Specialistul în securitate Ionuț Budișteanu…

update: după articolul ăsta, Ionuț mi-a atacat blogul

Un material de pe Digi24 îl prezintă pe Ionuț Budișteanu drept specialist în securitate și fondator WebDollar. Cum nu știți ce e webdollar? Sunteți aerieni?! E moneda viitorului!!!

Lansați acum un an de zile, Webdollar au reușit să nu facă nimic notabil, în afară de niște apariții prin media în care fondatorii se lăudau cu toată gura cum moneda lor o să rupă. Ah, și să fie făcuți de râs din când în când de oameni care le exploatau vulnerabilitățile din cod fie să le mineze toate monedele, fie să râdă de ei pe forumuri. Nu pe forumul lor, că ăla e moderat la sânge, pe forumuri unde ei nu merg, ca să nu se facă de râs.

Credeți că faze din astea fac pe cineva din presă să își pună întrebări cu privire la competențele specialistului în securitate Budișteanu? Sau să aibă vreo jenă că promovează adulatori de-ai infractorului condamnat Dan Voiculescu? Probabil că un pic da, dar, știți că vă povesteam că oamenii competenți nu se duc la TV, că n-au motiv, și cum ei trebuie să umple spațiul cu ceva, oricine e bun.

Da, știu, să susținem produsele românești, chiar dacă ele sunt substandard, sunt românești, nu îți iubești țara dacă râzi de webdollar…

Și echipa WebDollar, să îi țină minte Gugăl:

Alexandru Ionut Budisteanu – FOUNDER & PROTOCOL DEV.

Alexandru Ionut Panait – GENERAL MANAGER & PLATFORM DEV.

Constantin Busuioceanu -SYS ADMIN

Ionut Moraru -DATA ANALYST

Cristian Antal -SOFTWARE ENGINEER

Daniel Maxer – COMMUNITY MODERATOR

Adrian Robescu – BLOCKCHAIN BUSINESS DEVELOPER

George Alexandru Sfica – FORUM MODERATOR

Tudor Smirna – ECONOMIC ADVISOR

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Singurul specialist în așa ceva e Mircea Popescu.

    00
  2. Adorabili. Pur și simplu adorabili.

    00
  3. Cu Budișteanu e mai complexă discuția. Îl urmăresc de câțiva ani pentru că am avut odată nevoie să cumpăr un echipament industrial fabricat de el. Între timp ce vroiam eu să cumpăr nu s-a mai produs, într-o știre de anul ăsta sau anul trecut citeam că din 4 echipamente de 3.500 euro bucata „vândute” în câțiva ani două sunt finalizate puțin peste 50% și alte două abia începute. Adică a „vândut” promisiuni. La mailurile trimise de colegul meu nu a mai răspuns, am luat un echipament din Olanda sau Danemarca, nu mai știu exact (și acolo alt Budișteanu, oamenii care trec de la hobby la producție de serie deseori nu au spirit managerial și organizatoric). Colegul încă mă întreabă intrigat din ce trăiește Budișteanu, eu mereu simplific răspunsul: „din combinații”.

    Ulterior și-a mutat atenția către computer vision și crypto. Dacă te uiți pe toate site-urile lui, pe profilul de LinkedIn etc., ai să observi că imaginea sa este cultivată cu mare grijă. Tânărul antreprenor de succes, viitorul României, geniul din Carpați. Poze cu el primind tot felul de bani (premii, sponsorizări), poze dând mâna cu Johannis, cu ambasadorul X, cu directorul Y, lumea aplaudându-l în timp ce primește un premiu… O orgie de detalii. Smoke and mirrors, the Romanian way of doing business.

    00
    • Arca, Budișteanu, Vâlcea din pacate = combinații.

      00
    • Nu mă stârni! Mai știam eu pe cineva din zona aia care tot insista să intru în combinații cu cryptomonedă și să luăm un sediu fictiv de la o primărie ilfoveană pentru start-up pe IT. Propunerile mele mai pragmatice nu au avut ecou, dovadă că nici nu m-a mai căutat de mai bine de 1 an.

      00
    • Foarte corect, pushtiulica e prea tanar pentru spiritul managerial. Putea sa plece in afara si sa lucreze la ceva firma mare sa mai castige experienta si dupa aia sa deschida propria firma. Dar el a preferat banii varanului.

      00
    • Are si o pagina pe wikipedia plina de smoke and mirrors, afirmatii bombastice si neverificabile. Logica si istoria ne arata ca astfel de personaje sunt periate si umflate de niste papusari ca sa fie impinse in fata in politica la momentul potrivit. Avand o biografie de film si dependenti total de papusar, raman obedienti si fac ce li se spune, stil Veorica & co.
      Papusarii isteti de obicei au grija de ambele parti ale spectrului. Cum Veorici avem din belsug, Budi probabil e periat pentru ca sa atraga partea mai intelectuala a spectrului, cei care vor politicieni „noi”. Vor primi oameni „tot de la noi”.

      00
  4. Cum îmi dă rest nenea de la care iau cartofi?Trebuie să mă duc webdolari ficşi?

    00
  5. Personaj promovat initial de latrine, din cate imi aduc aminte. No, thank you!

    00
  6. Tovarasul BUD e un vizionar, o minte descuiata in materie de programare, numele lui nu trebuie luat in desert.

    Amin

    00
  7. Acum multi ani, sa fi fost prin 2010 sau 2011 cred, pe cand eram in facultate, am fost membru al juriului la un concurs de IT unde era si Ionut Budisteanu concurent. Pe atunci cred ca avea 17 sau 18 ani.

    Isi prezentase la acel concurs faimosul lui proiect pt. masini autonome. Dar nu asta mi-a atras atentia cel mai mult la el ci faptul ca venise cu taica-sau la concurs. Concurs care se desfasura pe mai multe zile intr-un complex unde majoritatea erau elevi de liceu. Era un fel de tabara, cu tot felul de activitati extra pt. participanti. Ei… unde mergea Ionut, venea si taica-su dupa el. Inainte sa zica ceva se consulta cu taica-su. Personal am ramas cu impresia ca era un copil impins de la spate si ajutat foarte mult de parinti… cumva nu puteam fi sigur ca proiectul ala chiar era al lui…

    10
  8. Nu el era sprijinit de Fundatia Dan Voiculescu?

    00
  9. Am o intrebare simpla, ce a facut cap coada acest geniu? Nu de alta, dar eu stiu ca atunci cand muncesti si esti competent lumea te mai cauta si nu prea ai timp de aparitii la tv sau sa-l sustii pe domn profesor doctor Dan Voiculescu…
    In rest cum zicea cineva mai sus combinatii si iar combinatii, dracu la noi si geniile sunt fake.

    00
  10. Am citit in viteză „Specialistul în Securitate Sebastian Burduja …”
    Sorry

    00
  11. Așa o să speriați toate valorile țării, o să rămânem doar cu influenceri.

    00
  12. Blockchain business developer

    00
  13. Doar manageri si moderatori in echipa aia și doar unul scrie cod.

    00
    • Reteta romaneasca de succes. Cred ca trebuiau angajati la Teamnet

      00
    • nu doar la Teamnet…cam in orice organizatie/echipa din romanica care ar trebui sa livreze ceva software…tarla de atarnatori (project manageri, account manageri, six sigma specialists, manageri,directori) si unu’-doi care stiu sa dea la taste…reinterpretare moderna a ‘zece cu mapa, unul cu sapa’ ….

      00
  14. Specialist in securitate adica paznic la vreo firma. Nu concep ca cineva care e mai mult decat incepator in programare sa nu stie limba engleza. Cum a ajuns el specialist, citind carti in limba romana din anii 80?

    00
  15. Site-ul http://budisteanu.net/ este prapad.

    specialist in securitate ah? :))

    00
  16. Omu asta, Budisteanu, are fatza de coleg de parohie cu marele latrau de la A3.

    00
  17. NOU
    #32

    Vali, pregateste-te. Specialistul in securitate ti-a pus gand rau.
    Uite la ce script lucreaza pe Github-ul lui.

    https://github.com/ibudisteanu/spam-bot-wordpress/blob/master/src/index.js

    Hahahaha, ce frustrat. Vrea sa te spameze.

    00
  18. Adevarat spunea cineva mai sus. Cum sa te ia lumea in serios cand FOUNDER-ul si GENERAL MANAGER-ul se ocupa de asa ceva in loc sa isi vada de business ? Raspunsul e evident, business-ul nu exista, sunt doar niste copii frustrati pusi de fatada (Geniul Romaniei, castigator a X premii, fundatia Turnatorului Anonim, etc. ) in speranta ca se gasesc niste fraieri care sa le dea bani.

    00
  19. Cand termini cu asta vezi ca mai e unul la fel de promitator si bine crescut: https://www.siblondelegandesc.ro/2018/10/12/lectie-viata-copil-minune-cornel-amariei-webstock/

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube