"România neîmblânzită" pe DVD

20 lei la Auchan.

Bun plan. Serios. Deci muncești ca să faci un documentar fantastic și la final nu ai nici un deal de distribuție, așa că îl pui pe DVD și îl vinzi la hypermarket, ca în 2009.

Video: MPEG4 Video (H264) 854×480 25fps 675kbps

Ce ziceți voi acolo? Netflix are streaming la 4K? Cine mare are DVD player? Nu știți nimic, bă! De aia sunteți fraieri și nu cumpărați documentarul, că nu știți nimic. Susțineți cinematografia românească și cumpărați filme românești, chiar dacă sunt pe DVD!

PE DVD!!!! ÎN DOUĂMIINOUĂȘPE!!!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. Păi văd că nici măcar nu costă 20 de lei cum spui tu. Costă doar 19,99 lei. Şi asta la Auchan… dincolo poate era mai ieftin… :)

    00
  2. E gratis pe YouTube …cred că pus chiar de ei…a fost și la cinema…

    00
  3. esti rau, cu copertile alea poti sa aprinzi focu’ in soba.

    00
  4. Se poate să fie și licențiat.

    Adică ei au primit o sumă fixă iar ăia fac ce vor cu dvd-urile. Se chinuie să le vândă, probabil de la un punct încolo sunt pe profit și gata, toată lumea e fericită.

    00
  5. Sigur il iau, cu atat mai mult ca nu am cu ce sa il citesc :-D

    00
  6. Pentru că e film finanțat de ei și realizat ca proiect de CSR? :)

    PS: DVD-ul ca DVD-ul, da’ pe mine mă sperie rezoluția aia monstruoasă, 8K, nu glumă.

  7. Auchan parca erau cei care au si finantat acel documentar.

    00
    • Auchan a finanțat Filmul, de anul trecut au introdus materiale promoționale, de la Căni pentru camping pana la calendare, șepci si briceag cu sigla filmului.
      Tu gândești ca un tip care le are cu IT-ul dar sunt suficienți de multi pensionari care inca asculta muzica la caseta audio.

      00
  8. Prea vintage, prea ca la tara!

    00
  9. Documentar fantastic? E făcut în mare parte din clipuri video – stock!

    00
  10. Nu stii sa apreciezi progresul! Scrie clar „Acum si pe DVD!” initial a fost lansat pe VHS.

    00
  11. E perfect, arată unde suntem. Era bun si ceva print.

    00
  12. Eu nici macar nu mai am dvd-writer la pc…
    DOUĂMIINOUĂȘPE

    00
  13. sa se consemnze, eu tocmai l-am luat de pe un torent ca n-am dvd acasa, nu ca e gratis.
    rog seriozitate

    00
  14. Ei, au făcut un proiect CSR, probabil că au dedus banii din profit, că nu l-ar fi făcut ca și cheltuială. Între timp, au mai motivat angajațăă că lucrează la ceva frumos etc, au făcut lansare, toți au fost fericiți. Aduce deci și beneficii pentru angajați, unul dintre lucrurile prin care se creează cultura corporatistă, faci parte din ceva frumos, ești important etc.
    Nu cred că l-au făcut pentru profit. Ci să arate că uite ce lucruri frumoase facem noi, fără să cheltuiască de fapt ceva, că oricum banii respectivi erau în buget pentru a fi cheltuiți. Mai sensibilizează și clienții etc. Este pe plus pentru ei. Faptul că nu l-au lansat pe Netflix sau în altă parte arată că de fapt nu i-a interesat prea tare proiectul per se. Ar fi frumos dacă l-ar distribui în Franța de exemplu, sau în alte țări europene, să ajute într-adevăr imaginea României pentru că este frumos. Noi deja știm că România este frumoasă, dar dacă vor să facă ceva pentru imaginea României ar trebui să facă un efort să îl promoveze în străinătate, pe rafturile din Franța, Italia etc (și au timp să o facă, ar fi frumos să o facă), altfel, nu este decât praf în ochi.

    00
  15. Aceeasi poveste cu morometii 2… ii intreb de ce mama dracului nu l-au scos si pe dvd/blu-ray sau prepay pe romania… va aparea pe blu-ray in vara 2019 dar nu este nimic sigur… ce sa spun, vrei sa le vezi nu ai unde decat pe google pe diverse site-uri dubioase/torente. sa le dau muie celor de la marketing de parca 90% din populatia tarii se duce la cinema si cealalta este in epoca de ms-dos

    00
  16. A fost „nebunia” cu Morometii pay-per-view in nush ce tari pana cand fix in acceasi saptamana a fost pus la liber pe YouTube la calitate HD.
    https://www.youtube.com/watch?v=P93Jbuzo1Og

    00
  17. Mai bine il distribuiau pe o duzina de dischete!

    00
  18. Am vazut filmul la cinema si am asteptat sa apara pe DVD ca sa-l pot cumpara, pentru ca mi-a placut atat de mult si merita sustinerea. Probabil nu voi desigila niciodata DVD-ul ala.

    00
  19. Se pare că ce-am postat mai devreme nu e link către documentar.

    00
  20. Sunt curios din ce sursa media l-au proiectat la cinema cand a fost, sper ca nu de pe role de film. In rest oamenii probabil au facut un studiu de piata din care a reiesit ca publicul lor tinta face parte din categoria DVD/ VHS. In Franta, acasa la ei, ar fi apelat la alte canale media pt distributie.

    00
    • La un cinema din Pitesti l-am vazut eu proiectat DE PE DVD. Bine, e un cinema inca finantat de consiliul judetean cred, a cam ramas la stadiul de acu 30 de ani.
      Faza tare a fost ca nu le-a mers sunetul cand am fost eu, am primit banii inapoi si am mers alta data sa il vad.

      00
  21. Au pus raftul cu dvd-uri exact langa numarul de telefon de la Protectia Consumatorului, sa fie usor…

    00
  22. NOU
    #39

    E util sa dezgheti masina cu el.

    00
  23. Am eu dvd player. L-am cumparat odata cu televizor fix de ala de care ai si tu.

    …Nu tin minte sa-l fi folosit in ultimul timp, adica in ultimii 2 ani.

    00
  24. Dacă erau isteți, ăștia de la Auchan faceau repede un pachet cu dvd-ul ăsta și cu un player pe usb să-l poți vedea … dădeau lovitura.

    00
  25. e DOUĂMIINOUĂȘPE dar e in bula noastra :), de oameni care se pricep la tehnologie cat de cat
    DVD-ul acela nu e pentru voi, e pentru cei de varsta a 3-a
    numai eu cunosc 2 familii de oameni batrani care folosesc dvd-ul pentru ca streaming-ul nu este asa de usor pentru cine are doar un tv normal, nu are smart tv/chromecast si nu se pricepe la tehnologie
    poate cei care v-ati casatorit de curand ati observat cati de multi v-au intrebat de un dvd cu filmul/pozele nuntii.

    00
  26. Multi romani au inca DVD. Si n-au Netflix.
    Targetul Auchanului nu sunt probabil cei care il vor pe Netflix :)

    00
  27. L-am cumparat inainte de Craciun, invitat parintii si ne-am uitat… noroc ca aveam PS4 :))

    Buna idee, cam aiurea executat produsul final dar apreciez efortul alora de au filmat, de aia l-am si cumparat chit ca e campanie de csr.

    00
  28. Aiurea ca nu îl au într-un format mai bun

    00
  29. Don’t kno’, pt mine traducerea titlului e cam aiurea. „România neîmblânzită” ma duce cu gandul la cine-stie-ce rezistenta/dizidenta politica. Ori treaba e exact invers.

    Cica e cam asa: PSD-30,2% + ALDE-11,5% + Pro- 5,5% + UDMR–5,1% = ~52%

    Si ailalti: PNL- 27,8% + USR-10,2% + PLUS-5% + PMP-4,2% = ~47%

    00
  30. Blu-ray player la consola si DVD-RW la PC. :)

    00
  31. Mai bine il distribuiau impreuna cu GSP. Faceau banii jumi-juma cu Tolontan.

    00
  32. Haideți să vă lămurească taica Groparu.
    Ca (și) casă de producție care-și dorește să mai acceseze fonduri publice pentru filme de la CNC, ai nevoie, pentru punctaj maxim-am-zis, luat pe premii și pe distribuție pe absolut toate canalele. Cinema, în primul rând (în țară și-n străinătate), apoi DVD, apoi TV (nici nu știu dacă online punctează în vreun fel – ref. la discuția de pe acest blog de acum câteva luni cu pus Moromeții pe Vimeo cu acces exclusiv din afara țării). Pentru fiecare etapă din asta mai colectezi niște punctișoare (în funcție de vânzări) și, când mergi data viitoare cu un proiect de film la ei să ți-l finanțeze (parțial), oamenii de la CNC se uită cu lupa la bonitatea și cifrele casei de producție. Să te numești Transilvania Film nu e suficient, trebuie să ai premii luate, parteneriate cu privați de pe urma cărora ai reușit să-ți finanțezi producțiile anterioare, să fii la zi cu taxele, să ai cifre bune la box office, vânzări de DVD-uri etc.
    Mai mult, în cazul de față, Auchan, fiind unul din sponsorii principali (chiar cei mai principali, aș zice), probabil că are semnat un contract de exclusivitate (mai face și Auchan niște awareness și KPIs și alte cele) și procentajul pe care și-l rețin din vânzări e poate chiar mai micuț, deci rămâne și la Transilvania Film un 5-6-7 lei din vânzare, nu 2-3 lei, cât rămân în mod normal din prețul unui DVD.
    Și nici măcar ăia 5 lei de pe urma unui DVD nu contează dacă CNC îți finanțează următoarea producție cu 80.000 coco. Sau dublu. Sau triplu.
    Bani cu care mai faci un film anul ăsta sau cel următor.
    Cam asta e. Oricum, luați-vă DVD-ul, e fain de avut, de privit cu copiii sau cu prietenii. Și sprijiniți și industria locală de film, că n-or fi toate producții din alea de-ți tai arterele femurale ca la Mediaș.

    00
    • Uită-te 10 minute la Planet Earth 2 în format 4K de pe blu-ray după care încearcă să vezi acest documentar cu România pe format DVD.

      Da, e fain de privit dacă ai TV de 32inch din 2004. Dacă ai un 55-65 inch 4K n-o să fie chiar așa fain să vezi pixelii.

      00
    • ”Fă tu mai bine!” :D

      00
  33. Numai promotori ai progresului tehnologic pe aici, frățică! Numai televizoare inteligente, (aproape) numai oameni care se miră că ai da bani pentru un produs cultural de calitate, etc.
    Bine zicea cineva mai sus: așa e în respectiva bulă. Aș fi curioasă de o statistică, oare câte smart tv-uri s-au vândut în ultimii 2 ani în țara noastră versus câți mai au Windows XP la desktopuri.
    Dar ce nu-i în bulă e de ignorat.

    00
  34. Daca era pe un Bluray 4k era ceva …

    00
  35. NOU
    #56

    filmul e slab, chiar foarte slab pentru cat a costat. Secventele cele mai tari sunt filmate cu animale dresate (lupi) sau filmate in alte tari (cele cu râs sunt din Austria). Plus nu stiu ce pasari filmate in Parcul Vacaresti si atribuite deltei.
    In aceste conditii sa faci filmari cu drone pe un buget de 2,5 milioane de euro e cumva umflat ca sa zic asa.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.