Bunicii noștri știau să se îmbrace pentru iarna

Mă uitam la un reportaj la TV, și apare în cadru nenea ăsta, care mi-a dat ideea pentru articol. Lecția pe care ne-o predă nenea e simplă: maieu, cămașă, pulovăr, geacă.

201811205720213131

De ce scriu articolul ăsta? Pentru că văd des și aud des tinerii spunând că preferă să le fie frig o oră când stau pe afară decât să le fie cald la interior, că să se plângă după aia de răceli, gripe, reumatism și ejaculare precoce.

Dar asta e o abordare greșită, și părinții și bunicii noștri știu asta.

Iei un pulovăr pe tine. E frig? E bun, ține de cald. E cald? Îl dai jos. De aia prin filme vezi că majoritatea tinerilor au o bluză sau un hanorac pe ei. Că și ei știu că, dacă e cald, îl pot da jos, iar dacă e frig ține de cald. Nenea din poză știe despre ce e vorba. Și sunt convins că a prins vremuri când rula doar două pulovăre, că nu avea de unde mai multe, nu ca acum, când sunt soluții și la 50 lei, și la 500 lei.

fata-cu-hanorac

Cealaltă abordare e că îți iei o geacă serioasă (recomand asta) și pe dedesubt lejer, dacă știi că stai toată ziua la birou, unde e cald și bine. Mai ales cu o mochetă încălzită dedesubt.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

99 comentarii

  1. Un singur lucru am de zis: nenea sta imbracat asa… in masina, la caldura. Ghici ce o sa se intample cu el dupa ce se da jos.

    00
  2. Amanet/Pariuri/Cazinou/Farmacie/Mega si acasa. Cam asta e meniul romanului, caldura e un factor de a te plange pe la altii ca ti-e frig dar te duci in club cu geaca de piele si camasa.

    00
  3. Apropos de subiectul asta. Nu vi se pare ciudat ca in magazine, vara, sunt 21 de grade dar iarna, cand afara sunt 0 grade, în magazine sunt 33 de grade?

    00
    • Ma enerveaza la culme faza asta.

      00
    • Ba da, tocmai de-aia multi prefera sa indure frigul. Ca ajungi la mall si unde naiba iti tii, pe brat, si hanorac si geaca si caciula si pe pizda ma-sii?
      Ca nu toti vin cu masina, ca sa le lase acolo si sa fuga inauntru…

      00
    • Am văzut că Auchan a decis că frigiderele de sucuri ar fi bine să meargă acum când e frig, poate nici nu trebuie să meargă atât, decât vara, când Cola / Fanta / etc era în frigider exact ca pe raft, pentru că oricum era doar un raft cu ușa, nefiind pornit.

      00
    • Andrei, doar in mall? la birourile open space e exact la fel. e suficient un singur tampit sa ii ingenuncheze pe toti.

      cand afara sunt 40, aerul conditionat e pe 15. cand afara sunt -15, aerul conditionat e pe 40 si vreo 3 calorifere inrosite…

      00
    • faza e ca in magazine e mai cald ca pe holul de la mall. ex in new yorker vreau sa iau geaca de iarna, nu pot proba mai mult de 2 ca mor de cald.

      00
    • Nu ciudat, ci complet pe dos!! Si ăștia la mine la serviciu la fel: vara tremurăm înăuntru că e cald afară, iarna ne coacem că e frig afară! Oricum generațiile astea sunt condamnate la reumatism cu gleznele goale pe frigul ăsta.

      00
    • Bai, mai ales in bănci, faci paduchi cat stai la casierie iarna

      00
    • Aiurea. Poa’ sa-si ia un rucsac si sa-si bage geaca in iel. Da’ putoarea mai bine indura frigul. Sau: cee nu face baba la frumusete !

      00
  4. NOU
    #18

    Sa stii ca asta e un trend un toata lumea. Azi ningea lin la -2 grade in orasul in care locuiesc. Categoria de varsta 13-29 ani purta in proportie de 90 % adidasi sau tenisi de panza si pantaloni cu glezna dezgolita. E drept ca restul erau imbracati de parca se pregateau sa escaladeze Everestul.

    00
    • Cand ii vad cu glezna dezgolita si afara e -1 grad, imi vine sa imi trag palme. Toti sunt zgribuliti, dar parca nici unul nu face legatura intre temperatura din exterior si modul in care e imbracat. Astea sunt momentele in care Idiocracy e numele tarii

      00
    • Ce știți voi, haterilor… N-ați văzut ce trendy este să ieși cu pantalonii rupți în genunchi, inclusiv pe zăpadă?

      Presimt o epidemie de cancer la rotulă în viitor. Din cauza OMG-urilor, firește.

      00
    • @kilroy
      nu e doar natia romana asa. Eu traiesc in Oslo si sunt uluit de cate glezne goale si genunchi aerisiti vad.
      Dar asa e cand lasi niste tampiti sa faca moda si tu ii urmezi orbeste.

      00
  5. Mai lipsea o suba aluia in masina si le avea pe toate

    00
  6. bai cu mocheta aia. E ceva de ea? Parca tu ai luat una… Eu as vrea sa iau, dar pentru un mediu comercial (magazin, angajatii intra incaltati, plini de jeg/zapada/apa). Rezista la ceva sau e doar pt papuci de casa?

    00
    • Nu e rezistentă la apă, deci e in special pentru casă/birou unde nu intri cu jegul până la genunchi.

      Hint: dacă stați în casă la picioarele goale sau șosete, cel mult, nu luați mai puternic de 75W, că nu are termostat și orice peste 75W e prea mult. Eu am făcut „prostia” să iau ala de 100W și uneori simt că mă frige (stau la picioarele goale în casă).

    • nu, pentru aia nu prea merge, sunt unele cu peliculă pentru așa ceva. asta e pentru șosete.

    • @Vali link?

      00
    • nu mai găsesc exact, nu știu dacă emag sau aliexpress, dar spunea că e wateproof.

      teoretic, mocheta aia e bună, absoarbe umezeala și o evaporează.
      practic, dunno.

  7. Hai, ma! Ca tu, la 20 de ani, stapaneai arta layering-ului la perfectie. Aveai j de bulendre stratificate, pentru toate situatiile, asa-i?

    Tinerii tolereaza altfel frigul. Acum 8 ani, adica, pe la vreo 22 de ani, barbati-miu facea baie in apa rece, de 1 mai, la mare. Dadea zapada in tricou. Isi lua doar o vesta pe el, etc.
    Anul asta, e prima iarna in care doarme imbracat in pantaloni lungi de pijama si poarta sosete in casa, el, care dormea doar cu un tricou pe el iarna si nimic vara.
    Tot anul asta, am prins vreme racoroasa in Grecia si abia a intrat in apa, ca ii este frig. Cand iesea din apa se infofolea in prosoape puse, in prealabil, la soare.

    Frati-miu are 18 ani si repeta povestea. Peste 12 ani o sa arate si el cu degetul la tineret, ca umbla ca bezmeticii, in timp ce o sa isi traga 3 straturi de haine pe el.

    Eu, ca femeie, I can’t relate. Imi este si mi-a fost frig toata viata, nu tolerez frigul, asa ca ma infofolesc mereu.

    Cat despre bunici, asta e uniforma lor standard, dintotdeauna: maieu+ camasa+ pulover+ jacheta de piele/ Hanorac gros/ Geaca + basca pe cap.

    00
    • La 22 de ani faceam baie de 1 mai in Marea Nordului. Frig ca ala n-am patit decat vara cu cortul, la munte. Mai am pana la 30 de ani, dar deja stiu ca o haina la vremea ei…

      00
    • pisoi, nu stăpâneam, dar nici nu aveam unde să citesc de asta și nici cine să mă învețe. de asta scriu. dacă conving 5 tineri să nu mai înghețe ca rahații, mi-au făcut treaba.

    • Tocmai de aia ingheata acum

      00
    • @Jupaneaso, tine si de varsta, dar mai putin decat crezi. tine mai mult de aclimatizare si obisnuinta mentala. daca l-ai tinut pe jupan 8 ani la 26 de grade in loc de 21 cat avea la ma-sa normal ca acum tremura ca un rahat la primul vanticel.

      00
    • pe mine au încercat comuniștii să mă aclimatizeze în copilărie: temperatură de 18-19 grade în casă din oct până în mai, apă rece la robinet dimineața, rezultat? încă nu pot suporta ideea de apă rece pe dinți sau pe față la mai bine de 30 de ani de la căderea comunismului, am alergie la frig: fac răni pe piele că mi se usucă corpul ca la mumie, nu suport temperaturi mai mici de 22 de grade în casă iarna și tremur la primul vânticel (noroc cu capitaliștii ăștia idioți care au inventat fleece-ul, dacă s-ar găsi, mi-aș lua și chiloți de fleece sau merinos)

      00
    • @Pizzi, există lenjerie de corp din merinos. Am înțeles că e scumpă cu muci, dar există.

      00
    • da, ai dreptate, tocmai ce-am verificat! (mersi de pont, eu tot cu reflexele de când nu se găseau de nici unele am rămas, am trecut pe lângă ei pe site-ul ăla fără să caut mai departe de colanți) 62 lei chilotul de merinos nu mi se pare scump

      00
    • Sau îl crești singură. E mai bio.

      00
    • Femeilor nu le cresc floci si pe buci, poate d-aia ne este mai frig

      00
  8. Si noi ne-am imbracat corect pentru frig si eram mici, dar asta pentru ca ne-au invatat parintii. E drept, imi luam maieu scurt, helanca scurta, pulover scurt, pentru ca na, geaca era si ea scurta :)). Dar si eu si sotul (ne-am cunoscut intr-o iarna in care erau „numai” vreo -20 de grade) eram infofoliti desi aveam eu 17 ani si el 18. Si jur ca nu o sa uit un printisor, cred ca am mai scris de el, care a lucrat la aceeasi firma cu mine, cu bucle gelate si blugi taiati prin care i se vedeau bulanele rosii vinetii, ce venea in adidasi cu sosetele scurte si ii intra zapada la gleznute :)). Ajungea pana isi fuma tigaruta subtirica, sa arate grizonat, fiindca evident el nu purta caciulica neam, pai ce dracu, sa stricam freza… Dar cel mai tare ma amuza alea care au tocuri si cand ingheata putin zapada aia tasata arata de parca li se onduleaza picioarele de la glezna in jos :)). Anul trecut a fost foarte amuzant cand lucram la Victoriei si asteptam 783 care venea la 45 de minute…aveam timp sa tot admir piti de genul…

    00
    • Nu pot sa pricep, neam, de ce se chinuie cu tocuri, daca folosesc transportul in comun.
      Eu m-as imbraca asa doar daca as merge, maxim, 200 de metri pe jos. Da, e frumos sa apari in rochie, cu toc si un palton lung a la Jennifer Lopez. Dar… na…
      Sau, macar sa si le ia intr-o punga si sa se incalte cand intra la munca… wtf…
      Eu abia astept salariul, ca sa ma cadorisesc cu o pereche zdravana de Salomon, ahhh!!!
      Pana acum nu m-am indurat sa dau banii, la ce ierni am avut, dar acum am motiv, in sfarsit, mai ales ca vreau sa incep sa merg mai mult pe jos (al dracu’ Fitbit si cu sentimentele de vinovatie pe care le am, cand vad ce putoare ordinara sunt)!

      00
    • Ăștia care se îmbracă cum ai descris tu au respect de sine oare? Pe care vedete le-au văzut ei că se îmbracă așa? Daca n-au văzut vedete și fashionisti, de unde le-a venit ideea? E macar comod sa umbli așa? Ok, multi s-au luat după alți zăpăciți. Dar zapacitilor originali de unde le-a venit? Brrr. Uite, nici femeilor nu le place. Se plac intre ei, înseamnă.

      00
    • astia care ti-au dat minus sunt probabil d-aia empatici cate si-ar fi donat caciula si bocancii celor saraci… saraci cu duhul, dar saraci oricum.

      00
    • Se chinuie ca…lipsa creier, oricum in afara de aia cu care nici una normala la cap nu s-ar baga, restul barbatilor se vor amuza privindu-le, in nici un caz nu vor spune „sa-mi bag p.a ce misto se chinuie sa mearga si cum ii scapa din cand in cand tocurile alea in laterale mmmfff seexiii”.. Ma doare la bocanci de minusuri, mai ales ca anul asta am gasit unii care imi plac foaaarte mult. Poate le-o fi venit greu sa creada ca unii stiu sa se imbrace corect chiar daca nu sunt la varsta pensionarii, sau poate or fi prieteni cu gelatul si piti de la Victoriei habar-n-am.

