Cronică de film #110

Den of Thieves (2018)
Foarte bun, bine filmat, bun scenariu, scene de luptă reușite. Gerard Butler în mare formă, O’Shea Jackson Jr. la fel. Pablo Schreiber face un rol mare, probabil cel mai bun după “The Wire”. La final, momentul “Usual Suspects” e superb.

The Oath (2018)
Foarte mișto. Da, știu, comedie neagră cu apropouri foarte mișto la cum se poartă dezbaterea politică atât la noi, cât și la americani, n-o să le placă amatorilor de manele proaste, și nici actorul principal nu e tocmai fericit ales, dar filmul e bun. Tiffany Haddish face un rol bun și mă bucur că, după atâta muncă, a început și primească și roluri mai măricele.

Fahrenheit 11/9 (2018)
După “Where to invade next”, care  a fost absolut bestial și o palmă din fundul grădinii dată americanilor, Fahrenheit 11/9 e o mizerie de la cap la coadă. OK, nu știam exact care era faza cu apa din Flint, aici a fost de ajutor, dar în rest slab. Recomand „Where to invade next”, așa, de început de an.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. NOU
    #1

    la filmul ala cu partizanatul politic o sa ma uit. nici nu mai stii cum sa fii in zilele astea. de stanga, cu democratie, incluziune, acceptare, laissez-faire, dar parca vezi cum „beneficiarii” te mananca de viu cand incerci sa le oferi democratie. apoi de dreapta, sa mentinem lucrurile pe un fagas firesc, al bunului simt, sa nu ne aventuram in experimente periculoase, sa acceptam ca progresismul are o arie de aplicabilitate limitata si nicidecum sa ne isterizam ca ar fi universal valabil. de la Mirel Axinte la Traian Ungureanu e o dilema fantastica. si nu e chiar asa cum zice Fluture, ca nu te afecteaza aceste lucruri. zic si eu.

    00
  2. Tot din zona politica l-am descoperit pe Adam Curtis, om serios de BBC cu 4 premii bafta https://www.imdb.com/name/nm0193231/?ref_=fn_al_nm_1

    Filmele se gasesc aici https://www.youtube.com/channel/UCAWxZyfEPejhGJv8Z4wbKBw/featured

    00
  3. Bird box? A quite place?

    00
    • a quiet place e pe listă, de bird box nu știu ce să zic, sandra bullock nu mă inspiră.

    • Bird Box pare plagiat după A quiet place, doar că e mult mai prost. In original aia își astupau gurile să nu facă zgomot, aici își astupă ochii să nu vadă. Entități atotputernice, fără nicio explicație cine sunt și ce vor în ambele, Bullock e execrabilă și e umflată de botox de o să îi pocnească fața. The end.

      00
    • @Radu

      Bird Box e plagiat după romanul cu acelaşi nume lansat în 2014.

      00
    • Și mie mi s a parut mai prost bird box.

      00
    • A quiet place e fain, mai ales daca poti da sonorul mai tare, cand e nevoie de el sa auzi ce e. Dupa ce il vezi pe asta, bird box nu e ceva foarte diferit.
      Mi-au placut amandoua.

      00
  4. Recomand Calibre

    00
  5. Pentru cei dispusi sa urmareasca un documentar, cat si pentru pasionatii de istorie, citeam despre They Shall Not Grow Old al lui Peter Jackson. Intr-o lume mai civilizata, ar trebui vizionat obligatoriu in scoli.

    00
    • Pare smecher, ms pt recomandare

      00
    • Tocmai ce l-am vizionat. Holy shit… Bun tare. Acum inteleg de ce s-a intamplat si al doilea razboi modial. Dupa cum relateaza la sfarsit ce-i care au supravietuit – ei nu au fost intelesi niciodata de cei de acasa. De ororile prin care au trecut. Ei credeau ca razboiul e un job si cam atat.

      00
  6. Nu vă pierdeți vremea cu filme efemere, uite aici valoare: https://www.youtube.com/watch?v=lE8Gy00BVPo

    00
  7. Filme europene de pus pe listă: http://www.imdb.com/list/ls021360319/

    00
  8. Primul film cam seamănă cu The Heat

    00
  9. Recomand After Porn Ends 3 (2018) https://m.imdb.com/title/tt7681970/

    00
  10. Si am mai vazut si Escape at Dannemora in ultimele zile. Vazusem si documentarul despre evadare si imi place si benicio del torro

    00
  11. Recomand și The Ballad of Buster Scruggs

    00
  12. The death of Stalin e singura comedie care chiar a avut glume in scenariu și nu improv de kkt marca Judd Apatow

    00
    • L-am vazut aseara – e bestial :-) . Este foate bine surprinsa starea natiei care aresta/executa oameni pe banda rulanta, dar lucrurile sunt surprinse cu umor. Ex: modul in care se intruneste comitetul executiv ca sa hotarasca sa ii aduca un doctor lui Stalin dupa atacul cerebral, modul in care doreau sa plece toti in acelasi timp cu limuzinele de la dacha si cand apare camionul cu cadavrul se dau jos din masini, chipurile in semn de respect. Pur si simplu ai senzatia, la un moment dat, ca rezerva de gaguri e inepuizabila

      00
  13. Puteti incerca miniseria The Little Drummer Girl

    00
  14. Happy 2019! Despre M Moore, no thx. A se vedea Manufacturing Dissent. Un documentar facut de niste canadieni, incep baietii admirativ si terminal complet scarbiti. Deci nea M Moore e un socialist care manipuleaza la greu si face propaganda stangista mascata sub genul de „documentar”. No thx.

    00
  15. Nu mergeți la noul Sherlock Holmes cu Will Ferrell. E o mizerie de film.

    00
  16. ABC Murders cu John Malkovich in rolul lui Poirot.

    00
  17. The Old Man and The Gun. Parfum!

    00
  18. eu n-am avut ce face și-am încercat să diger The House that Jack Built cu cinzeaca anuală de jack single barrel, ceea ce n-o să mai fac vreodată 😄 Este singurul lui film la care după primele 45 de minute în care m-am mai și amuzat pe alocuri (asta îi și era intenția) am ajuns să mi se sleiască ciorba artsy pe bot (pentru că filmul ăsta e mai ceva decât ciorba de ne-o servesc ai noștri cu noir-urile lor, care sunt mici copii) și n-am mai putut continua. Mat Dillon chiar face un rol f bun, o să devină „iconic” doar că lumea n-o să vadă prea curând meme cu el. L-am terminat abia a doua zi, când aveam mintea mai limpede și mi-am dat seama că m-a trolat – la un moment dat are niște scene din filmele alea ale lui „mai bune” – insert rânjet sadic de regizor, la care n-am simțit nevoia să închid dracu’ tot, pardon, să-mi bag pla-n el de film. Evident, nu e pentru cei care nu au auzit de trump, hitler, virgiliu (nu piața), dante, tragedia greacă și nu doar că tre să fi auzit de ei, dar mai tre’ să-i fi și citit și înțeles și simțit. După ce-l vezi, nu mai poți să-l uiți, devine obsesie. Nice trolling, Mr. Lars!🤤 💓you, Matt!

    00
  19. recomand ‘Epitafios’, un thriller cu un criminal in serie facut de hbo latino. Pe mine m au convins review urile de pe imdb si nu am regretat. Serialul e inteligent si plin de tensiune / twists (ma rog, am vz doar primul sezon, care are si un final de zile mari).

    Pt cei care pun pret pe asta, calitatea video nu e cea mai buna, cel putin nu la primul sezon pe hbo go

    00
  20. Sunt la ep8 din sezonul 2 cu „The Man in the High Castle”..recomand! Anthropoid (2016) recomand de asemenea..Cillian Murphy face un rol de zile mari!

    Pt fanii SF si tot ce tine de AI/future of mankind: Upgrade (2018) – o sa va puna pe ganduri serios!

    00
    • Daca tot suteti patrunsi de spiritul hotararilor de Nou An, incercati direct romanul: “The Man in the High Castle”.
      Upgrade mi-a placut si mie. Daca s-ar putea si eu mi-as face niste implanturi tehnologice, primul ar fi o extensie de memorie :-)

      00
  21. BD la munte si la mare,s-au dus Cu mainile curate ca sa il intalneasca pe Eu tu si Ovidiu ca sa faca o Nunta Muta,in care sa aiba rol principal Actorul si salbaticii care au fost in Croaziera si au intalnit acolo un tip care a participat la Actiunea Monstrul.

    00
  22. Mi-am adus aminte de o comedie foarte interesantă, Attack the Block. Are un umor mai aparte.

    Nu recomand să vă uitați pe secvențe că o să vi se pară o prostie.

    00
  23. Începutul de la Den of Thieves e omagiu la Heat?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.