O idee pentru angajați curajoși

Se apropie sfârșitul de ani și urmează teribila petrecere de Crăciun a companiei, o mermeleală sinistră, în care nu ai voie să bei, nu ai voie să te distrezi mai mult decât scrie în regulament, nu ai voie să te adâncești în colega aia de birou care și ea vrea…

Cei mai mulți dintre cei intervievați (65%) au indicat petrecerea de Crăciun drept principalul eveniment din viața companiei în această perioadă, urmat de petrecerea pentru copii (16%), team building-ul (12%) și ieșirea cu colegii în oraș (7%).

Pe lângă că petrecerile astea susțin o serie de artiști care fac fie muzică de copii, fie muzică de rahat, bagă în traistă bani unor oameni siniștri gen Mihai Morar sau Andi Moisescu.

Și aș vrea să se găsească pe la fiecare companie câte un om care să meargă la ăștia și să îi întrebe dacă sunt OK cu ceea ce fac. Pe Morar și pe Buzdugan să îi întrebe dacă nu le e jenă să fure și să lucreze la pentru un infractor condamnat, pe Moisescu să îl întrebe dacă nu îi e jenă cu el când nevastă-sa face mizeriile pe care le face.

Fără înjurături de mamă, fără jigniri, doar două-trei întrebări sincere.

gun-10

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

  1. Iaca în Iași corporațiile nu fac petreceri cu MC, că moldoveanu îi mai aprig la băutură și ar zice ce are pe suflet mai rapid

    00
  2. Cand am vazut titlul si poza cu MP5SD am crezut ca e despre un campionat cs-go intre multinationale.
    Filling Dezamagit.

    00
  3. Am bifat petrecerea de Craciun weekendul trecut. Ne-a chemat shaful, s-au recitat poezii, s-a jucat pe popolara, ma uitam ca exact colegii cu rezultatele cele mai slabe erau in jurul sefului si tineau sa arate cat de bine se distreaza. Am cascat de am rupt, dupa ora 12 am batut recordul la plecat viteza

    00
    • colegii cu rezultatele cele mai slabe erau in jurul sefului si tineau sa arate cat de bine se distreaza

      știi cum e, în sinea lor știu că ar trebui concediați, dar se sprijină pe ideea că și ceilalți sunt slabi. păi ce, doar eu sunt prost? nu și georgel, nu și ionel? nu și maricel, care mai și fură agrafe?!

    • s-a intamplat intr-un an cand a venit noul sef, sa propuna o iesire sa socializam un pic (doar a avansat in grad, nu era nou in departament). cine credeti ca s-a asezat pe langa el? da, ati ghicit, toti libidinosii care freaca menta

      00
    • Stiu. Dar ma surprinde de fiecare data, precum zapada autoritatile locale :-)

      00
    • Daca le propui ca, in locul petrecerii de Craciun, sa mearga la un spectacol (teatru, film, concert, balet ) se uita la tine de parca ai avea parul vopsit verde! Cred ca o sampanie si piscoturi de calitate ar fi chiar destul… dar probabil ca sunt prea minimalista si am gusturi proaste la sarbatori. Nu pricep de ce se mananca chiftele, carnati, carne la greu, si se bea orice. Asta poti sa faci si acasa… nu ca as recomanda 3 fire de marar si o loboda, ca madam’ Moisescu.

      00
  4. daca la morar si buzdugan e confirmat ca nu, asta o sti si tu prea bine, la moisescu cred ca mai are o urma de regret dar si pasarica e buna. e ca un prieten care acasa e raw vegan ca asa vrea nevasta dar cand scapa singur rupe saormele si micii.

    00
    • ce e confirmat că nu?

    • „nu le e jenă să fure și să lucreze la pentru un infractor condamnat”

      00
    • te referi la decizia instanței cu groparu sau la lipsa jenei?

    • la toata activitatea lor ca oameni de radio si tv si la toate actiunile de mk personal pe care le fac…au furat si fura orice pentru un pic de share si like, groparu doar a spart geamul la butonul de alarma. recunosc ca nu i-am mai auzit sau vazut de mult…doar cand te mananca pe tine sa ne aduci aminte de ei :D.

      00
  5. Ejnebun? Dupa team-building asta e cel mai tare eveniment pentru mamici. Abea asteapta sa aiba cate o scuza de genul asta ca sa petreaca de la 19 pana a doua zi la 6. Sunt ca niste copii la regim scapati o zi in cofetarie… sa bem, sa ami mergem in al doilea club dupa ce am stat si 4 ore la un restaurant, sa dansam, sa pretrecem!!

    00
  6. am fost recent la o nunta unde prezentator a fost mihai morar.pt ca mirele imi e prieten bun l am intrebat cat l-a costat morar si mi a zis ca 2000eur. toata „treaba” lui de prezentator la nunta a fost sa vorbeasca de 4 ori. mai mult a facut lumea poze cu el decat a vorbit el pt lume…

    00
    • si?cum e prietenul tau acum? e la alt nivel de intelepciune? unul in minus in cazul asta…pai cu banii astia il aducea pe fluture din franta si facea o spirala a cunoasterii de nu va vedeati

      00
    • il doare in pl ca n-a platit el. el a platit doar verghetele si costumul de mire + rochia de mireasa, restul au platit socrii si parintii lui.

      00
    • :)))))) ce-mi plac nuntile astea. nu-mi spune ca erau si sortiti unul altuia dinainte sa se nasca

      00
    • lupii astia ce o ard moralisti…
      presupun ca parintii/socrii lu ala au si votat cu PSDu, da’ pe el il doare’n chistoc, ca el a a votat cu aia buni si doarme linistit noaptea.

      00
    • @bebe: tu cand mergeai la mare in copilarie ascultai discursurile maimutei sau faceai poze cu ea?

      00
    • Nu e prost ăla care cere…

      00
  7. Din fericire, anul acesta bugetul petrecerii de craciun va fi donat catre asociatia Daruieste Viata, pentru constructia spitalului pentru copiii bolnavi de cancer. Oricum nu era ceva fancy, un bufet si open bar in vreo carciuma din centrul vechi si oricum participarea era redusa, din motive de diverse nemultumiri ale angajatilor.

    00
  8. Am avut petrecerea de luna trecută. Au cântat trupe de coveruri și ceva trupa cunoscuta de la noi. Nu am avut Andi Moisescu sau alții…a fost foarte fain și interactiv, toată lumea a băut fara restricții :))

    00
  9. La noi e azi…daaar pentru ca traiasca zgarcenia, o sa o avem la subsol, unde se va decora (adica eu), se comanda ceva si aia e,plus ca pot sa imi iau bere ca deh e pe neve. Nu de alta dar m-am indragostit de berea de aici, care este si foarte ieftina :)). Pe de o parte zic mersi fiindca asa sunt aproape de casa si pentru o ora si un pic cat e cam obligatoriu sa stau, nu vroiam sa fi mers la mama naibii. Oricum disperati cu mancarea englezii, enspe mii de discutii despre „acolo e portia prea mica, acolo se mananca nu stiu ce, aia nu e mancare de Craciun”…paaana meaaa pe buneeee??? Bine, faptul ca au restaurante in orice muzeu te-ai duce, spune ceva despre legatura lor cu mancarea…

    00
    • Mi se pare corect, mincarea englezeasca, in general, e de rahat.

    • Berea englezilor e ieftina fiindca e indoita cu apa. Aia e bere de femei, daca dai unui englez bere continentala se cam imbata instant. Bine, pe continent se si mananca zdravan inainte, nu ca la englezi pe stomacul gol.

      00
    • Um, nu stiu, da aia de o beau eu are
      6.5% spre exemplu. Alea ale noastre au 5% daca imi aduc eu bine aminte? Iar gustul este absolut genial, dar na…

      00
  10. N-am priceput niciodata iesirea in oras cu colegii sau team-buildingul sau chiar petrecerea vietii.

    Hai acasa sa stam cu copiii sau sa mergem la tata & mama & cu socrii, sa ne pregatim de Craciun si Revelion.

    Team-building, iesiri in oras sau petrecera de Craciun? As vrea banii care se baga in pierderile astea de timp fortate, ma motiveaza mult mai bine.

    00
    • Exact! Eu am intrebat daca e obligatoriu…Da! De ce! Because you don’t want people thinking you are antisocial… Pai cam sunt. Ca pana mea la munca nu e ca si cum vin de placere. Iar faptul ca sunt ei sunt inca in viata cred ca arata suuuuficient cat de sociabila sunt, nu? Ce pana mea socializare e aia cu forta. Adica oricum pe ei ii vad 5 zile din saptamana 8 ore pe zi. Ma rog, aici ii vad 3, ca lucrez part time, da s-a-nteles ideea. In fine, aparent e o boala care n-o sa treaca prea curand.

      00
    • Nu ai priceput, trebuie sa iesi din zona de confort ;-) Pai daca sa ies din zona de confort inseamna sa ascult muzica populara si sa ma frang in figuri ca sa se simta bine seful, mai bine lasa-ma in zona mea de confort.

      00
  11. Pă vremea mea, când trăgeam la jug, la fabrică-n bandă, se organizau la restaurante de căcat gen Haiducu, Capitol și alte manele cu muzică proastă, petrecerile de final de an.
    Am fost odată la una, apoi am renunțat.

    După ce-am văzut că apa curge din perete și am schimbat domeniul, am inceput să organizăm, tăunii din departamente, întâlneli informale, unde ne bețivăneam și ne făceam de cap.

    Sau după 15 ianuarie, când prețurile revin la normal, închiriat o cabană la munte și drink-building, cam ca anul trecut.

    00
  12. ejti nebun, eu am avut numai partyuri monumentale pana acum.

    00
  13. Evident că este o mare prostie care nu rezolvă nimic. Pe ăla îl doare în cur cum sunt banii lui Voiculescu (bă, eu nu iau banii de la Voiculescu, eu aduc bani, că am valoare) și crezi că îl emoționează că la nu știu ce petrece „s-a îmbătat unul și s-a legat de mine, mi-a fost milă să chem poliția să-l aresteze pe mitocan”…
    Nu, adevărata treabă este să mergi la șef să-l convingi să nu mai cheme dubioși din ăștia „că sunt aproape 2 persoane care nu vor mai cumpăra de la noi dacă aud asta”. Și dacă o mai fi vreo firmă din asta care vinde la taximetriști, înainte să facă asta ar fi bine să-ș desprăfuiască CV-ul de pe OLX sau de unde naiba se mai fac recrutări zilele astea.

    00
  14. La noi e doar aia pentru copii, decent, 2-3 ore cu animatori cu cadouri stabilite de noi pt pitici, un moș care-i strigă să le dea cadourile, un bufet suedez pt parinti și apoi repede acasă. Același format, același loc, de 7-8 ani.

    00
  15. Prin 2008, în multimaționala la care lucram s-a redus personalul cu cca. 30%. Deși eram cu preaviz, ne-au obligat să mergem la petrecerea de crăciun. A fost cea mai tare experiență în multinațională. Bine, a fost și ultima în care am lucrat. Toți demișii s-au făcut muci iar la mesajul motivațional de craciun, transmis live de către director, s-a huiduit ca la fotbal. Fun times.

    00
    • cum ‘v-au obligat’ ? v-au incatusat si v-au bagat in duba ? sau v-ati gandit voi, ‘hai sa bem mha pentru ultima oara pe banii astora ?’ adica mentalitate de romanas autentic ? ….

      00
    • @car – am semnat cu şase luni înainte de disponibilizare prezenţa pentru rezervarea locului, a transportului ş.a.m.d. Cînd ne-am opus, şefa de atunci a început să răcnească ca vom plăti din buzunar cheltuielile asigurate şi neasumate. Da, ştiu, apă de ploaie, puteam contesta, etc. Ţine cont că eram cu 11 ani mai tînăr şi ia povestea ca atare.

      00
  16. am vazut ca gina pistol face reclama la un targ de nunti, marige fest. nu e un pic cam ciudat? ca si cum nastase ar fi pro monogamie…

    00
    • Face reclamă la un târg de nunți, una d-o seamă cu Decebal, pe care n-o ia nimeni, deoarece știe ce joardă a fost în tinerețe, ce pretenții de divă are încă, iar la gândul unei vieți normale, i se face lindicu băț.

      Nu am făcut niciodată nimic, dar îi învățăm pe alții.
      Apropo, Doru Pelivan a făcut destui bani, să-și cumpere și alte cămăși de la reduceri?

      00
  17. Și noi avem. Cea de copii standard, copii se joaca, fac ceva ateliere, lor le place :). Moș, cadouri, ceva mâncare și acasă.
    Cea pentru noi… Se închiriază un club întreg, mai vine cineva și canta, cei care au chef sta acolo, care nu își vad de treaba în parte cealalta a clubului. Ceva mâncare, daca apuci, și bautură cata vrei. Nu e obligatoriu, nu te pună sa plătești dacă te-ai înscris și nu ai mers. Cum zicea cineva mai sus :)

    00
  18. No budget, no party.

    00
  19. In provincia din tara artarului unde ma aflu, prin grija guvernului cheltuielile cu party-ul de Craciun si cele de peste an sunt deductibile – cu limita. Petrecere decenta, la firma, fara mancare gatita, cu vin basarabean si alte licori. In Ro astfel de petreceri erau veritabile nunti, puteai la nevoie sa-ti racoresti discret hormonii pe vreo grasa de la contabilitate, alea mai frumoase nu se dadeau decat poate cu sefimea, flocosenia lor era prea pretioasa. Sunteti norocosi in Ro, idiotenia asta metoo a prins si aici.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.