      00
    • deducem de aici ca Ioana lucreaza pe Anglia (vezi black friday la GO Outdoors) si nu trebuie sa astepte pana la salariu sa-si ia bocancii mult doriti. ne pare rau pt Jupaneasa…

      00
    • Pai daca nu se imbraca asa, cine le mai … si pe ele?!

      00
  9. O doamne am murit de ras, mi-am adus aminte de episodul asta din Seinfeld cand am vazut geaca de la urma :))))

    https://i.pinimg.com/originals/c8/ba/f2/c8baf2b2f82a76f5f6bbcedbcc576f11.jpg

    Si link pe Youtube, ca am uitat sa-l pun, daca se poate da merge la posturi.
    https://www.youtube.com/watch?v=lt6KRKHpKhY

    00
  10. Aia nu e geaca, e costum spatial.

    00
  11. Eu am de vreo doi ani o geaca încălzită. Își face treaba destul de ok pana la vreo -10. E mai eficientă dacă nu o am peste vreun hanorac/pulover sau nu uit sa încarc/schimb bateria.

    00
  12. Din experienta mea: acum cativa ani am trecut la purtat in casa sosete de lana (mai putin iulie si august) din cele din comert (nu cipici/ tarlici facuti in casa, cu ei nu ma impac probabil din cauza ca au altfel impletitura) si iarna ghete cu goretex (cu sosete bumbac flausat sau lana). De atunci nu am mai racit (inainte raceam cel putin o data pe an). Plus un pic de autodisciplina in sensul ca decat sa mai fac frigul doar si pentru 1 minut, mai bine ma imbrac – ma dezbrac, ma imbrac – ma dezbrac.

    00
    • N-ai auzit ultimele știri, dragă? Răceala n-are nicio treabă cu frigul, e doar în mintea ta. Poți să dormi în zăpadă în lupa goală și o să fii sănătos tun. Poți să îngheți, dar nu să răcești.

      00
  13. Lumea se plange prea mult. Daca sunt 0 grade si umiditate mare nu e cazul sa iti iei atat de multe straturi de haine, atat timp cat ai o caciula pe cap si un pulover care nu e subtire poti sta linistit afara.

    00
  14. Fiecare tolereaza frigul, in moduri diferite asta odata. In acelasi timp, fiecare om nu poate sa urmareasca o chestie banala de tip cauza efect si sa se imbrace conform cu vremea. Sunt aceeasi oameni care aud ca e cod rosu de ninsoare, dar ies sa se plimbe cu masina pana la bunica fix atunci si cu anvelope de vara ori sh-uri obosite de iarna si nu inteleg de ce au ramas blocati?
    In fine, o sa trec peste toata nebunia asta si o sa explic si o posibila cauza pentru care bunicii nostri se imbracau asa si noi nu. In mare se leaga de vremurile traite de ei comparativ cu ale noastre. Mai precis, nu am primis iernile pe vremea comunismului, dar stiu ca faceai frigu de nu te vedeai la bloc, iar la tara bagai in soba cat puteai. Cu toate acestea erai educat conditiile climatice(cand e congel in casa) sa te imbraci corespunzator.
    In ziua de azi, cand a avea caldura/agent termic nu mai este considerat ceva wow si mai toata lumea are un 20-22 de grade minim, te dezveti usor, pentru ca in esenta stai mai putin in frig. Cum ultima data cand am verificat nu avem o clima artica si anul acesta am avut undeva la 15 grade pana in vinerea trecuta vorbind strict la nivel de Bucuresti, este un efect normal ceea ce vedem cand iesim pe strada, oameni neadaptati schimbarii bruste de vreme.
    In acelasi timp lucrurile astea difera de la persoana la persoana, de exemplu eu daca m-as imbraca ca tataia din imagine cel mai probabil in vreo ora(as zice jumatate daca merg pe jos) as incepe sa transpir ca porcu cu tot layeringu din lume, la temparaturile care sunt acum 2-3 grade cu plus inca. Probabil ca as fi ok, la niste temperaturi negative, dar inca nu am gasit o solutie castigatoare. Si bine mai este si o chestie, poate unii chiar nu-si permit sa-si ia niste lucruri serioase pentru vreme mai dura.

    00
  15. De 12 ani am renuntat la geci din materiale sintetice. Iarna pun un tricou, o maleta sau un pulover subtire si peste o haina de blana scurta sau lunga dupa imprejurare. E usoara, tine de cald, nu transpiri in ea si dupa gustul meu arata si bine.
    O haina de genul asta arata impecabil cel putin 5-7 ani. Ceea ce inseamna cam 200 de lei pe sezon.
    https://www.vesa.ro/produs/haina-de-blana-322/

    00
  16. Deci de la frig e ejacularea precoce?

    00
  17. Fratilor, nu toti sunt frigurosi. Eu, de exemplu, nu suport caldura. Iar la „frigul” care e iarna in bucuresti, adica 5-10 grade, n’am purtat mai mult de hanorac + geaca de piele de vreo 10 ani. In general port un tricou cu maneca scurta si o geaca de toamna. Si adidasi, in afara de alea 3 zile / an in care ninge.

    Mai important, nu vad de ce ar trebui sa ma futa grija despre cat de gros se imbraca altii. Daca vreau sa merg in pantaloni scurti in Noiembrie, lasa ma in pace.

    Bine ca nu dau peste zoso pe strada ca imi facea poza si ma facea de ras pe blog cu scenarii despre cat de cocalar sunt.

    00
    • Nu ai inteles nimic.
      „Pentru că văd des și aud des tinerii spunând că preferă să le fie frig”

      00
    • Bai stii ce e amuzant, ca tu si altii ca tine sunteti voi speciali asa si aveti probabil gene de rusi in voi, da nu stiu cum dracu se face ca de cum da frigul se porneste tata o behaiala in ratb si metrou de iti vine sa spargi geamurile sa scapi de acolo. Si daca te uiti, e lumea la geaca de piele si cu dovlecii goi ca deh sunt rezistenti, da stranuta si tusesc incontinuu! Asa ca pe mine uite de aia ma deranja de exemplu ce fac altii! Coae sau draga, daca te crezi mai cu mot si nu „suporti” caciula si geaca groasa, da iti scuipi plamanii prin autobuz, ce ar fi sa circuli numa pe jos, ca poate altii nu sunt rezistenti la frig si le place caldura si eventual sa nu raceasca din cauza ta.

      00
  18. Ce să mai spunem despre occidentalii care merg în pantaloni scurţi la 5-10 grade? Nişte fraieri frate! Mai deştepţi românii cu înfofolitul lor.
    Iar nenea ăsta, dacă îi e atât de frig în maşină, de ce nu are mânuşi? Mi se pare de 1000 de ori mai important, mai ales la volan. Da’ lasă, că bătrânii ştiu ei mai bine.

    00
    • Mare dreptate cu occidentalii.
      In decembrie eram in gara din Manchester, pe la 12 noaptea veneau tinere in maieu, pantaloni scurti, fusta mini si desculte cu tocurile in maini pe nise betoane reci ca gheata. Eu aveam tricou, bluza, geaca, caciula si muream de frig…

      00
    • Poate pentru ca astia isi tin plozii asa de mici si pentru ca oricum clima lor e in mod normal mai rece decat a noastra, sa nu mai zic de umezeala…there, acum poate intelegi de ce unii umbla mai subtire imbracati deci poti lasa romanii in pace… P.S in Londra al naibii ciudat fenomen, lumea are geci de iarna si chiar poarta si caciuli si manusi si ieri au fost 4 grade si alaltaieri 9… cam prosti englezii astia din Londra nu?

      00
    • Cred că occidentalii numiți spanioli , italieni sau portughezi sunt mai înfofoliți decât noi. Când sa poarte haine groase?

      00
  19. Cei care luați la mișto tribul „gleznelor goale” s-ar putea să amestecați disprețul legat de stilul altora cu logica legată de frig.

    00
  20. In ultimii 12 ani am racit de 3 ori maxim, de 2 ori vara si o singura data iarna, greutatea intre 80-100kg, pana la -2 grade rezist cu hanorac, caciula si pantaloni scurti, in ultimii 6 ani am mers pe bicicleta in pantaloni scurti, dormit cu geam deschis si calorifer oprit sau pornit si cu geam deschis la -20 grade sau cat a mai fost in Bucuresti. Sunt tolerant la rece din cauza dormitului pe frig, oasele ma dor de la cazaturile cu bicicleta, sunt zile iarna cand ma mai ia frigul dar dupa imi revin, daca dorm cu geamul inchis si caldura in camera dorm mai lejer dar ma trezesc obosit, daca dorm deschis ma trezesc mai fresh, toamna bag usturoi si ceapa mai mult doar ca sa nu ma vad cu punga de medicamente dupa mine. Zilele urmatoare cand or sa fie 5-6 grade ziua o sa ma intorc la pantaloni scurti, niciodata nu am stat cu spatele gol sau fara caciula, varsta 32 ani. Stiu ca or sa vina unii sa-mi zica „las’ ca vezi tu la 60 ani” Din punctul meu de vedere la 60 ani n-o sa ma imbolnavesc doar eu ci si aia care zic, doar ca de altele.

    00
  21. ieri la coada la vulcanizare. coada de stat minim 4-5 ore, da? zero grade afara, balti si zapada, da ?
    om la 60+ de ani a venit in espadrile din panza. atat a putut el.

    00
  22. Mi-ai amintit de studentul la medicina si voluntar smurd, care a înghețat pe munte cand facea traseul Balea Moldovanu, in septembrie.

    00
  23. Semi-offtopic.

    Am iesit astazi afara si mi-am dat seama ca geaca mea e prea subtire. Imi puteti recomanda o geaca de iarna buna prin care sa nu simt vantul si ploaia dar nici sa fie 1500 de lei.

    00
    • Absolut. Recomand o solutie ieftina, 100 lei.

      Geaca pe care o ai, + un pulovar pe dedesubt.

      Sa-ti las iban-ul unde sa-mi trimiti o suta.

      00
  24. Avand in vedere ca imi plimb curul din casa in masina la munca si retur, o camasa si un sacou sunt suficiente. Si stratul de slana depus cu multe sacrificii.

    00
    • daca ai sansa de vreun mic incident in trafic sau orice altceva care sa te scoata din rutina s-ar putea sa aflam de tine de la stiri: ‘a fost un vecin respectuos, dadea buna ziua, mi-a tinut o data usa deschisa’

      00
    • Depinde unde, in civilizatie nu prea sunt sanse de probleme. Iar cand deviez de la rutina imi iau niste chestii cu mine, nu sunt idiot.

      00
  25. Aia de la northface nu e geacă, e costum de astronaut :))

    00
  26. Cu o 100 de euroz iei de pe holx un cojoc de cioban de faci sauna in el

    00
  27. tinerii de ~20 de ani si grasii nu simt frigul atat de tare, asa se explica de ce umbla in adidasi pe zapada, cu glezna dezgolita, fara caciula, cu geci subtiri de primavara, etc.
    iarna uniforma mea e compusa din bocanci de piele, haina de blana, pulovar de lana, poate sa zica oricine orice dar fibrele naturale te incalzesc cel mai bine si nici nu transpiri ca un porc in ele.

    00
  28. In ziua de azi multi cumpără haine după feshan, nu după ce știu ele să facă.
    Ia spre exemplu moda aia de acum 2-3 ani cu pantalonii aia cu turul lăsat. Era plin iarna de maimuțoi îmbrăcați așa.
    Eu sunt fanul bluzelor polar in sezonul rece.
    Tricou, polar și geaca subtire de vânt/ploaie, iar dacă se impute treaba, atunci renunț la geaca subțire și iau una mai groasa cu vatelina + căciula.
    In mașină am tot timpul mănuși și o căciulă de rezerva.

    00
  29. >> maieu, cămașă, pulovăr, geacă.

    Eu daca as iesi imbracat cu asa ceva pe vremea asta de afara as transpira ca porcu’ in primele 5 minute. In general incerc sa-mi iau geci calduroase ca sa nu am de dezbracat zece straturi cand ajung la birou.

    00
  30. Am racit, ca a adus barbata-miu crocobauri de la un client. Sau am de la fie-mea de la gradinita, ca acolo se impart cu dragalasenie tot felul de chestii de catre copii adusi morti de bolnavi, ca se stie ca gradinita e spital de pediatrie. Era o tuta acum cateva zile care venise cu baiatul, clar bolnav de abia statea pe picioare, sa se uite tanti asistenta la el, ca se stie ca un medic e mai prost si probabil spitalul nu era in drumul ei.

    La faza cu imbracamintea … pana la 20 de ani am fost super calduroasa, asa ca am purtat ‘adidasi’ pana si in zapada. Dupa aia vreo 15 ani am fost atat de friguroasa, ca urlam la barbata-miu, cand erau 22 de grade in casa, ca ma omoara cu frigul. Dupa ce a venit mostenitoarea, s-a dat dracu’ peste cap iar hormonul si acum mi-e cald. La 22 de grade mi se pare cald.

    Nu port slapi in casa aproape deloc, ca mi-e cald, desi gresia nu e chiar incalzita. caciula nu port decat in cazuri extreme, umblu cu o geaca subtire, un fleece si un tricou pana la 0 grade. Dupa aia, daca e mai in jos, iau o geaca mai groasa. Nu am maieuri, nu am colanti, nu am ciorapi lungi. Pe partea de ‘jos’ nu am decat un strat – trening sau blugi.

    Fie-mea e pe acelasi calapod, pe ea o main conving sa ii dau pantaloni de ski, cand ninge, sa se poata tavali in liniste prin zapada. Caciula la – grade si aia cu discutii.

    In comparatie, bunica-sa are si vara vesta pe ea si doarme cu o paturica infasurata in jurul salelor si tuseste mai abitir ca noi :D

    • „Dupa aia vreo 15 ani am fost atât de friguroasa, ca urlam la barbata-miu, când erau 22 de grade in casă” .. greu cu femeile la menopauză.

      00
  31. Tu vorbesti de maieu, cămașă, pulovăr, geacă dar sunt tineri care umbla iarna in teniși fără ciorapi plus ca unii au blugii rupți maică…

    00
  32. Bocanci, blugi normali, o geacă zdravănă, un fes pe cap, eventual mânuși.
    Pe dedesubt un pulover, cămașă groasă, cu un maiou și aia e.
    Asta mi-e costumația standard de scandal iarna.
    Dacă se îngroașă sau subțiază gluma cu vremea, de aici se mai poate scoate sau pune la echipamentul de scandal.

    Mi se par amuzanți rău oamenii cu gleznuțe la vedere, cu teneși de pânză, cu gecuțe bomber pe ei, gealați și frezați pe frigurile astea, pe dedesubt cu un tricouaș, să se vadă bicepsu lucrat pe timpul verii.

    Dandy relaxați, purtând cu mândrie reumatismul pe vine și riscul crescut de hipotermie. Am aflat eu că spirtul nu ține de cald.

    00
  33. Straturi, musai.
    Bluză sau cămașă și sacou ori vestă la munci, întrucât viețuiesc în același birou cu friguroasa care pornește căldura la maximum și răcoroasa care deschide ambele geamuri tot la maximum în miez de iarnă.
    Și pentru că am o vârstă care mi-a permis să fiu pionieră (dar utecistă, nu), iete că mă amuz de ”tineretul din ziua de azi” și șosețelele lui scurte cu încălțări de pânză și gecile până-n talie ți blugii sfârtecați artistic, asortate toate cu nasuri înroșite, buze învinețite și horcăieli, la 8 dimineața pe stradă. De frig, nu de altele. :)
    Mă amuz, cu haina mea care vine până la genunchi, cu botinele în care locuiesc niște ciorapi lungi, cu mănuși și căciulă.
    Dar la mine-n casă mai mult de 21 de grade nu fac, noaptea cu o juma de grad sau chiar unul întreg mai puțin. Că nu-i normal să stai iarna doar în tricou și pantaloni scurți în casă, la clima noastră.

    00
  34. Asta cu echiparea tine si de om si de rezistenta la frig. Daca va uitati pe blogul prieten si frate o sa vedeti ca in Germania si Anglia (pana acum) copiii nu sunt imbracati gros de la varste fragede si ca urmare nu au nevoie apoi de o mie de straturi. Eu vad pe strada oameni de 50+ mergand in pantaloni 3 sferturi si adidasi la -5 grade si sunt relaxati, nu fug nicaieri. Pentru mine iarna inseamna ghete, blugi, tricou si geaca plus fes.

    00
  35. Bunicii stiau sa se imbrace, e clar. Pacat ca nu stiu sa voteze cum trebuie, mai au de lucrat la asta vreo 2 vieti.

    00
  36. „Mai ales cu o mochetă încălzită dedesubt.”

    Well, that escalated quickly!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube