Două despre Nissan și Huawei

Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. Cam asta e ce se întâmplă la Nissan cu arestarea lui Ghosn. De la 20 miliarde dolari datorie la unul dintre cei mai profitabili constructori auto, și asta în doar trei ani. Ar trebui să îi pupe picioarele și fiecare angajat Nissan să aibă un portret cu el în casă.

18 milioane pentru niște investiții imobiliare aiurea? Contracte cu firma soră-sii? Bonusuri nedeclarate de 44 milioane dolari? RAHAT!!! 109 miliarde venituri și profit de 6 miliarde dolari!!!!

Dar scandalul ăsta va da apă la moară românilor verzi: iată că și vesticii sunt corupți și sifonează bani.

A doua: administrația americană a cerut partenerilor să renunțe la echipamentele Huawei, care ar putea fi folosite de chinezi pentru a-i spiona.

Ceea ce, pentru noi, înseamnă că chinezii ne ascultă ce vorbim prin telefoanele lor! E telefonul echipament? Este! Au zis americanii că se spionează prin ele?! Au zis! Deci e clar!!! Mă ascultă Xian Ping când vorbesc cu mama!!!

 

fun-wiretap

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

79 comentarii

  1. Cam așa zic și babele care votează PSD: a furat mamă, a furat, da’ a și făcut pentru noi

    00
    • ala a furat de la actionari ceilalti de la toti romanii, nu e nici o diferenta, nu?

      00
    • ăla a furat 40-50-60 milioane dolari în timp ce făcea 6 miliarde pe an profit pentru compania la care lucra

    • Oricat de bun ar fi Ghosn ca CEO (si intr-o lume in care nu ar exista Tesla ai putea sa zici ca e foarte bun) asta nu scuza furtul.

      00
    • Ce ati alege:
      – Un primar care fura 20% si baga gaze si canalizare in comuna.
      – Un primar care fura 10% si asfalteaza strazi si trotuare.
      – Un primar care fura 7% si doar organizeaza Zilele Comunei Zurich o data pe an.
      Minimizam spaga sau maximizam ROI (Return Of Investment)?

      00
    • prefer un primar care nu fura.

      si daca fura atunci trebuie judecat.

      simplu.

      00
    • @un_oarecare

      Cine fura azi un ou, maine va fura un bou.

      00
    • Un oarecare……………………..as alege un Bolojan si da as accepta sa-si puna un salariu de multe sute de mii de euro la ce realizari are

      00
    • Adica te referi la realizari 75% facute fara cap? Renuntam la toata verdeata si pavam totul, daca tu vezi frumusetea in a betona totul ma bucur pentru tine. Eu inca astept sa vina caldura de multi ani promisa ca momentan doar caldura nu e la calorifer desi platesc de 2 ori pretul cat as plati celor de la distrigaz la o centrala de apartament. Daca a construit? Da, 25% folositor, 50% inutil si 25% cu deficiente mari ce nu trebuiau receptionate niciodata si eventual recuperat o parte din bani.
      PS: da, si-a dat salariul maxim din grila, adica 10 000 lei lunar net si cu toate astea nimeni nu poate explica mercedesul ce il conduce… pe foi pare a fi a lu fracsu doar ca el nu are atat venit incat sa si-l permita nici din jermanica gata uzat

      00
    • Și vă mai mirați de ce câștigă PSD-ul și nu anticorupții.

      Mai coborâți din turnurile personale de fildeș, printre muritorii de rând, și o să vedeți că AIA vor, gaze și canalizare, căldură și mâncare, nu discursuri frumoase despre justiție și anticorupție. Cât timp USR va oferi numai asta, să nu vă mire că PSD-ul va câștiga în continuare alegerile.

      Dar na, e foarte frumos să fim civici de la căldurică, având burtica plină, între două citibreicuri, incapabili să ne imaginăm cum e să mergi prin noroi până la genunchi, să te caci în fundul curții la -20 ori să spargi gheața ca să iei niște apă.

