Ce frumos, angajații Google au remușcări…

După tipul ăla care a fost dat afară când a zis că e absurd și prostesc să pui bărbați și femei să facă aceeași muncă și să crezi că sunt la fel, azi avem un grup de 300 angajați Google care cer companiei să oprească versiunea cenzurată a motorului de căutare, care operează în China.

Oamenii sunt complet adorabili. Spionat utilizatorii prin toate produsele, jecmănit publisherii mici și mari prin Adsense, făcut pe struțul cu mizeriile de seo spam din căutări și cu abuzurile de pe YouTube, toate astea sunt OK. Versiune cenzurată pentru China?!?! Așa ceva e inadmisibil.

Și mai amuzant e că Google nu poate ignora faze din astea, că 300 ingineri plecați la altă companie, pe o piață competitivă precum Silicon Valley, nu sunt ușor de înlocuit.

We are Google employees and we join Amnesty International in calling on Google to cancel project Dragonfly, Google’s effort to create a censored searchengine for the Chinese market that enables state surveillance.

We are among thousands of employees who have raised our voices for months. International human rights organizationsand investigative reporters have also sounded the alarm, emphasizing serious human rights concerns and repeatedly calling on Google to cancel the project. So far, our leadership’s response has been unsatisfactory.

Our opposition to Dragonfly is not about China: we object to technologies that aid the powerful in oppressing the vulnerable, wherever they may be. The Chinese government certainly isn’t alone in its readiness to stifle freedom of expression, and to use surveillance to repress dissent. Dragonfly in China would establish a dangerous precedent at a volatile political moment, one that would make it harder for Google to deny other countries similar concessions.

Our company’s decision comes as the Chinese government is openly expanding its surveillance powers and tools of population control. Many of these rely on advanced technologies, and combine online activity, personal records, and mass monitoring to track and profile citizens. Reports are already showing who bears the cost, including Uyghurs, women’s rights advocates, and students. Providing the Chinese government with ready access to user data, as required by Chinese law, would make Google complicit in oppression and human rights abuses.

Dragonfly would also enable censorship and government-directed disinformation, and destabilize the ground truth on which popular deliberation and dissent rely. Given the Chinese government’s reported suppression of dissident voices, such controls would likely be used to silence marginalized people, and favor information that promotes government interests.

Many of us accepted employment at Google with the company’s values in mind, including its previous position on Chinese censorship and surveillance, and an understanding that Google was a company willing to place its values above its profits. After a year of disappointments including Project Maven, Dragonfly, and Google’s support for abusers, we no longer believe this is the case. This is why we’re taking a stand.

We join with Amnesty International in demanding that Google cancel Dragonfly. We also demand that leadership commit to transparency, clear communication, and real accountability. Google is too powerful not to be held accountable. We deserve to know what we’re building and we deserve a say in these significant decisions.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. Pana la urma trebuie sa tragi linie undeva…

    00
  2. Intr-adevar, dar tot e bine.
    Nu îi spală complet, dar măcar dă bine o săptămână
    Nu îmi dau însă seama dacă o să fie bine sau nu pentru chinezi.

    00
  3. Daca pleaca vreunul e pentru ca oricum trebuia sa plece.

    00
  4. off topic: Vodafone, da aia pt care ai facut reclama de BF, dau tepe si ii trag si pe „partenerii” lor cu ei in rahat:
    https://www.facebook.com/vasi.radulescu/posts/2290775084317712

    00
    • ghita de acolo e tare in gura in primele postari cu opc anpc, dar prin comentarii este romanul care sta in patru labe „pierd vremea”, „nu castig nimic”, „fac degeaba”

      am pierdut 10 minute de citit ce a facut prostul si ce NU o sa faca

      00
  5. China a introdus sistemul de urmarire in masa nationala mascat frumos ca si „social credit system”, adica fiecare cetatean sa aiba un ranking in functie de mai multi factori. Functional 100% pana in 2020, acum doar partial. Asa ca asta cu Google-ul in China e frectie la picior de lemn, chinezii sunt obisnuiti cu cenzura. Dar in schimb da bine la negocierile salariale de la sfarsit de an, unde cei 300 care se arata profund ingrijorati vor decide totusi sa stea pentru a ajuta aceasta mareata companie. Evident dupa ce Google va publica o declaratie din aceea cu care ne-am obisnuit, ca ei au motto-ul don’t be evil and shit.

    00
  6. Printre altele nici piata din China nu e de neglijat, asa ca eu nu stiu daca nu cumva e doar o chestie de imagine, vai vai, spalam putin cadavrele..

    00
  7. Intre timp duckduckgo devine eficient cand vrei sa cauti o chestie misto

    00
  8. Daca te scoate google din cautari, ai belit-o. Ce oi mai zice atunci? Acum cred ca iti aduce ceva trafic.

    00
  9. Pe asta cu „Și mai amuzant e că Google nu poate ignora faze din astea, că 300 ingineri plecați la altă companie, pe o piață competitivă precum Silicon Valley, nu sunt ușor de înlocuit.” de unde ai scos-o? Nu stiam ca suntem si experti in recrutare IT SV. Si eu care credeam ca se gasesc imediat 300 de programatori dispusi sa lucreze pentru Google, mai ales cu toate beneficiile pe care le ofera. Am fost naiv.

    00
    • mai citim și noi site-uri de pe afară și vedem cum se plâng antreprenorii că e greu să găsești talent.

    • O vorba din batrani spune „cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit” – asa si la Google

      00
    • Problema nu sunt ca nu se gasesc 300 de programatori dispusi sa lucreze pentru Google… problema e ca nu se gasesc 300 de programatori capabili sa lucreze pentru Google. Nu peste noapte cel putin.

      Si da, am lucrat in recrutare IT vreo 2 ani, avand de-a face cu oameni din cam toate colturile globului, nu doar din SV…

      00
    • „Problema nu e” „Problema nu e” „Problema nu e” … Asa imi trebuie daca nu recitesc comentariul inainte sa il public

      00
    • Toti au principii pe internet, dar daca i-ar lua pe rand pe cei 300 cu o intrebare simpla: vrei sa mai ramai la noi, da sau nu, iti zic ca jumate ar mai sta frumos macar cateva luni sa sa gandeasca. Principiile nu tin de foame si ma indoiesc ca procentul de oameni cu curajul sa plece e asa mare.
      PS. „We take a stand” era daca demisionau in grup. Asa e frumos la caldurica la job dar cu principii. Si cu dracul în buzunar şi cu sufletul în rai nu prea merge.

      00
    • @venom: E ca-n constructii: 300 de salahori gasesti un’ doi.. Pe care ii inveti tu ce si cum sta treaba si s-o faca robotic si bine;
      Doar ca Google nu are ce face cu programatori d-astia in Silicon Valley, ca pentru asta are sedii in tari precum India si Romania;

      Fara a fi vreun expert in recrutari, dar nu cred ca gasesti usor nicaieri, in nici un domeniu 300 de oameni ce trebuie sa gaseasca cele mai optime solutii la probleme cu variabile uneori necunoscute, ba chiar uneori sa fie capabili sa reinventeze „roata”;

      Cat despre „principii”.. Eu chiar cred ca baietii astia se cred pe ei cand spun ca sunt impotriva proiectului Dragonfly si nu vad ironia cu faptul ca Google e o companie ce face miliarde de dolari din profilare.. Vor decide ca degeaba pleaca de acolo la alta companie mare ce-i oricum si ea interesata sa intre pe piata chinezeasca si asa mai bine accepta marirea de salar de aici… Ba chiar se vor mai plange din cand in cand si pe Google+, ca oricum nu-i vede nimeni acolo..

      00
    • din aia 300 poate au fost 10 gagici care au venit cu ideea, 50 parliti sa dea bine au semnat si ei, au mai aparut inca cativa hipsteri care nu voiau sa fie lasati deoparte, si inca 100 care au semnat fara sa stie ce inseamna

      la final din alea 10 gagici pleaca 2, iar 8 se razgandesc si plang pe alt subiect.

      oare cat costa sa inlocuiesti alea 2 gagici ?

      00
    • @Dragos
      „28 Noiembrie 2018 la ora 1:13 pm
      O vorba din batrani spune “cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit” – asa si la Google”
      Cu vorba asta au ajuns la mediocritate 80% dintre companii. Unii chiar la faliment.
      E drept ca nu s-a gasit nici un destept sa spuna o vorba despre asta. E doar un fapt ascuns in statistici.

      00
  10. Sunt destui progresiști naivi lucrând pt Google . Vor merge înainte.
    Măcar s-au plâns. La noi nici un articol pe tema direcțiilor „europene” : UN’s Global Compact for Migration Expands on Hate Speech to Criminalise Criticism of Migration https://youtu.be/FFTxZ7Xfbvo

    00
  11. Ma ingrijoreaza ca linkurile cu poze misto din partea dreapta a paginii blogului dispar de la o zi la alta.
    Mi-e permanent teama sa nu fii scapat ceva bun bun.

    Ai putea sa faci un fel de history ?

    Multumesc,

    00
  12. Google a ajuns un cuib de neo-marxisti de toata jena.

    Desigur, angajatii primesc salarii foarte bune, au tot felul de beneficii fantastice, dar in acelasi timp se practica sistematic spalarea creierelor ca politica de companie. E un mediu de lucru toxic si politizat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.