Parcările nu sunt un drept divin

Găsisem la un moment dat o poză cu zona asta din partea cealaltă, unde se vedeau și mașinile parcate mai bine. Nu mai știu pe unde am pus-o, nu o mai găsesc, dar ne vom folosi de asta. Am pus săgeți pe locurile de parcare actuale și săgeata aia de jos e cu locurile de parcare de pe partea cealaltă. Adică dacă nu ai loc sus, parchezi jos.

Sunt tare curios de discuțiile lor pe tema mașinilor și parcărilor. Bă, dar eu vreau să îmi iau încă două mașini! Nu contează ca nu am unde parca, eu vreau încă două mașini! Nu mă interesează, eu am dreptul la mașină!

Da, dar parchezi jos, să mai faci mișcare, să dai burta jos. Jos burta, jos mașina! Cumva, străinii au înțeles că parcările nu sunt un drept divin, dar ei sunt mai proști decât românii verzi…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Cum?! Dreptul la parcare gratuită pt toate mașinile pe care am chef să le dețin nu e trecut în Magna Charta, Declarația Universală a Drepturilor Omului, Tratatul de la Versailles și Constituția României?!

    00
  2. Textul asta ar trebui introdus intr-un manual de limba romana.
    Copii, ce-a vrut sa spuna autorul aici?

    00
  3. Pai daca parchezi de pe vremea lui Decebal in fata blocului, nu devine locul tau sfant de parcare…!?

    00
    • A propos de glorioasa perioada a lui Decebal…ma mut cu fosta prietena si actuala sotie intr-un bloc comunist acum 6 ani. Parcheaza doamna masina in spate (unde, se stie, parcheaza doar astia de pe vremea lui Decebal) pe un spatiu nemarcat, betonat totusi.
      A doua zi: stergatoare ridicate.
      A treia zi, parcand tot in zona aia, alt spatiu: biletel: vedeti ca locurile astea sunt deja stabilite.
      A patra zi: doamna e abordata de un comunist imputit care ii spune sa nu mai parcheze acolo ca sunt locurile lor, de pe vremea vestitului mai sus amintit.
      Am cedat noi, ne-am gasit locuri mai bune de parcare in alta parte.

      00
    • Nu locuiesc în țară, atunci când vin în Ro parchez mașina unde găsesc loc, imediat se găsește câte un fraieruș să îmi spună că este locul lui de 20’ de ani. Marș mă! Nu sunt locuri plătite!

      00
  4. NOU
    #6

    A mai fost articolul asta.

    00
  5. am mai spus-o, sunt cel mai mare adept al taxelor pe mașini prohibitive și al taxelor pe parcare prohibitive. cu cât orașul e mai mare, mai istoric și cu un centru mai deosebit, cu atât taxele să fie mai mari, nesustenabile dintr-un salariu mediu. DAR, toate acestea doar dacă faci MAI ÎNTÂI sistem de parcări gratuite în marginea orașului și transport urban și pre-urban la cele mai înalte niveluri din lume. și, din nou repet, ai 5-6 orașe în românia care își permit să implementeze acest sistem în 2-3 ani. și vor implementa acest sistem când amenzile pentru poluare vor deveni nesustenabile pentru primării (în principiu, asta se va întâmpla foarte repede pentru iași, brașov și bucurești)

    00
  6. Langa mine este un duplex cu doua familii. Nu au loc de parcare in curte pentru ca…nu prea au curte. Au teren cat e casa.Doua familii au 8 masini ! 8 ! Masina de la job. Masina lui si masina ei. A saptea e tinuta altundeva dar mai vine pe aici. A 8-a e o vechitura ce zice ca o schimba cu programul rabla. Toate parcate pe strada. Nici nu pot intra/iesi in curte de frica sa nu ii lovesc vreuna.
    Plus ca mai vine unul altul in vizita …unde credeti ca parcheaza? La mine in poarta! FMM

    As conditiona cumva – ori autorizatiile de constructie musai cu loc de parcare. Ori daca ai mai mult de o masina, la inmatriculare sa ai dovada locului de parcare.

    00
    • Asta cu dovada locului de parcare e cea mai buna solutie.

      Da e dreptul meu sa am masina, „ai loc de parcare? nu? jet”

      Ca in Tokyo. Mai intai iti cumperi loc de parcare si dupa masina.

      00
    • care e primaria aia din romania care-ti da loc de parcare pt. masina viitoare?

      00
    • Eu am un vecin care si-a pus casa la drum, si din casa intra direct in garaj. Are doar un loc in fata garajului, adica in drum, unde isi lasa o masina.
      La inceput isi lasa si el masinile in drum, sa nu mai intre in garaj, si cine venea la el oprea aiurea pe drum si eu nu puteam trece. De obicei nu vroiam sa ies, dar erau si dimineata masini si atunci trebuia sa il sun, asta ca lui ii era lene sa isi bage masinile in garaj.
      Asa ca atunci cand venea cineva la el si parca aiurea ii ziceam sa isi miste masina ca trebuie sa ies. Si daca nu ieseam. Dupa cateva faze de-astea s-a prins, si folosea garajul, asa ca aveam loc sa trec. Acum totul e ok.

      Asa ca daca vezi ca parcheaza in poarta ta, zi-i sa isi miste masina ca vrei sa iesi. Mereu.

      00
    • ok. vreau loc de parcare pt ca vreau masina.
      primaria :” n-am unde”
      pai si de ce e vina mea ?

      00
    • In Danemarca pentru a cumpara masina,ai nevoie de dovada locului de parcare.

      00
  7. Românul până nu parchează în fața intrării, nu e român până la capăt. Deh, să ai burta mare trebuie efort susținut.
    Cel mai mult mă amuză șoferii care vin la mall și preferă să dea ture în jurul intrării până se eliberează un loc, deși locuri goale sunt grămadă, doar că nu sunt lângă intrare.

    00
    • Uite, eu nu sunt de acord cu tine.
      Merg la “mall” sa imi fac cumparaturile din hypermarketul de acolo. Merg cu masina ca sa car cumparaturile. Distanta pana la “mall” e mica; daca parchez “departe de intrare”, ma faultez singur – am luat masina de acasa aproape degeaba. Ergo, dau ture pana gasesc un loc aproape de intrare, ca nu pot cara toate cumparaturile pe distante mari si, in plus, vorba aia a dacilor – two trips are for pussies.

      00
    • Pai bosule, de aia au pus acele carucioare, ca sa impingi linistit 20m pana unde ti-ai parcat vw-ul passat 1,9tdi. Totusi, spuneti-mi si mie, de ce cand se da autorizatie de constructie pentru un bloc, sau cladire de birouri, domnii constructori nu sunt obligati sa faca parcare subterana, un loc de apartament minim.

      00
    • Random guy eu sunt opusul tau. Cele mai sigure locuri de parcare sunt cele mai indepartate de intrare. Incearca si tu, nu vei vedea urme noi de vopsea, dar na, trebuie sa te deplasezi 100 de metri pe jos, pentru tine este greu, pentru mine nu. Exista carut, pui o moneda/jeton, te pui in carut si nevasta te impinge. Treaba rezolvata, foarte usor, doar sa vrei

      00
    • Random guy, da exact! Nici nu stiu de ce se mai chinuie constructorii de mall-uri sa faca sute de locuri de parcare. Pac! 10 locuri la intrare si e rezolvat ca si asa restul nu sunt utile

      00
    • Si cand ma gandesc ca RandomGuy e un om real, din generatia tanara, cu sperante spre mai bine…

      00
    • @Saragea: ce discutie as putea avea cu tine, omul care isi incepe replica cu “Bossule” intr-un mod ironico-sarcastic, incercand sa arate cat de mult trebuie sa coboare sa mi se adreseze. Ma pis pe parerea ta.

      @verdenpom: Merg pe jos cca 2 km zilnic. Dar iti multumesc ca nu ai presupus despre mine ca…a, stai..

      @Gaby: Tu esti nou, nu te-am mai vazut pe aici. Esti foarte istet, felicitari. M-a dat pe spate replica ta.

      Pe scurt: unii sunteti retardati, altii v-ati obisnuit cu primii (retardatii) si reactionati in relatie cu toata lumea la fel ca si cu ei, ceea ce e pacat, ca sunteti oamenii cu opinii pertinente si ok – in majoritatea cazurilor.

      Imi pare rau ca am fost prea taios, vali. Pur si simplu urasc prostia si 2 dintre comentaci m-au declansat.

      00
    • @RandomGuy

      Eu nu m-aș da mare cu faptul ca faci 2 km pe jos zilnic. Asta e foarte puțin. Și nici măcar nu sunt răutăcios. Dar 2 km sunt cam 20 de minute de mers pe jos la pas lejer.

      00
    • @randomguy ;) 2km zilnic…uuu… cu o pauza de rehidratare si masaj sau doua?

      00
    • 2km pe jos!? OMFG!? Watch out, we have a badass over here!!! Toata lumea sa-i faca loc lui RandomGuy!

      Fac lejer 10-12km la perpedes cand e frumos afara si merg pe jos la servici.
      Fac lejer 2km doar in pauzele de stat in fata monitorului in timp ce ma plimb pe la lucru.
      Fac lejer inca 2-3 km pe zii cand merg in pauza de masa.
      Fac lejer 2 km doar cand merg la shopping, asta fara sa pun aia 100-150m pana la masina de la iesire fiindca nu mi-e lene sa imi misc curul pana in capatul parcarii unde, cum a zis si verdenpom, n-am stres cu toate putorile ordinare care nu sunt in stare sa mearga cu niste cumparaturi in mana.

      00
  8. Coclau asta din poze unde este?

    00
  9. In Japonia nu primesti nr de inmatriculare pentru masina, daca nu ai dovada ca ai un garaj sau un loc de parcare platit.

    00
    • în orașele mari. noi avem 5 orașe mari.

    • Nene terminati cu prostiile cu Japonia. Aia au trenuri de mare viteza la secunda, transport in comun, sateliti si televiziune 8K in teste. Noi suntem cu 1.9TDI si fumul cat masina. Ce dracu, comparam mere cu pere. Ca sa existe povesti cu nr. de inmatriculare cand ai parcare, trebuie sa existe si toate celalalte. Pana nu ai cele mentionate anterior, nu ai cum sa impui asemenea restrictii. Si eu sunt pentru taxarea masinilor, si eu sunt pentru controale serioase RAR in trafic care sa se lase cu masini confiscate, amenzi sa te usture si in cur si dosare penale, dar nu poti impune unele lucruri pana nu oferi alternative.

      00
    • vali, noi avem UN oras mult mai mare decat ne permite civilizatia si cultura, cateva orasele, in general supraestimate grosier, si in rest catune.

      00
  10. sunteti comunisti rau , a avea masina e un privilegiu my ass, cand poti sa-ti cumperi o epava cu 700 euro si sa-ti faci treaba cu ea. Terminati dracu cu gandirea asta comunista (daca n-are loc de parcare sa nu-si cumpere masina)… hai sa dam cateva exemple:
    1. m-am mutat din sectoru 6 in sectoru 3 , bloc vechi … trebuie sa dau foc la masina ca nu sunt locuri libere
    2. am inceput sa castig ft ft bine pt ca am invatat la scoala, acum imi permit si eu masina visurilor… dar nu am voie sa cumpar pt ca gigel are epava 1310 din 85 cu loc de parcare platit cu 50 lei pe luna.
    3. vin din provincie si ma mut cu chirie, sunt nevoit sa fac drumuri dese acasa in provincie
    si mai sunt destule exemple … faptul ca ai fost nascut in orasu asta si ai in momentul de fata loc de parcare nu iti da dreptul sa comentezi… daca nu aveai loc de parcare si trebuia sa platesti sa-ti sara pe nas .. probabil comentai muie primaria si alte nebunii.

    P.s. daca zice zoso ca aia nu s-au certat pt locurile alea de parcare , nu inseamna ca a stat la curu lor si a vazut el treaba asta… poate au iesit cu sabii si topoare si s-au luptat pt cateva locuri de parcare cum se lupta yellow jackets cu politia :) … deci sa nu luam drept adevar absolut ce zice zoso ca omu e om , chit ca e roman sau francez

    p.s.2 detin loc de parcare de la primarie , d-ala ieftin .. in caz de comentati ca vorbesc prostii

    00
  11. Imi place exemplu japnoiei. Nu va duce capul sa înțelegeți diferența intre București si Tokio?

    00
  12. In afara „civililor” cu masinile parcate una peste alta,mai sunt si cacaturile de firme cu flota de masini.Exemplu clar,langa mine o firma Medist(care vinde la pret triplu reactivi si tehnica medicala la spitale,cu dedicatie),are 35 de angajati ,care angajati umbla cu 35 de masini date de firma si nu cara cu acele masini decat trei hartii!Au la subsolul blocului de birouri pe care l-au ridicat,parcare.8 locuri doar pentru barosani.OPT locuri pentru un bloc de birouri de opt etaje.Si atunci daca inmultim numarul de firme care procedeaza ca astia de vi i-am descris,cu jdemii,vedem usor usor de ce masinile in Bucuresti sunt parcate si pe copaci.

    00
    • Zi mersi ca au masini si nu dube. Sau autocate. Sunt blocuri in BV unde vine vita incaltata cu autobuzul de la firma. Politia locala e platita degeaba.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.