crezi ca e vreo persoana care un se va mai duce la lidl din cauza acestei intamplari? hai ba sa fim realisti…

      00
    • ba nu, toate magazinele. întreaga rețea trebuie să înțeleagă că genul ăsta de acțiuni strică imaginea întregii firme

      00
    • da, cristi, cu jemanfișiști și zeflemiști ca tine merge țara asta foarte bine

      00
    • Boicotul in Romania nu prea are succes. S-a mai auzit ceva de boicotul la Antena 3 sau Romania TV? Cat le-a scazut revenue-ul din publicitate dupa mizeriile zise in perioda protestelor?

      00
    • boicotul merge foarte bine. în martie 2017, antena 3 a livrat 771 de puncte de audiență pe acelasi target comercial, față de 1400 în februarie 2017.

      00
    • Eu am mai renuntat sa fac cumparaturile la kaufland…motivul fiind andra gogan (hater stiu) dar nu mai fac cumparaturi acolo din cauza ei.

      00
  12. Daca era o ceafa lata cu X6 ii sugeau si p*** si il invitau sa percheze in fata usii. Astia sunt bategarzii romani, intotdeauna puternici cu cei slabi dar fricosi cu unul mai mare ca ei. De la ei nu aveam asteptari, dar prostul ala de era sef de magazin ce facea? Pune astazi Lidl pe facebook copia avizului prin care respectivul este instiintat ca raportul de munca se termina in 15 zile pentru ca nu a asigurat locurile de parcare pentru persoane cu handicap?

    In alta ordine de idei cum cacat politia nu are jurisdictie? Aia imi aduc atingere proprietatii private si ei nu pot face nimic? Daca dau cu piatra in geam sau fur cutia de masline din Lidl, tot asa nu pot face nimic ca e proprietate privata? Mai ales ca neavand bariere, regulamentul parcarii nu este ca un contract pentru parti, cand intri in parcarea Lidl e cel mult un semn cu proprietate privata, regulamentul ala e undeva pe langa carucioare.

    00
  13. Eu nu reusesc sa inteleg treaba asta. Cineva ne face o nedreptate si noi raspundem cu o ilegalitate apoi tot noi ne dam cu curul de pamant si urlam ca avem drepturi. Normal ar fi fost sa nu mai isi mai faca cumparaturile acolo, eventual sa ii reclame daca avea chef si timp.

    00
    • Poate nu ai observat, dar magazinul respectiv nu asigura locuri pentru persoanele cu handicap, obligatie legala in functie de numarul total de locuri de parcare.

      00
    • Am observat dar nu e treaba mea sa iau masuri. Eu cel mult in calitate de client pot sa nu fac cumparaturile acolo, eventual sa anunt si alti oameni si ideal sa reclam magazinul autoritatilor. Astea sunt drepturile mele, nu sa ma cert cu firma de paza sau cu seful magazinului. Eu vad doi vinovati, boul care a parcat neregulamentar si magarii care blocheaza locurile de parcare pentru persoanele cu handicap.
      Solutia e simpla, daca nu iti convine ceva nu cumperi sau nu folosesti servicile si iti vezi de viata, fara nervi sau circ.

      00
    • Omul se grabea, avea programare la doctor. Deci, nu, nu avea timp. Si a observat ca i s-au blocat rotile dupa ce si-a facut cumparaturile. Ce voiai, sa le duca inapoi si sa ceara banii inapoi? Geez!!

      00
    • @alex, faptul ca nu ofera locuri speciale nu e o scuza ca sa parchezi unde e interzis.
      Putea sa parcheze pe un loc, in schimb a preferat sa parcheze exact unde nu era loc.. de ce? Pentru ca poate, si pentru ca stie ca poate juca cartea milei sa scape (pare batran, sarac si cu semn de handicap deci s-a strigat Bingo pe linia milei), si a scapat exact facand asta.

      00
    • @Antonio, nu putea să parcheze pe un alt loc liber.
      Locuri pt persoane cu handicap sunt separate și marcate nu doar așa, de amorul artei, „să păstrăm și pt amărâți niște locuri de parcare”, ci sunt „construite” mai mari/late decât un loc de parcare obișnuit pt ca omul în scaun cu rotile să poată da jos scaunul din mașină, să se poată transfera în el și apoi închide portierele. Pe un loc de parcare obișnuit nu ar avea loc să facă asta.

      00
    • Ceva nu se leagă, off
      1. E prima oară pentru distinsul domn cu probleme de sănătate când merge cu mașina la cumpărături. Habar nu are cum să își ceară drepturile. Nici în autobuz?
      2. Nu văd nicio persoană cu handicap locomotor în fotografii. Etichete, legitimații. Aici poate greșesc.
      3. Mai ține minte cineva faza cu micii de la Kaufland Odorheiul Secuiesc?

      00
    • Pentru A:
      Sunt și poze pe postarea aia. Poate nu le-ai văzut pe toate, știu că nu reușești să dormi destul, dar a tras mașina chiar lângă parcarea special destinată.

      00
    • Alex, ai nevoie de ochelari. Și mergi la prima oră, o să fie coadă! 27 cel puțin.

      00
    • @Peter Pan, a tras lângă locurile de parcare special destinate pt că acelea erau blocate cu niște „lanțuri” de plastic și nu a putut parca acolo. Spațiul unde a parcat nu era loc de parcare amenajat, deci avea spațiu suficient pt manevrele de coborâre și urcare din/în mașină.

      00
    • @peter pulă…esti constient ca nu exista DOAR handicap locomotor ,nu??? Doooh!

      00
    • @Alex.d . Desigur, dar aia nu conduc mașini.

      00
  14. Dragobete, mereu românesc

    00
  15. Cam jumate dintre comentatorii de mai sus sunt pe modelul politistilor care amendeaza babuta evazionista, vinovata de a fi vandut 3 legaturi de patrunjel fara autorizatie.
    Atata spirit justitiar e induiosator, oameni buni…

    00
    • E un laitmotiv bun asta cu babuta cu 3 legaturi de patrunjel. Ia tu 3 legaturi si du-te in piata si incearca sa le vinzi. Dupa ce te bat jmecherii si iti desumfla si rotile de la masina sa imi explici pe urma cum babuta aia era neprihanita si venita din inima Moldovei pentru 3 legaturi cu 50 de bani. Babuta cu 3 legaturi de patrunjel nu exista!

      00
    • N-am zis nicaieri ca babuta e in Bucuresti.
      Dupa cum n-am zis nici ca e „venita din inima Moldovei”.

      Mai rasfira.

      00
    • Și ca să știi și tu că îndrugi baliverne…. Nu am văzut personal băbuța cu pătrunjel, dar am văzut moșul, sărăcăcios dar curat îmbrăcat, cu sticla de lapte.
      ”Vă rog, cumpărați-o, doamnă, ca să mă pot duce și eu acasă, sunt de dimineață în oraș și asta e ultima pe care-o am…”. Nu aveam ce face cu ea, mă aflam doar în trecere prin orașul respectiv (Piatra Neamț) și a doua zi oricum plecam… dar i-am dat niște bani, mai mult decât cerea el pe sticlă.
      Faza e recentă, de două săptămâni… așa că ce-ar fi să nu mai fii atât de convins că dacă nu ai văzut tu, nu există?

      00
  16. Si, totusi, niciunul dintre martori nu s-a gandit ca ar putea intra in magazin, sa intrebe de sefu’ la operatiuni si sa-i expuna situatia. Mai mult sau mai putin in termeni academici. Nu, hai sa stam, sa asteptam, sa facem poze si apoi sa crosetam viralul, ca e mai misto sa o ardem justitiar pe fb decat sa incercam sa rezolvam problema.
    Daca macar 3 oameni incepeau sa faca scandal in magazin cred ca se ducea managerul personal sa deblocheze roata, nu cred ca ii convine nimanui sa afle toti clientii cat de idiot e ca tolereaza o astfel de situatie.

    00
    • ” In tot acest timp șeful de magazin și încă o persoană din conducerea Lidl aflată in inspecție s-au hilizit in vitrina magazinului. ”

      Stii sa citesti pana la capat?

      00
    • Am citit absolut totul, dar de unde stie autorul functiile atat de precis? Adica, really, nu cred ca exista ecusoane pe care scrie „persoana din conducerea Lidl”. Iar partea cu „aflata in inspectie” e senzationala, practic omul stie absolut totul despre organigrama companiei si, mai ales, despre task-urile interne.

      Tu stii sa si filtrezi ceea ce citesti?

      00
    • @Victor, pe ecuson poate scrie „sef de filiala”, de exemplu.
      Ala cu inspectia e mai ciudatel, de acord – dar admit ca se prea poate sa nu le stiu eu pe toate.

      00
    • @Victor
      Am vazut in magazin la Lidl de mai multe ori cate un barbat in costum, cu aparat mobil de citit codurile de bare mergand printre rafturi, scanand si fiind tratat cu respect de angajati (in genul ca ii stateau la dispozitie).
      E asa de greu sa faci presupunerea ca era in inspectie?
      Si ca este mai sus in ierarhie ?
      Sau poate i-a auzit vorbind in magazin si stia ca sunt din conducere.
      Iar seful de magazin are ecuson cu titlul sau.

      Problema e de fapt ca aia se uitau in loc sa ia masuri.
      Asta denota lipsa de caracter a angajatilor Lidl pe langa cei de la paza.
      Acum, intr-adevar, e de vazut reactia oficiala.
      Sa vedem ce caracter au si cei din adevarata conducere.

      00
  17. Asta e din ciclu, cand politistii romani descopera ca sunt unii mai jeguri decat ei… cei de la paza privata. care de obicei au spatele mai mare (la propriu si la figurat) decat ei, ca seful lor de la paza privata de obicei e si seful sefului celor de la politie.
    Da unui om putina putere si nu va face decat abuzuri cu ea.

    00
  18. Mda, sa vedem cum is vor spala obrazul
    https://imgur.com/a/23YwAdr

    00
  19. Puteti sa dati cu pietre dar ceva nu se leaga…
    Ce treaba are Lidl Apusului (Apusului e in cartierul Militari, cel mai apropiat ar fi Lidl Uverturii ) cu cardiologia din Ghencea? (cartierul Ghencea sau Bd Ghencea…Prelungirea Ghencea, etc…)
    A parcat intr-un cartier pentru ca avea treaba in altul?
    Despre ce e vorba…? Poate imi scapa ceva

    https://imgur.com/a/OirmA6t

    00
    • A mers la Lidl-ul de la apusului să-și facă cumpărăturile. La ora x avea programare la o policlinică din zona Ghencea.
      Dacă nu i s-ar fi blocat roata și parlamentat 10000 cu firma vieții, omul ar fi avut timp să-și facă cumpărăturile, eventual să meargă acasă să le lase și apoi să ajungă la programarea medicală.

      00
  20. Toti paznicii, indiferent unde sunt (Mega, Lidl, metrou, spital etc.) se iau mereu de oameni care sunt educati si nu se preteaza la injuriile lor sau oameni slabi si sarmani.
    O data eram la Mega si voiam sa ii cumpar un corn sau unei fetite amarate care dadea era pe langa magazin. Pana sa apuc sa achit, paznicul o izgonise, desi nici nu era in incinta magazinului. Cand l-am intrebat de ce a fauct asta, a raspuns sec „De-aia”.

    Altadata, eram cu sotia si copilul la spitalul Grigore Alexandrescu si cat am asteptat la Urgente, in sala de asteptare, un tigan (nu rrom), s-a gasit sa apese pe butonul de la usa care despartea sala de asteptare de locul unde erau paturile si sa intre peste pacienti. Paznicul s-a luat de el, iar tiganul si mai tare in gura, sa il ameninte cu bataia si tot asa. Paznicul ala nu a chemat deloc Politia, nu a chemat alti colegi, nu a facut nimic. De-aia tot mananca doctorii bataie prin spitale de la minoritati, pentru ca astia sunt pusi de forma acolo. Inca o spaga pentru niste politicienii din spatele firmelor de paza.

    00
  21. Cineva de la LIDL este pe faza :)
    Ne cerem scuze şi vom lua măsuri imediate pentru remedierea acestei situaţii. Este un caz izolat şi facem tot ce ne stă în putinţă să rămână aşa.

    https://adevarul.ro/news/eveniment/paznicii-unui-centru-comercial-blocat-roata-masina-unui-batran-handicap-locomotor-1_5c6ff284445219c57e77530c/index.html

    00
  22. Si in urma platii sutei de lei, se primeste vreun document? Daca masina e pe firma si vreau sa decontez in contabilitate? Pot sa sesizez ANAF-ul?

    00
  23. sper sa fie mai liber la lidl, ca era coada..

    00
  24. astept comunicatul Lidl in care isi cer scuze de cele intamplate si asta e tot…

    00
  25. lidl oricum e magazin de saraci. pute inauntru si arata dezolant, a depozit second-hand. produsele alea sunt marci dubioase inferioare. wavy cola in loc de coca cola etc

    00
    • De doua ori am intrat in lidl: o data vroiam o apa si n am stiut ce sa iau ca nu auzisem de marcile alea si mi am luat ceva ce parea tictac dar nu era tictac si l am aruncat si inca o data nu mai stiu de ce si mi am luat un set de sosete 39-42 dar care s au dovedit a fi ceva gen 36 si le am dat ….
      De ambele dati m am uitat si la mancare si mi s a parut dubioasa. N am luat niciodata, posibil sa fie buna

      00
  26. Da si mosulica ala, fix cu matizul si-a gasit sa vina la Lidl?
    Toata lumea stie ca la Lidl se vine minim cu Logan >2015. De-abia de pe la Golf 7 sau 3ar F30 poti parca asa

    00
  27. Anul asta nu mai cumpar de la Lidl..asa pentru ca pot.Multa sanatate.

    00
  28. se stie ca Bucurestiul e cel mai mare sat tiganesc din Europa.

    00
  29. Am patit o data: ajung la Auchan, eram cu o batrana in masina cu coxatroza, abia mergea. Ma opresc langa locul de parcare de handicapati blocat cu lant. Vine „robotul”, ii explic cum sta treaba. „Nu ai semn de carucior de la primarie, nu am voie sa te las”.

    00
  30. Scenariu: afisez la vedere in masina „Regulament de blocare a dispozitivului de blocare”, prin care imi rezerv dreptul sa le blochez caracatita daca nu se prezinta in termen rezonabil de 299 de secunde de la terminarea apelului. „Prin eventuala blocare a rotii v-ati asumat fie deblocarea rotii in termenul afisat la vedere, fie plata tarifului de deblocare a dispozitivului de blocare.”Taxa de deblocare a dispozitivului de blocare: 999 de lei.

    Daca le blochez caracatita, cam ce risc d.p.d.v. legal?

    00
  31. Si nici macar nu e proprietatea lor, de obicei terenul e concesionat de la primarie. Daca as fi primar as da lege sa se poata parca dupa ora 18 pana la inceperea programului in parcarile respectivului magazin la liber. La mine in cartier ar decongestiona mult strazile, sta parcarea aia toata noaptea goala degeaba.

    00
  32. din pacate o mare parte a agentilor de paza de pe la firmele de profil sunt tot niste cocalari de 2 lei, iar pe principilul rechinii nu se mananca intre ei… cocalarimea se propaga.

    nu-i blocau rotile jegului de vuscan cand parca masina pe 2 locuri pt persoanele cu handicap, ii amendeaza tocmai pe cei pe care ar trebui sa ii ajute

    asa e cand angajezi cercopiteci

    00
  33. Exact pentru blocat rotile au dosar penal persoana juridica Iulius Mall Suceava, precum si toti angajatii serviciului de paza.
    Nu poti tu agentule de paza sa blochezi rotile, nu poti sa dai „amenzi”, ca nu esti politia. Daca parcarea nu e prevazuta cu bariere ca sa se poata considera proprietate privata, ghinion, daca pui „caracatita” incalci legea, pe langa distrugere o poti incasa si pentru uzurparea functiei.

    00
    • Cum am spus si mai sus, doar prin bariere se poate considera acel regulament un contract intre parti, ca e scris pe bariera si tu apesi butonul. La Lidl regulamentul e langa carucioare…

      00
  34. 80 ani … handicap locomotor … șofer
    ceva nu pușcă

    00
    • Am o cunoștință, cu handicap locomotor, paralizat, scaun rulant. N-are încă 80 de ani. Șofează o mașină adaptată. M-am simțit mai în siguranță cu el la volan decât cu mulți alți șoferi valizi.

      00
    • Indiferent de handicap sau nu, ideea e că pe la 80 ani n-ar trebui să mai ai dreptul de a șofa, plm ești deja cu un picior și trei sferturi în groapă, n-are rost să iei și p–alții nevinovați cu tine.

      Dacă s-ar face o verificare (medicală, psihologică, reacții etc) pe bune a „șoferilor” de 80 ani știm toți că 99,9999999999% n-ar trece-o nici pe-aproape măcar … da’ e mai simplu să dai minus lacrimogen la un subiect dăsta romantic.
      (n-ar trece-o nici mulți mai „tineri” deasemenea, dar noi trăim în țara în care „dreptatea să înceapă de la ălalalt nu de la mine”)

      plm, când scrie zoso de tot felul de bătrâni dăștia care’s un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic săriți toți că ce plm caută octogenarii ăia în spatele volanului. da’ când unuia de 80+ i se blochează roțile săriți că huo *.whatever (atenție, nu fac afirmația cum că aveau ăia dreptate care i-au blocat roțile)

      IPOCRIZIE

      00
  35. am pus reacțiile SSG și Lidl in text.

  36. Va dați seama ce procedura trebuie sa urmezi daca ai un handicap locomotor și un scaun cu rotile?
    1. Parchezi lângă locurile cu handicap și te chinui sa ieși din mașina că să dai lanțul la o parte
    2. Te chinui sa urci iar în mașina că să parchezi pe locul eliberat.
    3. Într-un final iar te chinui să cobori din mașina să-ti faci cumpărăturile

    La întoarcere ce faci? Reiei tot că să le pui lanțul înapoi?

    Daca aia au fost atât de vigilenți să pună opritorul după ce a intrat în magazin nu pot sa vadă când cineva așteaptă lângă locurile alea?

    00
    • Asta numai pentru că efectiv mulți oameni nu înțeleg că locurile pentru persoane cu dizabilități trebuie să nu fie ocupate decât dacă ești în această categorie. Pentru că nu se pun în locul altora și nu îi interesează. Este foarte foarte trist. Însă educația trebuie făcută încă din copilărie. Și pe de altă parte să fie aplicate amenzi mari pentru cei care nu respectă regulile, dacă de asta au nevoie, dacă nu înțeleg de regula bunului simț. Oamenii care au dizabilități nu se pot deplasa pe jos mai mult, de aceea sunt locuri dedicate lor, dar deh…

      00
  37. Toate ca toate dar ce politisti „misto” avem. Chiar ma simt protejat in tara asta !!!

    00
  38. E trist, insa nu pot sa nu ma gindesc la urmatoarele:
    1. Calitatea oamenilor… daca o parcare are nevoie de cineva ca sa-o pzeasca inseamna ca nu unul, doi ci peste jumatate din vizitatori au tendinta de a parca pe locurile speciale.
    2. Aceste firme de paza sunt peste tot. Practic au luat locul interlopilor, care in anii 90 stringeau taxa de protectie. In majoritatea cazurilor patronii sunt infractori cu acte in regula sau fosti ofiteri de militie, sri sau spp iesiti la pensie la 40 de ani.
    Da… vrem o tara ca afara sau suntem eco…dar uitam ca furtul, mistocareala, aerele de superior, lipsa de respect sunt in genele noastre balcanice. Lipsa de respect, compasiunea, toleranta lipseste multora, chiar si unora care par la prima vedere OK.

    00
  39. Lumea nu functioneaza bine pentru ca noi am stricat-o – zice fluture mai sus, dovada clara e in comentariile la articolul asta: intre „boicotistii” online si idiotii cu drepturi care stiu ei mai bine/ar face ei nu imi dau seama care reactioneaza mai prost.

    00
  40. De ce sa împrejmuiești cu lanțuri locurile pt invalizi, de teama celor care parchează abuziv, cand poti sa le lași la liber si sa blochezi rotile nesimțiților? Faci un ban cinstit si educi gibonii.

    Problema e cand parchează vreun șmecher acolo si ii ia tare. Atunci li se scurge curajul in izmene pe la spate angajaților.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube