Rezistența românului la frig?

Am pornit de aici

rezistenta romanului la frig e legendar de slaba. sa aducem aminte de toti care inchid geamurile vara ca “ii ia curentul”? sau de faptul ca fac atat de putini miscare incat obezitatea a devenit o problema? (sursa)

Explicația mea e că oamenii înțeleg aclimatizarea diferit și nu vor să priceapă șocul pe care îl suferă corpul când trece de la o o temperatură mare la una mică în câteva secunde. Exemple:

  1. am văzut oameni care merg cu mașina vara cu AC la 15 grade și iarna la 25 sau 28. uitați-vă pe stradă prin mașini, iarna sunt oameni în tricou.
  2. sunt oameni care au aceleași apucături în casă. și pur și simplu te sufoci când intri la ei. “așa ne place, să fie un pic mai cald”. bă nene, sunt 26 de grade, te coci aici!
  3. românii nu înțeleg cum circulă aerul, nici în casă, nici în tren sau în autobuz. nu înțeleg că o mașinărie se agită pentru a face aceeași temperatură peste tot și se apucă ei să facă modificări la orice, pentru că fix lor nu le convine diferența de 1 grad.
  4. prin magazine văd frecvent în perioada asta oameni înfofoliți complet, ca pentru afară. dacă afară sunt -10 grade, în interior sunt lejer 16 sau 20. la fel și în mașini. bă, nu e ger în mașină, descheie-te la geacă!
  5. oameni care nu se îmbracă corespunzător, pentru că la birou au altă temperatură decât afară. teneși, tricou și o gecuță iarna. “nu știu de la ce am răcit, cred că am stat în curent la metrou”.

Nu mă pricep, am zis și eu așa…

fun-barbati

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

99 comentarii

  1. Eu nu am vazut niciodata o temperatura ok in vreun magazin, cum intri de la 2-3 grade la 26-28 iti da knockout, multe zane se imbraca subtire pentru ca stiu ele ca la munca pot da drumu la aeroterma ca sa li se usuce fleasca si ceilalti sa sufere. Toti stau in 28-30 grade caci au uitat sa se imbrace de acasa si prefera sa-i omoare si pe altii la munca.

    00
  2. Domnu din poza dupa 2000 nu prea are tzatze dar trebuie sa recunosc ca are picioare frumoase…

    00
  3. Incercati showroomul eMag din Baneasa. Lejer sare de 25, 26 grade. Ok, imi dau geaca jos si o tin in mana, dar si puloverul?

    Inteleg ca cei de acolo au nevoie de o temperatura de lucru ok, dar cred ca 20 e suficient.

    00
    • Si cat poti sa stai intr-un showroom ca si client? Maxim 15 minute e fezabil ?

      00
    • Asta e ca sa te faca sa cumperi doar online!

      00
    • @Gupi: E o conspiratie la mijlloc

      00
    • @George la 25, 26 de grade 15 minute sunt suficiente sa transpir cat sa mi se para ca am iesit din piscina daca am si altceva pe mine in afara de tricou.

      00
    • La eMag Titan e fix la fel, lejer 26 de grade, mori efectiv de cald daca ai mai mult de un tricou pe tine. Le-am si atras atentia cand mi-au cerut feed-back referitor la showroom :).. evident nici un raspuns ca de altfel la orice plangere pe care am facut-o la emag in ultimii ani.
      Liserupee de clienti si mai vrem si conturi premium.. haha, sa li se rupa si mai tare pe abonament

      00
  4. De la prea multa caldura te strici la cap.

    00
  5. Cine a facut un pic frigul pe vremea comunismului si apoi in anii 90, sufla si in iaurt.

    00
  6. De oamenii de la metrou vad ca n-ai zis nimic. Cred ca ultima data cand am mers cu metroul am numarat 3 alti oameni care stateau cu geaca pe mana. Restul, infofoliti exact ca afara.

    00
    • unde plm (pardon my french) să mai ți și geaca în mână. am poșeta, am sacoșa cu mâncarea pt prânz (nu toată lumea își permite sau are chef/timp să comande sau să iasă zilnic), cu o mână mă țin de bară sau de agățătoarea aia. plus aglomerația de la 8.30. plus că o geacă e voluminoasă, nu știu câți dintre voi pot cuprinde o geacă de iarnă între degetul mare și celelalte. iar s-o ți agățată de gaică cu un deget nu e o soluție în aglomerația și frecușul din metrou. s-o ți pe mână e la fel de complicat/incomod/călduros.

      00
    • Unii vorbesc din auzite. Lasă boss vrăjeală cu metroul, mergi cu mașina aia 3km de drum spre muncă. Și nu mai comenta aiurea aici.

      00
    • @A
      La 8:30 e atat de aglomerat ca te tin altii sa nu cazi.

      00
    • @Alin, da, dar pentru ca unii să țină pe alții cineva trebuie să se țină totuși de bare/agățători.

      00
    • @A să știi că bo$$ face constant give-away și la back-pack-uri (rucsac pt tine)

      00
    • poșeta și mâncarea pt prânz o ții în ghiozdan, cu o mână te ții de bară, cu cealaltă mână cuprinzi geaca și o ții lipită de tine

      00
  7. Pe vremea lui Ceaușescu, un turist stă de vorba cu un român:
    -Voi ce faceți când e frig?
    -Stăm în jurul unei lumânări. răspunde românul
    -Ce faceți dacă e foarte frig?
    -Ne apropiem de lumânare.
    -Ce faceți dacă e -30C?
    -Aprindem lumânarea.

    00
  8. Daca stai in chiloti in casa, trebuie sa ai minim 26 de grade :P

    00
    • Doar aia de-s lacheti stau in chiloti, barbatii adevarati stau cu ea in mana sau o tin in pantaloni scurti.

      00
  9. Az-dimineață. Stăteam ca pinguinu’, cu mănuși în mâini și cu ambele glugi (hanorac+geacă) pe cap și tremuram ca dracu’. Asta-mi mai trebuia, să mă deschid la geacă :))

    00
    • cine te-a pus să îți iei job in islanda?

    • In Islanda auzisem ca e clima mai blanda iarna decat in stepa de-aici. Poate in Groenlanda. Angajau aia bucatari acum cativa ani. Le-am trimis si eu un CV in care le-am zis ca stiu sa fac omleta de oua de pinguin. Da’ mi-au tras clapa zicandu-mi ca e criza de pinguini la ei, de cand plecat Apolodor si ca mai bine incerc la patagonezi. De parca poate face cineva omleta stand cu craci’n sus, ca la antipozi.

      00
  10. Eu cu munca am rezolvat problema simplu: am sub birou o pereche de adidasi pe care ii incalt in locul bocancilor cu care merg pe afara. Sub toate hainele am un tricou, in care raman la birou. Daca e problema, mai iau ceva peste, dar de obicei nu e cazul, nu se deschid geamurile pentru „ca curent”…

    In alta ordine de idei, hai sa nu mai fim panselute. E bine sa ai o rezistenta la frig si sa o antrenezi, nu se stie niciodata. Cand eram mai tanar, puneam toate hainele din lume pe mine cand ieseam afara. Acum, pot sa ma duc pana la magazinul de la colt sa iau o paine in tricou, fara sa racesc, fara sa ma ia cu tremurat, nici macar piele de gaina.
    Nu o dau in extreme, nu plec la munca in camasa, dar daca nu e ger napraznic (gen sa se lipeasca narile cand trag aer in piept), nu simt nevoia de prea multe haine pe mine.

    00
    • Bravo! Tu nu eşti diferit. Mulțumim că ai ieşit în evidență. :))))))
      Semnat, naughty by nature.

      00
    • Pe la -7 -10 cum te imbraci?

      00
    • la un moment dat numai de la mine din departament/birou se putea face juma’ de magazin de pantofi (de femei și bărbați) pt că dress-code și nu era voie cu bocanci, ghete, cizme, sandale (ciorapul dress era obligatoriu pt femei inclusiv vara), orice fel de încălțăminte care lăsa să se vadă degetele de la picioare.
      ok, iei tricou/bluză/cămașă și ceva mai gros peste, dar unde le pui p-alea groase?! noi n-aveam vestiar, iar roll-box-urile și dulapurile erau pline cu acte și hârțoage sau nu erau deloc (într-o vreme pornise o nebunie cu nu mai lucrăm cu acte fizice, numai electronic). povesteau colegi din alte departament că la ei nici să păstrezi ceva pe spătarul scaunului nu aveai voie.
      nu toți lucrăm în it sau mai suntem și mediocrii și nu se bat angajatorii pe noi. (dacă n-ar fi atâția mediocri geniile n-ar avea cum să iasă în evidență :) ).

      00
    • @Iugad – uite azi de exemplu, ca au fost sun -10 (nu stiu exact) am avut asa:
      – bocanci imblaniti – un pic overkill, am transpirat in ei;
      – blugi;
      – tricou;
      – hanoract;
      – o geaca de toamna asa din Decathlon. atat.
      Si nu mi-a fost frig.

      @A – regula cu pastratul pe spatar, ma duce cu gandul la Michelin – cele mai cretine reguli legate de birou, acolo sunt. Sunt pe aproape?

      00
    • @Zarax, nu. Bancă. Dar faza cu spătarul nu era în dress-code/codul de conduită oficial. Era un pitic de pe creierul unor șefi sau unora de pe la securitate fizică.
      Și respectarea dress-code-ului mai ținea și de șefi, am avut câțiva ani o șefă care-l voia respectat la sânge. După aia n-am prea mai avut altfel de haine. :(

      00
    • @A – pai scuza-ma, dar intr-o banca, mai ales daca dai ochii cu clientii, nici nu ma astept la altceva, legat de dress code. O inteleg pe sefa aia. Inclusiv cu hainele pe scaun. Nu e ok sa vina clientul in banca si sa-ti vada pufoaica in spate.

      Legat de cei de la paza insa, nu ar trebui sa aiba un cuvant de spus in legatura cu asta, nu tine de securitate. Nu le convine, sa se planga la HR, problema lor.

      00
    • @A Asa este si unde lucrez eu. Credeam ca noi suntem singurii oropsiti ai sortii.

      00
    • @Zarax, când lucrezi cu clienții da, dar noi eram pulifricii aia de la sediul central care nu vedeau un client toată viața lor, iar în cazul celor care nu aveau funcție de răspundere, nici întâlniri cu alte departamente, șefi, chestii. Eram ăia care lucrau în cubicule în hală sau birou mai mare, de la 15-20 de oameni în sus.

      00
    • @Emma, la culori: alb, negru, gri, bleu, bej, bleumarin?
      Și noi credeam la fel, că suntem singurii și ultimii oropsiți de idei crețe comunistoide. :)

      00
    • @Zarax și nu vorbesc pe pufoaică pe scaun, pt pufoaică exista totuși cuier. Vorbesc de un eventual pulover/hanorac, sau șal, sau sacou sau whatever, pe care-l iei pe tine în drum spre birou că e ger și-l dai jos că acolo sunt 23-26 grade.
      Că tot ziceai că ai un tricou și ceva deasupra și geacă. Ceva-ul ăla de deasupra n-aveam unde să le ținem, la propriu. Și-n unele locuri nici pe spătarul scaunului.
      Și am o vagă senzație că în sucursale există niște camere în spate, măcar una poate fi folosită drept garderobă. Nu e nicăieri doar sala de lucru cu publicul.

      00
    • Daca mai comentati mult, astia din banci, o sa va dea voie/oblige sa puneti haina pe spatar, dar o sa va impoziteze suplimentar. Pentru #lucs #valuare #bunastare

      00
    • Damn..si eu imi plangeam de mila la job ca ne obliga seful de departament sa venim lunea, noi barbatii, fara barba (ca-n armata) ..dar vad ca se poate mai rau de atat!

      00
    • @GeorgeCT, pentru bărbați era fără barbă deloc, în nicio zi (proaspăt bărbieriți zilnic), costum clasic/business/office (nu sport/casual), sau măcar pantalonii plus cămașă, cămașa cu mânecă lungă, culorile menționate mai sus (valabile pt ambele sexe), uni sau maxim cu dungulițe fine, cravata, pantofi clasici (nu sport) (iarna cum am zis mai sus fără ghete, bocanci). fără ”bijuterii”, cu excepția ceasului și a verighetei.

      00
    • @A Da, da, asa. Cand am probat in weekend o bluza corai, nu m-a recunoscut sotul. 😁
      Sa mentionez si tocurile cui, nu? Si stii care e faza? Eu nu lucrez la banca si nici nu vin in contact cu clientii…

      00
  11. nu numai românii suferă de boala curentului care cauzeză tot felul de boli, aparent toată populația lumii are fobiile astea https://www.reddit.com/r/europe/comments/3bqwqy/are_people_in_your_country_afraid_of_drafts/, care culmea, mai au și o mică bază științifică: frigul scade eficiența sistemului imunitar https://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/367xpi/eli5_why_do_cold_drafts_cause_colds/, acum că unii exagerează și cu căldura și cu frigul sau cu curenții de aer ține de entropia sistemului :D Es zieht, mach das Fenster zu!

    00
    • Pentru ca toata populatia lumii e pe reddit

      00
    • io zic să nu încerci să mă convingi pe mine, bagă un mail la BBC și anunță-i că nu italienii sunt speriați de curentul de aer, românii emigrați în italia au început miuța: sărci on gugl după: BBC, italians, hit of air, hit by air și-apoi, când te obișnuiești bagă căutări după corrents d’aire, correntes de ar, promaja și mai găsești tu pentru suedia, grecia și rusia, că la nemți ți-am dat eu: Es zieht!

      00
    • Lasa-i ma. In curand o sa aflam ca doar romanilor le miroase rahatul…la restul doar panselute si lavanda. Plm. Pareri de oameni iesiti doar in city break…

      00
    • @pizzi, curentului îi zice Zuluft.

      00
    • ala-i termenul tehnic, in germana colocviala e zuGluft sau luftzug ca in “Es zieht wie Hechtsuppe”, care apropo, e o expresie intrata in lb germ pe filiera ebraica :)

      00
    • @pizzi expresiile astea tot cu google translate le-ai invatat?

      00
    • alex, orice redus mintal știe că gt traduce cele mai uzuale expresii idiomatice, știe că gt traduce corect cele mai uzuale expresii pe baza feedback-ului obținut de la utilizatori și știe că oricât ar învăța expresiile astea tot nu va cunoaște niciodată la perfecție toate idioamele, că sunt cărți speciale pentru a le învăța și că trebuiesc memorate ca teorema lui pitagora, pe de rost, ia bagă „um den heißen Brei herumreden” și vezi ce-ți zice gt în engleză, că eu nu folosesc româna în traduceri – cum ziceam, orice redus mintal știe astea, tu ești doar IT-ist

      00
  12. suntem latini, ne place soarele si caldura, lenea si viata frumoasa. nu frigul
    daca ne placea frigul eram harnici, depresivi si muncitori, ca scandinavii

    si mai e ceva suntem fix in cele mai naspa extreme, ger de -20 in ian, canicula de +40 in iul. organismul e supus anual acestor fluctuatii

    00
    • Si in acelasi timp romanii dau exemplu olandezii la capitolul ciclism pentru ca da, olandezii au +0 pe timp de iarna dar ce conteaza ca noi avem -15 grade acum?

      00
    • Nuj ce ger de -20 grade avem noi. Poate la Miercurea Ciuc sau la cota 2000. Per total, avem o clima destul de calda.

      Cu prima parte sunt de acord

      00
    • Boss eu personal pedalam la -8. Iarna trecuta au fost sub -10. Si inca erau oameni cu bicicleta pe strada. Asa ca nu mai manca rahat.

      00
  13. Dovadă crasă de parvenitism.
    Ca să-l parafrazez pe Radu Banciu, dacă cineva a mâncat în copilărie dintr-o strachină împreună cu toată familia, atunci când dă de bani înfulecă caviarul cu polonicul.
    E și un motiv de fală, de exemplu atunci când îți vin musafiri, odrasla să se plimbe în patru labe pe mocheta din casă îmbrăcată doar în pampersi. Plus că e și mai romantic, seara, să te uiți pe fereastra balconului cât de frumos ninge afară iar tu să fii doar în chiloți, cu o cană de ceai în mână (ca în reclame) și cu cealaltă scărpindu-te în cur.

    00
  14. Imi aduc aminte de un fost sef englez, cu ceva ani in urma. Cand venea prin tara si il scoteam in AFI la o masa, afara fiind iarna, nu intelegea de ce e asa de cald in mall. Bine, englezii toti se plangeau de caldura din camera de hotel si ca de asta nu pot dormi, clenciul fiind ca goleau minibarul si nu dormeau toata noaptea.

    00
  15. Partea buna la mine cu frigul asta : rezist fara probleme la -10 grade in tricou, defapt, frigul si senzatia aia de tremurat care-i face pe majoritatea oamenilor sa tremure sub patura, sa bage doua ciocolate calde mari si sa nu se dea jos din pat toata ziua, mie-mi da energie de imi vine sa alerg in tot orasul.

    Partea proasta : peste 25-28 de grade, nu pot sa stau in soare mai mult de 10 minute fara sa transpir leoarca si fara sa obosesc chiar si daca alerg vreo 10-15 secunde sa prind un autobuz. Asa ca vara afara, in afara muncii, ies afara doar noaptea, sau daca e plaja sau piscina ceva, altfel nu fac fata :))

    00
  16. Pai daca nu-ti dai caciula sau fularul jos, te asiguri ca nu le uiti pe undeva. Are sens, nu? :D

    00
  17. Ce spui tu este adevarat, insa nu cred ca are nicio legatura cu rezistenta la frig. Daca ar avea, atunci pe acelasi principiu oamenii nu ar suporta nici caldura.

    Probabil e ceva genetic, cu mostenirea noastra latina, cum spunea cineva mai sus. Pe mine ma distruge dragostea noastra pentru caldura, ca eu nu pot sa o suport.

    Vara 35 grade afara, iarna 35 grade in toate spatiile inchise, deci nici macar iarna nu pot sa stau confortabil decat acasa sau pe strada.

    00
  18. La faza cu masina, eu sunt exact opusul: Cum sa stai cu geaca pe tine in masina? plm, porneste masina cu 2 minute inainte de a pleca si poti sa stai intr-un pulover sau hanorac. Ok, nici tricou, dar tot timpul cand vad oameni cu geci groase in masina ma gandesc la rusii aia cu Lada fara caldura

    00
    • Pot fi situatii si situatii. Daca faci un drum scurt e stupid sa mai pierzi vremea dand haina jos si luand-o inapoi pe tine in 10 minute. Nici nu are timp sa se incalzeasca aerul din interior.
      Daca faci un drum lung de peste juma de ora in masina mi se pare logic sa iti dai haina jos.
      Deci nu mai judecati oamenii dupa o simpla privire de cateva secunde.

      00
    • Ce mașina ai văzut tu sa se încălzească in 2min. Ok, alea pe benzina se încălzesc mai repede dar diesel?

      00
    • Mi-e lene sa astept sa se incalzeasca ca trebuie sa stau langa ea degeaba. Mai bine plec asa, rabd 3-4 minute ca nu e tragic. Mai nasol ca e volanul rece.
      De-aia sunt bune PHEV si electrice, poti sa pornesti incalzirea in timp ce iti bei cafeaua.

      00
    • logan diesel. aerul conditionat se incalzeste in 3 4 minute maxim. azi de dimineata, la ~ -10 celsius am facut vreo 2 kilometri cu 3 semafoare pana a trebuit sa il dau mai jos. e drept nu urmaream sa am 35 ci numai vreo 15, maxim 20.

      00
  19. Până acum un an stăteam într-un bloc cu repartitoare. Deasupra nelocuit, dedesubt o familie de bătrâni, caloriferele la maxim, in casă 22 de grade cu 50-60% umiditate. Era bine, mai puțin la factură.

    Acum stau in bloc fara repartitoare. Cu geamurile deschise și caloriferele închise și rareori pot ajunge cu temperatura sub 25 de grade cu 40% umiditate. Oribil, iar factura nu e cu mult mai mică.

    00
    • Si ce trebuie sa intelegem de aici ?

      00
    • Că repartitoarele fac frig.

      00
    • Ca cine nu are bătrâni sa isi cumpere!

      00
    • Că să stai lângă/sub/deasupra unui apartament nelocuit și nelocuit e nașpa. I am in that shit. Și are și geamuri deschise, se vede de jos un geam rabatat la balcon și unul la fel între balcon și restul casei. Am lăsat un bilet în cutia poștală, că vine cineva din când în când.

      00
    • s-a dat lege, sunt obligati sa tina acum locuinta incalzita

      00
    • dacă prin ”încălzită” se înțelege că n-au voie să întrerupă racordarea la distemul de încălzire (sau care e termenul tehnic) dar țin geamurile deschise la un apartament nelocuit (”să se aerisească”) în perioada rece nu mă încălzește cu nimic legea aia.
      dacă pot să zic așa, nu mă deranjează foarte tare faptul că apartamentul nu e încălzit (deși și asta contează), cât faptul că e răcit.

      00
    • conteaza foarte tare, la ai mei dupa ce s-au mutat locatari in apartamentul de sub vad ca le-a scazut factura la jumate. nu ma asteptam sa fie asa mare diferenta. poate nici nu e chiar jumate, ca nu am calculat exact, dar eu asa stiam ca au la facturi.
      nu cunosc exact detaliile legii, mi-a zis cineva care se ocupa de administratie ca locatarii sunt obligati sa tina locuinta incalzita si nici nu au voie sa aiba baia neamenajata etc. legea asociatiilor cred ca a fost schimbata anul trecut, te poti informa.

      00
  20. Acum vreo 10 ani am fost la un schimb de experienta in Belgia si am stat la o familie middle upper class in Bruxelles.
    La aia pornea centrala dupa 5 dupa amiaza, seara aveai o caldura placuta (~22,23 de grade) dar noaptea centrala se oprea.
    Dimineata te trezeai foarte fresh in frig (~17-18 grade)… Si ne-am obisnuit dupa 2 zile, a inceput sa mi se para fain. Nu e insa aplicabil la bloc legat la RADET :|

    00
    • Am patit si eu faza cu opritul centralei noaptea,in Austria.Explicatia a fost ca dupa ora 17 pana te culci e nevoie de caldura de la centrala,noaptea nefiind nevoie deoarece dormi invelit in paturi/plapuma.

      00
    • chinuiala inutila. Daca e suficent de bine izolata casa, las-o pe o temperatura constanta. Nu consuma mult mentinerea temperaturii.

      00
    • Iti dai seama ca e mai usor sa mentii temperatura decat sa o tot incalzesti? Probabil centrala era pe lemne si nu se chinuia nimeni sa faca focul la 2 dimineata

      00
    • Temperatura optima pentru dormit e de 15-19 C

      00
    • @Giani, cine a stabilit chestia asta să-și-o bage-n… Dacă mi-e rece mă trezesc și nu mai pot să adorm sau nu pot să adorm deloc.
      Pe căldură n-am treabă.

      00
    • Eu te cred, fiecare cu treaba lui, iti ziceam doar ce am citit.

      00
  21. „mai bine sa mori de cald decat sa mori de frig” :)

    00
  22. Nu stiu cum e la altii, n-am reusit niciodata sa inteleg oamenii pentru care 20 de grade e o temperatura confortabila. Urasc frigul, nu merg pe partii si alte minuni pentru asta. Termostatul de acasa e setat pe 26 de grade, cel din masina pe 23 (fiindca am mai multe haine pe mine) si la birou ma imbrac in camasa sau pulover ca sa compensez lipsa celor 3-4 grade pana la temperatura mea preferata. Vara, pornesc rar AC-ul, cand sunt temperaturi foarte mari sau trebuie sa port camasa. Altfel, la 35 de grade si 3 dusuri pe zi sunt fericit si binedispus.

    00
  23. La hotelul din Stockholm temperatura era setata la 19 grade, nu am reusit sa cresc, era blocat termostatul. La inceput mi s-a parut ciudat pentru unul care lasa centrala pe 21.5 grade dar m-am obisnuit si ma simteam si mai bine. Știu nordicii ce știu.

    00
  24. Am lipsit la lectia aia cu Barbatul vajnic, botezat in zapada, cu vodka si ursu’ la dreapta si usa intredeschisa la iglu, la stanga :D. Eu’s mai bine la 26 de grade cand sunt singur si la temperatura preferata de majoritate (plus niste straturi de haine), daca sunt intr-un colectiv.

    Era o treaba cu libertatea ta care se termina unde incepe libertatea celuilalt… ceva filozofie de-aia fandosita :)))

    00
  25. SPOILER ALERT Opinii ciudate, citeste pe propria raspundere! Tocmai ai fost avertizat!

    Cred ca exista 4 motive pentru care romanii vor caldura prea mare iarna si racoare prea multa/mare vara.

    Experiente neplacute in trecut. Fie ca sunt personale, fie ca sunt din perioada comunista. Zicea cineva, gen, cine a rabdat frig/s-a ars sufla si-n iaurt. :P
    Alimentatie sarca in grasimi. Adaptatea la frig se face prin ardere de grasimi. Metabolic vorbind, corpul nu poate face toate ajustarile necesare si astfel te impinge sa manipulezi mediul. Oricate haine de puf/tehnice ai avea pe tine, daca prin organism nu curge ce trebuie… o sa iti lase impresia ca e prea frig indiferent de temperatura. (vezi circulatie slaba sau maini reci vara)
    Cum era aia cu prostia si fudulia? Da… si aia ni se aplica!!! :D
    Aici totu-i pe dos… si ne mandrim cu asta. Votati PSD flacaii mei si mandrele mele!

    00
  26. In masina se sta cu geaca si fes pe cap, geamul deschis si tigara in mana. Alternativa e tot geaca pe tine, caldura data la maxim. Obligatoriu sari din masina descheiat tot ca un viteaz, eventual si transpirat.
    La faza cu imbracat nepotrivit doar pe frig te contrazic, o tona de gigei umblau prin octombrie la 20 de grade cu geaca de iarna si fes si se mirau ca racesc, logic ca simti curent cand ajungi la birou transpirat tot.
    Mai scrie articole cu imbracatul pe straturi, poata intra la cap si gigeilor.

    00
  27. nu cred ca suntem singurii (romanii adica) care facem asa, cel putin vara. am fost de cateva ori prin tari f calde si pm, afara erau 50grd si la interior aerul era pe 15grd. cand ieseam ma crapam efectiv

    00
  28. Eu cred ca asta se trage din copilarie si din educatie. In Ro poti sa vezi o gramada de copii cu caliula pe cap vara, in timp ce in tarile nordice sunt in tricou la 20 gr.

    00
  29. Eu nu inteleg cum de ies unii in mijlocul iernii, prin zapada, in adidasi si pantaloni de trening. De luxul de a purta o pereche de manusi (de fas, impermeabile) nici nu mai zic.

    00
  30. Acum 2 ani aveam 75 de kg, nici o problema cu frigul, eram la sandale din aprilie pana in octombrie si maneca scurta. Acum am 49 kg, mi-e frig tot timpul, imi ingheata oasele pur si simplu. Asa ca, va spun eu, daca esti supraponderal ai si protectie naturala. Fara gluma! Chiar nu conteaza cate grade sunt: conteaza ce simte corpul tau. BTW: n-am avut niciodata chestii cu “ma trage curentul”, etc. Si ca sa aiba unii ce comenta: in casa am 26 grade si e OK pt mine, nu si pt sot care spune ca intra in “clocitoare”. Numai ca el are 100 kg :).

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.