      00
    • Conform acestiu principiu, ar trebui sa-l dezgropam pe Nea Nicu ca a facut metrou.Sau sa-l punem inapoi pe Nastase prim- ministru ca a facut 200 de sali de sport.
      Sa-i pupam picioarele lui dragnea ca a marit pensia!
      Si ne mai miram ca voteaza lumea psd cu astfel de idei!
      Niste dobitoci japonezii aia care nu apreciaza omu care a facut miliarde dar a furat milioane!

      00
    • Realizezi că sunt mulţi care l-ar vota acum pe Ceaşcă, nu? Iar dacă te întrebi de ce, răspunsul e „Pentru că sunt nişte proşti inculţi”, aşa-i?

      00
    • Cine fura azi un ou, prost e ca nu a furat un bou. Incadrarea e aceeasi.

      00
  2. goshn este arestat conform legislației japoneze, nu conform legislației nissan. și, oricât ar părea de ciudat, să fii geniu (antreprenorial, artistic, științific etc.) și să ai performanțe deosebite nu te plasează deasupra legii. e o chestie banală, pe care și noi, românașii verzi, ar trebui s-o învățăm.

    00
    • au invatat treaba asta si romanii dupa ce idolii lor,fratii becali ,au ajuns la puscarie. multi ii divinizau si credeau ca daca ai bani poti sa te ciobanesti maxim in toate directiile

      00
  3. Echipamentele Huawei la care se referă, cred ca sunt cele de după telefon. Huawei face și vinde in toată lumea asta infrastructura de telecom (poți face un apel între 2 telefoane mobile trecând doar prin echipamentele lor).Este prima in top cu venituri duble fața de locul 2(Cisco). Poate de aici și lobby-ul asta..

    00
    • NOU
      #17

      Exact! Pentru cei cu iPhone care se îmbată cu apa rece crezând că folosesc telefoane mai sigure: comunicațiile voastre trec tot printr-o rețea Huawei :)

      00
    • Cătălin, aș zice că mai contează și ce date trimiți, indiferent dacă sunt sau nu citite și de alții, în sensul de criptări etc. Ceea ce poate e mai important decât mediul prin care se transmite informația.

      00
    • Nu doar Huawei face asta:
      https://www.bloomberg.com/tosv2.html?vid=&uuid=b97f5a30-cebe-11e9-8ba0-c567154852e5&url=L25ld3MvYXJ0aWNsZXMvMjAxOC0xMC0wNC90aGUtYmlnLWhhY2stdGhlLXNvZnR3YXJlLXNpZGUtb2YtY2hpbmEtcy1zdXBwbHktY2hhaW4tYXR0YWNr
      Cu alte cuvinte, daca se poate vor incerca, acum ca si americanii sau altii au facut mizerii de genul asta nu se pune, se presupune ca aia sunt de aceasi parte a baricadei :)

      00
    • @Alex: Informeaza-te, te rog, inainte sa vorbesti.

      Chiar daca vinde infrastructura de retea catre operatori, aceste device-uri Huawei sunt in retele diferite – conexiuni diferite.

      Plus faptul ca operatorii au entitati diferite pe fiecare tara si asta inseamna ca daca nu vor sa ofere conectivitate intre retele, aia e.

      Huawei nu este operator – probabil daca ar deveni, nu ar mai cumpara nimeni echipamente de la ei si e gata business-ul.
      Au intr-adevar solutii de urgente – o antena care genereaza o „mini retea” LTE pe 3-4 km dar asta e pentru armata, politie, pompieri.

      Informeaza-te inainte altfel maine ajungi sa crezi ca pamantul este plat si ca vaccinurile fac mai mult rau decat bine

      00
    • corect! cu o singura corectie, cisco nu e in business-ul de telecom. acolo huawei se bate cu ericsson si nokia-siemens.

      00
    • @DanC cred ca undeva e o confuzie.. sau mai multe.

      „Chiar daca vinde infrastructura de retea catre operatori, aceste device-uri Huawei sunt in retele diferite – conexiuni diferite.”

      – corect, nici n-am zis altfel. Ce am zis eu cu apelul intre 2 telefoane era un exemplu teoretic de apel in aceeasi retea.

      „Plus faptul ca operatorii au entitati diferite pe fiecare tara si asta inseamna ca daca nu vor sa ofere conectivitate intre retele, aia e.”

      – cum ar fi sa nu poti suna din VDF Ro in VDF It? N-ar avea sens, nu?

      „Huawei nu este operator – probabil daca ar deveni, nu ar mai cumpara nimeni echipamente de la ei si e gata business-ul.”

      – corect, nici n-am zis altfel.

      „Au intr-adevar solutii de urgente – o antena care genereaza o “mini retea” LTE pe 3-4 km dar asta e pentru armata, politie, pompieri.”

      –Posibil sa aiba solutiile de urgenta, chiar nu stiu. Insa eu ma refeream la intrastructura necesara intr-o retea de telecomunicatii destinata publicului.

      „Informeaza-te inainte altfel maine ajungi sa crezi ca pamantul este plat si ca vaccinurile fac mai mult rau decat bine”

      –La ultima sedinta ne-au zis are forma de gogoasa.

      00
  4. A furat, maica, da a si facut.

    00
  5. Off topic
    He,he,he !

    „Iancu Gudă, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar Bancari: „Nu sunt de acord cu intervenţia statului pentru a subvenţiona munca în construcţii pentru că în primul rând dezvoltatorii imobiliari nu respectă munca, plătind la negru salarii şi nerespectând muncitorul oferind un contract cu salariul real. În al doilea rând dacă dezvoltatorii ar fi crescut preţul proporţional doar cu creşterea salariilor şi a materiei prime, atunci am foi văzut o creştere a preţurilor imobiliare doar cu 10% în ultimii 4 ani, dar realitatea e că preţurile au crescut cu 42% – dezvoltatorii abordează oportunist acest context de piaţă.”

    https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/salariul-minim-net-pentru-muncitorii-in-constructii-ar-putea-fi-fixat-la-500-de-euro-ce-spun-economistii.html

    00
  6. Abia mi-am luat un Huawei de vreo săptămână. Vorbeam cu un prieten (față-n față, nu la telefon) despre o bunăciune din generală pe care n-am mai văzut-o de vreo douăj’ de ani și, la vreo două zile după,… jbam!!!.. pe cine că-mi sugerează Fb ca persoană pe care aș putea s-o cunosc? Pe bunăciune! :)))
    Îi mulțumesc lui Tz Tzen Ceai pentru această minunată surpriză. Plănuiesc o reuniune cu colegii de grădiniță anul viitor. Și nu știu unde mi-am rătăcit mănușile de ski. Sunt sigur că serviciile secrete chineze mă vor ajuta în ambele cazuri. Am Huawei, bă!

    00
  7. Japonezii sunt extrem de foarte rasisti dar fiind foarte bine educati nu o spun direct, doar o arata.

    00
  8. Deci de aia când am sunat pe huaweiu nevestei că am găsit ceapă ieftină,m-am trezit cu treijde chineji în fata mea la coadă.

    00
  9. Ghossn a furat la impozite nedeclarate pe veniturile din salarii și bonusuri câștigate, deci de la stat, nu de la Nissan.

    00
  10. Faptul ca abia acum Ghosn e investigat nu-mi spune decât ca probabil mergerul cu Renault nu era dorit de acționari. Când un CEO umbla cu masimasuri financiare alea nu sunt făcute doar de capul lui și nimeni nu știe de existența lor. Au fost cu siguranța complici. Pesemne ca boardul a vrut acum sa îl înlăture și au folosit asul pt ca altfel nu ar fi avut cum. Simplu.

    00
  11. Ghosn a fost lucrat din interior. Se pregatea fuziunea completa , iar celor de la Nissan nu le convenea pt ca Renault e mai mare decat ei, plus ca au 10 miliarde $ in cont. L-au lasat sa profite sa il aiba la mana cu ceva daca trebuie.

    00
  12. Ia uitati ce spun japonezii despre Ghosn cand au fost intrebati daca nu a fost o lovitura din interior: „…Saikawa did admit that a whistle-blower was responsible for bringing the matter to light, and Japanese media reported Tuesday that prosecutors had agreed to a deal with an unidentified person at Nissan – a non-Japanese executive working in the company’s legal department – under a recently-introduced plea bargain system.”

    Chestia e destul de simpluta, Ghosn doar nu era el sa decida singur ce sa declare la fisc si ce nu, ce sunt cheltuieli de firma si ce nu ca nu e de la accounting/legal, dar poate a fost „sfatuit” bine de cei care au vrut sa-l dea jos. Si cum zice Vali, sunt multe nimicuri (comparat la ce a facut) gen calatorii de $100,000 in care si-a luat si familia si nu erau de business. Plm pai daca ar fi asa ar trebui arestati toti bugetarii care-si fac vara cursuri de training pe la mare cu familia, pe banii statului.

    00
  13. Nu de râs
    Cum ar fi peste 5-10 ani pe Valea Cerbului în loc de tradiționalul cocalar român să n-ai loc de chineji care învârt pe grătar fripturi suculente de câine, sarpe sau șobolan iar din difuzoare să se audă lalaiala măiastră a lui Salam din Shanghai ?
    Ia-i unui popor tradițiile strămoșești și i-ai furat viitorul

    00
  14. Bine ca te iei de altii ca nu dau sursa unei stiri, dar il ierti pe asta ca nu a declarat impozite. Si cel care fura informatia face o fapta buna, ii informeaza pe altii. Si cum in ziua de astazi informatia = bani, rezulta ca toata lumea iese mai bogata din nedeclararea surselor.

    00
  15. NOU
    #43

    Gurile rele zic ca japonezii s-au dat cu americanii ca sa monopolizeze industria auto. Primo i-au lovit pe VW in moalele capului cu dieselgate iar acum le trag celor de la Renault presul de sub picioare.

    00
  16. Salut Vali, scuze de offtopic, vreau si eu sa te rog sa ma ajuti cu o parere, sau oricine are o impresie in acest subiect. Ma gandesc sa investesc intr-o garsoniera in Brasov pentru inchiriere. Eu locuiesc in Bucuresti dar din ce am vazut, in Brasov este cel mai bun randament. Cum ti se par preturile in Brasov in acest moment, crezi ca sunt ridicate, ca vor mai creste, vor mai scadea? Ti se pare o investitie buna? Eram doar curios si de parerile voastre, in special ale celor ce locuiesc in Brasov.

    00
  17. Exact la fel a facut si Uli Hoeneß cu Bayern München. Asta nu l-a scutit de un pic de puscarie.

    00
  18. Furtul, minciuna si lăcomia sunt la fel pretutindeni. Omul nu s-a mulțumit cu tshpe milioane de dolari salariu, a mai vrut si el “mici” beneficii de fondator de companie.

    Este total irelevant profitul grupului, pentru ca acel profit nu se datorează unui singur om. El era deja super bine plătit pentru ceea ce făcea si trebuia sa-si păstreze integritatea.

    Ce insinuezi dumneata este ca atâta timp cat produci pentru companie, ti se pot trece cu vederea abateri grave de comportament (cu atat mai periculos daca esti cel care trebuie sa transmită un mesaj puternic in organizație).

    00
  19. totul e legat de Alianta Renault – Nissan.
    Carlito planuia sa duca alianta la un alt nivel si sa uneasca cele doua companii intr-o singura entitate (pentru sinergii, stiti?).
    Doar ca Japonezii, avand 3 coaie, nu prea le-a convenit ideea de a se alia cu lenesii de francezi care isi iau zeci de zile de concediu si o ard prin sedinte asa ca au organizat un mic „pearl harbour” in dulcele stil „onest” japonez. (asta pentru aia pe care ii aud ca ii idolatrizeaza pe japonezi si cultura lor, credeti-ma, natie asa spurcata, inumana si perfida, n-am mai vazut pana acum).
    Motiv pentru care, imediat dupa ce omul a fost arestat (acum pe bune, credeti ca el stia exact ce si cum se intampla la contabilitatea milioanelor lui?) imediat s-a grabit bordul director sa-l mazileasca.
    Daca alianta se rupe, ambele firme se vor duce in cap. din cauza egoului japonez si a incapatanarii specifice (poate si aici ar fi nevoie de o bomba atomica ceva)

    00
    • Lenesii de francezi si Carlos le-au cam scapat curul acum cativa ani. Dar teoria asta cum ca nu stia el ce fac altii cu banii lui mi se pare stupida.

      00
    • @Giani, nu stiu altii cum sunt dar eu cand obisnuiam sa am o firma a mea cu o contabila care facea toate calculele, nu aruncam niciun ochi pe ce facea ea acolo sau daca aruncam o faceam asa, la sanchi, sa para ca o verific dar de fapt n-as fi putut spune daca a gresit sau nu. ma rog, am inchis firma din alte motive decat cele financiare dar nici nu am fost arestat, probabil o fi facut treaba buna contabila.
      insa mie imi vine greu sa cred ca atunci cand ai salariu anual cu 7-8 cifre, de fapt vrei sa-ti mai tragi inca 44 milioane de euro pe langa cele 150 mil incasate in jdenii petrecuti la Nissan si apoi la Alianta.
      Dar poate asa gandesc eu si de fapt cand ai bani gramada vrei si mai multi, gen Dragnea. In fond, Carlos Ghosn e brazilian (si libanez si francez) si sangele apa nu se face.

      00
    • Pai nu prea are sens. Daca contabilitatea e gestionata de altcineva, responsabilitatea e destul de bine definita. Adica nu poti sa zici ca Carlos ar fi responsabil pentru modul in care calculele erau facute ci doar pentru informatiile furnizate contabilului si pentru modul in care a folosit informatiile furnizate de contabil. Daca era o problema de contabilitate, altcineva era arestat.

      In alta ordine de idei, putinii oameni apropiati de nivelul ala pe care i-am intalnit aveau toti o disciplina financiara beton. Cunosteau in detaliu fiecare miscare legata de compensatia si conturile lor, ca sa nu mai vorbesc de situatia proiectelor in care erau implicati. Cred ca e un skill necesar pentru a ajunge acolo si, pentru un om ajuns acolo, simularea ignorantei nu prea merge.

      00
  20. Sunt doar eu sau interioarele Renault sunt dintre cele mai oribile. Unele au console de zici ca-s jucarii chinezesti din bazar.

    00
  21. Să fure mai puţin, maică, să ajungă la toată lumea!

    00
  22. Telefoane: nu cumpar telefon pe care nu pot pune un sistem ales de mine. Momentan folosesc un terminal cu Lineage, fara Google si majoritatea aplicatiilor instalate din F-droid.

    00
  23. Nu există scăpare.

    Ori te ascultă chinezii, ori americanii.

    Problema americanilor e că știu asta dar n-o pot spune direct.

    Normal că pe omul de rând nu îl interesează dar dacă lucrezi la Pentagon să zicem, să ai în buzunar gigabytes de cod scris în China, care nu știi exact ce face, e un pic naiv să crezi că totul e roz.

    00
  24. Cred ca mai sunt comentarii multe de genul dar:
    WTF a FURAT!!!
    ASTA E MOTIVUL PT CARE EI SUNT UNDE SUNT SI NOI MAI CONSTRUIM O BISERICĂ. La ei furtul e încărcat juridic nu ca la noi în funcție de cât a făcut și câti pui a dat la pensionari!!!

    00
  25. Bonusuri nedeclarate de 44 milioane dolari…

    sunt singuru caruia i se par multi bani 44mil?

    00
  26. plin de naivi pe aici care cred ca legea se aplica in mod egal tuturor.

    00
    • Pai chestia asta nu e un exemplu de cum legea se aplica in mod egal tuturor?

      00
    • chestia asta e o unealta pentru un joc cu mize mult mai mari decat impozitele respectivului.
      legea se aplica fix acum (daca se va aplica, pentru ca impresia era de fapt interesul si nu „nevinovat pana la proba contrara”) pentru ca serveste interesului cuiva (sunt destule analize pe tema renault-nissan, nu are sens sa dezvolt aici) si nu pur si simplu pentru ca e lege.

      00
    • A, ma scuzi, nu stiam ca argumentul tau e din colectia „sunt interese mari la mijloc”.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube