Ce vor oamenii ăștia să se întâmple?

Sunt curios de ceva: mergi pe stradă sau navighezi pe net și vezi un produs pe care e posibil să îl vrei. Nu ți-l dorești neapărat, nu știi dacă ai nevoie de el, dar zici să dai un click ca să vezi despre ce e vorba. Ți se pare mișto și apoi dai de preț, care e monstruos. Ai de ales, cauți variante mai ieftine sau îți vezi de ale tale, normal. Sau…plângi pe pagina de fb a companiei că e produsul scump.

De curiozitate, ce cred oamenii ăștia că se va întâmpla după ce cineva de la compania aia citește plânsetul lor? Se vor ieftini? Le vor primi gratis? Cred că asta înseamnă democrație, să primească mai ieftin chestii? Dar ce înseamnă “mai ieftin până la urmă”…

sosete-scumpe

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

58 comentarii

  1. cei care lasa comentarii de acest gen sunt oameni idioti, distructivi, care tot timpul se vor uita in buzunarul altora, la nevasta altuia, la masina altuia.

    ei nu au timp sa le faca pe ale lor pt ca… altii sunt de vina….

    Indivizii care vorbesc neintrebati. Cei care insista sa stai cu ei la masa cu toate ca nu au nimic in comun cu tine… Stii tu mai bine…

    00
  2. aham. si noi ce facem? Le dam mai multa atentie. Adica fix ceea ce ei cauta prin acea actiune. Don’t feed the trolls please.

    00
  3. Oamenii care comentează astfel de lucruri au nevoie de un curs motivaţional. Ştii vreunul?

    00
  4. Propun ca PSD sa dea soseste la urmatoarele alegeri! Pomana rulz

    00
    • Cate una, ca sa ajunga la toata lumea!

      00
    • rîzi tu, dar s-a făcut ceva pe aproape. într-un sat de la mine din județ, în 2012, primarul s-a dus în țigănie cu o mașină de pantofi, și a împărțit la toți. doar dreptul. și le-a promis că dacă mai iese o tură, le dă și stîngul.

      00
  5. M-am invatat de ceva timp sa nu mai arat cu degetu si sa trec mai departe.

    00
  6. Ai fi surprins ca cativa vaicareti dintr-astia pot muta muntii. Nu e vorba de cazul asta neaparat dar se vede un trend de a da glas si ascultare grupurilor mici de bocitoare si vaicaritoare cand masa amorfa sta pasiva. S-a ajuns in tari cu apa calda sa dai salar egal unui barbat si o femeie pe aceeasi pozitie. Nu conteaza eficienta, productivitatea, au latrat cateva si cativa destul, s-a realizat. Aici latra una ca 65 de lei pe ciorapi editie limitata si firma bazata e mult… probabil o sa se retraga de tot de pe piata din RO. :)

    00
    • Îl cheamă Claudiu pe ala care latră. Știi tu ca și-a făcut schimbare de sex?

      Iar cu eficienta și productivitatea te-ai cam trezit vorbind, pardon scriind.. Câte firme/multinationale știi tu ca nu fac analize ale indicilor de performanta ale tuturor salariaților, barbati și femei deopotriva? Iar în funcție de rezultate, dacă ești bun/bună nu primești măriri de salariu, bonusuri etc sau nu esti promovat/a, dacă firma este ok și vrea sa facă profit, nu sa ii plece oamenii și sa dea faliment.

      00
    • @Mihaela, asa-i ca esti noua pe internet ? Se poate si altfel decat cu productivitate si performanta. Se trezesc niste labe de oameni sa latre aiurea si iasa ceva de genul ….. „… Guvernul islandez le cere companiilor să dovedească că angajaţii de pe aceeaşi poziţie primesc acelaşi salariu. Ţara nordică devine prima care obligă companiile private sau de stat care să facă acest lucru. Noua lege le cere companiilor cu peste 25 de angajaţi să obţină un certficat prin care se demonstrează că toţi angajaţii sunt plătiţi egal „indiferent de sex, etnie, sexualitate sau naţionalitate”.

      00
    • „toţi angajaţii sunt plătiţi egal “indiferent de sex, etnie, sexualitate sau naţionalitate”” – Nu vad care e problema.

      00
    • Giani Mucea: problema e că seamănă al dracului de bine cu acordul global de pe vremuri. Despre care până și politica redacțională comunistă admitea unele critici.
      Ca să exemplific, era o caricatură cu trei muncitori care cărau o grindă în timp ce în capătul din spate al acesteia era un al patrulea muncitor care stătea călare pe ea. Iar pe grindă scria „Acordul global”.

      00
    • @Ciocanul
      Mi se pare a exagerezi putin.. Exista joburi unde este normal și preferabil ca salariul de baza la angajare pentru aceeasi poziție sa fie la fel. De exemplu eu luam la o multinationala mai mult decât o colega angajata anterior, dar aveam aceleași responsabilități, o politica nasoala, știuta de toată lumea și care crea frustrări. Este adevărat însă ca în funcție de performante luam sau nu bonusuri.
      Faptul ca exista obligativitatea de a plăti la fel nu inseamna ca nu poți să-i concediezi, indiferent ca sunt bărbați sau femei.

      00
  7. reactia aia mi se pare de „ia da ba o pereche sa vad daca isi merita banii”, cam cum erau exemplele cu prietenele tale ofuscate sau cu integritatea. lumea are nevoie de specialisti in orice: sosete, masini, criptomonede, blog…
    stiu ca sunt si cutite/lansete/ orice scumpe dar incerc sa ma situez corect ca si utilitate/utilizare iar varsta si experienta ma ajuta sa stiu sa caut ce-mi doresc

    00
  8. 65 de lei o pereche de ciorapi?!? În Obor sunt 5 perechi la 10 lei

    00
  9. Astia probabil ca sunt aia care comenteaza pe pagina Mercedesc ca de banii aia isi iau apartament cu 2 camere

    00
  10. fiind iarna, daca sunt din Bucuresti, ar putea intra primaria pe felie cu o subventie (scuze, nu m-am putut abtine :)) )

    00
  11. Dar sa vezi distractie pe pagina de facebook a Germanos la un ceas branduit Cosmote.
    Culmea e ca au bagat si reclama in postul ala, ca sa faca lumea misto de ei, pe banii lor.

    00
  12. de banii aia puteau macar sa le faca pana peste genunchi

    00
  13. Poti fi sigur ca 65 de lei e scump, mai bine cumperi de la chinezi cu 2 dolari perechea

    00
  14. Doar un mod de a cersi, in faza incipienta. Da-le timp, o sa ii ajung din urma pe vestici.

    In state este un trend f consistent pentru toate sarantoacele sa:
    1. ceara samples sau un produse gratis de test.
    2. Dea mailuri ca au cancer sau nu stiu ce boala dar le arde sa testeze un produs
    3. produse moca pentru donatii sau charity sales, vezi doamne
    4. Se dea ataaaat de ofensate de pret, incat au fost jignite, deci merita un discount sau, de ce nu, complet gratuit.
    5. Sa comande dupa care sa ceara refund DUPA ce pachetul a fost trimis, pe motiv ca se juca copilul de 2 ani cu telefonul.
    6. Sa traga disputa la tranzactie de pe credit card, chit ca se potrivesc toate datele, adresa, IPul si pachetul a fost semnal la livrare.

    Ah, ce bine este acum, cand TOTI oamenii au ceva de spus si nu ii opreste……… not.

    00
  15. Inca se gasesc in bazar sosete cu 2 lei perechea, pentru astia care se plang ca au ”salariu de romanica” :))

    00
  16. Comentacii de profesie. Sunt f des intalniti, perpetuu revoltati, si deseori spre varsta a doua. Cata postari nu sunt spamate cu astfel de aberatii. Solutia exista, si este unica: BLOCK

    00
  17. Ce vor oamenii ăștia să se întâmple?

    Vor să comunice ălora care se ocupă cu publicitatea și altora din firmă, să le spună șefuților pe marketing, ca pe urmă ăștia să le spună șefilor ălora mari că ar cam trebui să mai lase moale mâna băgată în ”cheta” venituri pentru buzunarele lor. Adică, mai puțină corupție când se împart banii între șefi.

    Pe principiul: ”Boss, noi am înțeles că trebuie să ai salariu mare decât restul, că d-aia ești boss, dar mai las-o moale atunci când bagi laba în oală și ia și tu mai puțin. Da, să tot ai salariu mai mare decât noi, am înțeles, dar nu atât de mult încât prețurile să fie atât de umflate.”

    Care e drama aici? Mulți se regăsesc în chestia asta scrisă de Claudiu fiindcă toți am avut la un moment dat, sau încă avem, un șef care plătea salarii mizere și impozite (15%), ceva bani aruncați pe mentenanță și facturi (10%), iar restul (75%) îi băga în buzunar & called it a day. Pe urmă, vezi pe Facebook că e în Hawaii și Tailanda, și bagă citate motivaționale de genul ”În viață, e bine să fii corect și vei ajunge departe.”
    Cum să nu te ia de jos?

    Dorian ori e copil, ori dronă, ori e genul acela de om care în sfârșit se vede cu ceva bani în buzunar și-i irosește fără să facă calcule, mergând pe impresia că dacă ceva e la suprapreț (umflat artificial), înseamnă că e corect & că nu trebuie să ne întrebăm dacă se trage mult din asta din cauza șefilor.

    Iar românul cunoaște mult prea bine mentalitatea asta, că doar am fost cârpele altora pe mai multe secole, fraieriți în ultimul hal, jecmăniți, maltratați, încât e normal ca prima reacție să fie autoconservarea: ”Bă, tu iarăși ne fraierești fiindcă cu alții nu ți-a mers!? La alții de ce e mai ieftin? Aa, că sunt bogați? De ce pui eticheta prețului să fie la fel ca la ceilalați, prin curs valutar, dacă la noi e leul? De ce ți-e scârbă să ții valută în leu?”
    Și tot așa…

    De ce sunt bogații bogați? Fiindcă proștii dau banii fără să se uite, iar restul oamenilor mintoși, să vedem mizeria și indirect să suferim și noi din cauza lor, a proștilor aruncători de bani.
    De-asta e bine ca proștii să nu aibă salarii mari. Gucci ar fi fost o altă întreprindere banală de bagaje urâte, Chanel o altă firmă de regiune care vinde niște ape mirositoare, iar Mercedes-BMW-Porsche-Volkswagen niște firme falimentare care vând niște cazane poluante.

    Dar cum lumea nu e dreaptă, e normal să mai scoată capul unul ca Claudiu și să-i repună înapoi pe picioarele pe pământ: ”E cam scump, mai scade din chetă.”

    00
    • Ai scris mult și prost. Au clienții lor, nu trebuie să se adreseze tuturor categoriilor sociale. Idiotul se leagă mereu de preț fără să ia în calcul calitatea materialului, coloreaza? câte spălări rezistă, 10 sau 100?

      00
    • Andrei, tu tocmai ai recunoscut că asta nu e capitalism și nici piață liberă. Fără să vrei. Îți mulțumesc că ai clarificat că au clienții lor și fac discriminare pe bază de preț și nu că sistemul capitalist e cel mai bun sistem de alocare a resurselor.

      Încă o dată, îți mulțumesc. Sincer.

      00
    • Saracule!

      00
    • Lasand gluma la o parte, nu cred ca e nimeni in masura sa spuna cuiva cat salariu sa ia. Claudiu e un frustrat care n-are bani de ce vand aia. Cat timp ei isi vand produsul, ce drept aveti voi sa decideti ce fac ei cu banii din vanzari sau cum sa stabileasca ei pretul? Nu ai bani, nu cumperi, simplu. Nu e singurul produs de pe piata, sunt destule alternative, dar atat l-a dus mintea pe Claudiu.

      00
    • Discriminare pe bază de preț, bună asta :)))).

      00
    • deci aia (gucci, chanel, Mercedes-BMW-Porsche-Volkswagen) fac marfa proasta pe care o vand la suprapret prostilor cu bani.

      unde e problema?

      00
    • Skyler, Andrei

      Claudiu e un frustrat care n-are bani de ce vand aia. Cat timp ei isi vand produsul, ce drept aveti voi sa decideti ce fac ei cu banii din vanzari sau cum sa stabileasca ei pretul? Nu ai bani, nu cumperi, simplu. Nu e singurul produs de pe piata, sunt destule alternative, dar atat l-a dus mintea pe Claudiu.

      Discriminare pe bază de preț, bună asta :)))).

      Răspuns scurt? Corupția ucide.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Negotiated_cartelism

      https://en.wikipedia.org/wiki/Price_discrimination (exemplul 4, dar toate sunt foarte bune)

      00
    • atâta vreme cât prețul nu reflectă calitatea, mai ales că aici se vând produse la același preț cu cele ale „bogaților” dar la calitate de lumea a șaișpea, eu zic că ăla poa’ să zică ce vrea el despre șosetele alea https://stirileprotv.ro/standard-pentru-est/marea-diferenta-dintre-spaghetele-italiene-vandute-in-romania-si-cele-care-se-vand-in-italia-ce-spun-testele-pro-tv.html

      00
    • @Eddie Capitalismul inseamna capital privat de bani și de resurse, normal ca lumea se va împărți astfel în bogati și foarte bogați și saraci și foarte saraci, e doar o chestiune de timp.
      Totuși, părerea mea este ca defectele omului sunt problema, dacă omul ar fi și uman în același timp, nu ar exista crize majore indiferent de modul de organizare al societății.

      00
  18. Dupa cauciucuri, sosetele, acest standard al opulentei si bunastarii.
    Eu 65 de lei mai tarziu tot nu m-am prins daca „dai sosete” ala nu cumva trebuia sa fie „da-i”.
    Ma deranjeaza cumva mai tare….

    00
    • Tinand cont ca mai sus scrie „nu stii ce SA-I iei”, ar fi mers mai bine un „da-i”.
      Eventual daca vindeau si cizme, puteau sa spuna direct „da-i papucii”.

      00
  19. trecem ad-ul de mai sus în categoria targetărilor eșuate sau pur și simplu trecem mai departe…

    oricum conversiile lor pe campania aia o sa vină de pe fani și retargeting probabil…

    00
  20. Depinde de sosete. Eu am avut in adolescenta o soseta alba (initial) flausata si grosuta, aia si-a meritat toti banii.

    00
  21. E o reclama la implaturi dentare(M3 Dent) pe Facebook, rad de o saptamana la ce minuni scriu in comentarii oamenii pe acolo. Spoiler: 2000 euro, 4 imlanturi pe care se prind 12 dinti. Poate dati de reclama… merita data o geana, e tara in care traim.

    00
  22. Dau 65 de lei pe șosete dacă sunt tehnice sau dintr-un material mișto… Ce vând ăștia aici, vând și ăia de la happysocks: șosete supraevaluate pentru hipsteri, pentru că moda aia proastă cu gleznele la vedere trebuia să fie completată cu ceva… În rest, nu e prost ăla care cere, e prost ăla care dă!

    00
    • Inteleg ca tu esti meserias daca dai 65 lei pe sosete tehnice, daca sunt sosete normale esti hipster obosit…
      Un Tiriac de exemplu nu va purta niciodata sosetele voastre tehnice la 65 lei, ci poate la 65 euro cu blana de cangur pitic in ele tocmai pentru ca poate si nu vrea sa poarte acelasi tip de sosete tehnice precum emi. La fel si hipsterii, clasa mijlocie, copiii de bani gata si pitipoancele, dau banii lor pe o chestie cu care ei isi doresc sa fie asociati: sosete cu imprimeu burberry, sosete happy socks cu inprimeu funny sau sosete tehnice. Insa doar ca scrie soseta tehnica nu te face pentine mai destept si pe ailalti mai prosti…

      00
  23. Din cate vad e 65 de lei soseta. O pereche e 130 de lei.

    00
  24. E clar ca romanii nu au descoperit sosetele din lana de merino de la Icebreaker sau SmartWool. E 25 de euro perechea, dar sunt comfortabile, calduroase, se spala usor, nu irita pielea si chiar tin! Am vreo 20 de perechi.

    Dar na, daca lumea comenteaza ca 65RON e mult pentru o pereche de sosete, inseamna ca piata cumparatorilor de IB si SW nu e chiar Romania. :)

    00
  25. U-man știe ce vinde?
    În poze sunt ciorapi!

    00
  26. Î: voi știți cât e salaru în romănica?
    R: de la salariul minim până la cât vrea pula ta să muncești.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube