Greșit sau ignorat?

Mă gândeam la ceva, la îmbulzeala din ultimele zile despre Black Friday, Orange, eMAG și alte minuni. Majoritatea opiniilor cad în două categorii: greșite sau ignorabile. Unii sunt rău intenționați și spun mizerii de dragul de a spune mizerii, unii bine intenționați, dar n-au cunoștințele necesare. E greu să găsești o părere demnă de luat în seamă, din care să rămâi cu ceva, majoritatea fiind ignorabile

De asta zic, cum ați prefera, să aveți o opinie greșită sau una ignorată? Ați vrea să vă atragă cineva atenția că doi ori doi nu fac opt? Puteți accepta ideea că există cineva cu mai multă informație decât voi, care are o părere mai documentată pe subiect?

Nu, bă, nu despre BF, așa, în general.

fun-dead-inside

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. „”De asta zic, cum ați prefera, să aveți o opinie greșită sau una ignorată? Ați vrea să vă atragă cineva atenția că doi ori doi nu fac opt? Puteți accepta ideea că există cineva cu mai multă informație decât voi, care are o părere mai documentată pe subiect?””

    Isi mai au rost intrebarile astea ??? Raspunsurile vin de la sine.

    PS: Vezi ca ai uitat un punct (.) la a doua propozitie din primul text.

    00
  2. vezi ca la bucuresti a nins, traficul e tot de cacat, n-au ajuns anvelopele de iarna comandate de bf si suntem destul de irascibili…da, in plm, normal ca TREBUIE sa accepti pareri,idei de la oameni pe domeniu sau care demonstreaza ca sunt mai bine informati

    00
    • Ai pus cu plata ramburs sau ai plătit deja?
      Fac o mica statistica..

      00
    • @Alex_G: 34% din ce s-a vândut de BF la eMAG s-a plătit cu cardul.

      00
    • ce e partener emag bag ramburs. am mai avut surprize. si acum am un morcov pana ajuge toata comanda ca mi-o livreaza separat…gen azi tre sa ajunga o anvelopa :D

      00
    • Comandă LA EMAG plătită cu cardul, livrată sâmbătă la 14. Comandă la FD, ramburs, livrată în 2: vineri seara și sâmbătă dimineața.

      00
    • la mine n-au ajuns anvelopele de iarna comandate acum 15 zile, curieru n-are chef sa vina cu ele desi sunt in depozitul local de cateva zile(sameday cica…) goosfraba!

      00
    • Au ajuns anvelopele la 20:30. Curierul m-a sunat la 19:40 ca pleaca de la depozit cu o ultima incarcatura si daca sunt dispus sa le primesc intr-o ora. Cand a ajuns la mine mai avea 2 televizoare in masina si nu se plangea nici de carca si nici de oboseala. A zis ca e o placere zona, toata lumea lasa cate ceva :D

      00
  3. He, he, romanii se pricep la toate: fotbal, masini, femei, guvernare, you name it. Cum adica sa fie altul mai documentat?

    00
  4. apropo, pe tine te-a ascultat buhnici in legatura cu camerele alea si parolele?

    00
  5. Păi eu de asta te citesc: unde nu am nicio părere, e bună şi părerea ta.

    00
  6. Noi nu prea stim sa ne ascultam, apai sa spunem ca ‘ala’ de langa noi e mai documentat pe subiect.

    00
  7. Eu incerc. Nu stiu daca imi iese intotdeauna.
    Problema e fix faptul ca majoritatea oamenilor spun chestii gresite sau in cel mai bun caz undeva pe la jumatatea adevarului. In conditiile astea ce faci? Ii corectezi sau ii lasi asa?

    Cand eram mai mic si mai naiv, incercam sa-i corectez, ca nu intelegeam de ce cineva nu s-ar bucura sa afle ceva nou si sa nu mai spuna tampenii. Acum cand am imbatranit si sunt mai cinic, in general nu ma obosesc. Oricum probabil o sa spuna ca sunt tampit sau fac pe desteptul, asa ca lasa-i in mocirla lor.

    00
  8. Parere gresita sau ignorata? Eu prefer sa mi se corecteze parerile, eventual cu ceva argumente solide. Din pacate, de cele mai multe ori, parerile gresite sunt ignorate.

    Puteți accepta ideea că există cineva cu mai multă informație decât voi, care are o părere mai documentată pe subiect?

    Da, doar ca de unde stii ca informatia aceea „mai multa” este si cea corecta?

    00
  9. Eu cred ca omul normal, cel cu un un gram de gandire critica, nu are nicio problema sa fie corectat cand vine vorba de un domeniu in care are compentente minime, sau spre exteriorul sferei de interes. Daca il contrazici/corectezi pe ceva care se simte sigur, intr-un fel ataci si stima de sine. Acolo e schimbarea de la ignorant la gresit.

    00
  10. Prefer sa fiu contrazis, in principiu de aia comentez, ca sa particip la o discutie. Stiu ca e mai simplu sa folosesti like/dislike, dar daca as vrea doar sa strang manute as posta pisici pe facebook.
    Sigur, daca gresesc 80% din comentariile scrise vor fi de genul „Hahaha ce prost esti”, dar daca scapa si un comentariu articulat si argumentat eu zic ca e un castig.

    00
  11. Intodeauna am considerat ca, e bine sa ma bata cineva pe umar si sa zica: tanti, nu e ok ce zici, PENTRU CA…!
    Sau, in general, sunt receptiva la critica constructiva sau la un contra argument, in care sa mi se explice DE CE si UNDE gresesc. Sunt genul de persoana care considera ca mereu exista ceva in plus de aflat, o parere de schimbat, o mentalitate de modificat (nu sunt genul care are ochelari de cal, daca mi se explica DE CE nu e ok sa gandesc/ sa ma comport asa, exista sanse sa ma schimb). Sper, la randul meu, ca si eu reusesc sa explic cum trebuie, opinia mea, intr-un contra argument.

    Dar nu, de regula, daca zici ceva gresit, ti se zice ca esti prost. Dar nu ti se spune DE CE esti prost. Ceea ce ma face sa il consider la fel de prost, pe ala care ma jigneste/ contrazice fara argumente. Nu doar in online, ci si in viata reala. De multe ori, ma contrazic cu lume la munca si cand intreb un simplu „de ce crezi asta?”, se lasa cu tacere, sau cu „pentru ca asa E/ asa CRED/asa SE FACE”. Bun, am inteles,dar tousi… DE CE ai parerea asta? :))))

    Am citit o chestie smechera undeva, era in engleza. Zicea ca, daca vrei sa castigi intr-o cearta, sau sa arati ca ai dreptate intr-o dezbatere, este sa pui intrebari si sa ceri detalii. „DE CE” este sfant. Cand ai pus intrebarea, il obligi pe celalalt sa explice, cu subiect si predicat, de ce te-a facut prost/ de ce crede ca parerea lui e mai buna/ de ce crede ca are dreptate.
    Practic, il pui sa se justifice. Si in functie de cum explica, sau cum se fofileaza si bate in retragere, deja ti-ai raspuns singur si iti dai seama de rezultatul discutiei.

    00
    • deci tu ii ceri unui analfabet functional sa iti raspuna la un ‘de ce’, gen ‘De ce crezi ca pamantul este plat? .. Esti gata sa primesti toate explicatiile pseudo-stiintifice pe care le-a vazut el pe net?

      Cum crezi ca a luat avant fenomenul stirilor false? Acum idiotii au toate ‘de ce’-urile de care aveau nevoie ca sa-si justifice idioteniile, vezi Trump & ‘nationalistii albi’ care sunt pe val in state.

      00
  12. de fiecare data cand cineva mi-a contrazis opinia cu argumente valabile… bai, poate pe moment nu mi-a placut, dar dupa aceea intotdeauna m-am gandit la ce a spus.

    una e replica de moment si alta e schimbarea de opinie care e pe termen lung.

    00
  13. Venind chiar dupa postul ala cu „Drepturi egale” pica chiar bine intrebarea asta.

    00
  14. La postul dinainte, cu femeia pilot, cum ai prefera sa fie opinia ta? Gresita sau ignorabila? Ca alta varianta nu vad.

    00
  15. In genere opiniile (pentru ca nu sunt fapte sau formule matematice) au o doza mare de subiectivism datorate experientelor anterioare,prejudecatilor atat ale celui care le aude,cat si ale aluia care le emite.

    O opinie nu poate fi in principiu gresita decat daca i se opune un fapt de necontestat sau trece un test al timpului : parerea mea este ca in 2 ani vom iesi din UE. Peste 2 ani ne uitam :am iesit,n.am iesit.

    De exemplu : mi se pare ca in china e aglomerat. Un chinez ar percepe poate ca un oras de 30 de milioane de locuitori e chiar aerisit. Chiar daca luam statistic ce e aglomerat si ce nu, eu tot aglomerat voi percepe bucurestiul iar chinezul poate spune ca e raiul de pe pamant.

    Orice opinie este ignorabila in afara de cazuri de viata si moarte :cred ca vine un urs,cred ca nu ne mai tine benzina pana la primul peco,poate ar fi bine sa iei o flanea mai groasa la -20 de grade,iauz cred ca vine criza.

    Nu am citit prea multe carti de filozofie si traiesc bine-merci. Sunt sigur ca sunt niste opinii foarte interesante pe-acolo,unele probabil validate de premiul nobel.

    00
  16. Ignorată sau ignoraNtă?

    Că nu mă deranjează sa nu mi se ia în seamă părerea, e o lecție pentru mine să nu îmi bat gura. Dar mă deranjează să scot ceva pe gură care sa fie clasificat pe bună dreptate ca fiind o parere ignorantă (cc fluture).

    00
  17. Eu am comandat la emag doua produse in doua comenzi diferite la interval de 10 minute, cu ridicare din showroom. Inteligenta artificiala din sistemele lor nu a detectat asta si o comanda a venit, iar cealalta nici nu a plecat inca din depozitul lor, asta la 3 zile dupa.
    Iti dai seama, ani de investitii, sisteme, inteligenta artificala, etc., ca sa nu faca o conexiune si sa fac si eu un singur drum pana la showroomul lor.

    00
  18. Bai ce cacati astia cu topoarele Fiskars pe emag, cica reduse de la 250 la 100 de lei, modelele cele mai amarate. Iau de pe olx, 70 de lei noi.

    00
  19. Eu tot la parerea ca bf la noi e cam teapa.

    00
    • Mult zgomot pentru (aproape) nimic.
      Gasesti ceva reduceri la cateva articole si cam asta e.
      Cu livrarea stam mai prost.

      00
  20. Caz concret cu Claudiu care a fost carnaț la articolul cu aia de i-a cumparat apple cu chipurile.

    Da am fost off topic, dar cred eu ca eram mai informat ca el in timp ce el o dadea ad hominem.

    Da, suntem destepti, nu nu ascultam de parerea altora.

    Important e sa asculti si parerea altora chiar daca nu rezonezi cu ea.

    Tu daca iti zice nevasta-ta de un topor cu luneta ii tai macaroana sau asculti si ce are de zis ea?

    00
  21. Oamenii nu citesc decât ceea ce le confirmă propriile prejudecăți/idei. Nimeni nu mai are timp să asculte ce zic ceilalți. Noroc că dresajul social îi limitează doar la înjurături.

    00
  22. Aroganta romaneasca ma deranejaza cel mai tare in Servicii. De cate ori merg sa cer un serviciu „la service auto,la vopsele,la croitorie” mi se vorbeste de sus .Saracii patroni nu-si dau seama cat au de pierdut.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube