Cât ține un power bank bun: 4 ani (Anker)

Am luat un Anker Astro acum patru ani, pentru că mă săturasem de chinezisme triste, care aveau putere mică și nici nu încărcau cât spuneau pe ambalaj. L-am folosit des și intens, de aceea, de câteva luni, puterea lui a început să scadă încet până la momentul în care abia mai încarcă un iPhone o singură dată. Că așa e cu bateria, are un ciclu de încărcări limitat până când începe să își piardă eficiența și capacitate de a înmagazina energie.

4 ani. Am plătit de două ori mai mult decât aș fi dat pe unul noname și a ținut 4 ani. E un troc bun.

O să rămân pe Anker, pentru că merită (Anker PowerCore II cu 10.000 mAh).

Când comandați ceva de la EastCom, luați și niște cabluri, sunt prea ieftine ca să nu aveți unul în mașină, unul la birou, unul acasă, unul la gagică și unul în geantă. Varianta aia cu 2 Lightning și unul USB-C e foarte mișto, la fel și cablurile scurte.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. e ok 4 ani, tine mai mult decat un telefon

    00
  2. Eu nu înțeleg cum un om atât de „online” ca tine are un smartphone cu ecran atât de mic. Știu, stă bine în mână telefonul, așa ziceam și eu. Când am trecut de la ecran de 4,7 inch la 6 inch am zis că e prea mare. M-am obișnuit repede și n-aș mai putea fără un ecran mare. Zic că e util: mailuri, teamviewer, facebook, youtube, citit, pr0n, excel… Le faci pe toate comod.

    00
    • verdenpom, nu e vorba de stat cu ochii in telefon toata ziua. E vorba sa te descurci atunci când ai nevoie. In ideea de mobilitate. Eu nu folosesc laptop in deplasari, fac de toate pe telefon. Dar fiecare cu nevoile lui. Unul foloseste pentru ceva, intr-un fel, altul pt altceva, in alt fel. Nu cred ca e vreun model CORECT. Eu am avut curiozitatea față de unul dintre cei mai reprezentativi bloggeri, cum se descurcă. Ce faci tu e treaba ta și nici nu-s curios să te întreb. ;)

      00
    • îți spun și de ce.
      când mă ridic de la computer, nu fac altceva pe stradă sau când mă văd cu oameni. nu am nevoie de ecran mare. dacă am timp mort (aștept pe cineva, persoana cu care mă văd e la baie), scot telefonul mă uit pe email și pe twitter și închid. sau scroll aiurea pe instagram. nu am nevoie de ecran mare, că nu fac mare lucru cu telefonul.

    • Amin zoso, in sfarsit un om ce nu sta cu ochii in telefon toata ziua

      00
    • @zoso Cat ai la screen time pe ultima saptamana?

      00
    • nu știu, nu folosesc mizeria aia.

  3. cum functioneaza cablul ala cu 3 capete?
    se pot folosi in acelasi timp?
    si nu ar trebui ca dispozitivul incarcat sa comunice cu incarcatorul pentru a i se livra tensiunea necesare pentru incarcare rapida (de cele mai multe ori mai mare decat cei 5v din usb)?

    de fapt, intrebarea era daca real functioneaza (cu incarcare rapida) pentru toate capetele conectate simultan.

    00
    • eu sunt pe aifon, nu am încărcare rapidă :(
      dar da, funcționează toate simultan.

    • NOU
      #10

      Nu cred ca functioneaza simultan quick charge(si derivatele), pentru ca are nevoie de date. Merge cu 5v 1-2A, in functie de cat poate incarcatoruil si telefonul.

      00
  4. Recomand și eu Anker, dar eu l-am luat pe acela cu USB tip C de 20.000 mAh, să ajungă la toată familia când suntem plecați.

    00
  5. Eu am un a+ luat de pe emag candva, nu stiu exact de cate ori incarc tel cu el ca nu e doa r pt tel, incarca si camerele si castile. nu prea relevant ca din 10.000 la cat de mica e bateria de iphone trebuie sa trag ceva de el sa ajunga sa obtin doar o incarcare.

    In schimb altceva ma termina, ergonomia, bateria asta A+ e superba ca are doua porturi, niste leduri bine asezate si e totul intr-un pachet frumos si slim care sta perfect si in buzunar si in rucsac si intr-o geanta. Cum te duci in zona perceputa ca premium toate sunt butucanoase, ca exemplul tau, cu coatingul ala dubios de cauciuc, cu tot felul de briz briz-uri inutile.

    00
  6. Merita sa tii cont si de slabiciunea acumulatorilor Li-ion: in momentul in care sunt incarcati spre 100% (sau descarcati spre 0%) le accelerezi dramatic uzura (nu e legenda, gasesti pe internet studii foarte detaliate/tehnice facute de universitati de renume in legatura cu acest tip de acumulator). Sony, de exemplu, au implamentat la telefone un sistem care invata perioada in care telefonul sta la incarcat (cel mai des peste noapte: seara- dimineata) si dupa un numar de incarcari pe acelasi interval te invita: „am observat ca iti scoti telefonul de la incarcat la 7 dimineata. Esti de acord sa il incarcam la 90% pana la 6 dimineata si la 6:30 sa il aducem la 100%?” Tocmai pentru a limita perioada in care acumulatorul sta incarcat la maxim, respectiv a reduce uzura. Windows-ul tine acumulatorul incarcat in jur de 90% (chiar daca laptopul este in priza). Ca sfat simplu: ar fi bine ca orice device cu acumulator Li-ion care urmeaza sa „stea” intr-un sertar, sa nu fie incarcat 100% inainte de depozitare. Ideal ar fi in jur de 40% pentru o uzura minima.

    00
  7. Eu am un xiaomi de 10000 mah tot de vreo ceva ani. Inca tine foarte bine. Problema e ca l-am ratacit de vreo luna pe undeva. Dar am avut concedii scurte in care ne-am bazat pe baterie si a fost foarte ok.

    00
    • nu mai știu unde citeam că folosesc celule LG. deci de aia.

    • Am un Xiaomi de 16000, confirm ca are celule LG, scrie si pe el.
      Mi-am mai luat un RavPower de 26800 si un incarcator solar USB de 24W tot RavPower, unlimited power pentru 3-4 persoane.

      00
    • Am si eu unul de 26500. Mi se pare overkill – e prea greu și de încărcat îl poți încărca doar cu un încărcător normal…deci 12-13 ore minim. Sunt sigur că există use case pentru cineva dar eu m-am lăcomit aiurea.

      00
    • ș«i eu am unul mare, dar da, e greu de cărat în ghiozdan când ești prin oraș, și e inutil dacă știi că ajungi seara la priză.

  8. Sunt foarte bune și cele ASUS Zenpower. Vin cu acumulatori Sanyo japonezi.

    00
  9. Dar gagica de unde luam?

    00
  10. A scris nwradu, are la Orange un power bank Samsung ieftin, redus de la 49 euro la 19 euro ( in realitate e 18 euro peste tot).
    L-am luat ieri, are Quick charge si la încărcare și la descărcare.

    Nu dai powerbank-ul stricat? Vreau să-i fac puțin reverse engineering.

    00
    • dă-mi pe mail o adresă și ti-l trimit.

    • Daca nu il ia el, il vreau eu. Schimb de celule si aia e. Si facem si poze pt articol, ca doar e blog de bricolaj.

      00
    • NOU
      #25

      Dacă nu îl ia nici Mihai s ar putea să îl iau eu. Dacă nu îl iau eu, se mai bagă careva??

      00
    • Eram sigur ca e cu giveaway!

      00
    • Merita inlocuite celulele defecte, ca nu s-au dus toate!
      Si eu planuiesc sa le inlocuiesc la Xiaomi, Anker si Makita.
      Nasol ca nu le pot inlocui singur! Trebuie inlocuite la cineva de incredere care sa nu-mi zica ca a inlocuit 9 din 10 si de fapt a inlocuit 1 din 10!

      00
    • update:
      Powerbank-ul a ajuns la mine, la disectie. Chiar a avut celule LG, au mai ramas in ele fix 4798 mAh, cu un randament de 80% inseamna ca raman pentru telefon 3800 mAh.
      A avut ceva apa in el, electronica foarte OK pentru ceva chinezesc, constructia solida, abia l-am dovedit.

      https://imgur.com/a/eCFTkBh

      Si mai fain a fost ca am avut ocazia sa povestesc cu Vali, cred ca ne lungeam o ora la discutii daca nu era frig si picura.

      00
  11. Eu am un acumulator HTC de 6000 mAh din 2013 pe care il folosesc si astazi. Il pot folosi si dupa 2 saptamani de neutilizare si nu se descarca. Singura buba observaa, parca nu mai incarca atat de repede ca inainte .

    00
  12. eu am luat acum 4-5 ani bateria asta si aproape la fel ca in prima zi: https://www.emag.ro/acumulator-extern-promate-storm-15600-mah-black-storm-15/pd/DRCVZBBBM/

    Folosita intensiv la Ingress 1 an de zile, alimentat telefoane, camere si tablete in temperaturi mari si chiar simultan, schimbari de presiune, tinuta in masina iarna/vara etc. Sunt foarte multumit si nici nu ma asteptam sa tina atat. Habar nu am ce celule are in ea, dar e relativ usoara fata de altele in aceeasi capacitate.

    00
  13. Am luat 2 acumulatori de la ei (dupa recomandarile de aici)
    Unul de 15000 mAh si unul de 20000 mAh cu fast charge. (nevoie pentru telefoane si alte device-uri pentru plecarile de 1-2 saptamani off the grid)

    In general sunt multumit de ele, mai ales de cel cu fast charge.

    O singura frustrare am cu ele: Am niste intercom-uri care consuma foarte putin la incarcare. Ei, desteptaciunea din ele considera ca nu le foloseste nimeni si le inchide dupa cateva minute ca sa salveze energia si imi raman alea descarcate.
    Singura varianta este sa pun si cate un telefon la incarcat in acelasi timp, ceea ce e stupid, pentru ca telefoanele reusesc sa le incarc la priza de 12V in timpul mersului si as prefera sa conserv energia din acumulatori.

    Altfel, cand nu am use-case-ul asta, sunt foarte faine. Am observat ca le mai las incarcate cu saptamanile si par sa ramana incarcate.

    00
  14. Eu am modelul Anker PowerCore Speed 10000 mAh Quick Charge 3.0. Din pacate, dupa 2 luni mi s-a topit mufa micro usb de la el. L-am trimis la garantie si au inlocuit produsul. Poate a fost dintr-un lot cu probleme, dar serviciile post vanzare au fost excelente. Legat de incarcare, nu e nicio diferenta fata de priza. Poate era misto sa aiba quick charge si la incarcarea bateriei, dar oricum de obicei o incarc peste noapte, pentru ca dureaza ceva ore.

    00
  15. NOU
    #33

    Le-ai dublat traficul pe site la eastcom :D

    00
  16. Si eu recomand Anker. Folosesc PowerCore+ 10050.

    00
  17. Am luat si eu cateva produse Anker, in principal cabluri de 3m de incarcare si cativa acumulatori Powercore+ de 26800mAh, sa ma tina cand am nevoie…. Intre timp nevoile au crescut, m-am ales si cu un incarcator solar de 21W tot de la ei, abia astept ceva atac zombie, sa le testez pe viu. :D
    In rest numai cuvinte de lauda despre Anker si Eastcom, ca sfat general aruncati un ochi atat pe emag, cat si pe site-ul oficial, http://www.eastcom.ro, s-ar putea sa aveti surprize placute si sa iasa gratuit transportul pe unul din ele… La prima comanda pe eastcom aveti parca si un 10% reducere, in caz de zombie apocalypse….

    00
  18. Anker e tot firmă chinezească în ciuda rezonanţelor nemţeşti.

    00
  19. NOU
    #38

    Ba Zoso, pusesem si eu un link cu un baiat care explica niste faze despre cablurile USB-C. Nu l-ai aprobat.
    Cablurile Benks sunt ieftinaciuni care nu sunt USB-C compliant. Sa nu spui ca nu ti-a spus nimeni.

    00
  20. Am si eu un Xiaomi de 10400mAh cumparat prin 2014 de la Gearbest, inca functioneaza perfect. Am cumparat de curand modelul slim, de 10500mAh, l-am gasit pe la Altex la un pret ok. Sper sa ma tina macar cat cel vechi.

    00
  21. Nu mai e nimeni care are pretentia de cabluri integrate la bateriile astea? Umblati si cu cablurile in buzunar dupa voi?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube